Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #71195 üzenetére
Tippelek, Samsung. Az tud ilyen kamu színeket. Mintha alapból nem lenne gyönyörű. Kb mint a Miami helyszínelők, túltolt színek mindenhol.
-
Zoli bácsi
őstag
A telefonom néha automatikusan belejavít a képekbe, feldobta ezt a múltkori fotót is a tóról, hogy stilizált fotó.
Kicsit túl tolta talán az automatika, de olyan igazi őszi hangulatú kép lett....Az embernek horgászni támad kedve...Ugye?Azért osztom meg.
Amúgy ugyanaz a tó, ahova eddig is jártam, csak eddig jobbára a félsziget másik oldalán toltam a pecát. Ez a nagyobb rész, és mélyebb. Itt peccantottam most: [link] Innét fotóztam
-
Sungoo
addikt
Utoljára írok ebben a témában. Teljes szívemből köszönöm mindenkinek a támogatás minden formáját! Emberségből jelesre vizsgáztatok! Talán jövőre, egy fórumpecán meg tudom személyesen is köszönni.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
@mriya@ #71189 üzenetére
Én is voltam ma egy közeli kis kockatavon. (Sáska, ha valaki esetleg Szoboszló környékén lakik biztos ismerős.) Tényleg kicsi, ha jól emlékszem két és fél hektár. Csak csütörtöktől vasárnapig van nyitva, így év vége felé meg csak hétvégén. Mindig foglalt az összes hely legkésőbb 9 óráig, na meg elvileg hétkor nyit, de hát után már sorba kell állni a napijegyért. Mondom megnézem milyen így ebben az időszakban, kb 7:10re értem oda, mondom tuti alig lesz hely. Erre én voltam az első és utánam is max 6-7 ember jött.
Méretesebb pontyokat sajnos nem sikerült fogni, pedig egy bottal bojliztam, viszont a feederen csontival fogtam vagy 30 kisebb-nagyobb kárászt, meg kb 10 kispontyot. A kispontyot úgy kell érteni, hogy kárász méretű. Mindig nagy halra vágyik az ember, de azért elégedett vagyok a mai nappal. Aktív peca volt, nem fáztam. -
KunEmber
senior tag
válasz
Zoli bácsi #71183 üzenetére
Gyuri nem válaszolt, nekem kell, hogy ne legyen félreérthető: közös horgaszatunk alatt fel órát magyarázta, hogy miért jó a géb süllőre. Felrakta a Vanitymre és láss csodát, egy óra múlva rázta a szűk kettes süllő.
Szóval
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
KunEmber #71182 üzenetére
[link]
"
„Gébbel a süllő-gyomortartalmak vizsgálata alapján kezdtem el horgászni. Nem egyszerű a beszerzésük - legalábbis a Balatonon -, mert nem egyenletes az eloszlásuk. Pont a géb beszerzése miatt kezdtem el ismét rendszeresen keszegezni a maráson. Próbáljuk ki, meg fogunk lepődni az eredményességén! Egyetlen hátránya, hogy az angolna is nagyon szereti.” (V.Z.) A géb fagyasztva is kiváló csali, szívós, erős bőre miatt a horgon kiolvasztás után is jól tart."
-
KunEmber
senior tag
válasz
Zoli bácsi #71179 üzenetére
@szgzuri, tényleg jó süllőre a géb ?
-
Tiby_83
tag
válasz
Zoli bácsi #71159 üzenetére
Szia!
Köszönöm az alternatívákat mindkettőtöknek, jó ötletek, van benne ráció!
-
bercsi
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #71179 üzenetére
Nem botvivős kapásra gondoltam, a spiccet rángatták. Finessában a 0.5-ös üveg spicc volt, elég érzékeny darab
Váltottam én is nagyobb horogra, a 14-es ls2260-at már nem vették fel.
Természetes nem dobtam vissza egyiket sem, mentek a "levesbe" -
Zoli bácsi
őstag
válasz
bercsi #71170 üzenetére
Géb kapását én már elég jól felismerem, "pöcögteti", rángatja a spiccet, vagy a kapásjelzőt. Ekkora kis hal nemigen fog botvivős kapást csinálni....
Tavon még nem találkoztam vele, de a Rába vízrendszere tele van.
Vendingo sporttársnak hála, életemben először (szerintem utóljára is) láttam embert gébnek örülni.
Kisebb horgot be tudja nyelni, én már a pöcögtetést látva ki szoktam venni a szereléket, ezzel megelőzöm a műtéteket.
Én nem rablóhalazok, de állítólag jó csali süllőre.
Vissza ne dobjátok! Alapvetően védem a halat, de ezeket vigyétek haza a macskának.....Állítólag nagy kárt végez, mindent felzabál.
-
@mriya@
őstag
válasz
bercsi #71174 üzenetére
Több mint 20 éve jelent meg Magyarországon a kerekfejű géb, amely mára már nemcsak a folyóvizekben van jelen hazánkban, hanem állóvízben is. A Magyar Haltani Társaság (MHT) most arra figyelmeztet, hogy számolni kell a faj bányatavakban, illetve az ezekkel kapcsolatban lévő vízterekben történő megjelenésére. Kijelentették, az ember által létrehozott bányatavak is ki vannak téve az akvatikus inváziónak.
A feketeszájú vagy más néven kerekfejű géb (Neogobius melanostomus) hazai előfordulását elsőként a Duna gödi szakszán igazolták 2001-ben, és azóta számos hazai folyóvízben, így például a Drávában, a Hármas-Körösben, az Ipolyban és a Tiszában is megtalálták – olvasható az MHT legfrissebb elemzésében.
A szakemberek szerint a faj a folyók főága mellett sikeresen hódítja meg a hullámtéren található mellékágakat, valamint a befolyó patakok, csatornák élőhelyeit. 2017-ben a feketeszájú géb pár egyede a Balatonból is előkerült, de más hazai állóvizünkből eddig nem mutatták ki.
A dorogi Palatinus-tó hazánk egyik legismertebb könnyűbúvár-merülőhelye, egyben a térség egyik kedvelt horgászvize. A merülők az elmúlt évtizedben számos idegenhonos faj, például a folyami géb (Neogobius fluvatilis), a tarka géb (Proterorhinus semilunaris) és a cifrarák (Faxonius limosus) előfordulását regisztrálták, majd állományuk alakulását is nyomon követték.
A feketeszájú géb megjelenését a tóban 2010-ben dokumentáltuk először. 2013-ra az új jövevény gébfaj már dominánssá vált a parti sáv és a tómeder mélyebb részein is. Napjainkra már az egész tóban tömegessé vált, miközben a folyami és a tarka géb állományai teljesen eltűntek.
Szakirodalmi adatok alapján ez a gébfaj elsősorban áramló vizekben, valamint az ezekhez kapcsolódó állóvizű élőhelyeken, például állandóan átfolyó mellékágakban, völgyzárógátas tározókban, folyami kikötőkben, valamint nagyobb természetes tavakban képes jelentős állományokat létrehozni.
Az MHT szerint a ponto-kaszpikus eredetű gébfaj dorogi megjelenése azt igazolja, hogy hazánk mélyebb, talaj- és rétegvizek által táplált kavics- és homokbányatavaiban is megtalálja életfeltételeit.
A bányatavakban tömegessé váló állományok a természetvédelmi kockázatok mellett hatással lehetnek a tavak halállományára is. Amellett, hogy számos ragadozó halfaj, például csuka (Esox lucius), harcsa (Silurus glanis), sügér (Perca fluviatilis), süllő (Sander lucioperca) számára táplálékot jelentenek, a horgászatilag fontos halfajok ivadékainak, valamint a makrogerinctelen faunának a fogyasztásával befolyásolhatják a halállomány alakulását.
A MHT hangsúlyozta, eredményeik alapján számolni kell a faj bányatavakban, illetve az ezekkel kapcsolatban lévő vízterekben történő megjelenésére.
A feketeszájú géb egymástól távoli, olykor izolált vízterekben történő megjelenése újból felveti a kérdést, hogy az első egyedek haltelepítéssel, vízi sporteszközökkel, netán fel nem használt csalihalak szabadon engedésével kerültek be ezekbe a vizekbe – tették fel a kérdést a szakemberek, akik azt is kiemelték, hogy a faj megjelenése felhívja a figyelmet arra, hogy az ember által létrehozott bányatavak is ki vannak téve az akvatikus inváziónak. -
sasa311
veterán
Ordason betli - mozditas sem volt. Nem is tudom ilyen történt - e már...
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Lehet csak én tudom rosszul, de a géb az nem folyóvízi hal?
Solti Kisdunára mentem ma keszegezni, sikerült fogni komoly 2 darabotHogy mit csináltam rosszul fogalmam sincs, egyszerűen sehogy nem tudtam kapást kicsikarni.
Ezek a kis átkok akkora kapást műveltek hogy azt hittem életem hala viszi a cájgot.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Sungoo #71164 üzenetére
Szerintem genetika lehet benne.
Kollégám felesége háziorvos. Őt úgy legyűrte tavaly, hetekig alig tudott felkelni. Az édesanyja is úgy elkapta, élet-halál közt lebegett.
Sokan meg tünetmentesen kirúgják, olyanok, akik nem egészségesek amúgy.
Fiatal, egészséges embereket meg leterít....Józan ésszel, mi ez ha nem genetika..? -
Sungoo
addikt
válasz
@mriya@ #71162 üzenetére
Nem tudom, mi alapján válogat ez az átok. Én mindent megteszek, hogy romboljam a szervezetem, egy allergiás tünettel megúsztam. Ő makk egészséges volt, futott, nem dohányzott, egy nátha is két napig tartott nála, munkahelyen kihordta. A szomszéd 85 éves nénit meg levették a gépről, azóta pletykál tovább a padon a többiekkel. Szóval érthetetlen, és felfoghatatlan ez az egész vírus…
KunEmber: Köszönöm!
-
KunEmber
senior tag
Részvétem!
-
takessz
senior tag
Sziasztok Mernyén lévő kis tó-n pecázott e már valaki, nem igen sok infót találni róluk, menyire jó e hal állomány vagy érdemesebb inkább elmenni Desedára dobos pecára??
-
Sungoo
addikt
válasz
Zoli bácsi #71159 üzenetére
Köszönöm! Mi is bizakodtunk, volt javulás is, de sajnos…A lelki világomon sokat javított az itteni kollégák hozzáállása, még mindig felfoghatatlan.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Tiby_83 #71157 üzenetére
Ha csak etetni kell, akkor egy erre a célra gyártott Spod botot vennék, erre fejlesztették, nagy súlyok dobására. Például: [link]
Feederrel is rakétázhatsz, sőt egy MH feederrel is, persze ehhez passzoló kisebb, feederes rakétával.
Ha nem csak etetni, horgászni is akarsz, jó lehet egy "sokiksz" feeder, de max közepes rakétát használnák hozzá, a dobósúlyt illik betartani.
Sungoo: Huh, őszinte részvétem. Egyszerűen felfoghatatlan, mit élhetsz át.
Írtad múltkor hogy nagy a baj, de bíztam (Mondjuk inkább hogy itt mindannyian bíztunk) benne, hogy felépül. -
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani etető botot, amivel max. 60-70m-t lehetne pontosan dobni.
Nevis Vanity 390 XXH-ra gondoltam. Ez mennyire lehet jó a célnak?Üdv
Tibi -
musli26
tag
Fogad őszinte részvétemet!
-
Sungoo
addikt
Nem tudom kifejezni csodálatomat, hogy egy idegen embert így támogat egy csoport. Bár a hitemet erősen megrongálták, itt mégis bebizonyosodott, hogy vannak még EMBEREK! Talán egy nyílvános facebook profil nem okozhat gondot, itt megtaláltok: [link]
-
Sungoo
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Bocsánatot kérek megint a posztért, nem akartam belerondítani a topikba. De elkeseredésemben csak ez az ötlet jutott az eszembe este. -
Spoon16
tag
Sungoo, nagyon sajnálom, fogadd részvétemet !
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Sungoo #71126 üzenetére
Tiszta szívből sajnálom, fogadd így ismeretlenül is részvétemet!
Őszintén megmondom, minden reggel félve nyitottam meg a topikot, nagyon reméltem, hogy ez a hír nem jön szembe.
Ha elfogadod és elfogadjátok a kezdeményezést, én a következő felajánlást teszem. Ne add el a felszerelésedet, virtuálisan megveszem néhány cuccodat, elutalok ezért cserébe valamekkora összeget. Szerencsére nekem most nem teher, ha megengeded, hogy így segítsek, akkor annak örülnék. Privátba, ha küldesz bankszámlaszámot, akkor el is indítom.
Még egyszer részvétem, el nem tudom képzelni min mehetsz keresztül, őszintén sajnálom.
-
@mriya@
őstag
válasz
diablo1984 #71137 üzenetére
Kétszer fogtam meg ugyanazt a halat, 6 hónap különbséggel, 500 grammot hízott közben.
A száján lévő sérülést megpillantva kezdtem el kutakodni a fényképeim között, és ráleltem.
A pikkelymintázata volt még beazonosítható.
Remélem, sokáig fog még boldogan élni! -
Sungoo
addikt
Köszi srácok.
-
Sungoo
addikt
Sziasztok!
Mint az előzménykeben írtam, minket is utolért a legújabbkori vész, és bekövetkezett a tragédia. Életem értelme feladta a küzdelmet. Sosem volltam pénzes ember, és most is bajban vagyok. Abban kérném a segítségeteket, hogy hol tudnám a horgász felszerelésemet pénzé tenni. külön árulgatni, fényképezgetni sajnos most nincs lelki erőm.Nem nagy értékű feeder botjaim vannak, vanity, Shimanó, néhány Nevis és Tica orsó, match bot, merevfalú botzsák, Decathlonos feeder szék, tripd rodpod, stb. Sajnos nincs másom, amit pénzé tudnék tenni, de ezeknek az összege is nagyon jól jönne most. Hátha ismertek valakit, aki szeretne komplett felszerelést, és nem akar vagyonokat fizetni érte. Én mindig Vele jártam mindenhová, többet úgy sem tudnék hozzájuk nyúlni...Hátha valaki örömmel használná őket.
Bocsánatot kérek mindenkitől az ilyen jellegű posztért, de úgy hozta az élet, hogy engem senki nem tud már támogatni.
Steady74, ha nem találod helyénvalónak, kérlek töröld.
-
saen
veterán
válasz
BlackmMmDog #71123 üzenetére
Egynyaras ponty az gyakorlatilag újszülött vagy nem? Olyan nevelést már láttam, hogy hozott a tógazda 5cm-es kispontyokat, következő őszre 4-5kg-osak voltak. A tó full hínár, motorcsónakkal ment mindennap pár kört, az felkavarta a sok bogarat meg élőlényt amik a hínárban laktak, már jöttek a csónak után a halak és nőttek, mint a gomba. Semmi táp.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
KunEmber #71117 üzenetére
Most a vadászok védekező pozícióban vannak.
Ha régi időkhöz képest kevesebb a fogás, de a horgászok számának növekedésével a terhelés nő. Tavaly még 750Ft/kg + áfa , jelenleg 950Ft/kg+ áfa a ponty ára.Olvastam egy tanulmányt:
Intenzív betonkádas neveléssel egy nyaras korára a ponty elérte a 3,5 kg-ot, ne mondjam milyen torz volt.
Antibiotikum csodákra képes, de a többi országhoz képest nagyon jól állunk.balou84
Keszeg nagyon érzékeny, legjobb az lenne ki se kelljen emelni. -
sasa311
veterán
válasz
balou84 #71112 üzenetére
Ez mondjuk 100% baromság, már régen csődbe ment volna kb minden sporthorgasz tó.
Az ordason a tó gazda szerint az egész éves hullas nincs 3%, aminek a java a friss telepítés és az is téli olvadás után jön fel, mert a nagy hal kiveri a a kicsiket és a tultelepitett távon nincs elég vermelo hely.
Év közben gyk nincs elhullas, csak a nagyon nagy halakbol pusztul az amit a barmok osszetornek. -
4Grider
félisten
válasz
balou84 #71112 üzenetére
A mohosz (kis betűvel) és a szakmaiság. Nézd meg, hogy a legrégebben kezükben lévő vízzel (Velencei-tó) mit csináltak.
Egyértelműen politikai oka volt, hogy a kezükbe került az elmúlt néhány évben a hazai vizek kezelésének joga, szó nincs szakmaiságról. Azt inkább máshol kell keresni (mert van bőven kis hazánkban).
Ezek után nincs értelme hivatkozni rájuk. Főleg úgy nem, hogy intenzív pisztrángos tavakon napi több százas C&R fogás után egy-egy elhullott példányt hálóznak le naponta. -
balou84
csendes tag
válasz
BlackmMmDog #71115 üzenetére
Nem vagyok visszaengedésellenes csak ezen az adaton megakadtam, valami alapja csak van.
Igen ez lehet a lényeg hogy nem minden fajra működik a visszaengedés. Ahol horgászok ott tavasszal tettek be túlméretes nem elvihető keszegeket és abból jópárat láttam a következő hónapokban felfordulni. Sokat fogtak belőlük és vissza is tették őket de sztem nem bírták a strapát. Ezen kívül olyan döglött süllőt is találtak amibe bele volt vágva a benyelt horog, ugyh az a verzió se tökéletes h nem erőltetjük a horogkiszedést ha mélyen van.
-
KunEmber
senior tag
válasz
BlackmMmDog #71115 üzenetére
Sajnos sokan vagyunk, sokat horgászunk és ezért nem igazán vagyunk jobbak, mint a vadászok. Ezt tudomásul kell venni. Ha majd a vadászokat szép lassan kiszorította a "társadalmi nyomás", majd mi jövünk, ez van.
Utána meg a méretes, időben megfogott, egészséges, kíméletesen, egyszer fejbek@rt dunai süllőt megvesszük majd a boltban, lavorban nevelve, haltáppal etetve. És tapsolunk majd hozzá, hogy legalább nem marhát vettünk.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
balou84 #71112 üzenetére
Szerinted az a megoldás hogy vigyünk haza mindent, az a 85% se élje túl?
dr. Urbányi Béla szerintem azt is kiakarta hozni, hogy nem mindegy melyik fajt (pisztráng, süllő - ponty )engedjük vissza és hogyan.
Hal termelők kihívása az volt hogy ne mennyiséget állítanak elő, hanem minőséget. Fajta (tájfajta) nem mindegy mi kerül a vízbe, sok olyan van mely peca vízbe nem való(Szegedi tükrös vele szembe a Szarvasi P34 mely a pecásokigényét elégíti ki). -
jansky1
senior tag
Akciós deeper halradar a BB topicból.
-
balou84
csendes tag
Érdekességképp a hollandok felmérése szerint a Catch & Release halak 15%-a elpusztul 7 napon belül (az infó egy MOHOSZ előadásról van).
-
Sickboy25
addikt
válasz
4Grider #71108 üzenetére
A 10% nem azt jelenti, hogy el is hullik. Egyesületi szinten ez az irányszám, nálunk és szerintem minden egyesületnél így van, ez a szám gondolom a friss telepítéskor bekövetkező halpusztulásra van meghatározva, amin belül nem terheli felelősség a szállító céget, magyarul ezen a számon az egyesületnek kell benyelni...
Nálunk teszem hozzá még soha nem érte el ezt a számot a haltelepítés utáni halpusztulás csak egyszer, de akkor ez a szám sokkal magasabb volt, valami baktérium vagy vírus volt a halakban, mert az összes egyesületnél, aki ebből kapott halhullás volt.
Idén ennek a remek időjárásnak köszönhetően az egyik 3,2 hektáros tavunkból, több mint 60 mázsa tetemet kellett kidobni, 3 nap alatt...
-
saen
veterán
válasz
4Grider #71108 üzenetére
Pontyból szerintem minimális az elhullás, valamennyi van, de nagyon nem 10%. Keszeg pl sokkal jobban döglik szerintem, de ott is inkább az van, hogy agyonnyomják egymást amikor bekerülnek.
Összehasonlításképp vannak eldugott részei a világnak ahol repülőgépről telepítenek pisztrángot, máshogy nem tudsz odamenni. Ott is fele túléli kb, pedig magasról esik és a pisztráng nagyon kényes hal.
Ez a halvédelem el van picit túlozva, vagyis arra van kihegyezve, hogy a kapitális halak ahol a súly tényleg játszik már ne dögöljenek meg. Egy két kilós ponty sokkal kevésbé sérül, mert nincs olyan saját súlya sem, mint egy 30kg-osnak. Ahol normális fű van, vizes fűre lerakva semmi baja nem lesz egy ilyen tescos pontynak, de egy 30kg-os lehet szétveri magát. Szerintem tegyünk különbséget azért hal és hal között. -
Sickboy25
addikt
válasz
#46372352 #71103 üzenetére
azt tudod, hogy a telepítéskor 10%-ra van belőve az állomány veszteség... Sérülés miatt alakul ki ez a 10 %, de meg merem kockáztatni, hogy ez magasabb szám illetve valami betegség, ami ilyenkor beleszámít ebbe a számba.
Nem akartam ebbe a halkíméleti témába belemenni és nem is gondoltam volna azt, hogy akik ebben a csoportban vannak vagy ehhez hasonlóban, bármikor is vita tárgyát képezné, bármilyen halkíméleti eszköz...
-
smokiii1
aktív tag
válasz
diablo1984 #71101 üzenetére
Persze igazad van ebben, meg néha mikor 10 méter magasról engedik a rámpáról a vízbe a halakat. De attól még én ne legyek már álszent csak mert én használom a matracot.
-
Ibituba
aktív tag
válasz
galervin93 #71100 üzenetére
3 méteres 10-30 spin blade, 40es Penn, 20as monó volt az első pergető cuccom. Nem volt drága, nem volt márkás, se optimális, de nagyon jó volt vele balinozni csukazni számomra. Saját tapasztalat, vélemény nem több.
-
diablo1984
veterán
válasz
smokiii1 #71098 üzenetére
Azért, mert nem mindenütt kötelező a matrac, de akár a következő 10 percben már tépheti is filére, de mindig van valaki aki megszólja a matrac nélküli halat. Régen nem volt matrac, de 40es zsinór, nagy kampó és víz tetején pattogó hal.
Nem mondom, hogy a halat dobálni kell, de mindenkit megszólni aki nem ringatja bölcsőben a halat, azért az fájó.
Még mindig nagyobb kár mikor telepítéskor a "zsákcsőben" a földön engedik le a halat, na ott még pattan is a hal.
Vagy a sporttársak mikor széttépik a hal száját a nagy horgokkal, erőltetéssel, utána szétrohadt szájú halak maradnak....
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- Revolut
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Elektromos autók - motorok
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest