Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tomp #4537 üzenetére

    A chip pontos típusára vonatkozóan a biztos információ az, amit az eszköz gyártója megad. Meg az, amit a felhasználó állapít meg pl. fizikai szemrevételezéssel. Ellenben, hogy egy random weboldalon mit írnak, az már nem feltétlen. :N Az adott verziójú JMicron M.P. Tool pedig kezelhet egyszerre akár többféle chipet is, az alapján megint nem feltétlen lehet csak egy bizonyos típusra leszűkíteni.

    Azért meglepő, mert ha nem indokolja az eszköz működése és funkcionalitása, akkor normál esetben nyilván nem rak bele olyat vezérlőt a gyártó, ami alapvetően más felhasználáshoz készült. Ebben és a társtopikokban összegyűjtött külső házas, dokkolós és adapteres információknál sem ennek az ellenkezője az általánosan jellemző. Kivételek ugyan néha előfordulhatnak, de egy ilyennél lehet készlethiány miatt éppen másik chip került bele szituáció áll fenn, vagy lehet akár gyártási hiba, pontatlanság is... Az egyik korábbi adapternél is eleve abnormális volt, hogy hivatalosan elvileg USB 3.0-s, de állítólag USB 3.1 Gen 2-es vezérlő volt benne, amelyek így alapból ütik egymást.

    Tehát a firmware frissítése nélkül, sima EEPROM Update opcióval működött az alvó mód értékének átállítása, oké. Bár nálam legutóbb egy ASMedia chipes külső háznál egy ilyen után aszem nem működött az UASP. De miután lefuttattam rendesen a firmware frissítését, utána már oké volt. Ha az USB 3.0 porthoz natívan van csatlakoztatva az eszköz, de továbbra sem UASP SCSI formában jelenik meg az eszközkezelőben, akkor az gyanús.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák