Új hozzászólás Aktív témák
-
aradebil2
senior tag
válasz
Peterhappy #10580 üzenetére
Szerintem ezt a román-olasz dolgot nagyon egyszerűen el lehet dönteni: ha nem sorjás a fém, akkor szerintem tökmindegy hol gyártották. Egyébként az olasz Moka Express műanyagja (nyele) atomsorjás nálam (az olasz zászlós van most nálam), ez ilyen. Makettező tapasztalatommal könnyen lehetett orvosolni
Alu mokaexpressben meg alu lesz a kosár is, ott az feature, nem bug.
-
looser
addikt
válasz
Peterhappy #10582 üzenetére
Az mondjuk meglepő, hogy ennek ellenére nem folyt ki oldalt a kávé...
-
kmarci25
veterán
válasz
Peterhappy #10580 üzenetére
Kb egy éve körbe néztem az MM-ben (Aréna pláza) bialetti ügyben a kiállított 5-6 darab közül egyben volt csak meg a tömítés, a többiből hiányzott, gondolom kilopták. Úgyhogy nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy a tied is kiállított darab volt és eltűnt belőle.
-
aradebil2
senior tag
válasz
Peterhappy #10574 üzenetére
Moka Express is Made in Italy
-
Jolida
tag
válasz
Peterhappy #10554 üzenetére
Egy ilyen [link] ?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peterhappy #10554 üzenetére
Bialetti, Pascucci. Brikka nekem kamu - a moka sokoldalúbb személyiség, hamár úgyse presszó. Állítólag sok a minőségi probléma az elsővel, mióta a románok gyártják. Sztem az olaszok pont olyan linkek minőségbiztosítási szempontból; csak annyit tudok, hogy az én Moka Indukciósom oké. Mokából 3 személyesig szokták ajánlani régebben, mint jól működő konstrukciót.
Figyelj, hogy lehetőleg acélból legyen a kosár. Bialetti ilyen. -
kmarci25
veterán
válasz
Peterhappy #10533 üzenetére
Ha van aeropress, akkor én első körben a prismo-t javasolnám. Ez jobban bírja a finomabbra őrölt kávét, testesebb lesz az ital és nem nagy beruházás. James Hoffmann készített róla videót, érdemes megnézni.
De van ám szemesben is koffein mentes, impresso-t próbáltam, teljesen jó, finom kávé, de más kispörkölőnél is találsz. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Peterhappy #3795 üzenetére
van valami jó akció most?
-
Deer76
aktív tag
válasz
Peterhappy #3795 üzenetére
Nem lehet megrendelni, nem tudod kosárhoz adni.
-
Menotti
aktív tag
válasz
Peterhappy #2876 üzenetére
Szia.
A Gondolások és a Kona szerintem két nagyon eltérő ízvilágú kávé.Én személy szerint nem szeretem a főzött kávé csersavas ízét,ezért már régóta French Press tipusút iszom.Szeretek vele pepecselni,vízhőfok,áztatási idő,vízminőség.Renszeresen rendelek a Kapuczinertől :
Hawaii Kona
Ausztrál Skybury
Kongó Kivu
ezeket szinte mindig tartom itthon.
Ellenben a Gondolások nekem nem jött be, keserűnek,olaszosnak érzem ezekhez képest.Ment is az ősökhöz akik viszont kotyogóst használnak és nekik nagyon bejött....
(Ettől függetlenül végig fogom próbálni a Kapucziner összes kínálatát.Rendeléskor mindig jön egy ismeretlen fajta is:-) -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peterhappy #2876 üzenetére
Nem ismerem a konkrét kávékat, meg a gépedet se, de egy automatát (igazából bármelyiket) nagyon könnyű túllőni. Egyszerűen nem tud megbirkózni egy komplex babbal, csak a legprimérebb ízek jönnek át rajta, ami bonyolult babnál keserű, vagy savanyú dominancia.
Én nem tudok jól főzni a karossal se, de azért sikerült már olyan helyen megfordulni, ahol nem esnek pofára egy jó kis
kőbányaietióp világossal. Meglepő dolgok derülnek ki az ízekről. Ez pedig már a lejtő kezdete, melyen nehéz megállni -
Deer76
aktív tag
válasz
Peterhappy #2876 üzenetére
Ahogy írtam, egy kávé még lehet jó attól, hogy valakinek nem ízlik.
Vannak olyanok, amik nem az én ízvilágom, más meg szereti. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peterhappy #2868 üzenetére
Én 18 éve járkáltam - mikor még a germánoknál éltem - Costába és nagyon kedveltem. Vagy törzsfejlődésen mentem át (bár a finom, déli jellegű presszót akkor is, meg most is szeretem), vagy a cég volt akkoriban jobb.
Off hegyek: Kétszer ittam verhetetlen és helyfüggetlen presszókat életemben; tán 2000 tavasza körül Rómában, egyszerűen nem tudtam rossz helyre betévedni, kezdve a főpályaudvar restijével, ahol a feles műanyagpohárban b@szta elém a néni, miután feltűzte a blokkot a szögre, mint nálunk a komenizmusban, 76' táján. A másik Irún, baszkföldön, kicsit régebben, mert arra volt dolgom pár hétig. Olyan krémes, sűrű gyilkokat azóta se. Baszkok nem viccelnek. Ami még nagy meglepetés volt, hogy Portugáliában minden putriban kapsz koffeinmenteset (ex-nejem szokta volt kedvelni) és jót. Ehhez képest itthon még mindig úgy kell szájhagyomány útján összevadászni az iható kávét felszolgálni képes helyeket
-
#49155328
törölt tag
válasz
Peterhappy #2862 üzenetére
Aki szereti a szenet az igya, Costa dettó.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peterhappy #2798 üzenetére
Egy kalap izé az omnia barista. 3gy forinttal se ér többet a sima kivitelnél. Amit szintén nem veszek.
-
viktorhu
veterán
válasz
Peterhappy #2794 üzenetére
A németek megőrülnek érte, de annyira nem jó, olyan németesen visszafogott íze van. Hozzáteszem, hogy soha nem vettem, így lehet, hogy egy intenso például nem ilyen - osztrákok meg németek itatták velem, és ez alapján döntöttem úgy, hogy magamnak nem ezt fogom kipróbálni.
-
nyikszi
őstag
válasz
Peterhappy #2633 üzenetére
Most én is kipróbáltam, nem estem hanyatt tőle. Elmegy kategória nálam.
-
viktorhu
veterán
válasz
Peterhappy #2624 üzenetére
Egészen szertartásos
A felső edénybe teafüvet teszel (fekete tea a fekete tenger partvidékéről, nem szabad bedőlni a márkáknak, a termelők olcsón, kilóra árulják nekik is a teafüvet - aki teheti, inkább termelő ismerősöktől szerzi be).
Az alsó edénybe megy a víz, felforralod.
Ha felforrt a víz, öntesz belőle a felső edényben lévő teára.
Visszateszed a tűzre, lassú tűzön 15 percig "párolod".
Van konyhai tűzhelyre való verziója, de van klasszikus faszenes is, vidéken országút mellett olyanból árulják a teát az autósoknak.
-
viktorhu
veterán
válasz
Peterhappy #2621 üzenetére
Az az alsó edény főzi, mármint annak a gőze melegíti a sűrítményt a felső edényben.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Peterhappy #2618 üzenetére
Azt tudni kell a török teáról, hogy nagyon erősre főzik, utána külön öntik fel vízzel
Valószínűleg te a szirupból kaptál.
Mikor kamionoztam mi csak teáztunk a törökökkel.
Két napig mentünk mint a mérgezett egér. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Peterhappy #2618 üzenetére
-
iatti
aktív tag
válasz
Peterhappy #2501 üzenetére
már vagy két éve indítottam a nagytopikban egy két csöves mini express-el. a fiúk barátságosan fogadtak
aztán belecsaptam a lecsóba egy gc+m.mini párossal. most itt hirdetem az igét. gyertek,jöjjön mindenki a hardcore-ba
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Peterhappy #2245 üzenetére
En meg soha nem ittam, azt se tudom joforman, mi fan terem,
próbáld ki -
válasz
Peterhappy #2239 üzenetére
Mizudashi jó cucc, de minőségi kv-t kell belerakni, filterpörit keress mert ha beleraksz valami sötét olasz pörkölést akkor azt senki nem fogja meginni. Őrlőből olyan kell ami elég durvára tud darálni, valamelyik egyszerűbb Hario megteszi.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Peterhappy #2245 üzenetére
Gyere máskor is, ez a Softcore topik.
-
válasz
Peterhappy #2245 üzenetére
Nekem is hario van. nyugodtan vedd meg jó lesz.
-
válasz
Peterhappy #2239 üzenetére
Nem kell olyan hatalmasa feneket keríteni neki és felesleges a huszonezer forintos kiadás erre.
Hűvös-hideg kivonatolás.
Otthon is megy lazán!
Az én receptem:
Egy szép tiszta, igen nagy gonddal kimosott leváros beföttes üveg. Van egy franci márka, aminek sima a belseje.
A hozzávaló kávét grizes szeműre, vagyis durvára darálod.
A szűrt tiszta víz hozzá szigorúan kézmeleg.
Üveg+víz-dara bele. Elkevered. Tető rá!
Mehet a hűtőbe!
Párszor teljesen megkevered és 12 óráig szépen benne hagyod.
Majd leülepszik és szép tiszta, aromás kávét kapsz, amit vagy leöntesz, vagy szűrőpapíron átszűröd.
Ennyi! -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Peterhappy #2239 üzenetére
cold brew egy elég érdekes/megosztó dolog. talán a cafe frei-ben tűrhetőt adnak, csak kérdezz rá, hogy mennyire friss.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Peterhappy #2212 üzenetére
A getupot nem , de az Omniát igen.
Jó az a másnapos belembe. -
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #2212 üzenetére
Én még arra sem, hogy a Get up!-ot őrlik!
-
#49155328
törölt tag
válasz
Peterhappy #2202 üzenetére
A pattintós tejszínt ne felejtsd hozzá, az alap!
-
válasz
Peterhappy #2090 üzenetére
Heti 40 kávéhoz karcsú lesz sztem vagy nagyon sokat kell majd karbantartásra figyelni. De ezért a pénzért jelenleg nem kapsz jobbat. Egy sage barista express lenne nagyon jó, de az 200k.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Peterhappy #2090 üzenetére
Legalább lesz független vélemény a kis gépről.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Peterhappy #2090 üzenetére
06-70-4556545 ez a Béla száma néha a felesége veszi fel.
Elmond mindent amit tudni szeretnél.
Nagyon segítőkész. -
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #1890 üzenetére
Befőttesüvegben, színültig töltve hogy minél kevesebb oxigén legyen benne. Én így csinálom…
-
iatti
aktív tag
válasz
Peterhappy #1886 üzenetére
én nem szoktam fagyasztani,de az álmoskönyv szerint igen.
de ha már fagyasztasz,lehet érdemes negyedkilónként elosztani. látom megelőztek a válasszal.
-
válasz
Peterhappy #1886 üzenetére
Erdemes fagyasztoba, minel kevesebb levegovel, es hasznalat elott egy nappal vedd ki szobahomersekletre. Esetleg kiporciozni heti adagokra, es csak egy legyen kint, a tobbi a fagyoban.
-
#49155328
törölt tag
válasz
Peterhappy #1882 üzenetére
A lidl bio kávé a legszarabb amit vehettél.
Velencei gondolások az jó választás. -
válasz
Peterhappy #1882 üzenetére
Mindenkepp probald ki a 4-5000 ft-os kategoriat, egyszer beruhazol, utana pedig eldontod, hogy mennyire eri meg neked. Izekben lesz kulonbseg. Bravostol a cibetszarig eleg sok mindent vegigprobaltam, de mivel nem ertek hozza es egy vackos philips superautomatam van, arra jutottam hogy 7k/kg folott (szamomra) kidobott penz. 5 korul volt egy csomo jo ami izlett, a bolti 3000 koruliekbol minimalis jon be, dragabb vegigkostolni/vegigszenvedni mint jobbat venni. Enyem talan 10g kavet eszik, 50ft 30ft helyett egy erezhetoen jobb kaveert jo deal.
-
iatti
aktív tag
válasz
Peterhappy #1882 üzenetére
azt nem tudom hogy a gépeden mit vennél észre,de kotyogónál is kijött a különbség. a gondolások még most is 4400ft a kiló.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #930 üzenetére
Kóstold meg egyszer ezt! Picit fűszeres, szerintem nagyon finom kávé: Jingle blend
-
Gibo
senior tag
válasz
Peterhappy #909 üzenetére
az durva...nálunk konszenzus van. Azt rendel a cég amit mi mondunk
Egyébként kezdésnek majd sárga Helmut Sachers lesz. Aztán ha maguntuk, akkor vagy váltunk kék/piros-ra, vagy keresünk magunknak egy másik kávét.
(#925) FPSTunker Ilyesmin nem igazán szoktak spórolni nálunk de majd kiderül...nem akarom elkiabálni
Bécsben dolgozom, osztrák cégnél. Azért arra oda szoktak figyelni, hoyg mindenböl normálisat vegyenek.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #923 üzenetére
Hát ezt így konkrétan nem akartam leírni, de az biztos, hogy sokkal nagyobb a különbség az élvezeti értékében, mint az árában, a Gondolásokhoz képest.
-
dugesz77
őstag
válasz
Peterhappy #923 üzenetére
Én Auchan 100% arabicás szemeset iszogatom automata gépből . Néha egész jó áron adják 399Ft volt legutóbb is a negyed kiló. Semmi extra kiütő íz, talán ez a legnagyobb előnye teljesen jó alapkávé.
Mostanában talán ár/érték arányban a legjobb számomra a piros Barista Omnia (már ha nem kapok AVX Goldot) 1600 körül van a fél kiló annyiért nem rossz az sem. -
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #909 üzenetére
Háát pedig a Sega a Gondolások után...hogyismondjam...
-
oszy
veterán
válasz
Peterhappy #812 üzenetére
Megláttam, hogy index, el sem olvastam
-
dugesz77
őstag
válasz
Peterhappy #812 üzenetére
Na ehez azért sokat kellett kutatni (egy évet biztos a cikk szerint)
"A Matter nevű folyóiratban publikált kutatás eredménye szerint a megoldás az őrlés minőségében lehet: minél finomabb az őrlés, a kávé annál nagyobb mennyiségben oldódik fel a vízben. Ha a kávét a lehető legfinomabban őrlik, hogy minél nagyobb kávéfelületet érjen víz, akkor viszont a finomság miatt eldugíthatják a szűrőt, és nem tud ott átmenni a főzésnél a víz."
Megoldás " durvább őrlésű kávét kell használni".
Erre rájön bárki aki magának darálja a kávét. Az ,hogy egy 7-15 mp alatt készített kávé az nem igazán presszó az egy dolog de az utolsó mondat rendbe rakta a dolgokat miért is okoskodtak: "a gyorsabb főzéstől nőtt a bevétel" -
#49155328
törölt tag
válasz
Peterhappy #812 üzenetére
Bullshit!
Próbáld csak ki egy naked karral, lehet takarítani a konyhát!
-
Gibo
senior tag
válasz
Peterhappy #571 üzenetére
a legfinomabb csoki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest