- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Anyósék Samsung PS42B430P2WXXH plazmáján pár napja egy függőleges rózsaszíncsík jelent meg, ezmiez szerintetek? -
samat99
csendes tag
válasz
junior11 #1817 üzenetére
Van egy tippen még: Azt hiszem simpLink, vagy még pár néven fut. A lényeg, hogy HDMI -n keresztül vezérlehetsz másik készüléket. Azaz ki és be is kapcsolhatsz. Sajnos ez még nem egészen kiforrott, és különböző márkák másképp és másképp vislekednek. Nézd meg, és kapcsold kia Tv -n és a media lejátszón is ezt a funkciót.
Az én TV -m tápja ki be kapcsolgat ilyenkor. (kikapcsolt állapotban kattog tv. ) Pl Onkyo erősító folyamatosan bekapcsolva marad. Elég hamar 1-2 év alatt elpatkol a HDMI.. Szomorú de ez van.
-
samat99
csendes tag
válasz
qqriq111 #1840 üzenetére
Szia!
A wifi technika, főleg amit otthon használsz, nem elég érett erre, de még a profi eszközök közül is nagyon kevés képes átvinni a nagyfelbontású filmeket. Főleg egy födémen keresztül. A filmnézéshez minimum N es wifi kell. És abból egy nagyon jó vétel. Ám a szomszéd is használ ilyen technikát, ő is zavarhat téged. Amit tudok javasolni:
Ha meg tudod oldani Cat5E vezeték! Ne lesz vele gondod.
Ha mindenképp WIFI:
-Frissítsd a router szoftverét. N es Wifit használj. (ha a TV nem tudja feljesd el az egészet.)
-Ellenőrizd a csatornákat. Van rá pár ingyenes szoftver a neten amivel megnézheted melyik fogolat. Próbálj olyat választani ami előtt és után van legalább 1 üres csatorna. Ha túl sokan vannak, akkor ne erőltesd tovább.
-Használj nagyobb teljesítményű antannát.
Ha ezeket megoldod és a router nem egy 5000 Ft műanyag doboz, a Divx es kissebb filmek menni fognak. A full HD és 3D szerintem necces. -
qqriq111
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ebben a topikban már egyszer kaptam egy jó segítséget (axlrose- áldasék a neve).
Ismét szükségem lenne tanácsra (bár ez nem kimondott Tv hiba /inkább wifi/)
Tehát: vettem egy Philips 42PFL6008 TV-t és a wifi átvétellel valami problémám van. Csatlakoztattam a routerre
és megosztottam a laptopom is. Megy is a számítógépről a film lejátszása de állandóan akadozik (még aDIVX-es, is ,de komoly felbontásút lejátszani pedig lehetetlen. Sőt ha a Smart TV funkcióban mondjuk a youtube.on egy 3D-s filmet szeretnék megnézni csak egy zavar az egész. Nem hogy nem 3D de még szines filmnek sem nevezhető és bármit megnyitok a neten LASSU.
A WiFi router az emeleten van a TV pedig a földszinten de természetesen a router bgn-es ill 300as(persec)
Mi lehet a baj, ill mi segítene. Talán kellene egy jelerősítő (egyáltalán segítene?) vagy azt felejtsem el hogy wifi kapcsolattal én 3D-s filmet nézzek?
Előre is köszönöm ha valaki segít, persze bocsi de nemtippekethanem megalapozott véleményt (ill tanácsot) kérek.
Üdv qqriq -
janoka23
újonc
-
janoka23
újonc
samsung ps42a411c2xxc
-
janoka23
újonc
samsung ps42a411c2xxc ez a típusú plazma televízióm van és két napja jelentkezet képernyő hibára szeretnék tőled választ kapni!
-
Villoktat
újonc
válasz
axlrose32 #1828 üzenetére
Köszönöm az igazán gyors reagálást!
Most, miután megfordítottam a készüléket, láttam rajta egy sorozatszámot, amit én típus-számnak gondolok.
Talán segít, ha ide másolom: 26LW 687510 TOP.
Budapesten a IX. kerületben lakom. Ha úgy érzem, hogy megéri a készüléket megjavítani, elvinném, ha kapok egy címet.A legfőbb kérdés: megéri-e? Szerinted, előre láthatólag mennyibe kerülne?
Mégegyszer: lenyűgöztél a gyors válaszoddal. Valahogy Magyarországon nem ehhez vagyunk szokva. Jó, hogy azért vannak ilyen üdítő kivételek is.
Villoktat
-
Villoktat
újonc
Tiszteletem mindenkinek!
Remélem, hogy a korábbi üzenetváltások alapján én is választ kaphatok problémámra. Pár éve vásároltam egy Grundig Amira televíziót. Körülbelül egy évnyi normális működés után (miután lejárt a jótállás) kezdődött a tévém betegsége. Bekapcsolás után minden tökéletesen működött. Majd, körülbelül egy jó óra múlva, minden átmenet nélkül a képernyő jobb oldalán a kép helyett függőleges csíkok jelentek meg.
A szakszervízben (akkor) legalább hatvanezer forintot kértek a javításért. Úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy inkább vásárolunk egy új televíziót, a régit pedig levittük a pincébe.
Talán, mostmár elérkezett az idő arra, hogy megkíséreljek valamilyen olcsóbb javítást. Így találtam erre a fórumra. Gondoltam, szerencsét próbálok.
A képet, sajnos képtelen voltam csatolni. Ettől függetlenül, hátha így is érthető a hiba.Köszönettel: Villoktat
-
axlrose32
őstag
Ha kijelzőhibás lcd készüléked van, tölts fel egy képet és megmondjuk javítható-e.
Természetesen a törött, félig elégetett vagy beáztatott gépeknél a válasz élből nem, de a nem frissít, sötét az egyik oldal, függőlegesen duplázza a képet.. nincs kép csak háttér, majd 10 perc múlva egyszer csak jó lesz c. hibák körülbelül 100 fajta kijelzőnél 99%-s aránnyal orvosolhatók.Hajrá!
-
Bela52
tag
Helló sziasztok.Erre a kérésre 1803 esetleg tudna valaki segiteni?
-
Spyke007
csendes tag
Helló! Volna 1 olyan problémám, hogy van 1 Sony KDS-55A2000 típusú LCD projectoros tvm. A gond az, hogy bekapcsoláskor villog a zöld led, de átvált pirosra és nem indul a tv. A piros led folyamatosan 6-ot villog. Mi lehet a hiba?
-
válasz
axlrose32 #1818 üzenetére
Köszi
Akkor lehet veszek bele egy kijelzőt.Igaz nem példány de ha 1-2 évet még kibír akkor jó.
Vettem egy törött kijelzős Panasonic-ot de ennek lehet más baja is van nem csak a törött kijelző.Haza hoztam,áram alá helyeztem és indult a készülék,notira kötöttem mert(ahogy menni tud egy törött kijelzővel) majd feszültség alatt hagytam több órán keresztül és az állapot jelző LED zöldről pirosra váltott.Az óta nem vált át zöldre a főkapcsolója ki-be kapcsolására sem. -
junior11
veterán
Tegnap este egy érdekes dolgot tapasztaltam a tévémen (NX710). Megnéztem a fimet a médialejátszómról, azt kikapcsoltam, aztán a tévét akartam volna. Hirtelen nem reagált semmire, hiába nyomkodtam a távirányítót (az rendben volt), se kép, se hang. Aztán egy pillanatra kivilágosodott fehér kép jelent meg (mikor pl. a háttérvilágítás max.-on van), kikapcsolt, aztán egy kattanás (a tápegység felől) és újból bekapcsolt magától, utánna már működött. Eléggé megrémísztett, hogy mi lehetett a baja, ilyet még soha nem csinált... Mit gondoltok?
-
dudu000
újonc
Sziasztok Segítséget szeretnék kérni Tőletek egy Samsung PS-42C62H típusú tévével kapcsolatban. A jelenség a következő volt. Rendesen működött a Tv majd gondolt egyet egy halk kattanás után kikapcsolt és nem lehetett bekapcsolni.Nem reagált a távirányítóra sem csak a Tv-n lévő kapcsoló hosszú ideig történő nyomásával lehetett kikapcsolni. Várni kellett vele és bekapcsolás után működött tovább. változó időközönként jött elő a hiba. A tegnapi napon a párom szerette volna bekapcsolni egy kattanást hallott,majd a Tv jobb oldalánál füst szállt fel és a lakás biztosítékot is lecsapta.
-
yozks
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki iránymutatást adni, hogy egy konvergencia hibás Samsung SP43T8HE projektoros TV-nél hogyan lehet kideríteni, hogy melyik STK392-040 IC a hibás? -
BGTB
csendes tag
válasz
petermerckle #1807 üzenetére
Szia sajna ez lehet inverter, táp és mainboard hiba is. Tudom hogy elég széles így a skála, de első hallásra ez javítható. Csak bevizsgálás után lehet többet erről mondani.
-
petermerckle
újonc
Sziasztok!
Egy LG32LB 75 típusú tévénk van 2008-as évjáratú. Először furcsa sípoló hangot adott tévézés közben, majd elsötétült a képernyő és se kép se hang. Nem kapcsol ki zölden világít továbbra is tehát nem kapcsol ki. Ha ezután kikapcsolom és újra be akkor kb 10 percig vagy még rövidebb ideig működik majd ismét elmegy minden. Van-e tipp, hogy mi a gond? Köszönettel -
Bela52
tag
Helló sziasztok,tudna e valaki segiteni? Van nekem egy Samsung UE40 C5000 qvxxh led tvm.Hiba a következő.Ha fehér a háttér,vagy felíratok vannak a képernyőn,Zúg a tv Olyan mint ha gerjedne.,És ez nagyon zavar. Lehet e ezt javitani.es kb mennyibe kerűlne nekem?Zuglóban lakom ,esetleg egy tv szerelőt tudnátok e ajánlani?
-
válasz
#63782656 #1801 üzenetére
Üdv
"azt mondták,nem csináltam bajt,mert ez természetes"
Én szerintem ez egyáltalán nem természetes.Több (igaz fénycsöves megvilágítású) kijelzőt szedtem már szét de elég szorosan vannak illesztve a belsejében különböző elemek.
Ha a kijelző és a fém kerete közt rés van akkor ott akár tele is mehet porral.
Emlékeim szerint a fénycsöves kijelző felépítése így valahogy rémlik.Elől a kijelző utána fénytörő prizma lap (1-2db) majd egy izmos plexi ismét valami fólia majd záró műanyag fedél és erre jön rá az a fém keret ami csavarokkal lezárja az egészet.Természetesen még a kijelző meghajtó panel is rá van ragasztva és rögzítve a kijelzőre. -
törölt tag
Jó estét kívánok!
Egy hete vásároltam meg az első LCD TV-m,amit egy év kutatás,mérlegelés előzött meg.
A készülék egy Panasonic TX-L47WT50 tipus,ami a cég 2012-es csúcsmodellje,LCD kategóriában.
Miután felraktuk a falra,maradt rajta némi újlenyomat.
Akkor ezzel nem foglalkoztam,mert beüzemelés után beállítottam és csodáltam,mert nagyon szép képe van,akár SD adásnál is.
Két nap után töröltem le az újlenyomatokat és ekkor jött a döbbenet!
Már pici nyomásra is éreztem,ahogy válik el a panel a kerettől.Bár nem biztos hogy közvetlen a panel,hanem talán-gondolom én-a panelt védő műanyag védőlap.Azért gondolom,mert éreztem ahogy enyhe nyomásra is hajlik a széle.Ezután kiváncsiságból lazán,végig húztam a kezem a széleken,és el is vált az egész körbe.
Lényeg a lényeg,most már ha lapos szögben (oldalró,alúlról) ránézek a tv-re,látható egy vékony rés a panel és a keret között,amin gyönyörűen látszanak a világító ledek! A clouding addig is nagy volt egy ilyen kaliberű tv-hez képest,de most már,főleg a két oldalon elég kemény.Jeleztem a márkaszervíz felé,hogy mi történt és valószínűleg a törléssel tönkre tettem a készüléket.(Bár a Benq monitorom három éve törlöm le ha szükséges és kutya baja.)A szervíztől ki is jöttek és néminemű szemre vételezés,könyvelés után azt mondták,nem csináltam bajt,mert ez természetes...!!! Ilyen a led-lcd tv. Egy éve,szinte minden nap ezzel foglalkoztam,megnéztem sok tv-t,boltról boltra jártam és én még nem találkoztam ezzel a problémával,még jóval olcsóbb gépeknél sem,nemhogy egy csúcsmodellnél.A szervizes szerint biztos csak akkor vettem észre,pedig az eleve olyan volt! Azért az ember megnézi alaposan az új szerzeménynél,pl.a betekintési szöget is.
Tudtok ezzel kapcsolatban nekem tanácsot adni? Mi a teendő,javítható,stb.?A válaszokat előre is Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung LCD és LED TV-k
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- Parfüm topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest