Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Hobby elektronika
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Ryobi Ecusima 3000 orsót. Érdemes lehet használat előtt szétszedni és bezsírozni, vagy inkább hagyjam? Van tapasztalat ezzel a márkával e téren?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
MufurcMester #73191 üzenetére
Nem ismerem a botokat amiket linkeltél, de ahogy leírtad, egy lágyabb botot keresel behúzós pecára. Ami azonnal eszembe jutott, miért nem 2,5-2,75 lbs botot keresel..?
Ajánlottam volna valamit, de az kiesett a parafa nyél hiánya miatt: [link]
Nagy általánosságban egy 3lbs bot az már dobó bot, fárasztáskor nem fog karikába hajolni egy átlag hal alatt.
Azt javaslom, ha lehet, próbálj ki egy ilyen lágyabb 2,5 lbs botot.Lehet ez lesz amit keresel. -
MufurcMester
friss újonc
Sziasztok! Azért regisztráltam, hogy hátha itt tudtok segíteni, ki milyen botot ajánl bojlis behúzós pecára. Kérlek írjatok. Vékony 300 cm-es botot keresek, kinézet alapján az alábbiak jöhetnek szóba:
https://www.ravaszponty.hu/carp-academy-endless-carp-bojlis-horgaszbot-2-tag-300cm-3lbs
https://www.ravaszponty.hu/delphin-opium-v2-cork-bojlis-horgaszbot-2-tag-300cm-3lbs
https://www.ravaszponty.hu/anaconda-corky-v-series-9-10-visszahuzhato-bojlis-horgaszbot-2-tag-300cm-3lbs
Nem vagyok márkahű, bármi szóba jöhet 50e Ft-ig csak az a lényeg, hogy vékony parafa nyelű legyen és ne legyen betonkemény, csak feszes. Előre is köszi! -
válasz
Zoli bácsi #73189 üzenetére
Köszönöm, jó a nyeletőfékes!
-
Zoli bácsi
őstag
Hali!
1. Szerintem lehet nem is kell gyűrűt cserélni, lehet elég a porcelán betétet cserélni. Vidd be egy nagyobb horgászboltba, ha nem is tudják javítani, biztos ismernek valakit.
2. Ahogy a sporttárs is mondta, csináld ahogy régen, nem igazán változott semmi... a rablózásban.
3: Szerintem: [link] [link] Ha nem nyeletőfékes orsó kell akkor: [link] -
saen
veterán
Gyűrűt szerintem a legtöbb horgászboltban simán kicserélik. Házilag is lehet javítani, de ha nem értesz hozzá én nem foglalkoznék vele. Normális szaki gyorsan és olcsón megcsinálja.
Rablózásban meg sok minden nem változott 10 év alatt, csinálhatod ugyanazt, mint régen.
Konkrét cuccot majd ajánl más.
-
Sziasztok,
Kb 10 éve nem horgásztam, viszont most eljött az idő. Újra levizsgáztam sikeresen, minden papír megvan. Felszerelésem van, viszont lenne egy pár kérdés.
1. Van egy Shimano feeder botom, aminek az egyik gyűrűjéből a betét kiesett. Ezt lehetr javítani? Ha igen házilag is megoldható?
2. Van egy teleszkópos Cormoran botom (10 éve vettem kb) amivel csak rablózni szeretnék (süllő, fogas, csuka). Hogy szereljem fel? Zsinór, horog stb? (nem tudom mi a trend manapság
)
3. Szeretnék egy 2. feeder botot is, 3.90 hosszú legyen és inkább, medium-heavy vagy heavy bot legyen. 30-40ezer Ft-ból azért jöjjön ki a bot és orsó. Erre tudtok ajánlást írni nekem?
-
Batib
őstag
válasz
BlackmMmDog #73181 üzenetére
Én, mivel kétszer nem tudok ugyanoda dobni, mindig azt mondom hogy keresőhorgászatot folytatok.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
galervin93 #73179 üzenetére
és van olyan amikor a szisztematikus összevissza dobálás működik
-
Spoon16
tag
válasz
galervin93 #73179 üzenetére
Nekem volt MAP orsóm,nem szerettem azt a klipsz megoldást. Ha nem figyeltél oda,hogy hogy áll a klipsz dobáskor,akkor simán kiakadt belőle a zsinór.
Plusz infó: nekem a műaynag klipszekkel sincs semmi bajom,egy sem szakadt ki még, egy sem vágta el a zsinórt még. -
galervin93
addikt
Mindig mosolygok az ilyeneken, sok tíz-százezres orsók, ilyen csapágy, olyan kenés, opelsosekopel, kávét főz stb... De ha megkérdezné az utca embere, hogy mégis hogyan oldjuk meg, hogy ugyanarra a távra horgásszunk, és azt válaszoljuk, hogy egy befőttes gumival*, hát az a tekintet szerintem megfizethetetlen...
*valahogy a MAP szipiszupi teknyikája se terjedt el (ha jól tudom; de javítsatok), továbbá más gyártók se nagyon törik magukat. Pedig pl. egy beépített gumiadagoló mekkora zsuga lenne... -
sasa311
veterán
válasz
aladarazurbe #73174 üzenetére
Enné a megoldásnál ha mondjuk vehemens a kapás nincs nincs idő kiakasztani a gumit mi szakad - a gumi?
-
hermanyi
addikt
[link] ezzel nem szakad a gumi . Amit Végh Tomi Allias copfos használ ott szakad a gumi .
-
sasa311
veterán
[link]
Itt látszik, hogy a kolléga nem a szinórt klipszelte ki, hanem egy sima befőttes gumival oldotta meg a "klipszelést". Valaki tudja ezt hogyan kell csinálni el tudná magyarázni? -
válasz
Zoli bácsi #73162 üzenetére
Ez a nevis, nálam is teszi a dolgát. Eddig ez bírta a legjobban.
-
törölt tag
TRABUCCO HYRONCAST SW-SURF 5500 TÁVDOBÓ orsoról szeretnék véleményt kérni.
Van valakinek itt aki használ ilyen orsót ?
Érdemes egyet beszerezni belőle ?
-
sasa311
veterán
válasz
Zoli bácsi #73162 üzenetére
Nekem pont ez volt a bajom a kompozit nyelekkel. Volt ami fél év után, de volt ami pár hónap használat után, de mindnél elengedett a menetes ragasztott rész.
Azóta csak rakós meg alu nyelet használok, az alut a nagyobb halakhoz. Eddig még nem engedett el, de ha el is enged az alut legalább tuti át tudom fúrni és kész. Cserébe nehezebb. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311 #73160 üzenetére
Az a baj, az alu nyelek, már amikhez nekem volt szerencsém, teleszkópos alu nyelek, ezek is rossz minőségűek. A teleszkópos részét szabályozó műanyag alkatrész ragasztva van, elenged. Nem találtam eddig normális alu nyelet, attól még lehet hogy van.....
Kompozit nyélből ilyenem van: [link]
Ennek a menetes része a fej csatlakozásánál, ragasztott. Ki lett fúrva enyémen a menetes rész két oldalon, és egy-egy popszegeccsel meg lett erősítve. Ajánlom mindenkinek, egyszerűen nem is értem, miért nem így csinálják gyárilag. Vagyis értem, mert ha adnának 3 ezer forintért egy elpusztíthatatlan nyelet, ki a rosseb venné meg a tízezres nyeleket.
Amúgy barkácsolás nélküli olcsó, strapabíró nyél..részemről kettőről tudok: [link] [link] -
bercsi
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #73159 üzenetére
Akkor marad kövezésre a kompozit. Állóvízre meg veszek karbont, majd megtanulok rá vigyàzni
@sasa311
Alut annyira nem csípem, régebben sokat bosszankodtam az olcsó nyelek miatt. -
bercsi
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #73155 üzenetére
Mennyire "szeretik" ezek a nyelek a kövezést? Gondolkodtam már én is hogy venni kellene egy gyorsabb nyelet de féltem is előre, nem nagyon szoktam rá figyelni hogy szépen lerakjam a mostani olcsó kompozitot.
-
galervin93
addikt
Volt szó arról, hogy az új állami jeggyel nem használható a tavalyi területi január 31-ig... de használható.
Csak be kell lépni a horgaszjegy.hu-n a fiókunkba, és újra kinyomtatni a tavalyi jegyet, amin már az új állami jegy száma fog szerepelni.
Közben én is összesítettem, bár lőtávolban volt de nem lett meg a 100 nap, no de idén... -
-
forras2
őstag
válasz
Zoli bácsi #73143 üzenetére
Hol írja azt, hogy az 1 db, nem szett?
Carp Academyt tényleg benéztem
Carp zoomos teljesen használható, ismerősömnek ez van,3 éve nyüstöli, tökéletesen teszi a dolgát!
-
saen
veterán
Jövő hétvége Walteréknál akciós hétvége, ha valaki be akar vásárolni frissen az áremelkedések után
-
Nerazim
őstag
Köszi szépen az infókat. Igen én eleve a 4,00 méterebe gondokoldom mivel van egy 6,0m Tevere bolom és ahhoz kell. Mennyire fejnehéz a 4,00 méteres? Ha rárakod a merítőfejet nem lóg nagyon a vége?
-
Nerazim
őstag
Az első link is egy merítőfejre mutat? Nem merítőnyelet akartál linkelni?
-
sasa311
veterán
válasz
Nerazim #73144 üzenetére
Én vettem belőle 3 méteres. Egy csomó látszólag standard menetes fej nem volt jó hozzá. Visszavittem a peca plazaba, ott ugyan ez, beleprobaltuk az összes fejet ami volt, felé jó volt másik fele meg nem...
Utána megneztuk a 4 metereset, abban más a menet és abba jók a fejek. Végül arra cseréltem. Jó, jó de drága és nekem olyan gyengének tűnik, kicsit féltem, úgyhogy csak keszeghez merem használni pedig ugye method, tehát pontyosnak kéne lennie. -
jjohn
aktív tag
Ezekből a zsinórokból használt már valaki? Úgy nézem egész jónak tűnik a leírás alapján. Hírlevélben jött a többiekkel.
[https://energofish.hu/group/Bekeshalas-zsinorok-(Carp-Expert-Excalibur)_222.html] -
Baroc
tag
VAD VÍZ: AQUA HUNGARICA | Magyar természetfilm, 2021
Velem ma jött szembe, lehet hogy másnak is új
-
szgzuri
tag
válasz
PpenoO #73137 üzenetére
Jó lesz!
Én a 20-as mono főzsinórhoz szoktam dobóélőkét kötni, még rövidebb távra is, így
kevéssbé használódik el a vége, és nem kell folyton levagdosni belőle. Vagy 16-os fonott, vagy 30-as mono.
Nyárfaszösz idején, amikor a dobóelőke csomója összeszedi a szöszt, akkor 25-ös monot használok dobóelőke nélkül.
Flourocarbon előkezsinórt nem használtam, azt írja merevebb, mint a mono, nem tudom hogy ez rövid method előke esetén előny vagy hátrány vagy tök mindegy.
Talán hosszú előkés pecánál jól jöhet egy 14-es fluorocarbon, merevebb, kevésbbé gubancolódik.
De talán nem kellene ennyire túl agyalnunk a dolgot, ha éhes a hal, akkor fel fogja venni a csalit. -
Nerazim
őstag
Udv!
Tudnatok ajanlani, konnyu, mely-oblosebb meritofejet? 4.00m meritonyelre menne.
Errol a meritonyelrol mi a velemenyetek: Benzer Neo Method rakos 4.00m -
Zoli bácsi
őstag
válasz
PpenoO #73139 üzenetére
Igen, elsősorban az árára értettem, hozzáteszem, rákeresve 50e. környéki árat láttam.
Azt vedd, ami tetszik, tényleg nem sok nyeletősben az a 380gr.
Szerk: forras2: A linkelt Delphin nem szett, hanem 1 db kapásjelző a szetthez.Az utolsónak linkelt szerintem ugyanaz, amit eredetileg venni akart a sporttárs, és ugye írták hogy beázik, nem bírja az esőt. Carp Zoomot nem ismerem, de ennyiért nem várnék csodát. -
forras2
őstag
válasz
PpenoO #73125 üzenetére
Ez 1 egész jó jelző szett... Kérdés, mennyit szeretnél költeni rá?
Ez a Delphin ugyan azt tudja, 11.500 ft-ért, ez a carp zoomos is tudja mind azt, 15.500 ft-ért, ez a Carp Academy is teljesen jó 20.000 ft-ért... -
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #73138 üzenetére
A túlzó alatt mit értesz? Méretre nem valami nagy és 380gr, itt egy videó róla. 38e körül be lehet szerezni. Illetve kaptam egy tippet, hogy ha nyeletőfékes orsót szeretnék akkor jobb ha Shimanot veszek.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
PpenoO #73137 üzenetére
Részemről
:
Az erőgumiból én a vastagabbat, azt hiszem 1mm-es, ezt szoktam használni. Egy oka van, a vékonyabb elég lágy, vastagabb méretben merevebb, megfelel gubancgátlásra is.
Amúgy a kosár felőli oldalra húzok néha szilikoncsövet, ez már tényleg jól megakadályozza a gubancot.
A Shimano orsót túlzónak tartom ehhez a bothoz. Valami kisebb feeder orsót tennék rá, ami árban is karcsúbb. Mondanám a Döme Fine Carp 5000 méretet, de úgy emlékezem nem szereted a Döme orsókat.
De ha az az orsó tetszik, vedd azt. -
PpenoO
őstag
Remélem ez az összeállítás már közelít az elfogadhatóhoz.
1. 4-7kg pontyozós
Nevis Method Carp Feeder 360MH 40-100gr (már megvan)
Okuma Inc-6000 - csapágytuningolt
Nevis Trinity 0.30mm töltőzsinórnak
Döme TF Camou Green 0.20mm főzsinórnak
Döme TF erőgumi 0.6mm
Top Mix Arrow Pro 50gr method kosár
Sensas Feedertech fluorcarbon előkezsinór 0.172mm2. Keszeg/Kárász/kisebb ponty
Döme TF Fine Carp 390L 30-60gr
Shimano Baitrunner 4000 OC
Nevis Trinity 0.30mm töltőzsinórnak
Döme TF Camou Green 0.20mm főzsinórnak
Döme TF erőgumi 0.6mm
Döme Dart Metal L35gr method kosár
Sensas Feedertech fluorcarbon előkezsinór 0.172mm -
Horvi
őstag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ilyen gyorskapcsot milyet érdmes venni ami megbízható, nem jön szét? De azért ha cserélni kell az előkét akkor nem pajszerral kell szétfeszegetni?
Köszi -
4Grider
félisten
válasz
sasa311 #73130 üzenetére
A dunai pecahelyeim nagy részén nem játszik a mono, mert ami vastagság már bírja a köveket, a törések kagylóit és a néha elég nehéz kosarat, azt már viszi a sodrás. A Velencei-tavon és az intenzíven halasított pocsolyákon többnyire mono-t használok, de sokkal jobban szeretem a pe madzagokat, mert sokkal közvetlenebbek. Pergetni is sokkal jobban szeretek velük.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
PpenoO #73125 üzenetére
Elvileg bírja az esőt. Ugyanaz a kapásjelző, mint ami Delphin Iton, Briton (rádiós szettben az utóbbi név) is kapható. Mielőtt megjelent a Delphinnél, meg ugye egyéb néven, kínából az Aliról sokan rendelték. Sok fajta néven fut, például, olvasd el a leírást: [link]
Mindenki dicséri. És ha jó a sejtésem(99,9%), akkor ugyanez a jelző Carp Academy címkével, csak nem fizeted meg a nevet. Amúgy lehet venni külön jelzőt később, ha bővíteni akarod, akár Aliról is. Bár már nem vagyok benne biztos hogy érdemes, mióta tréfát kell fizetni. -
PpenoO
őstag
válasz
Steady74 #73122 üzenetére
sasa311 + Steady74 + galervin93
Okok, vettem a lapot, fonott zsinór terv Fine Carpos botra is kuka. Köszi a fejtágítást.
Method kosárból még az előző botomra vettem egy Döme Dart metal 35gros dupla szettet. Remélem annak a második darabja megfelel a célra, illetve megnézem ezt a Gurusat.forras2
Köszi a megtakarított 7e forintot, Zoli bácsi ajánlata egy Delphin Bronx 2G, remélem ez már ok lesz. Vízhatlan kapásjelző..., hogy az a jó ....
. Nem tervezem esőben kint hagyni a botokat, de igen, egy zivatar bármikor elkaphat. A Carp Academy Mystic bírja az esőt?
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #73123 üzenetére
*még előkének is jellemzően
Jegy: én abban a vicces helyzetben vagyok, hogy három kattintásból ki tudnám adni magamnak akár most is.Bíztam egy kis menyusozásban, de nem fog összejönni, szóval hiába vártam ki a területi jegy végét. Mindegy, nevezések miatt úgyis ki kell, még a héten meglesz.
-
hermanyi
addikt
Methodon a versenyeken is tilos már a fonott .
Jelentem megvan az idei zsugám -
Steady74
Topikgazda
válasz
PpenoO #73112 üzenetére
monofil zsinórt, ahol engedik fix gumis kosarat javaslok method horgászatra, a hal ott úgy is megakasztja magát, a kapást nem tudom eltéveszteni, szerintem nem jelent előnyt a fonott főzsinór. Sőt, egyre több helyen tiltják is. Guru kosarakat nézd meg, elvileg amolyan fél-fix, sok helyen engedik használni, pár helyen nem, mert felkötve fix, ha szakad a főzsinór, akkor meg elhagyós.
-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO #73116 üzenetére
Szvsz. a konkrét helyzetedben nem igazán szükséges a fonott szerkó. Ezeket a 0.5-3 kilós halakat tök jól meg tudod fogni monofillal is kora tavasztól őszig.
Ha kifejezetten keszegeznél még/már hideg vízben és a halak mérete is kisebb egy árnyalattal (tizendekás keszegek is játszanak), akkor lenne létjogosultsága szerintem, de ez olyan marginális igény, hogy erre külön szerkót nem biztos hogy érdemes fenntartani.
De ha mindenképpen éget a vágy, akkor pro tipp: orsó egyik dobja monofil, másik fonott.
-
forras2
őstag
válasz
PpenoO #73110 üzenetére
Ugyan ez a rodpodom volt carp zoomosban... Engedd el, megkíméled magad az agybajtól, és 7 ezer ft kidobásától. Kicsik a lábak fesztávai, jön 1 kis szél, és billeg, dülöngél, nagyobb szélben borul minden.
Nyeklik-nyaklik az egész, menetek nagyon szarok rajta, ha nem 2 egyforma botot teszel rá, a nehezebb irányába dől nagyon az állvány... Kis, lelkes 5 éves kisgyreknek jó lehet játszani a 2 méteres 20 grammos spiccbothoz, másra nem valóEz a kapásjelző nem vízhatlan, ezt ne felejtsd el.
-
sasa311
veterán
válasz
PpenoO #73116 üzenetére
Szerintem a békés hal horgászat során a fonott zsinórnak akkor va csak letjogosultsága, ha:
- messze horgászol (50-60 méter plusz), de ott is inkább kistestű halak vagy nagyon finom kapasok esetén
- télen, amikor csak csipeget a hal
- nagyon nehéz, növényes terepen ahol a fonott pl elvagja a sulymot és hínárt.Amint látod ezek azért elég speciális esetek.
-
Batib
őstag
Bár én még soha nem jártam ott, de a sokak által dicsért tavon komoly baj van.
Gyékényes -
PpenoO
őstag
válasz
szgzuri #73114 üzenetére
Na ezért nem szabad nézni sok Youtube-ot, ott mindig mindennek van értelme, kérdés, hogy a tulaj épp mit szeretne értékesíteni... Szegény amatőr meg az életét rákölti mire elég tapasztalatot szerez és elfelejti ezeket a reklám videókat. No de ezért jó egy ilyen fórum. Korábban már lebeszéltek a pontyozós botom fonott zsinórozásáról, és lehet, hogy ez sikerül a kisebb halas, lágyabb botomnál is elérni. Így viszont lehetőségem lesz még egy éjszakát a webshopok bugyraiban tölteni. Halleluja, alig várom!
Mindenesetre köszi az infót.
galervin93
Ajjaj, lehet elhamarkodtam a fent leírtakat. Így viszont abszolút döntésképtelen lettem -
galervin93
addikt
válasz
szgzuri #73114 üzenetére
Távolra, kisebb halaknál még methodnál is fényévek vannak a fonott javára kapás érzékelése szempontjából, a hideg vízben amúgy is lelassult halak néha ippeg csak szívogatnak, de pl. a kárász néha konkrétan megáll a falattal még ilyen rövid előkén is, és észre se veszi az ember, fonottal jobb eséllyel látja ezeket az apró birizgákat. Pláne ha az általa is írt, felül meg nem ütköztetett (helyi szabályok tilthatják ugye) szerkóról van szó, ahol nincs/nem olyan hatékony az önakasztás (én is használtam hasonlót fonott zsinóros, gumis, de csúszó methodos szerkót 60 körüli távokra, tök jól működött).
-
szgzuri
tag
válasz
PpenoO #73112 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a fonott főzsinórt akkor szokták javasolni, amikor hosszú előkés keszegezés, kárászozás során nagyon óvatosak a kapások, monofil főzsinórral nagyobb távolságra szinte alig látszanak a spiccen. Tehát a fő előnye a fonott főzsinórnak a kapás jobb érzékelése.
Method esetén, rövid előkével az esetek nagy részében a hal önmagát akassza meg, az önakasztás után a rövid előkén vergődő, vagy a kosarat maga után vonszoló hal látványosan mozgatja a feeder spiccet mono főzsinór esetén is, így szerintem method esetén a fonott főzsinórnak kevesebb előnye van, mint a hosszú előkés szereléknél.
Persze lehetnek más szempontok is, amik indokolhatják a fonott főzsinór használatát. -
PpenoO
őstag
válasz
Steady74 #73111 üzenetére
Szándékomban áll venni egy Döme Fine Carp 390es botot (30-60gr), 0,10es Benzar Method fonott zsinórral felszerelni, utána erőgumit kötni, ami átszalad a method kosáron, a végén pedig monofil/fc előkét tenni (ahogy a youtube mesterek filmjeiben láttam, semmi extra).
Mindezt nagyobb keszegekre/kárászokra/pár kilós pontyokra szeretném bevetni a ráckevei Duna mellékágán.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
PpenoO #73110 üzenetére
7 éve nem volt még sajátja szerintem Dömének. Drennan kemény nagyon, nem ajánlott. UK peca gumija jó még vagy a HD. Vagy egy nagyon lágy bot, fonott főzsinór, monofil/fluorocarbon előtétzsinór és nincs szükséged gumira. Én évek óta nem használok gumit, állandóan rátekeredett az előke, összességében a lágy bottal többre mész szerintem. Vagy nem tudom mire kell, de pontyozáshoz, method kosárral meg inkább az előre gumizott megoldások jobbak.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #73109 üzenetére
Ismételten köszi a vau-vaut, megnézem a cuccokat mielött rendelek
Drennan gumi
Érdekes, Döme bácsi nem a sajátját ajánlotta 7 évvel ezelőtt, sőt, kifejezetten csak is a Drennant javasolja mint erőgumit. Biztos akkor még nem volt saját márkásaKamasaki rod pod
Energo bácsi itt megmutatja merre hány méter. Nekem elég masszívnak tűnik (lehet csak ez a példány az), igaz a kommentbe a következő olvasható:
"Lötyögő illesztések, gány ragasztások, hibás menetek... De kis munkával rendbehozható."Carp Academy "occó" kapásjelző
Ez alapján a régi teszt alapján nem tűnt rossznak, tetszik a pótméteres hangszín és erő állítási lehetőség.Úgy néz ki a Zoli bácsi kivételével nem érdemes más bácsikra hallgatni
Komolyra fordítva a szót, megmondom őszintén, ezekre a kiegészítő "kacatokra" mint a rod pod vaqy kapásjelző nem adnék nagyon per pillanat.
Jelenleg egy ezer forintos leszúrót feszítek bele a stégbe, a bot végét a horgászládámmal támasztom meg, jelzőként egy kazakhstani út során kapott, botra csíptethető, csörgő, világító csiribiri jelzőt használok és működik a rensszer -
Zoli bácsi
őstag
válasz
PpenoO #73106 üzenetére
Már nekem is feltűnt hogy ugyanaz a bolt, ránéztem párszor én is, mert agresszíven tolja a reklámot a facebook-on az arcomba.
Régebben hallottam róluk rossz tapasztalatot, mostanában nem.
Ha nem gond, a rendelésedbe bele vau-vau.....Pár gondolat, ha elfogadod.
Drenan feeder gumi helyett Döméset végy. Használom mindkettőt, míg a Döméset nem használtam, nekem is a másik volt az etalon. Döméset sokkal jobbnak érzem, nagyobbat nyúlik.
Rod-Podot ne vedd meg, ócska kacat lesz. Delphin Bronx 2G, vagy hasonló. Ez alá ne menj, csak a szívás lesz vele.
Kapásjelző szettet ezt javasolnám, tudom hogy több, de ceruzaelemmel/aksival megy, és mindenben jobb: [link] Ugyanaz mint a Delphin Briton.
Persze a bukszádba nem látok, de ezekkel van saját tapasztalatom. -
Horvi
őstag
válasz
Koncipappa #73104 üzenetére
A pergetésben nem vagyok otthon de ahogy nézem pont abban a boltban ugyanennyi pénzért van Ryobi orsó is. Nekem ilyen van csak 4000-es méretben és meg vagyok vele elégedve. Mondjuk én matchboton használom
PpenoO Én már rendeltem tőlük(sneci) többször is és nem volt semmi gond. Szerencsére garanciális ügyintézésre még nem volt szükség. Ha jól emlékszem szép kártyával is lehet fizetni, ez plusz pont volt nekem anno.
-
PpenoO
őstag
Nagyobb bevásárlás elött állok és elég jó árakba futottam bele az epeca.hu/sneci.hu/horgaszwebaruhaz.hu oldalakon. Viszont feltűnt a weboldalak hasonlósága és mind a három oldal az Internetplaza Kft.-hoz (Újlengyeli) tartoznak.
Van esetleg tapasztalatok ezzel a céggel minőség és garanciális ügyintézés terén?
-
saen
veterán
válasz
Koncipappa #73104 üzenetére
Daiwa olcsó orsói jellemzően szarok, bár a konkrét modellt nem ismerem. Ennyi pénzért én személy szerint kínai orsót vennék, pl Tsurinoyát, aliexpressről.
Ha mindenképp itthon akarsz venni orsót, akkor be kell menni a horgászboltba és megtekerni őket, amelyik legsimábban fut és legkevésbé lötyög azt kell elhozni. Az olcsó kategóriával jellemzően az a legnagyobb baj, hogy nem konzisztensek, nagy a szórás szérián belül. Így ha meg tudod tekerni / kipróbálni, akkor a rosszabbul sikerült darabokat ki lehet szűrni. -
Koncipappa
csendes tag
Végre eljutottam egy horgászboltba múlt hétvégén. Mondtam az eladónak, hogy kezdő pergető szeretnék lenni és ehhez ajánljon botot partmenti pecához, állóvízre, elsősorban gumihalazni. Célhalnak sütyi, esetleg csuxi. Keret pedig a teljes szettre kb. 40 ezer ft, de mehet feljebb kicsit, ha az orsó úgy kívánja.
Egy olyan botot ajánlott, amit már más is javasolt nekem és magam is erre voksoltam volna: [link]
Ez eddig oké, kézbe vettem, finom könnyű pálca, tetszik (bár a színe...ki érti ezeket a szlovákokat...
) Viszont kértem, hogy ajánljon hozzá orsót. Megtekerve tetszett, szépen futott, de mintha korábban itt azt olvastam volna, hogy ez az orsó valamiért nem ajánlott.
Ha tényleg így van, tudnátok ajánlani alternatívát? Köszönöm.
-
forras2
őstag
válasz
Spoon16 #73088 üzenetére
Én erre a célra egy 2 librás bojlis botot használok. Nem tudsz annyit fizetni, hogy lecseréljem, élmény bot nagyon
Daiwa Emcast 3 méteres 2 librás -
smokiii1
aktív tag
válasz
Spoon16 #73088 üzenetére
Nekem prologic C 3m van, 2,75 librás. Igaz még csak egy halat fogtam vele, mondjuk az több mint 12 kg volt.
Az alatt szépen dolgozott.
Viszont 3-4 kilós pontyokra meg szerintem felesleges erős bot, sőt lágyabb bottal nagyobb élmény megfogni őket, holtagon meg nem is kell nehéz kosarakat dobálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest