Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomp

félisten

válasz King Unique #4538 üzenetére

Igazad van. Találtam egy olyan FW Update Utility verziót ami hozzászagol az adapterhez. A többi verzió nem ismeri/nem látja. Ez szerintem már pontosabb mivel találtam is hozzá újabb fw-t. 00.02.00.04 helyett xxxxx.06-os. 2018-as!

A FW Update Utility szerint JMS577/9 de az RD Version opciót választva szerepel egy "Include JMS577 NVRAM" opció. A neten a talált friss és azonos fw viszont az 578-as lapkához való. Na akkor most mivan? :F :DDD
    Közben kiderült, hogy a Samsung M3-as külső merevlemezben is ugyan ilyen JMicron chip van így sikerült ott is kikapcsolnom a leállást+én okos fejemmel átneveztem a lemezt. Most már nem Samsung M3 hanem JMicron a neve a rendszer szerint...hurrá... E mellett a WD Elementsben pedig JMS569

Közvetlenül a laptop usb 3.0-s portjába dugva sem megy az UASP. Sőt a korábbi 3.1Gen2-es VIA chipes adapter is csak usb 2.0-n UASP képes. Maga a port ASM1042-es ami UASP képes és Win 8.1-ig ment is. Lehet Win10-el már újabb driver kellene de erre már nincs friss driver. Sőt maga a port a windows által alapértelmezetten felrakott driverrel megy. Noti vinyóknál szerintem nem sok vizet zavar ha nem megy az UASP. :)

Új hozzászólás Aktív témák