Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
#38464487 #73280 üzenetére
Igen. ez már feeder orsó. Amit először néztél, az egy háromnegyed kilós batár volt, bojlis botra veszik, rakétázni.
Bot szerintem jó lesz.
Zsinórból vegyél Döméset, tényleg verhetetlen. Egyetlen hibája, hogy nem méretpontos.
Magyarán egy kicsivel vastagabb mint a ráírt méret.
@mriya@: Elfogadom a véleményed, neked bejött.Pont tegnap tekertem fel bulldogot, volt egy tekercsem, alátétzsinórnak. 0,28-as méretben. Ahogy feltekercseltem a meghatározott szintig, elvágtam a dob előtt. Kb. fél méter leugrott a dobról...ezért utáltam meg valamikor.
Egész jól megszoktam ezt a Cralusso QSP kalkulátort. [link] Már minden orsót optimálisan feltöltök. Rászámolom hogy nem méretpontos a legtöbb zsinór.
Most ezt a Döme zsinórt próbáltam ki: [link] Egy 300m-es tekercs pont elég lett két ötezres Nevis Aqua Feeder orsóra.Gazdaságos.
-
BogyóBP
addikt
Sajnos meg nem volt alkalmam kiprobalni az újonnan vett shimano ultegra ci4 5500 xtc orsomat úgyhogy vagy fel éve benn áll a szekrénybe de néha előveszem és nézegetem megtekerem várom a jobb időt viszont előfordulhat hogy a sok allastol a benne levő kenőanyag össze tömörödött? Mert ahogy tekerem simán fut de mégis olyan mintha belül szaraz lenne. Van ugyan rajta egy kis szerviz port de szerintem az nem sokat ér azt se tudom az hova viszi az ott beküldött anyagot miután a robbantási ábra nem mutatja. Szet szedni biztosan nem akarom mert ahogy láttam ultra macerás összerakni is ha atkennem és őszintén szólva nem is akarnék már vele foglalkozni inkább szakira biznam. Ahogy láttam a bronzcsiga tengelyt két persely támogatja elől hátul amiket elvileg csapagyra lehet cserélni (előre 2 hátulra 1)de nem hiszem hogy az lenne a ludas. A tengelyen becsoppentett olaj meg úgy tapasztaltam hogy a visszaforgas gatlot és a whormshaft tengelyt is atkeni lemosva róla a rajta levő zsírt vagy felhigitva azt. Úgyhogy egyenlőre gondolkodom de mivel garis ezért csak szakszervizbe kenetnem újra nemtudom hogy Pfund Karolyon kívül másnak van e lehetősége belenyúlni úgy hogy a gari maradjon illetve lehet sok idő lenne mire vissza kerülne. Viszont a tubertini toda fx 6500 egy nagyon jól összerakott Orsó marha praktikus de az meg olyan koppanást kuld a botba bele amikor hasznalom mintha folyton megutnem a dobjat úgyhogy az egy kicsit csalódás volt talán azt is kitudja nyomozni egy ügyes szaki mitől lehet mert én nemtudom. Talán a kallantyu holtjateka esetleg valami más..garis meg az is de majd megnezetem szezon előtt hátha találnak benne valami furcsat bár hezagolasi gond nem hiszem hogy lenne. Talán itt is a kevés kenoanyag lehet a ludas de passzolom. Ahhoz hozza se merek nyúlni mert a robbantási ábra szerint bonyolultabb mint a shimano. Pedig az gyakorlatilag pár csavar után már szépen bontható is es elenk tárul a lelke de nem akarok már vele jatszadozni. Fel csapagyaztam egy daiwa nzon distance 25 ot fasza lett de hazagolas gondos, egy okuma inc 6000 et is de az összerakás után nagyon lötyög a polcon pihen szinten hezagolas gondos. Meg annyit hogy ahogy néztem a daiwa distance 25qd egy az egyben egy dome big pit Orsó egész pontosan a long cast 5500 as belseje van benne csak más színben és valamiért a dome szebb zsinorkepet rak. Szervusztok
-
Sziasztok, nincs egy jó összefoglalótok arra, hogy most a járványhelyzetben hogy van a horgászvizsga a gyakorlatban? A rendesre gondolok, nem a turistára, az tudom hogy neten van.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #73279 üzenetére
Én évek óta ilyen damilt használok, teljesen elégedett vagyok vele.
Igaz, 35/40 vastagságban.
A horogelőkém 28/30-as. -
törölt tag
válasz
Zoli bácsi #73279 üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
#38464487 #73274 üzenetére
Szigorúan a kettő közül választva a Black Shadow-ot venném.
Tudtommal a tiszán nem nagy a sodrás, elég a lágyabb bot. Új széria, sok tapasztalat nincs vele. A másik volt a kezemben, eléggé durung.
Ha esetleg hozzá tudnál tenni a kerethez, egy Nevis Vanity H jobb lenne.
Azt az orsót komolyan gondoltad... de ugye nem feeder botra...?
Zsinórt felejtsd el. Tekeredik, gubancolódik, merev.....
Tudom, nem ez volt a kérdés...Hidd el, csak jót akarok. -
pupehap
tag
válasz
Atis45 #73273 üzenetére
Az évest én is tavaly váltottam, de előtte járogattam napijeggyel 2 évig. Nekem ment a feeder, jöttek pontyok, egy amur is, és a methoddal rommá fogtam magam kárásszal. Nekem az úszózás maradt ki, pedig mindig megfogadom hogy most már kipróbálom. Talán az éven felszerelek egy úszós cuccot is.
-
bercsi
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #73257 üzenetére
Én a benkót jobban szeretem, de mivel nekem sincs most távdobó cuccom így kihagyom egy darabig. Bár lehet match vagy hosszú előke működne most is..... nincs mese, jövő héten menni kell
-
Atis45
aktív tag
válasz
pupehap #73272 üzenetére
Szerintem a gyerekkel nem most akar kimenni. De lehet hogy nincs igazam.
Nem tudom hogy be van-e fagyva. Én ilyen hidegbe nem járok ki.
A Csorbára most váltottam először évest. Tavaly előtt voltam kint kétszer napijeggyel, és nem ment a fenekező, és átváltottam az egyik bottal úszósra, és hülyére fogtam magam keszeggel, kárásszal és kis ponttyal. Meg két-három darab törpe is beesett, de szebbek voltak. -
Az nem csoda, azt úgy hívják minőség
-
sasa311
veterán
Azért egy ilyen (kb. 3.000 ft-os hátsófékes - vagy nyelető?) és már egy nem is aranyárú, 15-20e forintos orsó között ég és föld a különbség.
Előbbivel is lehet természetesen halat fogni, de kb. ugyan olyan lesz, mint az a mondás, hogy a 20 éves suzuki ugyan úgy elvisz A-ból B-be, mint egy új Mercedes. -
atok666
őstag
Le/Felmennek Budapestre a hetvegen es szivesen megtapogatnek par Walter botot, mielott megrendelem a hetvegi -20% akcioban. Melyik uzletukben - a harom kozul - van a legnagyobb kinalat? Melyiket erdemes felkeresni?
Koszonom,
Atok -
-
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
Miskolc melletti tavat keresnék, kifejezetten 10 éves gyerekhorgásznak, hogy megszeresse (ne megutálja, elunja) a horgászatot. Van valami közeli tavacska aminek jó a part melletti keszeg-kárász állománya, ahol 4-5m-es spiccbottal is eredményesen lehetne vallatni a vizet? Kifejezetten, csak a spiccbotos úszózás, hagy menjen neki ez először rendesen.
Köszönöm!
-
válasz
BlackmMmDog #73257 üzenetére
Ez a tó hol van?
-
bercsi
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #73250 üzenetére
Grat, jól indul az év
Benkó? -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
galervin93 #73253 üzenetére
Jött 5,20-as és egy leakadt
-
galervin93
addikt
válasz
BlackmMmDog #73252 üzenetére
Február 3-a van, szóval jó az!
Nekem már január másodikán megvolt az első, de az új jegyben még nincs iksz. Napokon belül változtatok ezen a helyzeten... -
jjohn
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #73250 üzenetére
Király! Gratulálok hozzá
!
-
sasa311
veterán
[link]
Peca pláza akció - 5.000 ft-os 100%ban levásárolható utalvány mellé FEHOVA jegy ajándék! -
zolee0307
őstag
Szerintetek ez a rod pod hagyományos fenekezős/feeder pecához jó lenne [link] ? Ezeket a hagyományos leszúrós tartókat szeretném kiváltani vele.
-
Steady74
Topikgazda
Hajrá.
Ordasról: csak úszós peca, de jó tud lenni, bár a halak nem valami nagy küzdők emlékeim szerint.
Majosliget: ilyenkor a hal bent van a 'csában, nagyot kell dobni, de ha új byDömeteamfeedermastercarpfeedersuperfeederextraszuperfeeder-t veszel, megdobod. Tavasz közepétől-végétől egész nyáron a parttól 5-10 méterre annyi halat fogsz, hogy elfáradsz. -
Xfish-ből rendelt cuccok mennyi idő alatt jönnek meg? Elég sok áru jön külső raktárról.
-
cool13
őstag
-
sasa311
veterán
Ordason kb 3 szabály van, egyik legkevesbe szabályozott víz (pedig rá férne néhány emberre sajnos)...
Delegyen nekem bejött a harcsa, csak ott tényleg sok a szabály. Mobyt is szeretem és majosliget is bejött csak nagyot kell dobni.Vecsésen a sós tó van, itt nagyon sokan szeretik, voltam párszor, mindig fogtam.
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem ez annyira nem idő függő. Mióta dobóelőkét használok, tovább bírják a főzsinórok, amennyit pecázok, 2 szezon után szoktam, maximum három, a ritkábban használt botoknál.
Évenként szerintem aktív használat esetén szükséges cserélni. Persze az ember úgyis látja mennyire van oda a zsinór, előbb is tönkre mehet.Pl egy rossz gyűrű hamar károsíthatja. Vagy ha akadóba betépi az ember a szereléket, megnyúlhat a monofil, ilyenkor akár 1 peca után is ki kell cserélni.
Szóval szerintem nincs kőbevésett szabály. Én nagyjából észben tartom melyik zsinórt mikor csévéltem föl, kb. mennyit volt használva. -
sasa311
veterán
A tó gyönyörűen meg lett csinálva, azzal baj nincs.
A hal állomány már nem annyira oké, betegesen sovány halak és torpeharcsa...
Az meg külön vicc, hogy nem valaszthatsz helyet csak külön pénzért, vagy a gép sorsol. És drága is.Szamolatlan agyon telepített víz van Pest megyében, kérdés banyatavakat szereted (ez esetben Délegyháza) vagy a kis tavakat, akkor Vecsés, ordas, stb..
-
válasz
sasa311 #73224 üzenetére
Én olyan tavakat keresek a vonzás körzetembe amiből lehet halat fogni (Pest megye). Egyszer voltam a Verba tanyán 15 éve. Egész nap fogtuk a halakat. Azóta se voltam olyan helyen (bár hozzá teszem, hogy nekem viszonylag sok idő maradt ki a horgászatban).
Egyébként a Péterin voltunk kint 2 éve, nem tapasztaltam olyat amit írtál. Faház rendbe volt, halak jöttek. Azóta lehet rosszabb lett.
-
sasa311
veterán
Péteri egy igazi hulladék víz ehenhalás szélén lévő állatokkal, l és teljesen debil szabályokkal. Az inkább felejtős.
Prerin van bérelhető ház, moby dicken meg 0-24 a nyitvatartás de max satorozni tudsz.
Harcsan is van ház és lakókocsi de nem olcsó (de jó halak vannak). Majosligeten is tök korrekt a togazda és azt mondta nekünk 22ben lesz már szállás is. -
saen
veterán
Parafa nem szokott nedvességet magába szívni, viszont a repedésekbe ami természetes módon van rajta simán befolyhat a lakk. Alapból kitöltik, hogy ne látszódjon, de az nem mindig sikerül tökéletesre és simán lehet, hogy nem fogod tudni lecsiszolni.
Steady válaszát fogadd meg, most jönnek az akciós hétvégék, vedd meg inkább újonnan. -
jjohn
aktív tag
Székesfehérvár-Börgöndpuszta Bp.-től 64-74 km [https://borgondhorgasz-hu23.webnode.hu/] én ezt ajánlanám per pillanat, vannak bérelhető faházak, sátor hely, szuper büfé. Voltam itt tavaly, igaz csak egy délelőtt voltam, de öröm volt a horgászat. Hívd fel őket mi a helyzet most.
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani olyan horgászvizeket ajánlani ahol van szálláslehetőség is és van vele esetleg személyes tapasztalat? Áprilisban mennénk pár napra.
A kritérium az lenne, hogy nagyjából Bp 70km-es körzetében legyen illetve azért lehessen halat is fogni ne az legyen, hogy ott ülünk aztán semmi. Szóval valószínű valami intenzíven telepített víz lenne az igazi.
Előre is köszi! -
-
Venni akartam egy botot, de kicsit most meginogtam. Használt, viszont annyi hibája van hogy a tulaj lefujta parafát lakkal....Hogy miért, még maga sem tudja, állítólag könnyebb tisztítani.
Azzal lehet valamit kezdeni, vagy inkább hagyjam a francba? -
válasz
Zoli bácsi #73204 üzenetére
Köszi az ajánlást. Szerelékes dobozban volt a zsinór, évekig. Napfény abszolút nem érte, de ettől függetlenül nem akarok vele kísérletezni. Egyébként az orsón lévő zsinórt milyen időközönként célszerű cserélni? Évente?
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem ez már használható: [link]
Ilyet használok, panaszom nincs rá, de érdemesebb a 2. generációját venni [link]
Javítottak a csatlakozókon.
Alapból ha lehet, leszúrót használok. De szárazságban kavicsbánya tó partján lehetetlen a leszúrók használata, ahogy stégen is. Tripod nekem borulékony, szóval jó ha van egy ilyen könnyen összeállítható rodpod.
Ha a zsinórod fénytől védve volt, akár jó is lehet. Viszont nem egy csúcs minőség, nem érdemes kísérletezni, használd el alátétzsinórnak. -
-
sasa311
veterán
Nekem most egy fox van (~110 eur). Kicsi, könnyű és könnyen felborul :) szerintem a súly a mervado ha stabilat akarsz, nem az ára. De ugye a nagy és nehéz rodpodot nehéz vinni magaddal.
Az igazsághoz amúgy hozzá tartozik, hogy a kis fox tökéletes ha előre néz a bot (aka kapasjelzo), a gond akkor van ha federeznel mert akkor oldalt húzza a hal, olyankor borul.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest