Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
Belahaver #6766 üzenetére
Ezért kellett volna elolvasnod az első hsz-emet, hogy ne írkálj fölöslegesen. Direkt gondoltam az ilyen felfogású emberekre, amikor gondosan megszerkesztettem
Nem nagy kunszt, csak el kell olvasni
Persze hiába olvasod el, ha nem megy az értelmezés...
Ha az utána lévőket is elolvastad volna, akkor azt is tudhatnád, hogy a régi főzővel van olyan bolti tégla, amiből SZÁMOMRA jó kávé főzhető.
Hihetetlen...mintha személyes sértésnek vennéd, hogy máshogy is lehet csinálni a dolgokat az elképzeléseden kívül
-
SirRasor
addikt
oszy csak annyi volt a kritérium, hogy boltban kapható darált legyen. Mivel nem tudtam melyik milyen, majdnem mindegyikből vettem egy 250g-osat és így szépen végigkóstoltam őket. Emlékszem listát is vezettem róla és pontoztam 1-10-ig, de már nincs meg a lista (meg amúgy is szubjektív).
Amiket biztos próbáltam:
Tchibo Family, Omnia Classic, Eduscho Dupla, Bravos Classic, Segafredo Intermezzo és a kedvencem, a Lidlis Bellarom Gold (100% arabica). Illetve még számtalan, amiknek a nevére már nem emlékszem. Egyszer találtam egy top10-es kávétesztet és az abban lévőket is végigpróbáltam
Ja egyszer próbáltam valamilyen Lavarazzát ami jó drága volt, de kifejezetten rossz volt az íze.
(Omnia Evening - koffeinmentes - ezt még mindig iszom 2 naponta)Ami feltűnt, hogy minél több arabica van benne, annál kellemesebb az íze, persze annál drágább. Minél több robusta, annál keserűbb, de annál erősebb. Mondjuk a DeLonghi EC 230-ban nincs hőfokállítás és gyanítom elég forrón főz. Ha lejjebb lehetne venni, akkor a robusták se lennének annyira rosszak (vagy de, mert a 200 ml lötty vagy 40-50 mp alatt folyik le).
Belahaver nem, nem "tök mindegy" miből készítem, amit írtam is az első hsz-ben. Komolyan nem értem miért kell hozzáböfögnöd a nagy semmit.
-
SirRasor
addikt
válasz
Mr.Csizmás #6744 üzenetére
Pedig azt hittem minden kérdésre felkészültem
Persze, hogy nem tölt ki egy adagot, direkt főzöm így. Pótfilter sincs ezekhez, nemhogy szűkítős. Nem fémre gondoltál karosoknál? Olyat láttam már, de nyilván nem kompatibilis. Vagy mutatsz egy képet, hogy mire is gondoltál?
RetepNyaraB Köszönöm a tippet, akkor vadászok világosabb pörkölésű Arabicat.
Direkt rakok kevesebb kávét bele (5-7g talán, a hozzá adott adagolókanálból 1 csapott adag). Így szeretem, illetve költséghatékony és a keringésem is megköszöni.oszy árukeresőn nincs 60k alatt, úgyhogy ha pont ilyet vennél, akkor hajrá.
Ennek a kistestvére van nekem (DeLonghi EC 230), ugyanolyan 1 és 2 személyes filter van hozzá. Ahogy írták az értékelésnél: picit kevesebb kávé fér bele alapból, mint más főzőkbe, tehát picit gyengébb kávé készíthető vele, cserébe kevesebb fogyMivel állítható a hőfoka, ezért nem kell annyira barkóbázni, hogy milyen kávét vegyél hozzá.
Amúgy a DeLonghi szerintem nagyon jó márka kompromisszumnak. Ha nem akarsz rá sokat költeni és relatíve elfogadható minőségű kávét inni kínlódás nélkül (lásd Dyde előtted lévő hsz-ét), akkor jó lesz ez. Próbáltam amúgy a 15k-s 3,5 BAR-os gőznyomásos főzőjüket is és kategóriájában az is remek. -
SirRasor
addikt
Sziasztok!
Van még egy kis Lidlis Bellarom Gold-om, amit egy DeLonghi EC 230 karossal főzök.
Most szereztem egy használt filteres kávéfőzőt, amivel reggel is lehet HALKAN kávét főzni és igazából nem is olyan vészes a végeredmény. Picit hülyén néz ki, hogy a nagy filterbe 1 kanálnyi kávét teszek (gyengén iszom)Milyen kávéval etessem a legjobb eredményért, ha hosszú kávét iszom? 300 ml-es bögrébe legalább 200 ml-t főzök le, aztán mehet bele a cukor és tej.
Persze néha rendelhetek AVX-eset, de ahhoz először azt kell tudni, hogy hosszú kávéhoz egyáltalán mi való: világos, közepes vagy sötét pörkölés vagy arabica, robusta vagy valami blend a kettő között...a szimpla bolti egyszerűbbnek tűnik.
Mielőtt nekem esnének a nagy kávésok:
1. nem, nincs ugyanolyan íze az összes boltinak: a fenti karossal legalább 10 félét végigpróbáltam, mire a Bellarom Gold mellett letettem a voksom (most időt szeretnék spórolni a segítségetekkel)
2. nem érdekel, hogy van jobb főző, minimum vegyek egy darálót stb., nem megyek le abba a nyúlüregbe. Ezért is váltok vissza karosról csepegtetősre. Még az se érdekel, hogy picit zaccos a végeredmény (talán még egészséges is?).
3. tudom, hogy tej és cukor nélkül kéne inni, de...úgy meg nincs jó íze naAhhoz friss kávé kell(drága), jó darálóval(~30k+) és jó főzővel(~150k+). Annyit nem szánok rá. Pláne, hogy pár évente tönkre is mennek.
Plusz a csepegtetős konstrukcióeléggé elnyűhetetlen és takarítani is könnyű. -
SirRasor
addikt
Ha valaki mostanság akar acél kotyogóst venni, akkor a fél internet feltúrása után eljutottam a Forever Miss Perla-ig.
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Régen kukáztam egy Bialetti Moka Express (6)-ot, mert alu...most vennék rozsdamentes acélt. De milyet? 1000 féle van.
Van 2500-ért is Perfect Home és 10+k-ért Bialetty Venus/Kitty.
Van itt olyan, aki próbált esetleg olcsót és drágát is, hogy van-e a lefőzött kávéban érdemi különbség közöttük?A másodlagos szempont, hogy havonta 1x be tudjam tenni mosogatógépbe, mert az mégiscsak alaposabb. A Venust elvileg nem lehet, csak a Kitty-t, pedig rozsdamentes mindkettő. Erről valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen program, ami...?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest