Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cptskorzeny

csendes tag

Sziasztok!

Egy ideje már érlelődött bennem a döntés, hogy az otthoni kotyogósról magasabb kategóriára váltsak. Évek óta követem James Hoffmann munkásságát, ehhez hozzácsapódtak idővel Lance Hedrick mellett több videóplatformon fellelhető kávé őrült tartalmai is.

Az elhatározással persze tudtam, hogy nagy valószínűséggel egy olyan diverz közösségbe kerülök, ahol nagyon nehéz lesz objektív alapon eszközt választanom. Ezzel alapvetően nincs semmi gond, hiszen az élet minden részén így működünk.

Nekiduráltam magam és több évnyi fórumon található hozzászólást olvastam vissza szabadidőmben, hogy megtaláljam a beszálló szintű kávégépek Szent Grálját. Egyetem mellett fél évet dolgoztam baristaként is, így nagyjából tudtam, hogy mik a személyes preferenciáim, illetve előre meghatároztam egy büdzsét, ami mellett szeretnék kitartani (vagyis erőteljesen megpróbálok :DD ).

Egy idő után viszont tudtam, hogy elvesztem. Minden frissítésnél csak két szót kerestem: Gaggia Classic :)) A kérdés tehát adott. 2018 utáni Pro vagy 15 előtti Classic? Ha Pro, akkor honnan érdemes rendelni, melyik az a verzió, amit érdemes elkerülni?
    - Mediamarkt (Előny, hogy ide van 15 ezres kuponom) -129k
    - Cady.hu (Itt akciósan 140k)
    - Konyhagépbolt (Itt akciósan 137k)
    - Primanet (Itt is 137k)

Használt gép esetében az alábbiakat találtam, bár némelyiknél az ár kompenzálva lett a hibái mentén:
    - 2010-es Classic (100k)
    - Classic Pro (16k, de lehet csak elírta :D)
    - Rosszalkodó bekapcsolós Pro (95k)
    - 2013-as PID-elt (125k)

Elég sok research van a dologban, viszont addig még nem jutottam, hogy ki is tudjak próbálni egyet. Szívesen fogadok erre is tippet, ha van ötletetek. Természetesen ha van nektek otthon elfekvőben egy GC, ami új gazdára vár, azt se tartsátok magatokban :D

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

ui: Tudom, hogy milyen fontos szerepe van az kávédarálóknak. Mivel ott egyelőre szeretném szűkebbre fogni a kiadásokat, így az alábbiakból szeretnék választani:
    - Graef CM702 (vagy 800, 900)
    - Kingrinder K4
    - Mazzer Super Jolly
    - Iberital mc2

Új hozzászólás Aktív témák