- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
És mi a baj az olaszos kávéval? Ott lehet még mindig a legjobb kávét inni random kávézóban (és ehhez nem 10 ezer forint / kilós kávét használnak). Vettem Ausztriában magyar téli szalámit, amin büszkén virított a piros-fehér-piros felirat, hogy osztrák termék, nem is volt vele semmi baj, és azt is elfogadom, ha egy osztrák azt mondja, hogy az jobban megfelel az ő ízlésének, de igen furán érezném magam, ha azt magyaráznák, hogy a magyarok nem tudnak szalámit készíteni, inkább osztrák téli szalámit vegyek.
Szerk: persze ha a trendek a fontosak, és nem a jó kávé, akkor természetesen nem szóltam semmit, éljenek a trendek. Egyébként nemcsak kávéban, hanem pl. pizzában vagy tésztaételekben sem az olaszok diktálják a trendeket - gyakorlatilag az amerikai recepteket ismerjük az olasz ételekből. De azért egyszer kóstolj meg egy sima margherita pizzát Nápolyban, és annyira más élmény lesz, hogy utána nem akarsz majd máshol pizzát enni.
-
viktorhu
veterán
Nagyszerű
Mehet akkor a sznobverseny az amatőr topikban
Az igazi espresso még mindig olasz, ők pedig keverik szépen a kávéfajtákat attól függően, hogy mit szeretnének elérni. De itt mindig oda jutunk, hogy az olaszok nem értenek a kávézáshoz, kizárólag Magyarországon lehet jó kávét pörkölni - ja meg az Alzánál
-
contaxg
veterán
A tiszta robusztával nincs semmi bajom, főleg tejjel hígítva. Nálam lejőn az édesség is az ízben ezzel a kávéval. De az biztos, hogy karakteresebb mint pl egy Pellini a MM-ból (ami szerintem jobb mint egy Oro amit hasonlón áron akciózták vagy talán még olcsóbb is volt mint a mostani Tesco ajánlat). Nyilván ha nem csak robuszta lenne az ára is más lenne.
Megnéztem ismét a csomagolását. Régebben csak a magyar cég volt feltüntetve (Platinumcafe Kft, Baja), de most már rajta van egy olasz csomagoló, gyártó is. -
mekker
őstag
Más a mérce, ha nincs az embernek őrlője, stb. Ezzel a mércével mérve x ideig iható az előre őrölt kávé. Ez kb fél hét nálam, a vietnámi tovább is eláll (lehet csak a jellege miatt érződik így).
Mindegy is. Egyelőre csak lelkes amatőrként mérem fel a topikot (hányan triggerelődnek, mit szabad, mit nem).
-
-
Karos géphez akarnám.. köszi hogy figyelmeztettél.
Akkor a jól bevált Graef a javasolt?Csak például itt az AVX-nél is láttam, hogy időzítős a darálás, ez sokkal egyszerűbbé teszi. Ahogy látom Graef esetén ameddig ott tartom, addig darál. Pl ha párom szeretne kávét inni, kényelmesebb az időzítős
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
uffneked
aktív tag
Szívom a fogamat nagyon, mert felültem a körhintára... Elindultam onnan, hogy kéne valami drip... Későn jön meg a V60 szett, addig legyen egy Aeropress... Akkor szar a MiniMill, legyen valami jó daráló... Ha már veszek jó darálót (pláne a PRO-t, ami presszóképes), legyen már valami presszógépem is...
Ezt pár éve eljátszottam a fotózással is, így lett a DSLR+kitobi packból hirtelen egy millás eszközpark.
Jó lenne ezt elkerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Tudományos Pandémia Klub
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged