- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
viktorhu
veterán
válasz
Polarstar #3152 üzenetére
2000 körül még szokás volt vidéken az előkelő vendéget zacskós instant "kapuccsinóval" kínálni. Nagyméretű tasak volt, benne volt a tejpor is, csak forró vízzel kellett felönteni. Kifejezetten ilyen alkalmakra tartogatták, maguknak a kotyogósban főztek, ha meg akarták adni a módját, akkor omniával, de ugye a vendégnek jár az elegáns kávé.
Az a generáció, amelyik a boltban az Omnia és a Karaván közül választhatott, és a pénztár után a bolti kávéőrlővel az egészet egyben le is darálta, lehet, hogy rá fog csodálkozni Olaszországban, hogy milyen finom a kávé, de ha kávét adsz neki ajándékba, semminek nem fog annyira örülni, mint az Omniának.
-
törölt tag
válasz
Polarstar #3152 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy néha ki lehet bírni azért megsérteni nem illik szerintem senkit ha nem a szajízednek megfelelőt kapsz.
Körül kell nézni mik az opciók és ha nem egyértelmű akkor nem kell kérni.
Azért a nagymamánál végülis mire számítottál, hogy milyen kávét kapsz -
Peterhappy
őstag
válasz
Polarstar #2861 üzenetére
Ő itt Polarstar.
Polarstar nem iszik sem instant, sem kapszulás kávét. Kerüli a döglött kávét, a sárgacsibót még pattintós tejszínnel sem issza meg.
Polarstar szereti a Star Wars-t és a hazai ipart. Tisztában van vele, hogy a Costa és a Starbucks az ördög műve, egy becsületes anonim koffeinista be sem teszi a lábát oda. Mindenkit bátorít, hogy kávéját rendes manufaktúrától szerezze be, mert tudja, hogy a hardcore kávé topikba vezető út frissen pörkölt szemes kávéval van kikövezve.
Polarstar vallja, hogy kávét a kávéboltból, virágföldet az Obiból.
Térj át a világos pörkölésű oldalra!
Legyél olyan, mint Polarstar! -
-
válasz
Polarstar #2835 üzenetére
A Frei dohánykávé most már kapható nespresso-ban is. Az a baj vele, hogy két kapszula kell, hogy minimálisan élvezhető rövid kávét adjon belőle. Ettől függetlenül akinek bejön, annak nem lesz baja vele az árán kívül. Ez legalább nem cseszi szét a darálót, mint a szemes kávéi.
Én biztos meg fogom kóstolni az általad javasolt kombinációt is.Múltkor ilyen Starbucks-t vettem a Spar-ban. Ha bejön a karamellás kávé, akkor próbálj rá nyugodtan, mert nem rossz:
-
-
viktorhu
veterán
válasz
Polarstar #2544 üzenetére
Dehogynem, minden ami sertéshús, abból a magyar termékek szerintem sokkal jobbak, mint a sztárolt latin (olasz, spanyol, francia) termékek, mondom ezt úgy, hogy egy időben rendszeresen volt házi spanyol serrano ellátmányunk.
De kávéügyben még mindig ott tartok, hogy az 50 centes olasz kávé jobb volt, mint akár az 500 forintos itthoni, és most már tippet is kaptam, hogy akkor az erősebb pörkölésű robustásabb irányban kell nézelődnöm, amiért abszolút hálás vagyok, köszönöm!
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Polarstar #2349 üzenetére
Hézagoló alátét, a daráló finomhangolására szolgál. Ha gyári beállításában nem darál elég finomra a daráló, akkor az alsó kúpos kés alá beraksz egy, kettő, vagy három db alátétet. Ezzel közelebb kerülnek egymáshoz a kések, kvázi finomabbra tudsz darálni. 1 db ilyen alátét hét osztással állítja finomabbra a darálót.
-
dugesz77
őstag
válasz
Polarstar #2349 üzenetére
Így érthető talán.
Alátáttekkel lehet finomhangolni ha el lenne csúszva nagyon a kézzel állíthatóság.Dare2Live gondolom, hogy minimum 1000 Forint postázás költséggel volt ennyi.
-
Mano66
senior tag
válasz
Polarstar #2316 üzenetére
+1 a Pall&Yotz-ra. Nem kell ahhoz bolt,hogy egy jó,friss kávét vegyél.Egy bolt üzemeltetése emelne az áron.Minden rárakodó elem drágítaná (pl : bolt bérleti díj, alkalmazotti fizetés, stb..).Én csak tőle veszem már a kávét több mint 2 éve.Még csak friss pörkölés jött tőle.A minőség meg mindig magas.A kiszolgálás meg gyors.Délelőtt megrendeled másnap hozza az MPL. Pesten ki is szállít. Mind a két fiam a cégeikhez tőle rendelik az automatáikba a kávét. Ott is már megszokták a jót.Már ihatatlan náluk az Omnia és a sárga Thibo. A minőség iránti kereslet nem faszság, ha nem igény. Én is bolti téglákon nőttem fel, de jó, hogy sikerült váltanom. A legszebb,hogy már a vendégeink is van amikor csak egy kávéra beugranak.Mert a jó ízt a bolti nem adja.
-
törölt tag
válasz
Polarstar #2313 üzenetére
Szerintem ennyiért már a Pál Józsitól rendelj vagy egyéb pörkölőtől.
Biztos nem vennék ennyiért bolti kávét.
Bár ha friss akkor megér egy próbát. -
törölt tag
válasz
Polarstar #2310 üzenetére
https://www.kavetarsasag.hu/caffe-corsini-espresso-casa-szemes-kave
Kávékeverék, sajnos a gyártó weblapja se mond többet.
Próba szerencse!
Itt vannak vélemények ha tudsz olaszul : https://www.amazon.it/Caff%C3%A8-Corsini-Espresso-Intenso-Confezione/dp/B07W59G4PV?th=1
-
maross
nagyúr
válasz
Polarstar #2236 üzenetére
mini mill plus lett belőle, árban csak egy ezres volt a különbség, reméljük valami igaz a reklámszövegből
.
"A fejlesztés a régi Hario Mini Mill-hez képest, hogy a tengely vége hatszögletű és vastagabb (míg a hagyományos Mini Mill tengelyvég vékonyabb és ötszögletű). Így az őrlőkar még pontosabban illeszkedik a tengelyre, ez pedig stabilabb őrlést tesz lehetővé." -
törölt tag
válasz
Polarstar #2121 üzenetére
15 ezer a gép és 60-70Ft a kapszula. Hát ezt lehet várni tőle.
A Gourmet Goldot lefőzi rendesen, azzal még sose volt gondom. Sőt azon kifejezetten sok víz átömlik. A Crema Gusto meg még valamelyik másik az jóval kevesebb vizet enged át és időnként be is dugul, nem nagyon tetszett neki jópár alkalommal.
Mondjuk ez nem a gép baja, a kapszulák vannak szarul és szar anyaggal töltve néha. -
nyisziati
veterán
-
uffneked
aktív tag
válasz
Polarstar #1783 üzenetére
Igen, jó, ez megvan. Köszi!
Egyelőre az asszonyt vettem ki az egyeletből.
@iatti: Lehet, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, tudom. Egyelőre próbálok ellenállni.
@waxos: Hol nézzek használtat? Ott van az AVX fórum, meg tudom hogy jófogáson is vannak dolgok, de (azon kívül, hogy a karosnak tutira van karja) nem igazán vagyok képben azzal hogy mi a betegágy, mit érdemes nézni. Erre van valami "milyen presszógépet kezdőknek" írás, vagy van kifejezetten ajánlott forrás, ahonnan vehetnék valamit?
@oszy: Ha meggondolod, vagy egy elég komplett EF szettem, trédelhetünk. -
törölt tag
-
válasz
Polarstar #1677 üzenetére
Én nem értem most, de lehet mert nem fejtettem ki. Régóta gondolkodom, hogy csökkentett koffeintartalmú kávét igyak, de most a sárga tchibo megadta a lökést és eszembe jutott, hogy van 1 Brikkam de abba túl sok kávé kell és túl sokat főz le mert 4 személyes. Vennék egy adag csökkentett koffein douwe egbertset és íz alapján vagy csak azt iszom vagy délután 1-et iszok, reggel meg automata. Nem akarok semmit méricskélni meg önteni, a lehető legegyszerűbben akarom megoldani. Mivel más megoldás nem maradt így vagy jó lesz az automatás őrölt kávé vagy veszek 2 személyes Brikkát. A csökkentett koffeintartalmú kávé megoldaná azt a problémám is ha esetleg 5-6 óra körül még kávéznék egyet, ritka eset de néha van ilyen.
Kösz kory24, az a mennyiség pont jó lenne nekem.
-
iatti
aktív tag
válasz
Polarstar #1677 üzenetére
én bialetti mini expressel kezdtem.annál is észre lehetett venni a különbséget egy jobb minőségű kávéval.talán pacific coffee meg kapuziner volt benne próbálva.nem használtam sokáig,egy fél év múlva léptem feljebb.de ezek a masinák azért csak kotyeszok. messze van a presszókávétól a kinyert cuc
amit meg a gc-vel csinálok,abban meg "megáll" a kanál. persze a vödrös kávés erre meg azt mondaná,ez meg már kv "sürítmény",ez már méreg
-
válasz
Polarstar #1636 üzenetére
Semmi extra, jogilag viszont akár problémás is lehet, ha valaki el akarná adni: módosítani kicsit a Brikkát úgy, hogy nagyobb nyomást tudjon.
Szerintem majd ha végre vidékre / kisvárosba költözhetek, és lesz egy kis saját műhelyem, összehozom magamnak szép lassan. Hobbinak pont jó a kávéfőző építés. Nem eladásra, és csak egy példányt. Egy erősebb Brikkát.
-
-
-
nyisziati
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Macska topik
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bittorrent topik
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest