Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
PociAti #29562 üzenetére
Azt is írhattad volna, hogy nincs kedved lassítani, majd lesz ami lesz!...
Nem gondoltam és nem is írtam ilyet ! Kérlek ne forgasd ki a szavaim!
Neked az a pár másodperc fontosabb, mint magad vagy mások épsége...
Ugyanabban stílusban vezetem a rollert, mint egyéb járművet, betartva a biztonságos vezetés szabályait, ezért is vezethetek/vezethettem negyven éve balesetmentesen SM, "A" "B" és "C" kategóriákban, illetve megkülönböztetett jelzés alatt.
Mivel a közlekedés egy nagy közös "társasjáték" a viselkedésed hatással van a többi közlekedőre, a mögötted jövőre is !
Defenzív vezető vagyok, úgy hogy közben nem óvatoskodom túl a dolgot. Követem a látni és látszani elvet is, illetve igyekszem egyértelmű nonverbális jelzéseket adni, hogy a közlekedő társaim egyértelműen tudhassák mire számíthatnak, mit fogok legközelebb tenni az úton.
A túlzott óvatoskodás kontraproduktív, arról nem is beszélve a hogy a KRESZ tiltja az indokolatlan lassú haladást. [link]
A közlekedésben résztvevőkre vonatkozó általános rendelkezések
3. § * (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles...c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
26. § (1) Az egyes járművekkel – ha e rendelet másként nem rendelkezik – legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:
...
(5) Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassú haladni, hogy az a forgalmat akadályozza.”
...
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.Majd a passzív védőfelszerelések megóvnak attól, hogy elcsapjon egy jármű. És ha neked van elsőbbséged (legalábbis úgy véled), akkor nem is eshet bajod...
A feltöltött rolleres videók alatt olyan gyakran olvasni, hogy a bírósági véleménnyel szemben az áldozat meg van győződve arról, hogy amúgy neki volt elsőbbsége.
Ez is olyan volt:
https://logout.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_29409-29409.html
Mint írtam, a közlekedés veszélyes üzem, közlekedni ennek figyelembevételével, arra alkalmas állapotban, fókuszáltan kell. Aki nem így tesz az veszélynek teszik ki másokat és magát!
Már csak azt nem értem, hogy ezt miért nekem írtad! Ha arra céloztál hogy én így vezetek, akkor ezt visszautasítom, és téged meg arra kérlek, hogy indokolatlanul ne közlekedj lassabban mint az elvárható, mert azzal másokat is balesetveszélybe sodorsz !
SZVSZ az a közlekedő tekinthető a KRESZ szerint indokolatlanul lassú haladónak, aki - elháríthatatlan és hirtelen fellépő műszaki hiba hiányában - a forgalmat, annak ütemét különösebb indok nélkül zavarja.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest