- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlrose32
őstag
válasz
anagymedve #3348 üzenetére
Szia!
Először is a konvergencia végfokot meg kell javítani.
Ennek költsége durván 20000Ft (2x stk392-570 + néhány 3R9 és 5R6 2W-os ellenállás)
http://www.hqelektronika.hu/search.php?q=stk392-570
Az két ic-t érdemes egyszerre cserélni...,perzse elég csak a hibásat is, de akkor benne van a pakliban, hogy a jövő hónapban cserélheted a másikat is...Aztán, amennyiben nem piszkálta szét valaki a "csodaszervizmenüben" (mert ugye az internetes legendák erősek), akkor nincs más hátra, mint élvezni a foci vb-t.
-
anagymedve
csendes tag
Üdv!
A problémám egy LG-39NZ40RB-vel kapcsolatos lenne.
A kék szin el van csúszva.
Mit lehet ezzel kezdeni? -
PofaJenö
senior tag
Hali
van egy ezer éves Pana LCD-m TX32LE8PA nekem csak annyi bajom van vele hogy lassú,értem arra csatorna váltásnál pl HD-ra pl duna vs duna hd ,meg a távkapcsolóval történő bekapcsolás (nem elem hiba) folyamatosan kell lenyomni a power gombot 4-5 ms-ig míg be üzemel a tv ,lehet ezt gyorsítani vagy barátkozzak meg ezzel a (hibájával).
thx a választ -
Matao
újonc
Sziasztok
Olyan problémán lenne adott egy Philips 37PFL8404H/12 LCD tv párnapja elkezdett a bal oldala csíkozódni majd teljesen fekete lett aztán elmúlt a probléma majd 4-5 nap elteltével ismét előjött. A jobb oldalt teljesen tökéletesen működik hang minden rendben mi lehet ennek az oka ? -
wortextx
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket illetve a tanácsotokat kérni!
Adott egy:SENCOR SLE 39F08M4 Televízió.
Körülbelül egy hete jelentkezett a probléma, ami a következő:
-A készülék oldalán található bekapcsológombra nem reagál a készülék
-Illetve a távirányítóval történő bekapcsolásra semCsak teljes áramtalanítás után, lehet bekapcsolni a készüléket.
Különösebben durvább dolgok sohasem használtuk.
Egy T-Home IPTV set-top box illetve egy Playstation 3 van hozzácsatlakoztatva, illetve időnként egy pendrive-ról filmnézés és ennyi.Szerintetek mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
srkovacsd
csendes tag
Üdvözletem!
Egy LG 50PK350 típusú plazma TV-m van, ami a mai napon bemondta az unalmast, a jelenség: bekapcsolás után a szokásos kattanás, amire a képernyő egy pillanatig "bekapcsol" (szürke színre vált), majd egy halkabb kattanást lehet hallani. Ez kétszer megismétlődik és a TV kikapcsol.
Rákerestem a témában és láttam, hogy korábban másnak is volt hasonló problémája samsung TV-vel kapcsolatban. A TV hátulját levettem, túlmelegedésnek, "égésnek", bármiféle deformációnak én nem látom nyomát, minden teljesen épnek tűnik, de abszolút fű vagyok az elektronikai dolgokhoz, így ez nem sokat jelent.
Axelrose32 topic indító hozzászólásában úgy olvastam, hogy tud segíteni efféle problémák orvoslásában (amennyiben ez lehetséges), vagy megbízható szerelő kontakt biztosításában, esetleg "várható költség" kalkulálásban. Budapest XI kerületben lakom, de a TV-t el is tudom vinni autóval. Nagyon hálás lennék ha valaki el tudna látni némi információval, hogy mit kellene tennem (a google "TV szerelés Budapest" kulcsszavak begépelésén kívül).
-
Blackwolf77
csendes tag
válasz
MasterMark #3330 üzenetére
OK!
Ma elfelejtettem elemet venni,de majd holnap. -
szicsi
csendes tag
ÜDV.van egy LG42lk430 lcd tv .egyiknaprol a másikra .csak a lg bejelentkező lg logo ig megy el.olyan mintha lefagyna,mert se kikapcsolni se más funkciot nem lehet vele végrehajtani,.esetleg valami megoldás van rá.elöre is köszi.
-
MasterMark
titán
válasz
Blackwolf77 #3328 üzenetére
Hát ha akkor is úgy lesz, akkor majd kitalálunk más okot.
-
cspeto
újonc
Sziasztok!
Van egy 6 éves Samsung LE32R82BX/XEC LCD TV.
Kb 2 hónapja a képernyő felső negyedében megjelent egy vörös árnyalatú sáv bekapcsolás után, ami néhány perc után lassan eltűnt.
Tegnap teljesen elment a kép. Teljes áramtalanítás sem segített.
Jelenleg bekapcsolás után kb 1 mp-re bevillan a kép, majd minden fekete. Pontosabban a háttérben nagyon halványan van megjelenítés. Hang van normálisan.Annyi lenne a kérdésem, hogy érdemes javítani vagy gazdaságtalan? Ha igen, kb mennyi lenne?
Köszi
Üdv
Cspeto -
Blackwolf77
csendes tag
válasz
Blackwolf77 #3326 üzenetére
Hogy ez idáig nem jutott eszembe,kipróbálom majd elemmel is és akkor teljesen kizárható a hálózati zavarás ha létezik ilyen.
És ha akkor is berreg akkor mi van? -
MasterMark
titán
válasz
Blackwolf77 #3326 üzenetére
Elemről is fennáll a hiba?
-
Blackwolf77
csendes tag
válasz
MasterMark #3325 üzenetére
Ugyanarról az elektromos hálózatról megy,de ha egy különállóra dugom ott is fennáll a hiba.Egyébként tud elemről is működni.
-
MasterMark
titán
válasz
Blackwolf77 #3324 üzenetére
A kisrádió tud elemmel is működni? Most elemmel megy amúgy, vagy ugyanarra az elektromos hálózatra van dugva?
-
Blackwolf77
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic P50X60E tévém a következőt produkálja:ha bekapcsolom zavarja a másik helységben levő hordozható kisrádiót,ami ilyenkor hangosan berregni kezd.A villanyóránál külön biztosítékról jövő vezetéken is fenn áll a jelenség,ha a rádiót hosszabítóba bedugva távolodok a tévétől kb.15-20méternél már gyengül a berregés és tisztul az adás.Van olyan rádió amit nem zavar a tv,tehát nyilván a rádió a rossz,de mégis kiváncsi lennék,hogy mi ennek az oka és tekintve,hogy 20méter kell ahoz,hogy megszünjön a zavarás érdekes lehet az emberre gyakorolt hatása is?Gondolok itt az elektroszmog kérdésére.
Köszönöm!
-
törölt tag
üdv, tudna valaki segíteni samsung lcd tv-vel kapcsolatban? hdmi problémám lenne! egyik pillanatróla másikra kiírta hogy "nincs jel" monitorként használom....már nem garis a tv!
-
törölt tag
Sziasztok!
A 3. sor helyesen:
....de hang nincs, a kép pedig gyenge minőségű. Kikapcsolás, újra bekapcsolás után rendbe jön minden, hang is van.....
Köszönöm!
-
törölt tag
Üdv!
Van egy kb. 3 éves LG LCD tv-m (LG 32LC52), ami a következő jelenségeket produkálja: egy ideje automatikusan lépteti a csatornákat, azután megáll valamelyiknél, de van nincs, a kép pedig gyenge minőségű. Most pedig 4 napig nem volt bekapcsolva, mikor hazajöttem és bekapcsoltam volna a TV-n a LED egy másodpercre bevillan zölden, majd visszaáll készenléti módba. 15 mp-re kihúztam a hálózatból, ezután a következő volt a jelenség: bekapcsolva a LED 3x zölden bevillan, szünet, majd ismét 3x zöld villanás. Néha hajlandó működni a TV, néha nem.
Érdemes foglalkozni vele, vagy cserélni kellene?? A TV Győrben található.
Köszönöm a választ!
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy LG 32LE2R LCD TV-vel van problémám. Kb fél órával bekapcsolás után a kép kimerevedik, esetenként vékony függőleges csíkok is megjelennek rajta, majd szép lassan teljesen elsötétedik. A TV működik tovább, van hang, távirányítóra reagál. Ha kikapcsolom, majd bekapcsolom, akkor újra van kép, de néhány perc után ismét szép lassan elsötétedik. Ma hoztam haza a "márkaszervizből" ahol a main boardon cseréltek 8 kondenzátort, persze a hiba változatlan maradt. Hétfőn viszem vissza a szervizbe, de nagyon kíváncsi lennék hozzáértők véleményére is.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
gomez55
tag
Sziasztok.
Van egy Samsung LE32R32B típusu LCD TV-m. A hiba a következo:
Nem ad képet. Hatttervilagitas van ugy latom, hang van, OSD nincs, csatornak kozott tudok lepkedni.
Mi okozhat ilyen hibat?
Segitsegetek elore is koszonom. -
moonguru
őstag
Szia!
Pl. 8-as sorozatú Smart 3D TV-nél így kell:
Kellene ugye a PIn-kód, ha nincs meg:
"If you forget the PIN code, press the buttons in the following sequence which resets the PIN to
“0-0-0-0” (for France, Italy: “1-1-1-1”):For Standard Remote Control
: In Standby mode:
MUTE
→
8
→
2
→
4
→
POWER
(on)For Smart Touch Control
: When the TV turnes on:
MUTE
→ Volume up →
RETURN
→ Volume
down →
RETURN
→ Volume up →
RETURN "De a samsung is segít, ingyen:
"Telefonos ügyfélszolgálatunkon, az ingyenesen hívható 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) számon hétfőtől péntekig, 8 és 20 óra között, szombaton és vasárnap pedig 9 és 16 óra között az alábbi kérdésekkel kapcsolatban várjuk hívását:
Általános termékismertetés
Tanácsadás vásárlás előtt álló ügyfeleinknek
Készülék beállításokkal kapcsolatos információk
Szervizpartnereinkkel kapcsolatos tájékoztatás
Vásárlói észrevételek, javaslatok fogadása termékeinkről és szolgáltatásainkról
Javítási igény felvétele és továbbítása szerződött márkaszervizeink felé – ebben az esetben kérjük, készítse elő a termék jótállási jegyét és/vagy számláját!" -
Kocska89
tag
Service menüből factory reset valószínűleg segít a dolgon.
Tv kikapcsolt állapotban. Távirányítón egymás után megnyomod az info menü mute power gombokat.
A menüben még véletlenül se állíts át mást csak a factory resetet aktiváld. Ha jól csináltad lekapcsol a tv és a gyári beállításokkal indul újra mintha a boltból hoztad volna. -
Yokter
újonc
helló nem tudom hogy jó helyre írok e de volna egy olyan problémám hogy anyáméknál a tvn gondolom véletlenül beállították a gyerekzár vagy csatorna zár vagy valami ilyesmi a neve a lényeg hogy kódot kéri amit nem tudnak mit lehet ilyenkor tenni segít az ha csinálok újra egy kezdeti beállítást vagy mi a neve
a választ előre is köszönöm -
tandankin
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Waltham WTHD 3209 B kb. 3-4 éves lcd tv. Az a probléma, hogy bekapcsolás után pár másodpercig még van kép, de aztán teljesen elsötétül. Továbbra is működik,mert hang az van, de kép nincs.
Abszolút amatőr vagyok a témában, így ha már a lehetséges probléma jellegét, vagy a javíttatás várható költségét meg tudnátok mondani,már azért is hálás lennék.Előre is köszönök minden segítséget!
-
Vanessza1987
újonc
Hello ! Van egy Sharp Lc50le tipusú tv-m. tegnap este még néztem ma egész kap nem voltam itthon.. Most mikor hazaértem gondoltam nézem egy kicsit elalvás elött.. de nem működik.. nem világít rajta a led. nem regál semmire olyan mint ha nem kapna áramot a tv. Semmire nem reagál.. mi lehet a baj???? tud nekem segíteni benne..
-
hpeter810
csendes tag
Sziasztok van egy problémám,van egy Sony Bravia KDL-40U2000 típusú tvm ma beakartam kapcsolni nem bírtam kb 1 mp-re felvillan a kép utána alól a piros led 4-et villan de mellette a zöld led folyamatosan világít mi gondja lehet hol induljak el a hiba keresésben.(de ha lehúzom az inverter kábelét akkor is ez a hiba csak akkor nem villan)az inverter típus pcb2676-pcb2677(a biztosítékot már néztem az inverteren)üdv:peti
-
rutais
újonc
Szia! Van egy több mint 3 éves 94 cm-es HD ready Samsung Lcd tv. Azt vettem észre, hogy már mindenféle beállítás mellett a háttérvilágítást is maximálisra állítva sötét a kép. A színerősséget pedig baromira vissza kell venni, hogy ne legyen erős. Illetve folyamatos szellemkép látszik benne, mindig az előző kép szellemképe. Ha behívom a tv menüt, akkor egy darabig a tv menü látszódik, majd ezt követően behívom a Upc menüét, akkor az látszik szellemképben.
Mi lehet a probléma?
-
törölt tag
hello.lg 50" os plazma tv-nél ha sok a világos ,vagy a fehér a képernyőn csíkokban,vagy foltokban fehéren villog azon a részen ! ez miért van ? analóg tv antennáról működik az adás,ha a hd-s rtl megy akkor ezt a hibát még nem tapasztaltam.miért van ??? :/ köszi
-
Vada
tag
Sziasztok !
Van egy LG full hd LG42LH4000 talán a típus. A probléma hogy bekapcsolás után a kép bal oldalán elkezd csíkozni és beáll egy adott színre mondjuk zöldre , ha rápaskolok a hátlapjára akkor hirtelen minden rendbe jön .Ezt eljátsza még egyszer megint rácsapok és rendbe jön majd nem csinálja többször , csak mikor másnap megint bekapcsolom , néha egynől rácsapásra eltűnik , de van amikor már nem nagyon segít. Mi lehet a baja ? Lehet e javítani szerintetek ?
Köszi a segítséget.
üdv. Vada
-
Noys187
tag
Sziasztok!
Van egy LG 42PJ350 típusú Plazma TV-m, amin tegnap óta megjelent egy függőleges "színváltós" csík, ami csak bizonyos színeknél látszik ugyan, de folyamatosan jelen van, teljes hosszában...Tudna esetleg valaki segíteni, tippet adni, hogy mi lehet a baja, azaz érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele?
Előre is hálás köszönet érte!!
-
szopi
csendes tag
Sziasztok szeretnék venni egy samsung 137cm projektoros tv-t, kérdezném, hogy mennyi gond lehet ezzel a típussal? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest