- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz
eastsider #6324 üzenetére
Próbáld ki nélküle is újra. Sztem nem az eszközzel van baj, az egy jó fajta cucc. Olyan mélyre kell állítani, hogy pont sima felszínt gyártson, inkább kicsit még feljebb is, mint mélyebbre. Az megvan, hogy először jobbra, majd utána balra kell pörgetni párat? Előtte pedig wdt ajánlott. De lehet, hogy a tamper beállítással is "utána kell menni".
-
válasz
eastsider #5962 üzenetére
Szép ez. Íze a lényeg. Én nem venném gyorsabbra. Még mintája is van a végén :)
Ashyo@ ahogy fentebb írták, vegyél Georgeklúni kompatibilis gépet. De pl a lildli kapszulákat meg nehogy
inf4rno@ én a tizen1-ben ittam tavaly a legkomolyabb hondurasi élményemet. Utána vettem tőle valami brazilt, mert aszonta meglepő és tényleg az volt, megérte az árát.
A hely meg egy egérlyuk, néha jelentős forgalommal és egyedül van a srác. Ez ilyen; szerintem az eredmény kárpótol... -
waxos
csendes tag
-
válasz
eastsider #5798 üzenetére
Bocs, belevau.
Az őrlemény legyen szép egyenletes, akárhogy is éred el. Tamperelni meg gyakorlattal fog jól menni. Nem alapvetés a rugós cucc, nem szoktam látni profiknál. De igaz az automata váltóra is azt mondtam, hogy hülyeség - aztán ma már nem csinálnám vissza városi közlekedésben semmiképp -
válasz
eastsider #5798 üzenetére
Igen csak innen tudsz rendelni, arra figyelj, hogy ne kínai küldős változatot rendelj mert hosszú az átfutás és vám+áfa rámegy. Alapesetben amúgy Németo-ból küldenék.
A másik megoldás lehet egy maroktamper, ha jól beállítod akkor azzal is szépen párhuzamosra lehet tömöríteni. -
-
törölt tag
válasz
eastsider #5625 üzenetére
Én a Catleren (ami Graef CM70) 3-ason presszózok és 8-ason van az automatához, nyomásfokozós kosárhoz és kotyogóshoz jó, szóval valahol középtájékon a skálán. Jobbra eltekerve lehet próbálkozni filterrel, bár ahhoz jobb lenne egy dedikált őrlő.
Szóval búzadara finomságúra őröld és jó lesz. A gyári téglák közül van ami finomabb ennél, pl. a koffeinmentes Tchibo az már-már presszó finomságú, szokott sikerülni belőle jó lefolyással főzni. -
iatti
aktív tag
válasz
eastsider #5589 üzenetére
emlékszem,amikor vagy 3-4 éve megvettem a gaggiát, első darálásnál picit gyors volt a lefolyás./mzzer mini/ másodikra -harmadikra olyan szirupos presszót kaptam,hogy tátva maradt a szám. kotyesz után csak pilláztam
kávé egy pacificos robis blend volt. egyszerű,de indulásra pont jó.
-
-
iatti
aktív tag
válasz
eastsider #5567 üzenetére
ha jól látom nyomásszabályó poti van az oldalán? akkor ott tekerd fel maxra, és az őrlemény finomságával játszál. nem kell a 9 bárral foglalkozni. max a világos pöriknél szokták állogatni.nálam így megy. igaz nálam olaszos pörik mennek. próbáltam 6-7bárral,de itt kell a nyomás
-
válasz
eastsider #5565 üzenetére
Azt, hogy mi az optimális adag, úgy tudod meg, hogy amikor tömörítés után ráteszel finoman egy 100 ft-ost, aztán felhúzod a kart, majd rögtön leveszed és megnézed, hogy látod-e a 100-as lenyomatát. Ha éppen hogy csak. az a jó. ha atom mód belepréselte, kevesebb őrlemény kell, ha nem is látszik a lenyomata, több.
-
-
törölt tag
válasz
eastsider #5165 üzenetére
Hideg a hivatalos, Kávékalmár mérései alapján.
Művészet eltalálni, Mokával és Mokinával én legkisebb rózsán szűkítővel beállítva legkisebb stabil lánggal főzök. Brikkával ugyanezen nagy lánggal. Vízmennyiségekkel lehet a hőfokon (is) változtatni, de ez ugye befolyásolja az arányt is.
Szerintem karossal könnyebb beállítani a megfelelő lefolyást. -
-
-
hyperspace
őstag
válasz
eastsider #4860 üzenetére
Valószínűleg nincs egyenletesen elosztatva a kávé a tölcsérben. Kanállal adagold púposra a kávét, majd egy kés tompa oldalával húzd le minden irányban, hogy tele legyen a tölcsér, és egyenletes legyen a teteje. Ne ütögesd, ne kocogtasd, ne nyomkodd le.
És ne max lángon főzd, közepes, vagy alacsonyabban. -
-
hyperspace
őstag
válasz
eastsider #4606 üzenetére
Vannak olyan blendek, amiken sűrűn szoktak itt ajánlani, érdemes rákeresned (példa).
Nem próbáltam még az én Brikkámmal, de Mokába raknak Aeropress papírt, az eredményez pl zacc nélküliséget, és finomabbra is lehet akkor őrölni értelemszerűen. De túlzásba sem szabad esni. Ha jó a crema, és az íz, akkor megvan a megfelelő szemcseméret.
Esetleg lehet a mennyiséggel is játszani, de elmondható, hogy a legjobb, ha tömörítés nélkül tele van a kosár. -
válasz
eastsider #4485 üzenetére
A GC az egyáltalán nem beugró. Árban és tudásban sem. Főleg mert egy régebbi az szinte korlátlanul tuningolható.
Jóval barátságosabb áron Gaggia baby inkább, de az is régebbi. Pontos évszám ebből nincs meg, majd valaki kisegít.
De több régi vas fut a köztudatban: Turmix, Gaggia mini, quickmill - szorgos böngészés, türelem és szerencse kérdése. Állítólag Szarvasival is lehet jót húzni; nekem nem sikerült, de nem is erőlködtem túlságosan... -
iatti
aktív tag
válasz
eastsider #4485 üzenetére
inkább gaggia classic
de szerintem itt informálódj Hardcore café
-
-
válasz
eastsider #4481 üzenetére
Mármint használtan veszed?
Egyrészt nem szabad ráfeszülni a kérdésre, pl. az alsó, fix részt ha rám hallgatsz soha nem próbálod szétszedni. Nagyon ronda szopás tud kialakulni belőle, mikor nem tudod honnan ugrott ki az az átkozott rugó, amely sehova se passzol utána és mikor rájössz egy óra múlva, akkor nem tudod összerakni úgy, hogy ott is maradjon
A felső részt egy csavar tartja, ellenkező irányban jön le, tehát óramutató járásával egyező irányban. Leveszed, valami durva ecsettel (pl gépiborotva tisztító) megpucolod, amennyire beleérsz a darálóba ott is, aztán összerakod és kész. Elmosni nem ajánlott (de ha rögvest megszárítod, nem is árt). A műanyag részeket mosogathatod (nem érdemes). -
looser
addikt
válasz
eastsider #4468 üzenetére
A hariohoz van fokozatmentes mod, a kotyogás megszüntethető és én a végén egy ismerős által hozzá készített bitfejjel és elektromos csavarbehajtóval tekertem. Nyilván nem a legideálisabb, ezek után a mai napig használt Iberital Challenge (használtan volt 25e Ft) megváltás volt. A Hario megvan, vettem még Kínából valami kerámiatárcsás kézi izét, de az legfeljebb kotyogóshoz való. Szóval jó a Hario Mini, áthidalhatóak vele időszakok, például amíg szervízben van a rendes, nagy őrlőd
de egyébként - eszpresszóhoz legalábbis - zsákutca.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile (ARPG)
- The First Berserker: Khazan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Motoros topic
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged