- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
uffneked #12574 üzenetére
Fb home barista oldalon van egy 2009-es GC, pid+rézcső+ tágulási. Sajnos a lényeg, azaz a nyomásszabyzás nincs benne, de 130k-ért így is jó ajánlat!
-
válasz
uffneked #12574 üzenetére
Hát figyuzz, én amit a hc csopiban mondtam, azt tartom. Ha bejön a pides, nyomás szabályzós, 58-as Hófehérke 100k körül, az olyan ajánlat, amihez bármi más a kanyarban sincs. De egyelőre még nincs itt, az is igaz. Százasért GC-t nem kapsz, legfeljebb alapkiépítésben, ami vékonyka tudású. Dedica az komoly visszalépés már. Rancilio pedig közel sincs 100 rugóért.
Barátom használ sima Bambinot; ha eltekintünk attól, hogy röhejesen túl van árazva és vizes trutymó pogácsa jön belőle, mert nincs benne háromjáratú szelep, akkor rendes őrlővel jó italt tud készíteni.
-
-
PetiCalvus
csendes tag
válasz
uffneked #1817 üzenetére
Én igazából csak presszóhoz fogom használni. Elvileg jónak kell lennie hozzá, legalábbis azok alapján, amiket az AVX írt róla FB-on. Kérdeztem már tőlük más témában is és mindig korrekt választ kaptam, úgyhogy nem hinném, hogy a leírtak csak marketing célt szolgálnának.
-
waxos
csendes tag
válasz
uffneked #1801 üzenetére
Szerintem nem lőnél mellé a QM-el, nekem is az volt az első gépem. A mai napig használom, /még a GC mellett is, mert gyorsan üzemkész, meg vannak kávék, amik jobban ízlenek vele/. Mellé egy új Graef, egy 58-as tamper, mérleg és van egy bőven vállalható szetted 80 alatt
.
-
waxos
csendes tag
válasz
uffneked #1788 üzenetére
A prohardveres kávé topik tetején van egy összefoglaló, abban találsz segítséget géptípusra. Szerintem érdemes szétnézni az olaszpresszo.hu oldalon is, ott is találkozhatsz olyan géptipusok bemutatásával, amik között aztán érdemes keresgélni. Az előzőek közül néhány még most is felbukkan a 3 fórum valamelyikén vagy a jófogin, esetleg szétnézhetsz az ebay angol, olasz vagy német oldalain is. A legjobban akkor járnál, ha valamelyik fórumozótól tudnál átvenni egyet. A kávéológián pl hírdetnek egy régi Quick Millt, a jófogin Gaggia Evolutiont, de jó lehet kezdésnek egy Saeco Aroma (a billenőkapcsolós változat) vagy egy rézbojleres Jura Rio Vapore/A100 is, picivel többért akár Gaggia Baby. Ezek általában stabil robusztus gépek, csilivili elektronika nélkül, némelyik később tuningolható is. Esetleg megkeresheted sz. zs. fórumtársat is, ő már több gépet is látott közelről, így technikai segítséget, tanácsokat is tud adni. Meg hátha van a G Classicon kívül nála is vmi.
-
iatti
aktív tag
válasz
uffneked #1788 üzenetére
én mindjárt az elején próbáltam előhúzni a piros hetest.az első lépcsőt kihagyva/graef/ mindjárt a középmezőnyben indítottam,egy mazzer minivel.mégis csak 12kg a picike
most is az van meg már kb 2éve. vagy mondják a kézit. biztos jók,de nekem nincs kedvem reggel az ágyból kipattanva 20-30-40s tekergetni.
-
waxos
csendes tag
válasz
uffneked #1781 üzenetére
Szerintem a Graef elég lehet kezdésnek, a másik fórumon is sokan használják presszóra, ráadásul filterre is jónak mondják. Ott az a mondás, hogy elektromosban a Graef és egy használt Mazzer közötti sávban tulajdonképpen nincs semmi amiért érdemes pénzt adni. Gépnél szintén érdemesebb valami használtat nézni (és nem is feltétlen kell csak Gaggia Classicban gondolkozni) , és akkor relatíve pici pénzből lesz egy szetted, amivel eldől, hogy tetszik-e egyáltalán az eszpresszózás, meg ami azzal jár.
-
válasz
uffneked #1781 üzenetére
Javaslatom.... Értem az aggályaidat, segítek!
Találsz a téma mellett egy zászlót és egy kukajelet....
Nyomj rá a kuka jelre, majd az igen, törlöm a témát...
De ha biztosra akarsz menni, akkor a komplett belépést törlöd.Vagy a kávéscuccokra költendő pénzt odaadod a kedvesednek, esetleg veszel egy "új kedvest" ezen.
-
válasz
uffneked #1756 üzenetére
Én úgy írom a véleményemet, hogy az instant kávétól a kotyogóson át a drága eszpresszógépekig bejártam az ívet, de visszatértem az egyszerű kézi vackokhoz (Cafflano Kompresso, Aeropress, stb ). A puckpuck tényleg jó
Ha előrelépnél majd egy karos eszpresszógéphez, jó lesz az a Graef 702. Ha viszont lenne jobb helye a zsének vagy nem akarsz belemerülni, akkor a Graef árának töredékéért egy, a tudásának nagy hányadát birtokló, síktárcsás gépet is vehetsz. Ráadásul egy nagyon pici gép, ami nem is hangos.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest