Hirdetés
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Egyszer láttam éghetetlen takarót használat közben, olajtűzön. Fullosan validált, ipari cucc volt, komoly beszállítótól. 1 perc alatt átégett, és nyaldostak felfele a lángok tovább.
-
hzsolee
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ebben az az akció gondolom, hogy nem lett drágább 😁
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Xiaomi klónokat láttam meg kukirint átmatricázva. Sok jót nem jelenthet.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ismeretlen számomra. Rákeresve csak matricázik. Franc tudja mi van benne én nem vennék.
-
matyi0323
csendes tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Mindkét rollernek 10" kerekei vannak amit kinéztem.
Csak összességében azt nem tudom, hogy a Joyor t10 legyen vagy Ausom dt2pro.
Megéri-e a két roller között a kb 160 ezer forintos különbség.. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Oké mester, mindenképp szar, az a lényeg. Bár nem tudom miről beszélsz, de rendben.

DigitXT: az oldalukon van gomb, azt menet közben nem tudom kezelni. Biztos megoldható lenne hogy 1 gombról kapcsoljam őket. De nagy effortot nem akarok belerakni. 15 percet használom összesen egy erdei úton, ahol rajtam kívül még nem láttam senkit. A vadakat akarom csak látni, mielőtt úgy járok mint a rolleres akit agyonvágott a szarvas.
Rohadt sok van itt, 2 hónapja megtapasztaltam négykeréken, azóta fóbiám van.

-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Igen ezt már egyszer előadtad. Úgy van felszerelve, hogy hüvelykujjal egy mozdulattal teljesen lefordítom a föld felé mindkettőt egyszerre.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
A max 60 nem azt jelenti, h mindig 60 megyek, hanem az ilyen vészmegoldás ha nagyon muszáj, most is tudnék menni 50km/h (majdnem sec írtam
) de általában sport módban használom 35 km/h abban a max.
De jó tudni, h mehetnék többel is.
Pl. egy sötét képű (érts jól) elém húzott a mopedjével és folyton nézet hátra (mi ez ha nem felhívás keringőre) hát felbosszantott és leelőztem majd jól le is hagytam.
De nem csinálok többet ilyet mert veszélyben voltam, meg az is aki kilép elém.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ezek után eldöntöttem inkább lassabban megyek. Szerencsére a G2-vel nem lehet 100-al menni, és nem is akarok, rollerrel max 60-ig.
Ez a kar kiegyenesítés jó ötlet mert mindig előre borulok fékezésnél.
Akkor ha jól értem az első lábbal is minél hátrébb akkor a biztonságos.Mindig érdekelt, h állnak meg ha ketten vannak a rolleren, hátra tesszük a dagit?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
és kit érdekel hogy szervizes? Láttunk itt már más szervizes tapasztalatot is, nevettünk rajta pár napot.
Autószerelők első szabálya hogy francia autót nem szabad venni
Ettől függetlenül autószerelő ismerősöm csak francia autót keresett magának, és eddig is azok voltak neki.
Másik autószerelő ismerősöm pont a héten mondta hogy első autónak peugeot 206, mikor kérdeztük tőle, vagy c3 citroenAttól hogy szervizes még ugyanúgy csak szubjektív lesz a véleménye
Én meg mechatronikai technikus vagyok, és mozgólépcsőket tartok karban, sőt, minőségellenőr pozícióban vagyok, kicsit komolyabb eszköz mint egy roller, de nem ezt fogom felhozni érvnek, hanem a rollerekkel szerzett tapasztalatomat, amit még itt másik 4-5 ember megerősít, ketten meg mindenki ellen mennek mert ők az atyaúristenek
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Engem nem zavarnak. -
válasz
Hieronymus
üzenetére
A táska takar
: [link] -
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
-
heavygrip
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Köszi
Én csakis ilyet használok. Nem tudom mennyire jó,de ezt ajánlották többen is.
Van egy M-40 lubricant nevezetű kúszó zsír de azt nem alkalmaztam, pont azért mert hasonló mint a WD 40. -
clon
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A precedens ahol nincs, ott jelen esetben "hivatkozás" lesz XY országban hozott szabályozásra így ugyan nem precedens de átveszik és adaptálják a helyi viszonyokhoz. Nem először fordulna elő. Magyarországon nincsen precedens jog DE attól a már hasonló esetekben hozott döntések befolyásolják az adott ügyet (vagy nem - ezért más mint a precedens mert "csak" figyelembe vehető).
-
.-..-.
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ilyen jellegu vedelmek tudtommal vannak beepitve.
Szoval a motor nem fog fustolni.
Kicsit utanajarva nem veletlenul csak a 700W vagy 500W motorokhoz adtak ezt a funkciot. (EU, DE, IT)
A US 850W motor es firmware nem kapta meg. Legalabbis nalam a proba idejen meg a menupont sem jelent meg.
A Ninebot Max G3 mocsok sok dolgot monitoroz.
A gyari app ennek csak toredeket jelzi ki, de lattam masik app eseten meg azt is, hogy kepes cellacsomagonkent (13 van sorban) feszultseget es terhelest is monitorozni es terhelest elosztani a bms 2.0 miatt. Es persze hofokokat is figyel.Szoval ... tuti, hogy odafigyelnek meddig engedik a motort terhelni. En eddig csak rovid ideig hasznaltam, mert eddig egyetlen feluljaronal kapcsolt be.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
OOTD T 30 roller [link]
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Úgy emlékszem a bicikli út fel volt festve akkor én kell menjek, ez 2 éve volt, most már nem emlékszem pontosan de úgy rémlik.
-
.-..-.
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Van nyomatékkulcsom amibe tudok tenni imbusz fejet.
Lehet akkor felengedem ezt a két csavart és beállítom kotyogás mentesre (de nem szorosra) és egyenesbe állítom.
A lehajtó rész stabil, elmozdulás mentesen zár, ott pont nincs kotyogás, bár állítható ahogy láttam.Amúgy tippre úgy tudom elképzelni ennek a résznek az összerakását a futószalagon, hogy:
- villát+lengéscsillapítót a vázba alulról bedugják
- felülről a vázra, a lengéscsillapító kilógó szárára kétoldalról távtartó lapot csúsztatnak
- kormányoszlopot felülről ráengedik a vázra, a távtartó lapokra
- szemmértékkel egyenesre állítják a kormányt és a két imbusz csavart meghúzzák a kormányoszlop szorítóbilincsen
- távtartó lapokat kihúzzákPersze csak találgatás, de elméletben lehet így és akkor máris megvan a probléma forrása, a kapkodás.
- nem pontosan állítják be a kormány/kerék vonalát
- nem nyomja rá rendesen a kormányoszlopot a villára/lengéscsillapítóra
- csavart random erővel húzza meg (túlhúzza és akár törhet a bilincs, lazára hagyja ás elmozdulhat a villa) -
.-..-.
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ha jol tippelem, akkor itt az also es a felette levo imbusz csavarrol van szo. Ezeket nem tudom tovabb huzni, szinte eltorik mar az imbuszkulcs.
Mindket csavar feje es a mellette levo kormanyoszlop resze meg van festve, sejthetoleg ez valami beallitast jelolhetett a gyarban. Tippre talan azt, hogy egyaltalan beallitas tortent.Jol gondolom, hogy ezeket fellazitva ki tudnam huzni a villat a teleszkoppal vagy eppen egyenesbe is tudnam forditani azt?
Amugy az en Max G3 rollerem tokeletesen egyenesbe van allitva (zero kotyogas) es azon nincs semmi jeloles a csavarokon.
-
Emunem
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
olaszok voltak, mondta is... (ismerjük a lambo/ferrari szokást is, hogy öngyulladósak, stb...)
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ilyen ívelt küllős kereket kerülni kell, mint a leprást. A második képen lévő kerék megfelelő.
Köszönöm!
Bár előbb tudtam volna, akkor eleve rendelhettem volna a jobb kereket is. Gondoltam nem kockáztatok, legyen ugyanolyan, mint a gyári. Aztán amikor széttört, hát... Összeraktam ugyan a gyári kerékkel, de aztán mégis megrendeltem az erősebb verziót.
Nem örülnék, ha bárki alatt újra széttörne jeligére... Nem mellékesen: szélesebb az új felni, így a PMT gumi is jobban ül rajta. Masszívabbnak néz ki.
Nem azért, stabilan futott úgy is, amíg a földbe nem álltam vele, bár 60 km/h fölött már istenkísértésnek tűnt a haladás.)Ui: csak egyszeri kísérlet volt a 60V akkuval, azóta azt már eladtam egy gokartba.
(Ugyanoda került a G300 vezérlő is, szóval most már szolid 36V-os, és 1500W maximum.) -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A tárgyalt hibajelenség szempontjából erre nem tértem ki, mert az előzményhez csak annyiban kapcsolódik, hogy megállás után valószínűleg ezért sem ugrik meg.
Ellentétben az említett Hall-szenzoros hibával, amikor nálam állóhelyzetből is bemozdult, de nem is volt "betoló" opcióra állítva, zero start módban szoktam használni.
Vagyis technikailag képes kiszolgálni a nulláról indulást, még a kisebb kategóriában is, ha nem is olyan kímélő. Biztonsági szempont külön téma.
Amelyik országban kötelezően előírják a betoló módot, illetve ilyen jármű forgalmazását, annak állítólag hasonló jogi kavarás oka van (AI-forrás szerint), mint nálunk a kerékpárok rásegítő üzemmódja. Vagyis nem indulhat önerőből, mert az másik jármű kategória. Mondhatni azért, mert csak.
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Sajnos ezt meg tudom erősíteni... Öntött alu kerék a semmiből tört szét:
soha nem ugrattam azzal a rollerrel, még csak járdáról sem lépegettem. -
PociAti
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A KRESZ nem írja elő kerékpárutak számára kötelezően az irányt. Pont ez a probléma, erre a hibára hívta fel Pető Attila (Kreszrofesszor) a figyelmet egy régebbi videóban*.
Autóutak esetén egyértelműen definiálva van, amúgy meg külön külön a táblák is értelmesek (egyirányú út és kerékpárút), de így együttesen nem lettek definiálva. Emiatt a hiányosság miatt csak "ajánlás" az útirány megjelölése, jogilag nem számon kérhető mivel a KRESZ nem tér ki erre.
A szándékot értjük, de pl. amikor egy baleset esetén jogilag nézik az eseteket, ezt is figyelembe kell venni.
* Nem hinném hogy azóta ezen módosítottak volna.
-
Reggie0
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Mit nem lehet azon erteni, hogy attol meg letezik ilyen, hogy te nem tudod ezt elkepzelni?
Olyan vagy mint a viccben az oreg bacsi:
"Öreg bácsi elmegy az állatkertbe, majd megáll a zsiráf karámja előtt, és elkezdi méregetni a zsiráfot le és föl, nézi a hosszú nyakát, a bőrét, majd kijelenti: - Márpedig ilyen állat nincs" -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ezért a magas lóról készült "hozzászólásért" még elfelejtettél elnézést kérni. Nem tudom, miért kell ennyire hülyének nézni másokat és már nem először teszed. Valahogy próbálj leszokni szerintem erről a nagyképű stílusról, irritáló.
Már gyerekként kerékpárt szereltem, később Trabant, Lada stb., sebváltót, hengerfejet, meg persze fékeket is és még több dolgot. Akinek voltak ilyen autói, az tudhatja, elég jó kiképzést biztosítanak.
Noha nem szakmám az autószerelés, mert amúgy TV-video-rádió-magnó stb. szervizt üzemeltettem évtizedekig, valamit talán értek a mechanikákhoz, hogy meg tudjam állapítani egy fék felépítését is.
Jó, hogy először nekem is új volt, autónál nem ehhez szoktam, hogy fixen áll az egyik pofa, és hajlik a féktárcsa, de ezeknél így normális. Van annyira rugalmas, egy kis hajlás nem okoz maradandó alakváltozást, így végül logikus, gazdaságos megoldás.
https://cyclingsavvy.org/2024/06/caring-for-bicycle-disc-brakes/
"However, brake adjustment by turning the barrel moves only the outer pad closer to the rotor with many mechanical brake calipers. Inner brake pads are also subject to wear. So, mechanical brake calipers have an inner-pad adjuster as well. The inner adjuster may require an Allen key or some other tool to adjust."

-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Baszki, tényleg ennyire hülye vagy? A leggagyibb biciklis, rolleres fékekről beszélünk.
Ezek NEM ÚSZÓ NYERGEK, le vannak fixen csavarozva. A FIX betétet menet közben ezeken sehova nem mozgatod, az FIX távolságra helyezkedik el a féktárcsától, pont.
Hogy jön létre a fékhatás? A mozgó pofa elgörbíti a tárcsát, nekinyomja az állónak...
Ezek ÍGY működnek...
Az, hogy vannak komolyabb, félhidraulikus, hidraulikus, több
dugattyús, akár még úszó nyergek is a kerékpársportban*, most irreleváns. Abban a
cikkben próbálnak félreértéseket eloszlatni az új technológiával kapcsolatban...
*: vagy komolyabb rollereken, ahol már nem elegendő ez a legegyszerűbb megoldás.
Senki nem beszélt kétszeres fékhatásról. Csak be kéne látnod, hogy fogalmad sincs,
hogyan működik az egyszeri biciklis/rolleres tárcsafék, de másokat ki akarsz oktatni. -
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Magas lóról lehet a legnagyobbat esni. Ezeken a fékeken NEM mozog a nyereg, és NEM mozog a FIX betét sem, csak akkor, amikor éppen utána állítod... Emiatt görbíti a tárcsát fékezéskor, ennek sajna ez a normál működése. Valóban nem a leghatékonyabb, viszont egyszerű, mint a faék, de háklis a helyes beállításra. Legalább olvasnád el a linkelt cikket, amit még 2013-ban írtak, hogy mennyivel jobb a 2 dugattyús mechanikus fék, mivel pont ezt a tárcsa görbítést lehet vele kiküszöbölni. Akkor volt újdonság, ám azóta se terjedt el.
Ui: lehet, hogy te vagy Arisztotelész? Ja nem, mert nemhogy nem érted, de tényeket nem veszel figyelembe. Menjél ki a garázsba, szedd le a nyerget, és nézd meg mit, csinál, LOL. (Esetleg mi csináljunk neked oktató videót, hogy hogyan működnek az egy pálcás fékek?)
-
Reggie0
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Erdekes, a tok olcso kugoo s1 plus-ra ilyen fek kerult. Biztos nem hallottak rola, hogy ez nagyon draga.
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nincs kivétel!!
Nos, ha van tárcsafékes rollered, vedd már a fáradtságot, hogy megnézed hogy működik. Ugyanis pontosan ez az a kivétel(!!
), ami lehet, hogy más járműveken soha nem fordul elő, ha eltekintünk a kerékpároktól, mert azokon bizony ugyanilyen fékek az általánosak... Létezik 2 dugattyús verziója, de viszonylag bumszli és nem elterjedt (pláne rolleren nem).Ui: már ha adekvát dugattyúnak nevezni azt, amit egy csavarodó mechanika mozgat.
Mellesleg van a kopás mértékében után állító kiegészítő: lelazítod a rögzítőt, után állítod a fix fékpofát, igen, kézzel (ilyenkor az is dugattyú? Hehe!), majd vissza rögzíted, és kész. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Most mit akarsz ebből kihozni, komolyan nem láttál még olyan egyszerű tárcsaféket, ahol a belső oldalon nem mozog a fékpofa, csak egy állandó légrést lehet beállítani?
A fékezés pedig úgy történik, hogy a külső pofa kicsit meghajlítja a féktárcsát, hogy benyomódjon a belsőhöz is, de a tárcsa rugalmassága folytán ez mit sem árt? Már amíg jól be van állítva.
Az sem igaz, hogy nagyon gyakran kellene utána állítani (a kopás miatt), nekem 1500 km után sem azért kellett szétszedni tisztításra.
-
PociAti
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az újabb Ninebot modelleken bal oldalon gyakorlatilag külön gombja van a tempomatnak.
Korábbi hozzászólásban képet is raktam már be róla:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_31641-31641.html
Amíg jobb kézzel folyamatosan tartod a tempót, akkor a mód váltó gombot kell legalább 3 másodpercig nyomva tartani, hogy aktiválódjon a sebesség tartás (cruise control). Már már körülményes, a véletlen bekapcsolás szinte teljesen kizárt. Ez így működik a globális modellekben, de az európaiban (és ausztrálban) nem.Tehát "találtak" neki helyet, nem tiltják a szabályok (legalábbis általánosságban nincs teljes Európára vonatkozóan letiltva), mégis ez a Xiaomihoz köthető cégeknél (mint amilyen a Ninebot is) ez a gyakorlat. Miért, azt nem tudni. Vannak mindenféle ajánlások, és pl. az egyikben ahol erről olvasni, ott olyanokat javasolnak még mellette, hogy a rollerkel legalább 12,5 hüvelykes kerékkel rendelkezzenek és legfeljebb 20 km/h sebességgel haladhassanak.
-
Emunem
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
mondjuk ebben a formában én utálnám, viszont ilyen gombnyomós dologgal nagyon ki lennék békülve.
-
PociAti
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az egyik hatótáv növeléssel kapcsolatos írásban kifejezetten azt tanácsolta a szerző, hogy roller esetén inkább kapcsoljuk ki az energia visszatáplálást, vagy vegyük minimálisra, ha nem lehet kikapcsolni.
Megfelelő vezetési stílussal így több km nyerhető, mivel így elmaradnak az indokolatlan lassítások, amit majd dupla energia felhasználással akarna a roller minél előbb visszahozni, amikor gyorsítunk. És a járulékos veszteségek miatt ez mindig negatív kimenetelű játszma. -
Reggie0
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az elektromos autoknal inkabb azert jobb a rekuperacio, mert a kozegellenallas es megmozgatott tomegben tartolt energia aranya sokkal jobb, mint egy roller eseten. Azaz a roller eseten az energia jelentos reszet a kozegellenallas viszi el, nem a mozgasi energiaba kerul, amit rekuperalhatni lehetne. Elektromos hatasfokban ehhez kepest jelentektelen a kulonbseg.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
A nulláról induláskor a motor hatásfoka nagyon alacsony. A roller megmozdításának nagy az energia igénye. A kettő együtt nagy szívás az akkumulátornak.
De nem nagyobb szívás szerintem, mint a gyorsulás további szakasza, mivel az áramkorlát ugyanaz. Meg úgyis lehet indulni, hogy bár nulláról aktív a motor, de azért igyekszünk betolással is segíteni. Vagy épp a gázkart is csak érzéssel adagolni. Mikor, milyen a helyzet. Nekem így kényelmesebb, bár néha előfordult, hogy akaratlanul megpöccintettem, ami szerencsétlen esetben problémával is járhatott volna.
Ha a biztonságot nézem, nem illene így használni, de ez ilyen emberi dolog, nekem így jobban tetszik, hogy folyamatosan aktív a motor. Akkora nagy ereje nincs, ebben a 350 W-os műfajban, hogy nagyon szétrángatna.
-
Mustármag
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Valószínűleg, de megvan rá az esély hogy sikerült, és meg lehet akadályozni a nagyobb bajt.
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Regélsz itt a visszatöltésről... Miközben a motort pont nem érdekli, hogy mit csinál a szabadon futó tekercsein megjelenő feszültséggel a vezérlő. Ha semmit, akkor gurul könnyedén, így valóban lehet nagy tempót elérni nagy lejtőn. De ha már megpróbálja, fékezésre használni (és itt még nem beszélünk visszatöltésről!), akkor már baj lesz...
Ha egy roller 20 km/h sebességre van korlátozva ... sem okozhat gondot a 25 km/h...
Igen, ha ez egy szoftveres korlát + ha tényleg csak 25-ig hajtod túl. Ez speciális eset. Viszont én nem erről beszéltem, ahogy te sem szűkítetted le első körben erre, sőt.
Ha sikerül elérni a hardveres korlátot, sőt, túllépni, onnantól a motor által gerjesztett* feszültség nagyobb lesz, mint az akku feszültség, bármiféle visszatöltési profil nélkül. Akkor kezdődnek a gondok. Az a legkevesebb, hogy ilyenkor nem lesz e-fék. (Ezt még Tesláék is tudják, teli akkunál abban sincs rekuperáció, nincs hova menjen az energia. Cserébe ott vannak mechanikus fékek ennek problémamentes áthidalására.) Rolleren eléggé elterjedt, hogy a motoron nincs külön mechanikus fék: ha a másik keréken van legalább egy dobfék, vagy egy tárcsa, akkor még van esélyed megállni, ilyenkor is...

*: ezt nem a vezérlő váltja ki, hanem a fizika. A vezérlő csupán megnövelheti a szintet, amennyiben szeretné kis sebességnél is visszatöltésre használni: enélkül arra nem jó.
Kizárólag ijesztgetésre jó.
Lassan 6 éve, hogy rollerezni kezdtem. Elhiszed, hogy volt alkalmam megijedni?
Egyébként a lényegi információ ott van. Attól, hogy nem sikerült megértened, ott van.
Persze lehet elbeszélni egymás mellett, és utólag azt mondani, hogy te kizárólag egy konkrét, adott konfigurációban korlát nélkül 25 km/h fölött tudó rollerről beszéltél.
"Elegendő megfelelő lejtót keresni ... maximális motorfék mellett is tud gyorsulni."
Ezt írtad szó szerint. Szerinted ez jó amúgy? Mert ha nem lehet megállni, nem az.
Basszameg, már megint feltételes módban fogalmaztam: nehogy megint megijedj... -
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
A rollerekben továbbra is szabályozzák az önerőből elérhető maximális sebességet.
Pontosítanék: van olyan roller, amiben így csinálnak, másban meg nem. Megy, amennyit megy az adott motor az adott feszültségen. Van amelyikben próbálja megfogni (erősen) lejtőn való haladásnál is. És nagyon jól is teszi, ugyanis ha túlságosan felgyorsul, akkor a motor által gerjesztett feszültség oda vághat az egész rendszernek. NEM ajánlott dolog! (Kell hozzá persze kapcsolat a motor és az akku között a vezérlőn keresztül. Ha hagyja a lejtőn teljesen szabadon gurulni, akkor nem lesz baj. De úgy nincs motorfék egyáltalán...)a nyomaték maximumot.
Ezt sem minden vezérlő csinálja. Sőt. Inkább jellemző, hogy csak az akkuból felvett áram kerül korlátozásra, a fázisáramot meg még csak nem is mérik, lesz, amennyi lesz. Emiatt lehet az, hogy egy 36V -> 48V tuning esetén nem csak a végsebesség nő, hanem a motor maximális nyomatéka is (azaz a gyorsulás is). Ha valóban a nyomatékot korlátozzuk, úgy szög ugyanúgy gyorsul a két rendszer, egy bizonyos sebesség határig. Teszteltem ilyet is. Konkrétan előbb volt a 48V teszt, és utána bizonyítottam, hogy nem indul meg rosszabbul 36V akkuval sem, ha és amennyiben fázisáram-korlátot használunk. Tökéletesen hozta.
-
PociAti
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Jó, de ez a megfogalmazás így hülyeség.
Akkor sem az akku van lekorlátozva, hanem az egész rendszer motortól a kábeleken át szinte minden elektronikai elemre kihat, és a korlátozást a vezérlő valósítja meg. -
válasz
Hieronymus
üzenetére
Szerintem ő arra gondolt, h az nem szokás, h mittudomén, adott roller sorozat mondjuk 3 tagból áll, 5Ah, 7.5Ah, és 10Ah akkumulátorokkal, de mindegyikben 10Ah-s akksi, csak szoftveresen lekorlátoznák 5, ill. 7.5Ah-ra.
Erre írta, h ez rollereknél nem jellemző, és szerintem a kérdező is erre gondolt.Pl a Teslánál szokás ez, mármint ott van az autóban a nagyobb akkupack, csak lekorlátozzák szoftveresen a méretét, ki mekkora felszereltségi szintre fizet elő ugye.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Mármint, h idegileg felbxssza magát azon, h fél óra plusz gyaloglás?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kocogásnak, kerékpározásnak inkább van értelme, mint a céltalan gyaloglásnak.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ő látja őket, azok meg: ő lesz akit utoljára látnak. 🤣 vagyis csak a ledes lámpája.
xandrush0831: köszi
Csalódtál a Temuban? -
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus
üzenetére
Csak a QuadLock, az még pofára esésnél is véd.
Na jó, minden ellen az sem,
ha az aszfaltba csapódik a teló tönkremegy, de legalább a biztosító elfogadja...Szerk: gagyi tartóval az a baj, hogy anélkül is kieshet a telefon, hogy elesnél.

-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Igen, az E2 Pro-nak másmilyen a kormány-kialakítása, másfajta telefontartó kell hozzá.
Valaki már keresett itt korábban hozzá, esetleg keress vissza, hátha megtalálta a hozzá való tartót.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

:
Ha jol tippelem, akkor itt az also es a felette levo imbusz csavarrol van szo. Ezeket nem tudom tovabb huzni, szinte eltorik mar az imbuszkulcs.
Nem örülnék, ha bárki alatt újra széttörne jeligére... Nem mellékesen: szélesebb az új felni, így a PMT gumi is jobban ül rajta. Masszívabbnak néz ki.

Az, hogy vannak komolyabb, félhidraulikus, hidraulikus, több

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)