Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
válasz
jansky1 #71599 üzenetére
Mi azt egész pontyból szoktuk, hassal lefelé szépen megáll a halacska.
Koncipappa
Én beirdalnám (nem túl mélyen és nem is olyan sűrűn, mint mondjuk egy keszeget), aztán vajjal, sóval, borssal és apróra zúzott fokhagymával bedörzsölném. Még a vastagabb szeletnek sem fog kelleni sok idő, közepesen meleg sütőben szép aranybarnára pirul.Ahogy jansky írja, előtte a vizet/nedvességet papírtörlővel/konyharuhával itasd fel!
-
jansky1
senior tag
válasz
Koncipappa #71598 üzenetére
Rácponty? Mi imádjuk. Mondjuk frissből a legjobb, nem ereszt annyi levet, mint a fagyasztott.
Vigyázz, hogy ne süsd túl a halat. -
Koncipappa
csendes tag
Van a fagyóban két szép nagy pontyszelet. Nem patkó alakú szelet, hanem egyben lefejtették nekem a hal két oldalát lényegében. Sütőben tepsiben sütőpapíron szeretném elékszíteni. Tudtok valami jól bevált receptet?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #71589 üzenetére
ráadásul kétoldalas, tényleg sok előke elfér benne.
-
WarninShotZ
tag
válasz
galervin93 #71589 üzenetére
Zoli bácsi volt ha jól emlékszem.
-
jansky1
senior tag
Dovitnál 40% akció van sok termékre. Csalik, etetőanyagok, aromacseppek.
-
törölt tag
válasz
KunEmber #71582 üzenetére
Gondolom azért mert nem nagyon viszed el a fogást? Egy rendes horgász sok halat eszik.
Van sok ismerősöm aki nagyon elvetemült pecás de egyáltalán nem eszik halat. Érdekes a számomra mert én halat hallal tudnék enni, sokszor ha horgászni megyek akkor is sült vagy rántott halat viszek kenyérrel kajának. De vasárnap ha máskor nem is általában hal van nálunk. Soha nem számoltam ft-ra ki de ha nagyon muszáj lenne úgy gondolom pozitívra is kihoznám akár elég csinos összeggel, ha nagyon kellene a lóvé és muszáj lenne halat eladni. Szerencsére erre még nem volt szükség de végszükség esetén még jól jöhet ez .
-
törölt tag
válasz
Spoon16 #71583 üzenetére
Teleszkópost a Dunán használok régi cormorant 100-200 grammos 2,7-es hossz , kb 1990-ben vásárolt eszköz .
Az kiváló Dunai fenekező horgászatra univerzális a keszegtől a harcsáig .
Nem tudom mikor vettem utoljára teleszkópos botot de lehet még 2000 előtt. Szerintem ha már pénzt adsz érte érdemesebb lenne 2 részes pergetőt venni , felesleges a 3,6-os hossz vsz inkább 2,7 vagy 3 m. Olyan dobósúlyban ami oda ideális ahová használnád, pl Dunán fenekezni 50-100-as tökéles a számomra. Illetve nem mondok igazat mert spiccbot is teleszkópos és azt vettem. De azonkívül nem hiszem, nem tudom miért lenne célszerű, 2,7-es kétrészes bot szállítási hossza olyan 140 centi kb, az egy kis botzsákban elfér. De állóvízen is szoktam ezekkel süllőre fenekezni is.
-
galervin93
addikt
Igen, én sem találtam semmi izgit (egy telefontok jön azért, de nem sokat nyertem rajta).
Ez viszont igencsak bestbuy-szagú, úgyis keresett valaki előketartót mostanában. -
hermanyi
addikt
válasz
KunEmber #71582 üzenetére
nem szabad számolni . Nagyon drága a hal főleg, hogy én nem is vihetek el
. A hajnali párás fűben való álmos szem dörzsölése viszont felbecsülhetetlen .
Én nem merném amúgy összeszámolni ,hogy mennyi az annyi . Lehet elszörnyednék rajta ,pedig szinte mindent kedvezményesen próbálok megvásárolni . -
saen
veterán
válasz
galervin93 #71585 üzenetére
Alin ezen a napon reggel 9:00 és 9:05 között mennek el a jó akciók, utána már semmi extra. De személy szerint nem szoktam kupont vadászni, nekem annyit nem ér az egész, anélkül meg nem túl nagyok a kedvezmények.
-
Spoon16
tag
Köszi a hidegvizi tippeket, ki fogom próbálni őket.
Más: összeraknék egy nagyon minimál szettet téli süllős-menyhalas pecára. Kb annyi aprócucc kell,ami a kabát zsebében elfér. Ehhez kellene valami teleszkópos bot 3,3-3,6 méter hosszban.
Tudunk valami olyat,aminek a spicce elég érzékeny és szépen jelzi a kapást? -
KunEmber
senior tag
válasz
galervin93 #71581 üzenetére
Én összesítem és még meg is beszélem otthon. Nagyjából évi 50.000 Ftért "veszem" a hal kilóját. Ha viszont átmerengett napfelkeltékben, napnyugtákban számolom, akkor mindent megér.
-
hermanyi
addikt
Skacok a hobbyt nem számoljuk .
-
sasa311
veterán
Volt valaki a héten a nagy Dunán? Visegrádi öbölbe hétvégén érdemes lehet még kimenni?
-
saen
veterán
válasz
Szilágyi84 #71576 üzenetére
Aki szereti a pörgős finomszerelékes pecát, annak azért jó dolog a láda. Cserébe viszont vannak ennél olcsóbban is használható cuccok, ennyit nem kell rá költeni.
-
jansky1
senior tag
válasz
Steady74 #71573 üzenetére
Azt hittem rotary boxon ül
(#71574) galervin93
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi #71572 üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
Nem is olyan drága, azt hittem többe kerül. (Egy alsóbb kategóriás Csepel bringát vettem ennyiért)
Rákerestem a Mester ülőkéjére: [link] Már ha ez az. -
galervin93
addikt
Duna ma: haver két bottal, halszelettel 5 kapásból 3 köves 1 kis süllő, én pergetve sok "birizgából" egy kis köves. Egy akadt még meg, az jobb forma lehetett, de félúton elmaradt.
Pénteken remélhetőleg jön a következő. -
törölt tag
válasz
Spoon16 #71561 üzenetére
aquat én kb mostanáig használnék mikor megy 10 fok alá nem . Hideg vízi gyári kaját, vagy bármelyik bodorkás kaját, vagy piros x21-et kis kötőanyaggal jobban tapadjon lemenjen a fenékre.
x21 jó plusz aroma helyett is bármelyik kajához pl egy tapadósabb fenekező kajához felerész harmadrész x21-et adsz elnyomja mindennek az illatát ami a kajában van . Vagy sensas aromaporok bodorkástól a pontyosig bármelyik jó lehet.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Spoon16 #71561 üzenetére
Intenzív vizekre egész évben jó a aqua, de a kisebb hal sűrűségű vizekre a hallisztmentes vagy enyhén halas a jó. Sok esetben a gyártok csak megfestik pár édesebb ízű kajájukat.
Hidegvízben bevált csaliíz: vörös szeder, faeper, tigrismogyoró- vajkaramella.
Etetőt Csl likőrrel keverem, melasz is jó hidegvízűre (világos etetőt megfeszti),de nagyon összefogja a kaját.
Nem rontasz el semmit ha aromában büdösebb ízt választasz, klasszikus ízt (méz ,eper vanília) kerüld ha édes vonalnál maradsz . Én leginkább tűzőszúnyog, hal, tintahal aromát használok.Grat, szép sámli
-
hermanyi
addikt
Urak lehet fogok tudni kedvességet biztositani az egyik horgászboltban ,javarészt Daiwa orsókra és egyéb termékekre . Amint kapok részletes árakat jelentkezem vele ha valakit érdekel esetleg .
-
Spoon16
tag
Ahogy hűlnek a vizek egyre jobban elkezdtem gondolkodni a hidegvizi peca megoldásán. Az az ötletem támadt, hogy néha rápróbálnék a methodra valami finomszemcsés, de aromás kajával meg ilyen 5-6mm körül wafter csalikkal.
Keresni a halakat gondolom jobb megoldás,mint a hosszúelőkés módszer.Milyen etetőanyagot ajánlanátok ehhez? Nem tudom,hogy mennyire lehet jó megoldás a 2 mm-es aqua pellet, én talán inkább valami hidegvizi por kajára gondolnék,amiből nedvesítés előtt kirostálnám a nagyobb szemcséket. Meg egyáltalán,milyen íz az,ami hidegebb vízben megy? Milyen aromákat/adalékokat érdemes ilyenkor használni?
Nem vagyok otthon ebben a methodos pecában, jellemzően hosszúelőkézek a Tiszán, de hidegebb időben már jobban tetszene a helyi holtág vallatása akár csak 2-3 órás pecák alkalmával.
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel, Energofish küldte hírlevélben.
2021 téli partnerbolt magazin: [link] ( pdf fájl, kb 14 MB)
Nyereményjáték: [link]
"Szavazz kedvenc partnerboltodra!
Közeledik a karácsony és neked még nincs ötleted, hogy mit vegyél? Az Energofish honlapján, válaszd ki a kedvenc Energofish partnerboltodat és nyerd meg 5 héten át az 50 db 20 000 Ft-os vásárlási utalvány egyikét, melyet a választott partnerboltunkban válthatsz be!
Ha lecsúsznál a kuponokról, akkor sem kell aggódnod, mert tiéd lehet az 50 halas párna egyike! Most minden eddiginél jobban megéri regisztrálni!" -
törölt tag
válasz
Koncipappa #71534 üzenetére
Egyértelmű, hogy olyat kell választani ami ideális dobni. Ha a legfontosabb szempont a távolság akkor 3,90 3,75 librás arra már rá tudsz pakolni 140-150-160 gramm környéki súlyt lehet még többet is és 25-ös főzsinór.
Nekem 22-es, és 25-ös főzsinórok vannak. 22-es alá már nem megyek , és az is finomabb botokon van. Olyan 100 gramm környéki terheléssel használom a botokat 3,6, és nincs rajta extra méretű távdobó orsó 50-60 -as méretű orsók. Ezzel is el lehet érni a 100+-os távot. De egy nagy 14000-es ultegra méretű orsóval ugyanezzel a cuccal sokkal könnyebben ha nem zavar dobásnál az orsó nagysága. Nekem jobban kézreáll ezekkel a "kis" orsókkal mint egy harcsázó orsó mérettel , dobásnál.
-
törölt tag
válasz
#46372352 #71537 üzenetére
Esetleg ha belefér még a penn sargus 2-es orsó se olyan vészes árban, kb 10-essel több mint a wrath. Azt sokan használják harcsapergetésre is, és nem az a szétesős fajta. De wrathról is jókat hallottam . Baján van egy horgászbolt online is lehet rendelni, pecabaja.hu vagy hasonló címen. Ott ilyen 11-12-13 ilyen árakon láttam pár hónapja wrathot.
-
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog #71550 üzenetére
Így novemberben már ezt is becsülni kell. Merre jártál ma?
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #71506 üzenetére
Nem egy erős peca volt a mai. 2 keszeg és egy 5.30-as ponty.
Cukk ttx plusz kaja lett megint a befutó. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #71547 üzenetére
élő víz az más tészta . azt vagy ismered vagy tök vakon ülsz le és van 50% od ,hogy lesz kapásod és 50 ,hogy nem .
-
hermanyi
addikt
válasz
KunEmber #71541 üzenetére
nem kell sok csonti . kevés kaja sok föld . Ha szerencsés a csillag akkor akár 10 kiló ,ha szerencsétlen akkor 0 . Nagyon kiszámíthatatlan . Szombaton voltam és a 10 es előkén a 16-18 as horgot már nem volt hajlandó felvenni . 0.07 22-24 es horog amivel voltak kapásaim.
-
-
hermanyi
addikt
válasz
Koncipappa #71536 üzenetére
Hidd el sokkal élvezetesebb 27méterröl fogni 8-10 kiló keszeget a be be eső kárászokkal, mint 120m röl a pontyokat .
-
Koncipappa
csendes tag
-
hermanyi
addikt
válasz
Koncipappa #71533 üzenetére
Gondolom akkor a fő víz a Deseda lenne . Oda vétek a vasdobálás művészetét alkalmazni . Oda kell egy jó Drennan csúzli egy 420 as 5-20g os matchbot és maga a kánaán .
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
#13935616 #71531 üzenetére
Köszönöm neked és mindenkinek.
Azért ilyen körülményes a dolog, mert sajnos 1 évben nem jutok le annyiszor pecázni, ahányszor szeretnék és kevés alkalmam van gyakorolni a távdobás technikáját. Ezért gondoltam, hogy olyan botot választanék, ami segít nekem a nagyobb távok elérésében. Nyilván azzal is gyakorolni kell, de nem mindegy, hogy egy nem kifejezetten nagy dobásra való bottal kell mondjuk 1000x dobnom és akkor menni fog mindennel, vagy esetleg egy erre való bottal 50x és már meglesz egyből a sikerélmény.
-
@mriya@
őstag
válasz
Koncipappa #71513 üzenetére
Ha ekkorákat akarsz dobni rendszeresen, akkor neked egy 3,90 m-es, 3,5 librás bot lenne a jó választás.
Azért egy 15+-os hal kifárasztása ezzel is élmény, sok esetben finomabb szereléssel nem is sikerül. -
törölt tag
válasz
De egy 3 méteres bottal is meg lehet dobni 100 méteres távot. Ahhoz már kell tudni dobni is. Régen mikor sokat pontyoztunk és mindig partról pecáztunk és ezekkel a hagyományos fenekező sárga végű kapanyél silstar 300 grammos és shekaspeare alphákkal szürke (talán valaki még emlékszik ezekre
) Lehetett ezekkel 100 méter környékét dobni 30 -as főzsinórral is. Ahhoz sokat kellett dobálni és jó dobónak kellett lenni. Van egy régi pergetőm ami 50-100 grammos azzal is dobáltam 100 méter környékét 3 méteres bottal 20-as körüli főzsinórral.
Szóval ezt gyakorolhatod akkor is ha nincs rá alkalmas cuccod mert azért sok múlik a dobástechnikán is, ha nem vagy jó dobó akkor a legjobb cuccal is szenvedhetsz. Azért még ezekkel a bojlis cuccokkal is bármilyen jól dolgozik a bot kell bele erőt adni. Jó nem annyit mint a régi teleszkópós 3 méteresekkel . Itt már a bot a munka felét elvégzi vagy a 2/3-át .
-
törölt tag
válasz
3,6, vagy 3,9 az attól függ melyik áll neked kézre. Pl nekem a 3,6 , vagy 3,7 jobban kézreáll mint a 3,9 .
3,5 libra vagy 3 libra téma, elvileg az igazi távdobó botok 3,5 vagy 3,75 librásak és 3,9 -es hosszúság. De ezekkel 150+-os távok is megdobhatóak. 100 méteres távot 3,6-os finom bottal ha minden jól van összehangolva és nincs erős szembeszél
akkor megdobhatsz. Nekem a legkisebb ráírt dobósúly 2,5 libra 3,7 méteres régi Maver boton , ez bot több súly elbír dobásnál és nagyobbakat dobok vele mint a 3 librás 3,6-os daiwáim azok finomabb botok .
Szóval egy dolog mi van ráírva egy másik mit lehet vele kezdeni.
De 3 részest nem használok azt nem tudok ajánlani.
-
törölt tag
válasz
#46372352 #71515 üzenetére
Pontosabban barramundi maulert, nem tadpollyt mert az még kapható. Barramundikat 10-15-ért láttam nemrég árulni neten azt már nem gyártják. Jó csali de azért annyira vsz nem , hogy 15-ért megvedd.
Csatornán csukázni próbálsz talán az a legkönnyebben fogható arra körforgók , támolygók. Mepps, rublex körforgók, orkla támolygó, vagy eredeti effzetek (sok a koppintás belőle ) . Körforgóval egyszerűbb horgászni mint támolygóval vsz ha nem áramlik nagyon a víz akkor nem pörög túl.
-
törölt tag
válasz
Szerintem az kezdésnek teljesen jó lesz amit a Tiszán használtál.
Ha mindenképp venni akarsz olcsó botokban ami használható silstar yokozuna spin, a piros fekete színezésű 10 alatt vehetsz. Orsóban pl jókat hallok penn wrathról (nem használtam) legolcsóbb penn és 10-15 között megvehető.
Csaliból a bőség zavara. Talán a gumihalazás a legköltséghatékonyabb. Mert pl wobblerekből lehet olyanokat mondani , hogy 1 db többe kerül mint a bot vagy az orsó amit ajánlottam. Mondjuk akarsz egy eredeti heddon taddpollyt
De nem kell ez feltétlenül a halfogáshoz, főleg ha 2. dobásra beszakad egy ismeretlen pályán. Gumihallal a süllőtől a harcsáig bármit foghatsz és párszáz forint /csaliból . Párat beszakítasz egy akadós helyen akkor sincs nagy anyagi kár.
-
bercsi
aktív tag
Azt gondolom ezt a filmet végig fogom párszor nézni
-
@mriya@
őstag
válasz
Merre laksz?
-
ooloo
őstag
válasz
galervin93 #71512 üzenetére
Gratulálok !
Talán érdekelhet .... a Gellért hegy alatt , a két híd között (Budai oldal ) a hőforrások környékén szép süllőket ad a Duna .
-
PpenoO
őstag
CB 60as 30%-os akció.
-
Daidalosz
kezdő
válasz
Ha partról pergetsz 2,4-2,7 m, a hosszabbik a nádas-gazos partszegély miatt előnyösebb, de ha ilyen nincs, jobb a rövidebb. Dobósúly 10-30 g, ez harcsán kívül nagyjából mindenre alkalmas lehet. (Sügerezni, domolykózni persze nem lesz élmény vele.)
Orsóból (legalâbb) közepes minőségű (pl. Shimano Nasci, Penn Battle, stb.), 3000-es.
Zsinórból a fonottat javaslom, 10, 12 méretben.
Csukára az Orkla könnyű támolygói, Effzett, Ottó bácsi féle kanalak, Mepps 3, 4 körforgók.
Balinra 2,3 Meppsek, minnow jellegű úszó wobblerek, Rapala Original, Team Esko, SSR, Salmo Thrill, 5-7 centisek, természetes színekben.
Süllőre SSR, J, Team Esko Rapalák, Salmo Frisky, Hornet, 5,7 esetleg 9 cm, éjszakára akár GFR, SFC színekben is.
Aprónépre 1,2 Meppsek, 3 cm Wobblerek (a Salmonak remek cuccai vannak ebben a méretben.)
És persze a gumik végtelen tárháza minden halra, én általában a Mann's termékeit használom. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
BogyóBP #71519 üzenetére
Na, most én is úgy jártam, mint egyik sporttárs a minap, azt hittem valami más helyre kerültem, a bekezdés után kezdett a szemem olvasni..." A hossza fontosabb mint a keménysége szerintem"
Aztán rájöttem hogy jó helyen járok....
Cb60 és INC csapágyszáma megegyezik, mindegyikben 3+1 van.
Én először feeder botra tettem a CB-t, oda tényleg nagy volt, de bojlis boton kell nekem ez a méret, szeretem ha masszív az orsó. Nincs akkora jelentősége, letett bottal pecázunk.
Viszont dobásnál az 50-es keverőgyűrűhöz kell a dobátmérő. Meg a csigás dobemelés is plusz súly.Illetve nagy halakat fárasztani, nagy súlyok kitekeréséhez kell a masszív szerkezet, és ezt ugye fémből tudják megcsinálni.A nagyobb dobátmérő nem csak dobásnál jó, kevésbé csavarodik a zsinór felcsévéléskor.
Fogjatok a kezetekbe egy CB 80-ast, nézegessétek meg, tekergessétek.
Aztán fogjátok meg a 60-ast...Ugye milyen könnyű, kompakt méret...? -
BogyóBP
addikt
válasz
Szia az okuma CB-60 egy elég nehéz modell, viszolt jólfelszerelt sima futású robosztus orsó. A kistestvére a INC 6000 már jóval könnyebb de a csapágy is jóval kevesebb benne (ami elég nagy kár mert csapágyazás után a hézagolással gondok adodnak ), lehet az is jó vétel lehet majd a közeljövőben számodra ha azt inkább pontyos pecára forditanád és kevesebbet dobálnád. Botból igencsak nehéz a választás mivel a CB 60 annak ellenére hogy nem hosszú talpas mindegyiket elnehezíti és elormótlanitja a finomságát. Igazából a 100m és afeletti dobás már inkább a technikán és nem a boton múlik. Ha számodra a súly annyira nem játszik szerepet ajánlom a bydöme 4,2m fine maxot mert azzal kényelmesen lehet nagyot dobni (van nálam egy nem használt eladó is
). Ha drágállod akkor lehet lejebb menni de szerintem olyan karakterű botot annyi pénzért nem fogsz találni. A delphin cuccok se rosszak csak szerintem mindegyik durung ebben a méretben. Bocs most néztem hogy bojlis botban gondolkozol, mindenképp csak olyanokat keresel? Van egy 3,5 librás bojlis daiwa botom igaz 2 részes és csak 3,60 as azzal tényleg meg lehet küldeni a cuccot habozás nélkül ugye a nagy gyűrűk miatt a vastagabb zsinor is 0,25< is könnyen kicsúszik rajta. Nekem egy Nevis karma 6500 as van rajta az is egy brutális dög és azért megtudtam vele küldeni 80m ig a 40g os method kosarat anélkül hogy a kaja kirepült volna.
Ja és igen azt lehagytam hogy is is. A hossza fontosabb mint a keménysége szerintem, a lágyság inkább fárasztásnál jön jól. Igazából amit nem tudsz megdobni egy 3,90 es bottal azt a 4,20 assal se tudod és ugyanez van lefele is, amit a 360 al nem érsz el a 390 el se fogsz. Az orsónál meg igazából nincs akkora jelentősége hogy nyújtott dobos e vagy sem, a mérete se számít ahogy tapasztaltam, dobtam már megszégyenitő nagyon 40 es kis dobos orsóval is és brutál gyengéket távdobo orsóval is ugyanazzal a bottal. A zsinorrakás és a későbbi hurkásodás miatt jobb a hosszitott long cast dob. Az hogy jobban pereg le róla a zsinor meg bla bla ez marketingben jól hangzik valóságban viszont csak pár méter.
-
sasa311
veterán
válasz
Még egy lágy bojlis bot is seprunyel erzetu lesz egy heavy feederhez képest is. Nekem a 3,5 libras ment etető botnak de a 3 libra is olyan mint a seprű, 10 kilós ponty alatt kezdett hajlani.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Atis45 #71511 üzenetére
Ha tegyük fel a meder nem túl iszapos és a távolságod se éri el az általad írt 60m nél nagyobbat akkor a 30-40g os kosárnál indokolatlan nagyobbat venni mivel 1 besüllyed a nehezebb jobban az iszapba 2 a nagyobb kosárral se biztos hogy messzebb tudsz dobni majd. Ilyen szempontból minden 60g és afelett lévő dobosúlyú bot elég lehet. A kérdés az ára, a súlya és kvalitatása. Ha viszonylag sokat dobálsz akkor a nehéz és fejnehéz feederek kiesnek. Tapasztalatból írom hogy pl az Tubertini EA method carp feeder 3,6, Bydöme 4,2 fejnehezek viszont a gerincessége miatt az utóbbi szinte csúzliként lövi ki a szereléket. Jó választás lehet egy 3,9m es Daiwa Nzon 80g os medium feeder, Bydöme fine max 3,6-3,9m botja, ha a kinézete annyira nem fontos akkor még szóba jöhet a SeriaWalter supernova botja is bát ezek blankját vastagnak találtam amikor nézegettem.
Racer se rossz de már egy magasabb lépcső és az első tag toldása után a következő 2 tag más szinü, nem egységes a festés számomra ez zavaró tényező. Ha nem ódszkodsz a két részes kiviteltől akkor jó vétel lehet egy Daiwa Yank N Bank Method Feeder 12 Q ha még találsz valahol. Szintén két részes kivitelben a SHIMANO AERO X5 DISTANCE FEEDER 12 egy nagyon tetszetős darab sajnos árban is, ezt volt szerencsém kézbe fogni, a hossza volt az egyetlen ami miatt nem került be a repertoárba..Daiwa Nzon ból még a 3,35 ös is jó kis bot, szerintem az 50-60m még evvel is menne. Hozzátenném hogy az S és a Z széria már nálam kiesőben van az ár/érték arány miatt. A fentebb írt botokat forgatom a legtöbbet így azokról tudtam a legtöbbet írni. Biztos lesz majd aki leolt de nem érdekel. Seria Walterből még a world champion II bot nagyon tetszett csak annak az ára is rendesen húzós. Az egy igazán remek bot lehet kellő erővel feszességgel de emellett jó suly elosztással és pille könnyű. Annyit még hozzátennék bár ez lehet a szereléken is múlt hogy nyáron a daiwa 3,35 ös bottal pecáztam a legtöbbet leginkább hosszú előkés módszerrel vagy gumis method feederrel . Minden esetben 14 es volt az előke és szakállnélküli QM1 es horog, 1 halat vesztettem a pecáim alatt azt is azért mert túlzottan erőltettem. Azzal a bottal simán a parthoz vontattam a 6 kilós pontyot szinte percek alatt 50m ről mivel annyira jó a parabola akciója hogy simán kirugózta a hal kirohanásait ezzel felőrölve az erejét plusz én irányítottam hogy felém jöjjön ne össze vissza rohangáljon. Versenyen ez fontos lehet ha esetleg majd azt is tervezel (mivel tudomásom szerint ha a hal átúszik a melletted lévő horgász területére azt vissza kell engedned).
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Nézd meg amit én vettem, Delphin Etna E3 Trip [link]
Ez egy kétrészes bot, viszont háromrészeshez közeli szállítási hosszal. A titok hogy a nyélrész teleszkópos. 153 cm a 360-as szállítási hossza. Nem szereltem még fel, de nagyon jónak tűnik. A kétrészes botok akcióját hozza állítólag. Így szárazon megnézegetve nagyon jó vételnek tűnik. Ebben az árban jobbat nem kapsz szerintem. -
Koncipappa
csendes tag
Sajnos még mindig vergődöm, hogy milyen botot válasszak az Okuma CB60-as orsómhoz. Amikor megérkezett, meglepett, hogy a feeder orsóimhoz képest elég nehéz.
Lényeg, hogy korábbín írtam, hogy szeretném megdobni a 100-120m-es távot és ehhez keresek botot és orsót. Egy Delphin Etna E3 390 3,5lbs 3 részes (fontos!) botot néztem ki, de azt mondták ismerősi körben, hogy a 3,5 librás botot nem ajánlják, mert nagyon kemény botok azok, melyek ilyen tulajdonsággal bírnak. Ebből a 3,6-os 3 lbs 3 részesben nem elérhető sajnos jelenleg.
Esetleg van még ajánlás 3 részes botra ehhez az orsóhoz? A bot hossza a fontosabb vagy a keménysége, ha messzire akarok dobni vele? Nem szeretem a seprűnyeleket, de ha ehhez az orsóhoz olyan bot ajánlott, akkor elfogadom. Biztos hülye módszer orsóhoz botot választani és nem fordítva, de így jött ki most.
-
galervin93
addikt
Tegnap is kimentem egy kicsit dobálni a Dunára délutántól sötétedésig. Volt pár kapáska, tipikus köves, agresszívan, de éppen csak odanyúl, megsorozza... Egy sem lett meg. Minden mindegy alapon feltettem egy nagyobb, természetes színű gumit, második dobásra a parttól 5 méterre pöccinteném felfelé a gumit, de nem jön, sőt elkezd forgolódni. Először azt hittem hari, aztán rövid tusa után egy gyönyörű ezüstös test csillant meg a fejlámpa fényében... Közel négy kilós tüskéshátúval ajándékozott meg a Duna.
Csak pár alkalommal pergettem az öreg folyón, de eddig szinte mindig adott valamit, ez az élmény is felejthetetlen. Ja és a legjobb, hogy az UL-cuccra jött, 0.06 fonott + 16-os előke, hát óriási élmény volt!
-
Batib
őstag
Úgy néz ki ez lesz a Karácsonyi ajándékom a anyósomtól.
https://www.tlkhorgaszaruhaz.hu/Daiwa-Ninja-X-Method-Feeder-11039-330cm-80g#
Van véleményetek róla? Tavi, átlagos halakra történő horgászat, method módszer, 30-50m.
UI.: Ebben a boltban most egy-két napig 15% kedvezmény van. Hátha vkinek jól jön. -
BlackmMmDog
aktív tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest