- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Quent1n #32265 üzenetére
Nekem tetszik, mobilon (angolul) mondja is, hogy merre hány méter
Amúgy csináltam róla egy videót: Segway-Ninebot F3 E- Navigation (Navigáció)
Meg egy másikat: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller - Kicsomagolás, összeszerelés, aktiválás, bemutató
Meg egy harmadikat:
Segway Ninebot F3 - Apple Find My -
válasz
vigyorgó #32297 üzenetére
Ez a keréknyomás egyébként nem nagy dolog.
Mindenki elektromos pumpát vesz a rollerhez, seperc alatt le lehet vele ellenőrizni egy héten egyszer a keréknyomást. -
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32293 üzenetére
Köszönöm, a kiegészítést!
-
vigyorgó
tag
válasz
Hieronymus #32292 üzenetére
Köszönöm az információt!
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee #32295 üzenetére
Igazából választanék szívesen az újabbakból (nem ragaszkodnék a G2-höz), viszont szeretném, ha 30-al tudna menni. Azt meg nem tudom, mikorra lesz az F3/G3 feltörhető úgy, h ezt a feltételem teljesítse.
Dhgate-ről vagy hasonló oldalról véve valóban eléggé kétséges a G2 garanciája. Kvázi én azt úgy veszem, h nincs...
Pár hónap múlva cserélném a G30P-t, lehet írnék majd Rád privátban egy-két kérdéssel akkor.
-
válasz
balintka #32294 üzenetére
Igen, láttam már korábban is, h írtad.
Én nem tudom megítélni, jó vétel-e újként.Itt vannak már az újabb tipusok. Árban ugyanannyiért, jobb tudással.
Ha meg tényleg gond lesz vele, 260-270ezerért még a gari is ugye kérdéses, és csak egy évig szól.
És már megoldható akármelyik G2-n, h akár 40-ig gyorsuljon (károsodás nélkül).
Szóval már nem kell global verzió ahhoz, h 35-el tudjunk menni vele.Ahogy az F3 sorozat, a G3, vagy az ötös Xiaomik elterjednek, és bekerülnek a használtak közé, a G2 ára egyre lejjebb fog menni. Egy használt 150ezres G2 vs új ~ 270ezerért meg már szerintem megfontolandó. Nagyon olcsón lehet az embernek egy nagyon jó rollere.
A minap láttam Xiaomi 5 Prot Marketplacen, 3 napos volt, G3 vásárlás miatt eladó, 180ezerért hirdették. Nem mentettem le, de az ilyenek miatt lehet a G2-ket egyre olcsóbban megvenni.
-
balintka
addikt
válasz
Thunderzolee #32293 üzenetére
Én majd újként vennék G2 global-t, remélem azt már nem fogja érinteni a probléma. Csak nem elfekvő, első kiadású lesz.
-
válasz
vigyorgó #32290 üzenetére
Azért nem kellene mindjárt kilőni egy típust, mert volt közöttük hibás.
Pláne ha az a kérdés, h a Segway G2, vagy (bármilyen) Kugoo között választanál.
Amiket PociAti linkelt, holtjátékok, az egész villa mozog, nem a kerék a tengely körül. A kommentek között is írnak róla.
A lengéscsillapitó így müködik.
Más Ninebot topicban a Segwaytől is ugyanezt a választ adták.Persze sajnos már fenntartással kell kezelni a gyártó állitásait, ahogy az első lengéscsillapító korai hibáit kezelték, engem se nyugtatott meg a Ninebot válasza.
De jópár G2 beszerzésében segitettem már a környezetemben, egyikkel se lett gond eddig, (azok még 200ezer körül voltak inlább).
És hát nekünk is vannak G2-k, kettő kb ugyanígy kotyog, csak én nem foglalkoztam vele, használat közben észre se venni.
Akinél a tengelyen kotyogott a kerék, annál meg csapágyakat kellett cserélni, illetve van, h csak nincs eléggé rászoritva a két oldalsó önzáró anya.
Hát igen, ezek azért erős ellenérvek, nem ezt várja az ember a Ninebottól. :/Mondjuk én a két legutobbi G2-t 110-ért, illetve 155-ért vettem, így ha cserés lenne a komplett lengéscsillapitó (azokkal volt inkább gond), még mindig beleférne anyagilag a javítás/csere. Ezek ilyen 2000km körüli futásúak voltak, átszoftverezettek, tele aksikkal 38-39-ig gyorsulnak sík úton, és emelkedőn is 25-27-el mennek felfelé.
De nem ajánlom senkinek sem, h túlárazva vegyen használt G2-t, mert lehetnek gondok vele.
-
válasz
vigyorgó #32287 üzenetére
A tömlő nélküli kerékkel kapcsolatban látszik milyen tapasztalatlan vagyok, mert azt hittem ezek annyira praktikusak hogy nincs szükség a felfújásukra.
Egyszer mindenképpen fel kell fújni. Továbbra is a légnyomás biztosítja a rugalmasságot. Azon gumiabroncsok esetében, amikben van defekt ellen védő réteg, a levegő sem tud könnyen elillanni. Sokkal ritkábban kell ellenőrizni a légnyomást.
Az abroncs légnyomása hőmérséklet függő. Erre tekintettel kell lenni. -
válasz
Thunderzolee #32275 üzenetére
Lejárt, és felrakta újra.
Egyébként ő szokott ide a topicba is írogatni.Én vonattal szoktam az ilyesmit megoldani. Igaz, a cégemtől kapok országkártyát havonta, autóval sokszor nekem se érné meg elmenni meg visszajönni valami cuccért.
(Mondjuk Szombathely vasúti közlekedédését jól hazavágta a közlekedési miniszter ámokfutása. Folyamatos a 20-as vonalon a vágányzás itt is, ott is, ill. 2027-ig kell várni az Ajka-Veszprém közötti szakasz helyreállitására is.) -
vigyorgó
tag
válasz
PociAti #32289 üzenetére
Na az ehhez hasonló hasznos információk miatt írtam be a fórumra
hálásan köszönöm!
akkor ez is kiesett
Mondjuk az ninebot F3 mellett az új kukirin A1es is szimpatikus, de nemrég épp te írtad hogy a kormány oszlopával lehetnek problémák. Ettől függetlenül lehet hogy megrizikózóm mégis,ha az f3 ra nem találok fix sebesség kikódolást. -
PociAti
őstag
válasz
vigyorgó #32288 üzenetére
És a Ninebot családon belül tartani kell valamely használt rollertől, az leginkább a Max G2 modell, az első villájánál lehetnek problémák, pl. erős kotyogás. A széria első példányainál fordult elő legsűrűbben egy a hiba, de úgy néz ki mai napi nem sikerült teljesen megszüntetni ezt a problémát, az elmúlt hónapok során is jelentek meg írások, videók:
Reddit, 2025.04.25.
Reddit, 2025.04.29. Hasonló az előzőhöz, de más felhasználó.Illetve Telegramon a wobble, wobbling kifejezésre rákeresve sorra hozza be a Ninebot Max G2-re vonatkozó videókat, panaszokat, és arra vonatkozó kérdéseket miként lehet orvosolni az első villa erős kotyogását. Bőven találni idei videókat, keveset futott példányokat.
Használtan is ki lehet fogni jót, biztos van akinek sikerült, de a hozzászólások alapján a MAX G2 a legnagyobb zsákbamacska, annál a legnagyobb a bizonytalanság. Még ha helyszínen átnézed, akkor se lehetsz biztos abban, rövid távon nem fog-e előjönni, vagy nem próbálkoztak meg a probléma elfedésével, és épp szabadulni próbálnak tőle.
-
vigyorgó
tag
válasz
Thunderzolee #32275 üzenetére
Hardveraprón már nincs fenn a hirdetés, de köszönöm a tippet!
Mondjuk a használt rollertől tartok mert nem értek hozzájuk.
Illetve én szombathelyi vagyok, nincs autóm.Ha távol van tőlem a vétel nem tudom megoldani a vásárlást.
Még alaposabban utána kell néznem ennek a típusnak de azt már látom hogy súlyra nem annyira praktikus mint az f3-as, viszont a sebességkorlátozás feloldható, ez jó. -
vigyorgó
tag
válasz
Quent1n #32274 üzenetére
Szia!
Hogy mennyire igaz amit a jogszabályokkal,rendőrökkel, kismotorosokkal kapcsolatban írtál, hogy nekem is van ismerősöm aki megyeszékhelyen jogosítvány nélkül használja a motorját sok-sok éve minden gond nélkül.A tömlő nélküli kerékkel kapcsolatban látszik milyen tapasztalatlan vagyok, mert azt hittem ezek annyira praktikusak hogy nincs szükség a felfújásukra. Megnéztem egy F3 bemutató videót és láttam sajnos hogy a kerékben lévő levegőnyomással is foglalkozni kell. Azt hittem minőségi rollereknél ezt nem kell figyelni.
Már kezdtem volna letenni a voksomat az f3 mellett, de nekem az is fontos hogy a sebességkorlátot ki lehessen venni valamilyen módon,és 35km/h környékén tudjon menni.Illetve nagyon hasznos funkció nyomkövetés, viszont nekem androidos (pocof3)telefonom van elvileg ezzel nem működik az f3.
Szóval még gondolkodnom, és tájékozódnom kell mit vegyek. -
PociAti
őstag
válasz
Quent1n #32274 üzenetére
Tervezet szerint 2026. január elsejével fogják bevezetni.
Ehhez kb. fél évvel előtte meg kellene jelennie a Közlönyben.
Azt előzné meg a társadalmi vitára való bocsátás.
És aminek lejárt már a határideje:
2025. március 31-ig megkapta a Kormány a szakmai szervezetek összegyúrt anyagát.
2024. december 31-ig a főbb szakmai szervezetek befejezték a javaslataikat.Aki dolgozott a rendőrségen vagy más szervezetnél az tudja, az állományhiány nem lehet kifogás, meg lehet oldani. És meg is szokták oldani. A településszerkezetek adottságai miatt van pár kerékpáros fűútvonal, ahol adott időszakban végighalad a rolleresek elég jelentős százaléka. Elég annak az útvonalnak a kamera felvételeit megnézni hogy megéri-e azzal a szakasszal foglalkozni, vagy nem. Ha igen, akkor mondjuk havonta egyszer pár órára leállítanak oda rendőröket, azzal jelentős részüket át tudják szűrni.
Csak meg kell keresni a különösen "fertőzött" útszakaszokat. Azokat, ahol problémákat észlelnek (pl. baleseti statisztikák alapján).És ha már baleset, az a személy most sem számíthat túl sok jóra, aki mondjuk motorkerékpárral okoz balesetet egy járdán / kerékpárúton. Illetve ha ő az áldozat, akkor sem mentesül a vétség alól. Valószínűleg pont azok kerülnek sűrűn kritikus szituációba, akik erős járművekkel közlekednek kisebb sebességű járművekre szánt utakon. Pl. autós se számít rá, hogy azon a kerékpárúton amit keresztezni szeretne éppen egy 40-nel haladó rolleres szándékozik átvágni előtte.
-
válasz
Quent1n #32274 üzenetére
Meg majd hirtelen minden rendőrautóba lesz próbapad? Ugyan.
Erre nem lehet építeni.
A szoftveres beavatkozások esetén elegendő megemelni a hajtott kereket. A sebesség távmérés esetén teljesen egyértelmű.
Adott esetben a járművek lefoglalható, alapos gyanú esetén. Majd a kirendelt szakértő méréssel ellenőrzi a járművet.Elég egyetlen, nagyon szerencsétlen, rolleres baleset, hogy a figyelem középpontjába kerüljön a rollerezés. Egy ideig fokozott ellenőrzés lesz majd. Miután kellő nagyságú statisztika készül, mindenki lenyugszik. Az viszont nem mindegy, hogy a statisztika melyik oszlopába kerül az ellenőrzés. Az ellenőrzött vagy/és a büntetett számot emeli.
-
BaLee
addikt
válasz
Quent1n #32251 üzenetére
Az Allegro egy piactér. Olyan mint az EMAG, csak az EMAG maga is árul termékeket. Ha utánvéttel kéred nagyot nem hibázhatsz.
4 rendelésem volt, első három megjött nagyon hamar, itthoni árnál jelentősen olcsóbban, most az utolsó rendelésemnél 1 hete nem adta fel az eladó, ami annyira nem is zavarna ha utánvéttel kértem volna. Mondjuk mikor ráírtam arra válaszoltak, hogy utánanéznek és intézik péntek reggel, sajnos azóta sem történt semmi.
Utánvéttel én simán rendelnék tőlük. -
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #32280 üzenetére
Ez tisztán szoftver kérdése. Pont ezért kellett a firmware-t is átütni, amikor az ember ilyet csinált, merthogy csinált boldog-boldogtalan: műszakilag semmi akadálya, hogy két akku egyszerre táplálja a hajtást, akkor sem, ha az egyik a másiknak épp töltőként mutatkozik.*
A legnagyobb gond szerintem, hogy a töltő port egyszerűen nem erre van méretezve...
Egy átlagos roller is képes 20A körül fogyasztani. Ha ezt elosztod 2 akkura, még akkor is 10A marad akkunként, amitől hosszú távon a töltő csatlakozó elolvad. (Célszerű dedikált, jóval nagyobb áramot biztonságosan átvinni képes csatlakozóval párhuzamosítani.
)
*: van olyan BMS, ami ilyenkor lekapcsolja a kimenetet, tehát valóban nem megy olyankor a hajtás is, de általában azért nem ilyen egységsugarú BMS-ek vannak: programozhatók...
Szerk: természetesen vannak töltő csatlakozók nagyobb áramra, de akkor sem érdemes azt felhasználni ilyen célra. Eleve milyen már, ha tölteni akarod, akkor szét kell húzni?
A másik meg, hogy ha nagyon eltér a két akku feszültsége (egyik le van merülve, másikat meg feltöltötted), akkor igenhülye (Darwin díj) ötlet párhuzamosan összekötni őket, mert baromi nagy kiegyenlítő áramok indulnak meg... Ha mindez a töltő csatlakozón keresztül történik, az tényleg elolvad.
Ha nincs kiegészítő védelem, ez nem bolondbiztos, sőt!
(Ilyen kiegészítő lehet pl. a korábban emlegetett Denis Yurev-féle RITA adapter. Annak az érdekessége, hogy kifejezetten eltérő feszültségű akkukkal is megbirkózik, mert felváltva használja őket, tehát nem csak egy sima párhuzamos kapcsolás. Erre épített bizniszt.
)
-
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #32280 üzenetére
ezért írtam, hogy valszeg kellene neki egy okos vezérlö... egy tag a redditen csinált már dupla akksis megoldást (párhuzamosba kötötte) elvileg elmegy ezzel kb 100km-t.
-
-
Emunem
őstag
válasz
Thunderzolee #32278 üzenetére
amúgy miért nem opció egy olyan akksi csomag, amit a töltö portba dugva hatótávnövel...? Gondolom vezérlés is kellene neki, hogy tudja mikor tölt, mikor van csak extra power, de na... nem vagyok egy e.mérnök, csak érdekel a véleményetek.
-
Az előbb olvastam valahol:
-
Aaron14
őstag
válasz
Enigma1945 #32273 üzenetére
De pontosan mit kenjek be? Mannol lítium alapú zsír is jó lehet?
-
DigitXT
félisten
válasz
Quent1n #32274 üzenetére
seriffeket neveznek ki meg ilyen hülyeségek
Ez amúgy nem hülyeség, hanem kényszermegoldás: egyszerűen nincs elég rendőr ahhoz sem, hogy minden járőrautóba legyenek ketten, ezért jönnek azzal, hogy oldja meg egy.Most nem azért, a "pénzbehajtási" részleget nem sajnálom, de idővel ez vissza fog ütni a közbiztonságra is. De hát ki akarna manapság rendőrnek menni? Nem túl vonzó pálya.
Még ha megfizetnék, akkor, de ugye a pénz a legkevesebb. A többi ebből következik: nem hogy mobil padjuk nem lesz, a roller csúcsteljesítményének mérésére, de ember sem, aki kezelje. Hacsak, kampány jelleggel nem csinálnak ilyen pár napos mókus-vakítást, mint a legutóbbi motorosok baszogatása. Olyankor esetleg elkapnak pár renitens tuningolót.
-
válasz
vigyorgó #32269 üzenetére
Esetleg egy használt Segway G2-t is számításba vehetsz.
90kilóhoz épp ideális roller.
Lassan egyre lejjebb megy az áruk.
A global verziósok 35-el is tudnak menni, vagy átszoftverezve tele akksival kb 40-ig gyorsulnak fel.
Hardveraprón is van egy alighasznált épp.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani. -
Quent1n
senior tag
válasz
vigyorgó #32269 üzenetére
Így van. Ugye a G2 rugós elől hátul, ez viszont elől hidraulikus felfüggesztést kapott ami szerintem érzékenyebb, jobban csillapít de kényesebb és érzékenyebb is.
Belsős rollerek szerintem felejtősek. Egyszer szemeztem egyel de nagyon gyorsan elvetettem, mikor eszembe jutott, hogy bringán sem szeretek éppen belsőt cserélni.
Sebesség tuning elméletileg és szigorúan elméletileg max a gyári maximum sebességre (32km/h) lehetséges lesz, valamikor, valahogyan. De garancia nincs rá, hogy tényleg megoldható lesz az E modelleken. Most a neten is keringenek sztorik, hogy talán lehetséges (leginkább redditen lehet olvasni) de én nem próbálkoztam még vele.
A hatótáv az én 100 kilómmal 30km körül alakult, nekem megfelel.
Az új jogszabályok, ha idén jönnek is, 2026 előtt nem igen hiszem, hogy érvénybe lépnek. És amikor arra gondolunk, hogy micsoda szabályok jönnek majd, gondoljunk arra, hogy a mostaniból mennyi és hogyan van betartva/betartatva. Nem kell túlizgulni ezt a dolgot, mi nem Ausztria stb. vagyunk, ők már egy más világ teljesen. Mi ott tartunk, hogy seriffeket neveznek ki meg ilyen hülyeségek. Valószínűleg amikor bevezetésre kerül az új KRESZ, akkor lesz egy keményebb időszak, de hosszú távon semmiféle feltétele nincs meg a magyar rendőrségnek arra, hogy a rolleresekkel kiemelten foglalkozzon. Éves szinten több ezer üggyel kell foglalkozniuk, nyomozók járőröznek stb. az lesz a legkisebb bajuk, hogy minket vegzáljanak amíg láthatólag betartjuk a szabályokat. A tuningmatyi szakadt robogósokat sem piszkálják nagyon, az 50-es papírokkal 125-ös mocikat nyúzók is vígan elvannak stb.
Képzeljük el a szitut, hogy a Körúton megy egy G2-es rolleres, mellette egy rendőrautó. Ha épp rá is érnek és épp rá is néznek és épp fel is ismerik a roller típusát, most akkor villogják majd le, ott az úton, feltartva a forgalmat, csak azért, hogy megnézzék van e biztosítása? Meg majd hirtelen minden rendőrautóba lesz próbapad? Ugyan.
Lényeg a lényeg, ha rollert szeretnél vegyél egyet, nem érdemes várni a szabályokat. Mivel a magyar törvényhozás menete finoman szólva is érdekes, úgyis nehéz lesz tutira menni de egy sima F3 jó eséllyel bele fog férni a szabályozásba.
#32268Hieronymus: Tudom, de attól mert egy rollerre nincs kötelező, még ugyanúgy lehet rá biztosítást kötni, ami balesetkor nem rossz dolog.
-
vigyorgó
tag
válasz
Hieronymus #32268 üzenetére
Igen.
-
vigyorgó
tag
válasz
Quent1n #32265 üzenetére
Köszönöm a részletes információkat az f3 ról!
Most utána néztem SEGWAY-NINEBOT KickScooter F3 E rollernek.Ugyanerről írtál ha minden igaz. Nagy előnye a tömlő nélküli, öntömítő gumik,hosszabb hatótáv,Stabilitásjavító rendszer,jó a rugózása az út egyenetlenségeihez. Valóban praktikusabb g2-höz képest a súlyát és a tárolhatóságát tekintve.
Ezt a rollert tudom sebesség tuningolni?
Gondolkodtam,nem veszek tömlős rollert ami kilyukadva meggátolja a használatot. -
-
Aaron14
őstag
Na, tegnap elkapott az eső rendesen. Ez máris csapágyas lett? Csatolok videót. [link]
Az elsőt megpörgetve semmi nyikorgás vagy surrogó hang nincs.
-
Reggie0
félisten
válasz
Enigma1945 #32243 üzenetére
Kugorol van szo, lehet siman szarul van kalibralva a kijelzes. Nekunk 3 kulonbozo kugoo s1 plus harom kulonbozo sebesseget irt ki ugyanarra a tempora, de volt vagy 30% szoras koztuk.
-
Quent1n
senior tag
válasz
vigyorgó #32262 üzenetére
A biztosítás nem bonyolít semmit, én azt mondom lassan már egy értékesebb bringára is érdemes megkötni (nyilván sok függ attól hol használod. Én Pesten és fuh, hát napi szinten vannak érdekes szituációk).
Évente 5-10 ezer forint, szerintem érdemes. Én is meg fogom kötni, hiába van limit alatt az F3.
Én is konyhában tárolom és pl. a G2 kormánya 5-6 centivel szélesebb volt mint az F3-é, ami pont annyit jelentett, hogy beleakadtam néha. Nem hittem volna anno, hogy ennyit számít, pedig de. Illetve a C futómű miatt, relative nagy a fordulóköre ezért a szűk konyhából való kitolása sem volt olyan egyszerű. Plusz van egy nagyon praktikus fogantyú az F3-on amivel egy kézzel lehet húzni magad után mint egy gurulóst és azt hiszem ez pl. minden rollerre mehetne szépen mint kötelező tartozék, annyira hasznos.
A 25km/h egy érdekes dolog. Számomra a 30-35 ami pálcikán tökéletes. De az F3 megindulása (nyilván a 18.6kg miatt is), meglepően dinamikus és azért van benne erő, ahol bringával 15-el megyek max, ott 23-25-el felvitt, innentől meg nem nagyon lehet rá egy rossz szavam sem. A sebesség nagyon helyzetfüggő is. Pesten a belvárosban állandó pirosnál, parkoló autók, taxisok, stb. közt, esély nincs bringasávban felgyorsulni rendesen, mert állandóan változik a forgalmi helyet. Ha viszont bemész a kocsik közé, onnan meg letolnak és sok hely szűk + kátyúk (hiába a rugózás, akkor is meg tudja vezetni a kereket) nem teszik simábbá az utat. Viszont külső kerületekben, kerékpárutakon szépen ki tudtam húzatni 40-re is és az nem volt rossz, bár menetidőt nem nagyon nyertem vele, mert a lámpáknál lomhábban indult a G2 mint az F3.
Szóval én ezért cseréltem. Meg azért a 3 év garancia és magyar bolt (220 Voltnál vettem), azért 3 év. Eddig nem bántam meg, kicsit ott volt a Pro modell a fejemben (még most is ott van, ki tudja mit hoz a jövő), de igazából nem ad sokkal többet, picit több erő, meg egy mechanikus hátsó fék.
Aztán ott van még a Xiaomi 5-ös széria de nekem a súlyuk miatt kiestek. Azt mondtam, hogy ha a Segway meg tudja csinálni ugyanazt 20 kg alatt akkor nincs kérdés számomra. Navee-val ugyanez volt a szitu. Szoktam edzeni, nem vagyok pálcika vagy bármi de nálam ez a 20kg lett most a lélektani határ, amikor nem gondolok arra, hogy a francnak van kedve emelgetni, ide vinni, oda vinni, csak felkapom és megyek.#32258GoodSpeed: Jópofa de azt hiszem maradok a telefonos megoldásnál (egész jó a Ninebot-féle tartó), az mindenképp üdvözölendő, hogy elindultak abba az irányba, hogy fejlesztik a fedélzeti egységet.
-
vigyorgó
tag
válasz
PociAti #32261 üzenetére
Nagyon jók a felvetéseid!
lehet érdemes lenne kívárni az új jogszabályok hogy alakulnak. Most vetődött fel bennem hogy hivatalosan 25 km/h sebességű, de utólag sebességét tuningolható rollert kell vennem. Ezzel ki tudom játszani a biztosítást. Mindenesetre szomorú vagyok hogy bonyolódik a helyzet, nehézkessé vált számomra a megfelelő roller kiválasztása.
-
-
vigyorgó
tag
válasz
Quent1n #32259 üzenetére
Városi társasház földszinti lakás konyhájában lenne tárolva. Középkorú vagyok,első elektromos rollerem lenne, tehát még tapasztalatlan vagyok. Viszont használtam már ismerősök rollerjeit.
Bonyolítja a helyzetet hogy biztosítást kellene kötni a 25 kilométer per óránál gyorsabb rollerre,és számomra kérdéses hogy a 25 km es sebesség elég lenne e. Akkor utána nézzek még pár típusnak, köszönöm a segítséget! -
PociAti
őstag
válasz
vigyorgó #32253 üzenetére
Konkrét kérdésre a válasz, Banggood, Geekbuying. AliExpress és társainál a garanciális ügyintézésnél nagyon vegyesek a vélemények. És ami igazán lényeges, hogy egyszerű, raktáron könnyen tartható olcsó elemeknél, mint amilyen a csapágy, vagy egy fékkar, azoknál szokott inkább pozitív vélemény születni, a komplexebb, drágább tételeknél olvasni többször az ügyfél lerázásáról.
Külföldi fórumokon, elsősorban a Redditen a KuKirin és társainál (amelyek jellemzője a fellengzős honlap, rendkívül rövid gyári garancia, rossz konstrukció, hanyag összeszerelés, ireálisan nagy tömeg, stb.), ezeknél az Amazont javasolják és az ő kiterjesztett garanciájukat. Így érezhetően többe kerül, de legalább nem egy gyorsan felszívódó céggel / eladóval kell hadakozni.
#32259 Quent1n hozzászólását megéri megfontolni. Rollert nem fél évre vesszük, inkább költs rá többet az elején. Kiválasztás szempontjából nagyon nem mindegy hol és milyen körülmények között használnád és tárolnád / szállítanád. Meg milyen habitussal mennél vele. És jó lenne tudni miként alakulnak az új szabályok, mennyire és miként lesznek azok betartatva.
Annyival kiegészíteném, hogy a KuKirin A1-ről szerintem csak azért érkezett eddig még kevés panasz, mert viszonylag új. Mindezek ellenére egy felhasználó már többször posztolt különböző videókat arról, mennyire lötyög és zörög minden az egész első kormányoszlop környékén.
-
Quent1n
senior tag
válasz
vigyorgó #32257 üzenetére
Na akkor árnyalom némileg a kolléga véleményét mert alattam a G2 síkon elment 45-el. (102kg + 2kg hátizsák).
Én azért adtam el mert panelban nekem élhetetlen volt a vele való közlekedés (lakás-lift-folyosók). A 26kg/széles kormány/béna szalagos rögzítés nekem nem adta.
Ninebot F3-at vettem helyette, drágább volt de 3 év gari, sokkal okosabb funkciók, jobb index, -7-8kg, jobb összecsukás/szállíthatóság és dinamikusabb indulás. Igen, 25km/h a max, de Budapest belvárosában ez semmiféle hátránnyal nem jár.
Vidékre, ha csak házba kell betoligálni akkor G2, a kategóriájában nincs nagyon jobb szerintem sem, kivéve talán az új A1-es, arra érdemes lehet ránézni.
-
-
vigyorgó
tag
válasz
enginev3.0 #32254 üzenetére
Úgy néz ki akkor és is kénytelen leszek bevállalni kínai webshopos rendelést. Bár most elbizonytalanodtam Quent1n által beírtak miatt. Idáig úgy tudtam hogy a 2025 ös kukirin g2 roller most a legjobb vétel ár érték arányban aminek van normális lengéscsillapítója is. Ha itt többen is ajánlanátok más vételt ami jobban megérné akkor nem ragaszkodnék a kukirinhoz.
Egyébként melyik webshopból vásároltad? Köszönöm! -
-
vigyorgó
tag
-
-
Quent1n
senior tag
válasz
vigyorgó #32249 üzenetére
Árukeresős vélemények alapján elég ergya egy cég: [link]
Nem olyan egyszerű (és főleg nem olcsó) ezekhez normális helyről hozzájutni itthon. Ha külföldi site-ról veszed pl. Geekbuying, 160-170 körül is fogható lehet. Igen, ott nincs hova visszavinni de ha normálisan van dokumentálva a hiba és nem user error, akkor többnyire normálisak szoktak lenni és küldenek cserealkatrészt. De persze van sok negatív tapasztalat ott is. A garanciáztatás menete még egy itthon vásárolt Segwaynél/Xiaominál sem mindig leányálom, szóval én azt mondom ne ez döntsön. De ez csak saját vélemény. Nekem volt G2-őm, én tuti nem adnék érte 200 ezret vagy többet. Inkább nézz egyet használtan, hátha van egy keveset futott, magyar garis darab, amit ki tudsz próbálni, át tudod nézni/nézetni mielőtt megveszed. -
PociAti
őstag
válasz
vigyorgó #32249 üzenetére
Az allegro is csak egy piactér, méghozzá külföldi, lengyel piactér, amely működik forgalmazóként is, és lehetőséget (felületet) nyújt mindenféle eladó számra az árusításra.
Itt már döcöghet a gépezet, szavatosság és reklamáció esetén mennyiben kell a lengyel, mennyire a magyar szabályoknak megfelelni. Hiába mondanak valamit a magyar törvények, a vásárláskor azaz szerződés megkötéskor jóváhagyott ÁSzF lesz mérvadó.
És ezeknél a piactereknél megéri tovább menni, megnézni hogy ki a tényleges eladó. Az allegro, vagy valami külsős. Esetedben tört magyarsággal írják:
"Értékesítés és elküldés OMATAT Cég".
Ha tovább mész ezen a vonalon, megtudhatod eddig 149 értékesítése volt az allegron keresztül (többnyire KuKirin rollereket árul)
- 148 pozitív és 1 negatív,
valamint
- 3 eltávolított értékelés (1 az Allegro által, 2 a vevők által, ebből 1 kompenzációt követően)
- 5 kizárt értékelés.
Nem biztos hogy az van itt is, mint a hasonló kínai webáruházaknál, Banggood, stb., de a negatív értékelések valahogy nem igazán szoktak megjelenni a rendszerben. Szinte csak a kibontás utáni, maximálisan pozitív hozzászólások. Főleg azzal kapcsolatban, milyen hamar megérkezett, tehát valójában a logisztikai hálózatot dicsérik, nem a termék valós minőségét, megbízhatóságát. És ezeknél ez a problémás, a hosszú távú megbízható működés.Illetve a cégadatok:
Shenzhen Xinghuan Trading Co., Ltd
518000 Shenzhen
1006, Building 52, Zhangkeng 3rd District, Minzhi Street, Longhua New District, ShenzhenEttől vennéd azt a rollert, melynél amúgy is borzalmasan rövid a garancia idő, és küzdhetsz velük, ha valami probléma van. Ezzel iszonyat sokat "tudnak spórolni", gyatrább minőségű rollereket árulhatnak, nem csak hogy rövid a garanciális idő, de a probléma esetén sem nagyon van hová fordulni. Ha hajlandók veled szóba állni, fotózhatsz, videózhatsz a problémáról, és talán küldenek valami alkatrészt. Vagy megoldja a problémát, vagy nem, de látszattevékenységgel levédik magukat. Aztán próbálhatod magad megjavítani a küldött alkatrész felhasználásával. Ami lehet nem is ahhoz a modellhez való. Vagy kizárt, hogy az lenne a probléma oka, de a hibás alkatrész küldése túl sokba került volna nekik.
-
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Kukirin g2 2025-ös vásárlása mellett tettem le a voksomat. Szeretnék egy megbízható webáruházból vásárolni jó áron,ahol a garanciát is könnyebben tudnám érvényesíttetni mintha egy kínai webáruházból rendelnék.
Az allegro.hu oldalról néztem ki ezt rollert: [link]
Valaki ismeri ezt az oldalt,megbízhatóak? Úgy néz ki svájcból hozzák be, és utánvéttel is tudnám fizetni. Köszönöm! -
válasz
Peaceliker #32246 üzenetére
Sokan voltak azok is, akik elhitték, h le lehet tölteni ramot a gépükre.
-
Peaceliker
addikt
válasz
DigitXT #32245 üzenetére
Nagyon sokszor van az hogy nagyotmondási vágyból (marha sokaknak van ilyen bajuk
) elállítják a kerék átmérőt vagy mágnes számot és egyből mást mutat. Persze olyan is van aki azt hiszi tényleg erősebb/gyorsabb lett a gépe ettől
Szóval gps méréses képek videók nélkül minden kamu -
DigitXT
félisten
válasz
Enigma1945 #32243 üzenetére
Lehet, változtattak rajta és/vagy másik piacos modell van az adott videóban?
Elég ha csak kicsit másképp tekercselik, lehet lassabb, cserébe nyomatékosabb.Másik magyarázat, hogy belenyúlt (vki) a kalibrációba. Kugoo S1 gyári beállítása
példának okáért 8" volt, viszont valójában csak 7.4" körüli volt az átmérő. (Valaki
idióta még olyan videót csinált erről, hogy ha ezen az értéken növelünk, gyorsabb
lesz a roller. Hehehe... Nagyobb számot ír ki, az biztos...) Amúgy, ha megfogadsz
egy jótanácsot, nem akarod erőlteteni az 50+ végsebességet, lehet, okkal lassú...Nyilván lehet olyan fizikai oka is, hogy be van rágódva a csapágy, ami jellemzően
nagyon kínai szokott lenni, esetleg homokszem került a gépezetbe. Hőmérséklet
lehet ilyenkor árulkodó, melegszik a motor. Üresjárati áramra is érdemes ránézni. -
válasz
Mr.Wiking #32242 üzenetére
Megírhatnád végülis mit vettél, és hogy vált be.
Ajánlanám még a Segway G2 használt rollereket is, (ez a G30 utódja), az átszoftverezett verziók elboldogulnak 120 kilóval is talán - ugyanaz kb mint a G30, de lengéscsillapítók is vannak rajta, viszont emiatt a nehezebb rollerek közé tartozik.
Használtan 150-200ezer között vannak.
Vagyis ennél drágábban
"Sima" G2-t nem vennék, de ami szoftveresen módosított, az megfontolandó. -
Enigma1945
őstag
Sziasztok!
Most, hogy van időm rollerezni a sok munka melett, és vannak fent már yt videók is az újonnan kijött rolleremről, ( kukirin a1 ) érdekesen látom, másoknak hogy megy..
Az első, amiben csodálkoztam,110 kg a csávó, és neki 3-mas fokozatban megy 42-43 km/h-t, amikor rajta áll.
De, ha nem áll rá, tehát üresen megy a roller, felszökik neki 53 km/h-ra is, és ezt más videókban is látom, hogy 50+ km/h így.
85 KG csávó alatt ment a roller 46km/h..Nos, én vagyok 94 kg, még feltöltött akksival, patika úton, 0 szembeszéllel is max 38km/h a végsebességem, és ha üresen nyomom neki csak 46 km/h-ra ugrik fel.
Miért lehet ez? Tud rá valaki valami ésszerű magyarázatot adni?
Köszi -
Mr.Wiking
tag
Köszönöm mindenkinek!
-
válasz
Mr.Wiking #32238 üzenetére
Ha 120kilóhoz kell roller, akkor ne vegyél gyengét, mert túlterheled.
Ha olcsón kell, inkább egy erősebb, de olcsó használtat vegyél - szerintem, mint, h egy gyengécske vadiújat ugyanannyiért.
Sokszor hirdetnek alig használt rollereket kevés km-el Hardveraprón is, meg Marketplacen is.Elkkora súlyhoz Xiaomi 4 Pro (2nd gen) alá nem mennék. Használtan 130ezer körül vannak.
A "sima" Xiaomi 4 az hiába olcsó. A kijelző például miért fontos? Miért kell látni, h mennyivel mész? Nem jó ötlet lenézegetni rá, inkább az utat figyeld, a roller a kis kerekei miatt viszonylag veszélyes jármű, lenézel mennyivel mész, mire felnézel, hopp, egy hirtelen úthiba, ami eddig nem volt ott, azt máris placcs, elestél.
Az újabb rollereken index is van már legalább, ha választhatnék, inkább indexe legyen, mint nagy kijelzője.
Egyébként mindegyiken van már szinte kijelző, szóval ez nem lesz gond, szinte mindegyiken meg tudod nézni az aktuális sebességet.Ha nagyon könnyű kell, akkor egy használt Xiaomi Pro 2 100ezer környékén van. Megveszed, kipróbálod. Ha beválik, akkor oké, ha nem, akkor még mindig el tudod adni ugyanannyiért, és vehetsz egy erősebbet.
Bár 120 kilóhoz necces lesz a Pro 2.Itt ki vannak gyűjtve a tömeg adatok is.
Márkátlan rollerekről nem tudok nyilatkozni, én nem vennék olyat, de mindenki azt vesz magának, amit akar.
Segway G30 használtan szintén 100-120ezer körül vannak, az elbírna, de a motorja nem túl erős ekkora súlyhoz.
-
PociAti
őstag
válasz
Mr.Wiking #32238 üzenetére
A Xiaomi Pro 2 a maga idejében egy rendkívül jónak számító roller volt.
Viszont korábbi hozzászólásban említetted a 120 kg-os tömeget, mint igényt.
A Xiaomi Pro 2-nél csak 100 kg van feltüntetve, de ami igazán számíthat, hogy a gyári, 8,5 hüvelykes pneumatikus abroncsok nem sok lengéscsillapításra képesek 100 kg környékén. A 10-es kerekű rollerek, főleg ha szélesebb, ballonosabb abroncsok vannak, azok sokkal jobbnak számítanak. A lengéscsillapító meg különösen előnyös lehet ha rossz minőségű úton és 15 km/h sebesség felett használnád. Hátrányként drágábbak és nehezebbek.Sencor és más gyenge márkák kerülendőek, ha éveken át működő (esetleg szervizelhető) rollerre vágysz. Így maradna a listából a Mi 4.
Ahogy nézem idehaza a Mi 4 140k-ba kerül, a 4 Pro Gen 2 pedig 176k-ba, azt az árkülönbséget javasolt meglépni. Elég jól sikerült darab. Meg úgy általában inkább abból az ársávból válogatni. -
-
Mr.Wiking
tag
Sziasztok!
Szerintetek a 3 roller közül melyikkel járnék a legjobban?
- Sencor S70
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2
- Xiaomi Mi Electric Scooter 4Köszi mindenkinek!
-
válasz
Tangerine #32236 üzenetére
A Ninebot F3 E elektromos roller töltőcsatlakozója valószínűleg DC5521 vagy DC5525 típusú, mivel a Xiaomi és Ninebot-Segway rollerekhez általában ezeket használják. A kisebb akkumulátorral rendelkező rollereknél főként DC aljzatok terjedtek el, míg a nagyobb teljesítményű modellek esetében GX/XLR csatlakozók is előfordulhatnak.
Ha biztosra akarsz menni, érdemes ellenőrizni a roller töltőportját vagy a gyártói specifikációkat. Ha szükséged van egy kompatibilis töltőre, itt találhatsz néhányat roller töltők kategóriában. 😊
Co pilot járt a legközelebb, pedig nem ő szokott!ChatGPT:
A Ninebot F3 E elektromos roller töltőcsatlakozója egy kerek, 3 tűs DC típusú csatlakozó, amelyet a Segway-Ninebot F és D sorozatú rollerei használnak. Ez a csatlakozó nem szabványos, hanem a gyártó által tervezett, így a legtöbb univerzális töltő nem kompatibilis vele.Perplexity Pro:
A Ninebot F3 E roller töltő csatlakozójának típusa a Segway-Ninebot F-szériánál (F25, F30, F40 és az F3 E) szabványos, és a következő jellemzőkkel bír:
A csatlakozó neve: 8 x 5,5 mm-es DC csatlakozó, középső tűs kialakítással10.
Ez a csatlakozó a legtöbb Ninebot KickScooter F-szériás modellnél használatos, beleértve az F3 E-t is, és a hivatalos töltők is ilyen csatlakozóval vannak szerelve104.
A töltő általában 42V-os, 1,7A vagy 2A kimenetű, de a csatlakozó mérete a lényeges a kérdés szempontjából410.
Tehát a hivatalos elnevezés:
8 x 5,5 mm-es DC töltőcsatlakozó (középső tűs).
-
Az F3 E roller töltőcsatlakozójának mi a pontos neve?
Mert mást mond a Perplexity, a CoPilot, és a ChatGPT.
Abban egyetértenek, hogy DC, 3 pontos -
PociAti
őstag
válasz
Aaron14 #32231 üzenetére
A harmadik generációs Ninebot rollerek kapcsán, az európai és amerikai rollerek összehasonlításakor megemlítik, hogy pont az óceán túlpartján nem igazán elérhető ez a szolgáltatás. Jelenleg, de ez még változhat. Pont fordított helyzet alakult ki.[8] Navigation function will be a paid feature, can only be enabled by connecting the vehicle to your smartphone and will not be available in some regions, please click here for details on regional coverage. Not available in the US and Canada, may be available in the future
-
-
Aaron14
őstag
Valaki tudja, hogyan lehet a Segway app-ban letiltani a frissítési figyelmeztetést? Állandóan felugrik és használhatatlan tőle az applikáció.
Továbbá érdekelne F3 és F3 Pro tulajoktól, hogy Nektek mi a helyzet a roller bekapcsolásával? Működik egyből? Nekem még a legelső firmware-rel elég hektikusan működik. -
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed #32219 üzenetére
Amit állítottál, annak pont az ellenkezőjéről írnak az új KRESZ kapcsán:
1. Az autósok rolleresek ellen vannak
Koncepció egyik lényeges eleme: védeni a sérülékenyeket, kerékpárosokat, rollereseket. Számos olyan újítás lesz benne, ami ezt szolgálja. (Pl. "A tervezet szerint 50 km/óra sebességig 1 métert, ennél nagyobb sebességű elhaladásnál viszont legalább másfél métert kellene tartani mellettük.")2. A gyalogosok egy része is a rolleresek ellen van
Eddig nem igazán szabadott a járdán és zebrán gurulni, ez is előnyünkre módosulhat.3. A normál rolleresek nem igazán érintkeznek a motorosokkal, a nagy teljesítményűek meg majd "közösködhetnek" velük.
4. Ha kicsit többet tájékozódtál volna a témában, nem állítanád ezt. Elég sok szakmai szervezetet, tényleg elég nagy tudású embereket vontak be az előkészületekbe. Azokból az anyagokból kellene, hogy dolgozzanak a jogalkotók.
Mintha már korábban is hivatkoztál volna az ÁFÁ-ra. Kiszámoltad már milyen jelentéktelen összegről van szó? Mármint államháztartás szempontjából mennyire jelentéktelen mondjuk 1,5 mrd Ft.
-
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát #32218 üzenetére
Ezt a gumicsontot februárban már lerágtuk.
Jelenleg is a Telxnél ténykedő Zách Dániel (aki korábban a Totalcar tartalomfejlesztési vezetője volt) rengetegszer belefut félreérthető megfogalmazásokba, emiatt a jó tartalommal rendelkező cikkei is elég pocsékra sikerülnek. Ezt már többször megírtam itt a fórumon.
A KRESZ módosítását nekik sikerült megszerezniük, ő írta abból egy cikket, ami szintén hemzseg a hibáktól. Ezt vette át a többi sajtó, ezeket a hibákat görgetjük magunk előtt. És azóta sincs más hiteles forrásból származó új cikk, ami ezt rendesen helyre tenné.
És itt a problémás értelmezésre okot adó rész:
Több tízezer kisebb-nagyobb elektromos roller közlekedik már Magyarországon, és bár egységes nyilvántartás nem készül a rollerekről és más mikromobilitási eszközökről, legalább ezek is bekerülhetnek a KRESZ alaposan átdolgozott változatába. A jelentés szerint kis- és nagy teljesítményű rollereket is megkülönböztetnek majd az új jogszabályban, és ezekre merőben eltérő szabályok vonatkoznak majd. Az előbbiek azok, amelyek legfeljebb 25 km/óra sebességre képesek, csak 12 évnél idősebbek használhatnák őket, az első két évben sisakot kéne viselniük, és járdán maximum 10 km/órával, máshol 20 km/órás sebességgel mehetnének, vagy a helyi korlátozást betartva.
A Vastagított részen van a lényeg, és ez a félreértés forrása.Kis teljesítményű roller azok,
- amelyek legfeljebb 25 km/óra sebességre képesekHa itt pont lenne a mondat végén, akkor az utána lévő rész mind a 12-14 éves korosztályra vonatkozna:
- ebben az időszakban sisakot kellene viselniük,
- a járdán 10 km/órával,
- máshol 20 km/órás sebességgel mehetnének.Viszont csak vessző szerepel, így aztán elég sok különböző értelmezést bele lehet képzelni ebbe.
Pl. ha csak pusztán a leírt szöveget próbálnánk értelmezni (racionalitást félretéve), akkor azt is jelentheti, hogy a kis teljesítményű rollernél az első 2 évben sisakot kell viselni és 20 km/h a sebesség felső határa.Lényeg, hogy egyes médiák az ebben a sorokban szereplő 20 km/h sebességhatárt vették át, ez megy február óta. Lehet igazuk van, és az eredeti anyagban is 20 km/h szerepel a rollerek sebesség határaként. Egyértelműen nem derül ki a forrásul szolgáló telexes cikkből. És az se derül ki, hogy a "helyi korlátozások" azok feloldják ezt a 20-as határt mondjuk 25-re, vagy csak szigorító értelemben kell a helyi korlátozásokat figyelembe venni.
Pedig ha tényleg kezükbe került a Kormány számára átadott tervezet, abból ezek ki kellett hogy derüljenek. Ha menetrend szerint haladnak, akkor heteken belül többet tudunk meg az új KRESZ-ről.
-
Emunem
őstag
-
Chamoro
tag
Üdv!
Max G3 rollerem lett. Próbáltam china régiót választani, VPN-el Hong Kong szerverről csatlakozni és fake GPS appal kb ugyanoda "tenni" a telót. Mondom hátha megjelenik a 45 km/h a beállításokban de sajnos nem.
Várok, hátha minél gyorsabban és egyszerűen átállítható lesz. -
válasz
Dr. Szilikát #32218 üzenetére
Az a baj, hogy ahogyan írtad, bármit elfogadhat, mert:
1. Az autósok rolleresek ellen vannak
2. A gyalogosok egy része is a rolleresek ellen van
3. A motorosok egy része is a rolleresek ellen van
4. Inkompetens emberek hoznak majd valószínűleg törvényt, akik nem értenek ugyan hozzá, de az első három pontot ők is látják.
Sőt, nem lennék meglepve, ha már az egész el lenne döntve, csak húzzák.A gazdasági ok ami miatt mérlegelhetik:
Ha nagyon leszabályozza a sebességet - mondjuk Németország, Svájc, ebben bajnok - akkor sokan nem vesznek elektromos rollert, és az rengeteg ÁFA bevétel kiesést jelent.
De gondolkodhat úgyis, hogy majd vesz kerékpárt helyette. Egy bicikli is már minimum 100 E Ft, ha nem olyat vesz az ember ami szétesik alatta.
Nekik , a tövényhozóknak a legjobb az lenne, ha amit mondott a törzsőrmester KRESZ vizsgához kötnék, mert ugye az nem ingyenes, tehát abból az államnak haszna lenne.Emellé meg ugye vennék is ugyanúgy az emberek a rollereket. Csak ebben egyáltalán nem biztosak, mert ha inkább lemondanak a rollerezésről - ami valljuk be sanszos - akkor sem KRESZ tanfolyamos, vizsgás bevétel, sem elektromos rolleres Áfájának-s bevétel nem keletkezik.Ha meg túl enyhék a szabályok, akkor hörögnek az első három pontban szereplők.
A rendőröknek is fejtágítót kell majd tartani. Az elején lesz kavarodás, hogy ez milyen Roller, az milyen Roller és nincs e véletlenül mókolva! Stb…Egyszerűen biciklikként kellene kezelni 25 km/h-ig, afölött meg SMKP. Tegnap engem is poros álláson hagyott egy kis szer donor jelölt, ment vagy 50-nem mindenféle védelem nélkül.
Arról nem beszélve, hogy ott van a rengeteg rolleres kiegészítő. Most még a kis taknyos bemennek vásárolni erőgépeket. Nyilván szigorítás után csak nézhetik…. Amúgy idehaza a Kukirinre van a legtöbb rácuppanva, mert relatíve ezt tudják megfizetni úgy, hogy 25-nélkül gyorsabban is tud menni, jóval, és 250 000-400 000 között van.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Thunderzolee #32216 üzenetére
Google-találatok szerint nagyjából február óta kezdtek megjelenni ilyen tartalmú cikkek, ha jól látom, az új KRESZ-re vonatkozóan:
"A kisebb teljesítményű roller 25 kilométer per óránál kisebb sebességgel képes haladni, és csak 12 év felett lehet vezetni. A 12–13 évesek egy-két éven keresztül csak kerékpárossisakban használhatják. A járdán maximum 10, máshol 20 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek."
Hogy ez valami félreértelmezés vagy tényleg ez a sebesség lesz érvényes a felnőttekre is, azt nem tudom, de megtehetik, ha akarják.
-
válasz
Thunderzolee #32216 üzenetére
KRESZ szerint a 20 km/h hibrid kerékpárúton érvényes. A cikk egy marhaság.
-
Jött szembe egy cikk, ittas rollerezés miatt 5 éve húzódik az ügye csórikámnak; áhh, mondom belenézek már mi ez.
https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2025/05/elektromos-roller-ittasan-buntetes
Erre ezt látom benne:
WTF?
Ezt most hallom először. -
-
-
-
válasz
Emunem #32208 üzenetére
Frissítésnél mikor rányomtam A54-en az Update-re, 0%-ön állt. Igazából az app maga nem fagyott le, mert fent a visszanyíl aktív volt. Rátapintottam, feldobta, hogy akkor vissza akarok lépni? Nem írta, hogy csinált volna bármit, és egyébként lb most is 0%-ön lenne.
S24 FE-ről megnéztem azonnal. Ugyanúgy megtalálta a négy frissítést, ezek voltak (A54-en készült a kép):
Azonnal neki kezdett, és egy pár percen belül megcsinálta.
Ekkor írta ki, hogy nem 74%-on van a Roller, hanem 66%-on.
Ezért elmentem vele egy kört:
33%-öt merült Sport módban. Első alkalommal amikor kimentem vele Berettyóújfaluba 35-36 km-t tett meg Sport módban, de az utolsó 6-7km ilyen 15-20 közötti, illetve az utolsó 2-3km már csak 10 km/h- s vánszorgás volt.
Tehát ahhoz viszonyítva nem romlott a kapacitása. De nem is javult. Sport módban 50 km lenne az elméleti hatótávja de ez 75 kg-os ember esetében, én meg 95 kg vagyok.
Na most az az érdekes, hogy 15 km/h-nál 70 km lenne az elméleti hatótávja, és 10200 mAh -s akkumulátor van benne 48V-os rendszerben.
A Ninebot Max G30E II-nek 15 km/h-nál 65 km lenne a hatótávja 36V-os rendszerben 15300 mAh- akkumulátor kapacitás mellett, és valahogy kezdem úgy érezni, hogy tovább bírja.Azért az mégiscsak 1,50-es akkumulátorkapacitást mutat még akkor is ha 36V-os és nem 48V-os.
Szvsz, a frissítésben cseszhették el a kijelzését a hátra lévő időnek, mert most is tölt:
És most már látszik, hogy olyan 5 óra hossz körüli lesz q töltési folyamat. -
-
-
válasz
GoodSpeed #32204 üzenetére
No A54-en nem ment fel, S24 FE-ről meg igen.
Ami viszont érdekes, hogy 74%-on volt a roller. Csodáltam is ,hogy napok óta tartotta ezt a szintet.
Majdnem 2 hete áll. 80%-ra volt töltve, egy ideig merült, 74%-on volt ma. Kikapcsolt, bekapcsolt ahogyan kell... A54-ről mindig fel tudtam rá nézni.
Most frissítésnél nem ment fel, váltottam az S24 FE-emre, ott egyből felment a frissítés, majd frissítést követően közölte, hogy 66%-on van!Tehát gondolom amolyan funkcionális lefagyásban volt már egy ideje...
-
Vagy 10 perce 0%-ön áll:
Ninebot F3. Más is tapasztalta? -
PociAti
őstag
válasz
devast #32202 üzenetére
Én nem teszem a kulcscsomót a zsebembe, és másoknak sem javaslom. Főleg rollerezéshez nem. Esésnél, ütközésnél csak fokozná a problémát. (A kulcsok típusától, méretétől függően a ruhának se tesz jót, meg amúgy sem ott a helye. Minden normálisabb táskán van kulcstartó zseb vagy rekesz.)
Jók az ilyen microchipes megoldások, 2017-ben ment nagyot a svéd Epicenter, és hogy náluk csomó alkalmazott beültett a bőr alá valami biztonsági chipet. Rákerestem, hogy milyen chipek voltak, elsősorban RFID-re gondoltam, de amellett NFC is szerepel a cikkekben. Meg hátulütőként, hogy rohamosan fejlődik a technológia és elavulnak ezek a beültetett chipek. -
devast
addikt
válasz
PociAti #32201 üzenetére
Én nem konkrétan telefonra gondoltam, illetve konkrétan nem. Abban olvasó van, az ilyenek meg security chip-el működnek, köznyelvben "nyalóka" néven futnak, lásd "ISO14443A-3A/UID, Mifare 1k". Nekem pl van egy ilyen a kulcstartómon, ami több zárhoz/nyitóhoz/egybébhez is fel van programozva. A kulcsot meg az ember legtöbbször a zsebébe tárolja, így szerintem teljesen életszerű, hogy pl mikor bekapcsolásnál kiveszem a kulcsom a zsebemből, és odacsapom a kormány végéhez a nyalókámat, amitől a roller bekapcsol. Akár több ilyen nyalókát is fel lehetne programozni a rollerre simán, darabja 300ft körül mozog, elveszted nem nagy kár.
-
PociAti
őstag
válasz
devast #32199 üzenetére
Az NFC hatótávja legfeljebb 20 cm.
Nem minden telefonban van NFC. Kártya esetén ha hátizsákodban van, akkor már le kell venni a hátadról, vagy testeddel nekitolatsz a roller kormányának, hátha ezt a bohóckodás sikerrel jár.Csak feltételezem, hogy ennél nagyobb hatótávra vágytak, ami Bluetooth esetén akár 50-100 méter is lehet.
Illetve más adatkommunikáció zajlik, amire az NFC nem képes. Ezért nem elégedtek meg az egyszerű és kézenfekvő megoldással, az NFC-vel.Az AirLock helyes használatát úgy néz ki meg kell tanulni. (Rollerezés esetén a telefon ne legyen "ECO üzemmódban". Nyilván itt egyes szolgáltatásokra gondolok. Gyors elérésű menüvel, profillal, valahogy ez biztos testre szabható, megoldható.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Avata drón +MasterAirscrew tuning propellerek (AV5)
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest