Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • m72

    tag

    Üdv.

    Vettem egy LG 50PB660V TV-t. Hétfőn érkezett meg, tegnap teszteltem a panelt egyszínű képekkel. A fehér, fekete, zöld és kék színeknél nincs probléma. A piros képnél 1db fehér pont van a panelen. Más, piros színből "kevert" színnél (én csak egy lilával próbáltam) is jelentkezik a probléma. Laikusként én ebből arra következtetek, hogy egy piros cella (sub pixel) piros helyett fehéren világít. Mivel a fekete képnél nincs hiba, így nem a neten fellelt "beragadt" pixelről lehet szó. Mivel az olvasottak alapján az adott cella színét a benne, alatta található anyag határozza meg, így arra gondolok, hogy ez a panel gyártási hibája. A TV leírásából nekem kicsit ködösen az derül ki, hogy ez nem garanciális probléma. És valóban, normál használatnál eddig nem tudtam felfedezni, piros meg lila képeket meg ritkán nézek.
    1. Érdemes-e próbálkozni a "beragadt" pixeleknél szokásos javító videókkal és egyéb mágiákkal? A fentiek miatt én egy kicsit szkeptikus vagyok az ügyben.
    2. Ha mégis érdemes ilyen videóval próbálkozni, akkor mennyi ideig? Egy éjszakára nem merném otthagyni, mert ha megáll a lejátszás és előjön pl. egy felirat, akkor az reggelre beleég, amivel nagyobb problémát csinálok, mint az eredeti.
    3. Várható-e tapasztalatok szerint a hiba súlyosbodása (pl. a környező sub pixelek hibája)?
    4. A panel bejáratás miatt tudok-e valahogy panel üzemóra számot lekérni a TV-ről?

Új hozzászólás Aktív témák