Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joe979
aktív tag
Ha jól emlékszem akkor a 35gr fölötti kosarakhoz kell a nagy kosár. A sima méretű bőven elég az alatta lévő motyokhoz. Bár én felpakolom pikóra is a 30gr-ott minden probléma nélkül, nem hiszek ebben a 10gr kosár + 17 db 2mm aqua pellet dologban, jól megrakni és had menjen be
A 20gr és kisebb súlyúak, tölthetőek a normál méretű töltővel is, nem lesz olyan szép, de használható . De csak olyan töltőt vegyél ami full szilikon, vagy kinyomós . Asszem
-
gban
veterán
válasz
galervin93 #31195 üzenetére
Nézd meg a linket - ugyanaz a kép van a nagy és a kis töltőhöz is, hogy milyen kosárhoz való, míg a kosaraknál nincs ott hogy S vagy L, így azt se lehet kitalálni, melyik töltő való hozzá.
Mondhatjuk hogy ez a webshop sara, de máshol tökugyanez a helyzet.
Vagy másik példa. -
gban
veterán
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a method kosaraknál egy márkán belül van 15-20-25-30-35g stb.
Ezek méretben is különböznek, vagy van kicsi meg nagy, 2 méret pl., és az első 3 kicsi, a második 2 nagy?
Vagy hogy megy ez?
Illetve honnan tudom hogy az adott kosárhoz milyen töltő kell?
Vagy be kell menni boltba és élőben összeválogatni ami kell? -
Interceptor
addikt
válasz
zsola32 #31192 üzenetére
Balinból sok kiló alattit fogtam már(2kg körüli a rekord), süllőből meg maximum 60 dkg-ig ez utóbbit régen. Tavaly kezdtem el újra pergetni, kb 10 év kihagyás után
Süllő az nehéz ügy még. Kihagytam a csukát, anno sok kiló alattit fogtam holtágakban, volt egy kilós is
Hete fogtam belőle 80dkg körülit.
-
zsola32
őstag
válasz
Interceptor #31191 üzenetére
nekem még egyiket sem sikerült fognom, remélhetőleg belejövök majd...
-
hermanyi
addikt
Na a ládám már majdnem komplett még egy tök tartot kell rá csinálnom és kész
Az első bot tartó volt az új beruházás rá . (gyári Milo ) -
gban
veterán
Az a gáz az ilyen pink settel hogy lehet bármilyen minőségű, aki megveszi az nemhogy ezt nem nézi de azt se hogy arra való-e amire neki kell, mert csak a külső alapján dönt.
Oké hogy ez nem egyedi jelenség, mert itt mi mindannyian csak a szín alapján veszünk pólót meg lónyálat, de az legalább world nr. 1 minőség, és emellett szép is a kék szín.üdv,
Imigabi -
zsola32
őstag
válasz
Interceptor #31180 üzenetére
tegnap délután kimentem pár órát horgászni, 2x kapott el az eső, nekem ez volt az első "vizes" pecám.
rapszodikusak voltak a kapások, nem muzsikált olyan jól az Aqua. (1 kárász, 2 dévér lett a végeredmény)
viszont hétfőn nagyon ment a az említett pellet, 15 percenként kapásom volt, és nagy részét ki is tudtam fogni, a peca végén egy 1.8-as ponty lett a befejezés. -
A Zéé
addikt
Máskor napi 30-40 hozzászólás, most egész nap 1.
Ezzel a pink szettel úgy látszik jól megöltem a topicot...
-
tween
őstag
válasz
Steady74 #31175 üzenetére
Akkor lehet veszek
..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
-
tween
őstag
Az oké, hogy sokszínű a fonott zsinór világa, de az miért van, hogy neves gyártók drága darabjai között is van rózsaszín?
-
hcs57
addikt
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #31169 üzenetére
Ha kempingezéssel kapcsolatos kérdéseid vannak, hogy miből milyet, akkor kérdezz bátran, fél európát bejártam mocival meg sátorral, illetve sokat járok kempingezni, túrázni.
Hidd el nekem, hogy a drágábbaknak, sőt még az olcsóaknak is nagyon jó a tapintása, illetve az anyaghasználata. Olcsóbbakkal az szokott a gond lenni, hogy a bélés hurkásodik pár mosás után, illetve nehezek, vastagok. Drágábbaknál ez a probléma nem áll fent. Én tuti nem vennék feláras horgászmárkás hálózsákot!tepenzed, sityu::
Nagyon jó volt, 2 éve voltam, és ebben a hónapban kell eldöntenem, hogy megyek-e idén is
Ott határoztam el, hogy újból nekikezdek komolyabban a horgászatnak, és azon belül a pergetésbe. Rengeteg patakon vezetett keresztül az utam, na meg az ebrot is kereszteztem párszor. Mit nem adtam volna az ebronál egy harcsapergető botért....
Hajnalba rengeteg öreg állt a patakok partján, hajtották a halakat az egyszerű kis felszerelésükkel. Sokszor megálltam és csak néztem őket. Nagyon hangulatos volt. -
sityupityu
veterán
válasz
vendingo #31167 üzenetére
"Mit akarsz megnézni rajta?"
Milyen a tapintása, milyen anyagból van stb. Egyébként szerintem JRC lesz, csak még nem tudom, hogy milyen.
Nem túrázni kell, Dunai, alkalmankénti 1-2 éjszakás kempingezés miatt kell. Amikor nem is a peca a lényeg hanem csak lazulni szeretnék egy kicsit a horgászhaverokkal. Persze, veszek matracot, sátrat meg mindent..
Tavaly megfogadtam, hogy még ha csak egy éjszakáról is van szó, de többet nem alszom a kocsiban.El camino? Az komoly lehetett.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #31166 üzenetére
Mit akarsz megnézni rajta?
Sötétben, meg alvás közben úgyse fogod látni.
10-15k körül kompromisszummentes zsákot kapsz.Arra figyelj, hogy kicsire csomagolható, és ha túrázni is szeretnél vele, akkor nagyon könnyű legyen.
Én végignyomtam az el caminot egy olyan zsákban, ami majdnem 10 centivel kisebb volt a kelleténél, de sajna ez csak ott derült ki. Tesómét hoztam, ő meg alacsonyabb nálam. Ne tudd meg... Elég hideg volt abban az évben az április, sokszor vacogtam, meg kabáttal takaróztam.
Még valami: ha már hálózsák, akkor okvetlen vegyél felfújható intexes párnát hozzá.
-
csƵ
addikt
válasz
sityupityu #31164 üzenetére
2 hétig indoklás nélkül visszaküldheted.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #31160 üzenetére
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
1 hét informálódás, olvasgatás után végre meglett az új szettem.
Daiwa Aqualite Feeder 13HQ lett a bot, hozzá egy Daiwa Emcast 25A orsó és 0.22-es Asso Ultra Cast fluocarbon zsinór. Végül a 4,2m-es botról letettem, mert 3,6-os után túl hosszúnak véltem. És nem is Döme bot-orsó páros lett, köszönöm a tanácsot Steady74!
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #31157 üzenetére
Miért nem veszel túra boltban normális márkát? Gyanítom, hogy a carpzoom nevet is fizetni kell felárban. Amúgy is túl van árazva az összes horgászattal kapcsolatos termék.
-
Halver
csendes tag
Szervusztok!
Egy kérdésem lenne a fonott zsinórt használókhoz:
Mennyi idő (év) után illik cserélni egy fonottat?
Kb 5 éve vettem fonott zsinórt harcsázáshoz (0.35, vagy 0.40-es) , és bár nem sokat használtam, tartok tőle, hogy kukázhatom. élesben pedig nem tesztelném. Próbáljak mérni szakítóerőt? Vagy már nincs értelme....
Köszi:
Hal -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu #31153 üzenetére
Majd megnézem milyenem van itthon. Van kb 4-6 db olcsótól a drágáig. Olcsót ne vegyél. Könnyű, kicsit érdemes keresni évszaknak megfelelő komfort hőfokkal. 10k alatt tuti nem vennék. Mumia, vagy téglalap mindegy, de szerintem a téglalap kényelmesebb. Vegyél majd hozzá egy jó polifoamot is. Ebből se érdemes a filléreset venni. 3-5k egy normálisabb.
-
tween
őstag
Látjátok, csak emlegetni kellett a botot, pénteken jön
-
Emu
őstag
20-as főzsinór elé 14-es, vagy 18-as fonott dobóelőkét tegyek?
-
LazacX
tag
Lehet hogy tényleg sokat számít a +20 cm. Bár én nem érzem ezt a 2.5 m-es botomnál. Főleg hogy 3 m-es botról váltottam Akkoriban az volt a divat. Pont most vasárnap leültem a lányommal küszözni, persze második botnak csak bedobtam kishallal egy szerelést még, a korábbi pergetőbotommal. Félelmetes, milyen bottal pergettem korábban. Igazából nem nehéz, de mégiscsak. Fejnehéz is, kissé bólogat is, kissé érzéketlen is. Óriási előrelépés volt a mostani botom. De kishallal teljesen jó, ereje van. Egy 3 m-es 10-25 g-os Shakespeare Ugly stick Custom. Pedig emlékszem, agyon dícsértem
az ezt megelőző szintén 3 m-es Abu Black Max 30 g-os bot után, ezt sajnos annak idején eltörtem, csapozva szintén kishallal fenekezni még most is jó.
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu #31143 üzenetére
De nekem nincs 3-4 botom csak matchre, de ha lenne is biztos nem ugyanazzal a dobósujal karakterisztikával lenne. Feeder meg a számomra ugyanilyen idegen módszerek persze más tészta. Rakoval jártam úgy, hogy a megkötött létráim közül egyet sem tudtam használni a víz mélység miatt, így muszáj voltam parton szerelni.
-
sityupityu
veterán
válasz
hermanyi #31137 üzenetére
Nálam új vízen sem. Bevágok 3 különböző méretű úszóval felszerelt botot a zsákba aztán jó napot, valamelyik csak jó lesz.
szerk:
Stressz? Hú, ne is mond. Régen amikor még komolyabban gondoltam ezt az egészet, akkor a verseny előtti éjjel volt, hogy alig aludtam.Most már nincs ilyen bennem ha megyek a megyeire, és esetleg év közben egy-két kisebb versenyre. Lesz ami lesz, nem az életem múlik rajta. A nagyok dolgába meg nem igazán tudnék beleszólni.
-
LazacX
tag
Már elnézést, nem akarok belevau (csak egy kicsit
) , de mi értelme van egy jól használható botot lecserélni egy kicsit jobban használható botra? (De jigezni ez még erősen véleményes is). Akkor már inkább 1-2 teljes kategóriát ugrani, 40-50 E ft-ért már remek botok vannak, 70 - 100 E között meg már felső kategóriásak.
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu #31130 üzenetére
Verseny az más kategória. Ott ugye nagy valószínűséggel elötte lemész gyakorolni horgászni, és a rövidke felkészülési idő miatt szerelve viszed a cuccost. Én nem bírom a stresszt így csak nézem a versenyt. Uj vízen ahol nem voltál még ott meg úgyis kikerülhetetlen a szerelés.
-
csƵ
addikt
válasz
LazacX #31121 üzenetére
Mondjuk elég jó áron lenne. 100EUR alatt meg lehet venni, de így ismeretlenül nagyon húzós. Bár szerintem nem nagyon buknék rajta, ha el kéne adni. Volt 180L Exage-em, azt nagyon szerettem, csak inkább wobbleres bot én meg csak jig-ezek. Ismerem a horgászok házát, onnan vettem a Sakurát is.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #31130 üzenetére
Mindent szerelve szállítok, ha verseny van, akkor a topszettekre is felrakom már otthon a szereléket, létrát meg mellé gumizom. Utálok én is a parton szerelni, kiesik valami a kezemből, sosem találom meg. Meg hát idő.
-
sityupityu
veterán
Tudtok ajánlani valami jófajta hálózsákot?
Decathlon-os meg hasonló nem játszik, mert nincs időm ilyen helyekre elmenni. Olyan kell amit a haverom horgászboltjába le tudok hozatni. Köszi. -
sityupityu
veterán
válasz
hermanyi #31129 üzenetére
Én igen, mert pl matcbotjaimat (de még a két Dunai feederemet is) szerelve szállítom kemény tokos bottartóban, hogy ne a vízparton keljen tökölni velük. Igen tudom-tudom, valaki szerint hamar meglehet csinálni a vízparton is. De nekem az a kis idő is sok, ha meg netán elszabadulok valami versenyre akkor meg nagyon sok. A matcbot szerlék összeállítás egyébként is jóval időigényesebb mint egy feeder. Egyébként meg alapból rühellek a vízparton szerelni.
De nem magyarázom neked, gondolom tőled sem áll (vagy állt) messze néha egy-egy verseny. Te láttál valaha vízparton szerelgető embereket a felkészülési idő alatt? Mert én nem nagyon. -
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu #31128 üzenetére
Én nem használok ilyeneket . Rakos csövekben ,Match meg a textil zsákjában . Más botom meg nincs is
-
gban
veterán
válasz
sityupityu #31123 üzenetére
Azért írtam hogy majdnem gyárit akarok visszaállítani
Így nem bántja a szemem minden rápillantásnál a nem gyári vég és nem emlékeztet állandóan a kis balesetére.
Remélem stabil lesz majd. -
tween
őstag
válasz
sityupityu #31123 üzenetére
A boltot nem mondanám, de azt mondták április közepe. Addig várok, aztán kezdek ideges lenni
Amúgy mindent PayPal fizetek, amit csak lehet.
-
LazacX
tag
A HD fórumon volt valakinek speedmaster botja, de 2.40-es, az altípusára már nem emlékszem. Kiváló wobis botnak írta le. Ha jó botot szeretnél, szerintem menj be Debrecenbe, pl. a horgászok házába, ott 120 E ft-ig bőséges a választék. Persze a gerinchad 10-30 E ft közötti. Te tudod, de ismeretlen típusú, karakterisztikájú botot venni vakon... Ha ismert, akkor is. Lehet, hogy valakinek szimpatikusabb a kisebb dobósúly, valakinek a nagyobb, ugyanarra a célra. Én paraméter alapján a mostani botomnak a 220 cm-es 2-10 g-os változatát vettem volna meg, de a bolti próba alapján egyértelműen a nagyobb dobósúlyú volt a szimpatikusabb rövidebb hosszban.
-
gban
veterán
válasz
sityupityu #31103 üzenetére
Spiccgyűrű project folyamatban.
Melegítésre nem jött ki ellenben meggyulladt
Totál tőben tört, így megfogni nem tudtam, de nem is akart sehogy kijönni, így pucolom ki a csőből a maradványokat.
Jól haladok, már csak meg kellene találni a kis kézi fúrót itthon, a teljes kipucoláshoz.
1 centi már belemegy, de még egy centit be kellene mennie.Jogos kérdés hogy miért nem veszek új spiccgyűrűt - szeretném (majdnem) gyári állapotba visszaállítani.
-
galervin93
addikt
-
vendingo
veterán
válasz
Steady74 #31113 üzenetére
Tudom, hogy csak olyan szék lenne jó, meg, hogy 30-40 ezertől indul, de nekem nem éri meg.
A feederezés a pergető szezonnal a háttérbe szorul, napközben meg végképp nem fogok aszalódni a napon. Arra a pár reggeli/esti órára meg sok, főleg ha veszek hozzá kiegészítőket, amivel már bőven 50-60k körül fogok járni. Reméltem, hogy 20k+kiegészítőkből megúszom, de semmi értelmeset nem találtam olcsóbban. -
vendingo
veterán
válasz
galervin93 #31111 üzenetére
Szerintem meg 300-500 ft nem egy akkora összeg egy olyan dologért, ami évekig szolgálja a horgászt, hogy ne lehessen kifizetni.
Enyém már 7 éves, szanaszéjjel van repedezve a külseje, de még mindig működik. ~400ft volt.Akinek sok, az befőttessel/postással megoldja. Sok botomon én is befőttest használok, igaz nekem "ipari" mennyiségekben van itthon extra jó minőségű
-
csƵ
addikt
Jajj, ne! Elcsábított egy pergetőbot!
-
havri1
félisten
Helló!
Nem tudja valaki, mi az angol megfelelője annak a kiegészítő pántnak, amivel rögzíteni lehet a botot szétszerelt állapotban?
Gumis, tépőzáras. Rendelnék kintről, de nem találok..Megvan: [link]
-
tween
őstag
válasz
galervin93 #31104 üzenetére
Nekem sikerült eladni, igaz potom pénzért (30K)...most van egy CromwellB-s accom, ha úgy van kedvem pörgök vele párat...pénz? Egy motor árát beleöltem az eladott accba
-
galervin93
addikt
Hát nem tudom, itthon nem hiszem hogy néhány ezerért lesz több száz méter fonott.
Az árképzésre kíváncsi lennék, tényleg ennyivel többe kerül arányaiban előállítani a fonottat mint a monofilt? Vagy csak régen volt új technológia, most meg már fillérekbe kerül, csak az ára maradt...? Elképedek amikor 10ezer felett látok zsinórokat, nem is értem...
Accot nem tudtam eladni, csak érdeklődőkig jutottam. Néha belépek, gurulok egy-két karikát, aztán annyi, nem húzok már ágakat meg ilyenek. A pénzt már nem öntöm bele, szvsz. nagyon rossz felé megy az egész, patkány vagyok a süllyedő hajón. -
sityupityu
veterán
Nekem is van ragasztópisztoly otthon, de én eddig mindig pillanatragasztóval oldottam ezt meg. Sosem volt gondom vele, pedig párat már felragasztottam. Nem baj ha felkeményedik, ott nincs semmi mozgás amúgy sem. Egyébként gyárilag is valami pillanatragasztóféleséggel lehet feltéve szerintem.
A levételnél se kell megijedni, elég egy rövid ideig odatartani egy öngyűjtót és már lenn is van.
Persze ettől függetlenül kipróbálhatod a ragasztópisztolyt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest