Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Aethelstone #9596 üzenetére
+1
-
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #9586 üzenetére
De azért, büszke vagyok rá, hogy lightweight, kompakt cuccokat tudok összehozni, amit egy másolás után lehet is indítani anélkül hogy egy 6 terabyte-os vinyót megtöltenénk keretrendszerrel, meg a keretrendszer keretrendszerével, és a keretrendszer keretrendszerének a keretrendszerének a függőségkezelő keretrendszerével, amivel lehet a végső keretrendszert keretrendszerelni
De sajnos a divat nem erre visz
hanem hogy "vegyééé új gépet azon menni fog így is"
-
válasz
Aethelstone #9552 üzenetére
> Spring Data
DeltaSpike> Spring Boot
Wildlfly Swarm> Spring Rest
JAX-RS (RestEasy a konkret implementacio)De miert kell ruhellni? Na mindegy, fejezzuk be.
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9552 üzenetére
Bár nem rólam van szó, de ha már ... Igen, abszolút kódolok és reviewzok. Nem ilyen enterprise architect vagyok aki meetingekre jár és ott okoskodik. De, elég részletesen bele tudok merülni a technológiákba igen, hiszen ez a munkám, hogy meghatározzam az irányokat. Azért felelek, hogy jó döntéseket hozzak és jó irányba tereljem a projektet és csapatot, sőt a cég stratégiáját.
Dev környezetet, infrát,, db-t, CI-t, fejlesztői teszt alap struktúráit, integrációt, az alap framewörk megoldások elsőprő többségét, a fejlesztési folyamatot, a branchelési stratégiát meg még ki tudja mit én rakom össze. Csapattagok többnyire feature-t fejlesztenek.Írtál pár dolgot, mi az, ami miatt Spring, de semmit arról, hogy mi az, ami miatt nem Java EE.
JSF-hez hozzá sem nyúltam pár éve, előtte sem saját elhatározásból.
Java EE nem azt jelenti, hogy akkor JSF-et kötelező használni webre. Eleve nem csak webalkalmazás létezik, másrészt meg hülye lennék JSF-et választani, sőt bármilyen Java alapú webes frameworköt.
Nem volt "JSF vs gwt/vaadin", csak a te fejedben, Már csak azért sem, mert Java EE és gwt / vaadin semennyire sem zárja ki egymást. A JSF-fel csak tippeltem, hogy az biztos nem szíved csücske. Nekem se, de a Vaadint is hasonló baromkodásnak tartom.Alkalmazás-szerver vs Servlet Container. Szerintem erről ne nyissunk vitát.
Hát a semmivel nem tudok vitatkozni.Spring Data - Deltaspike, két saját projekten eddig bevált.
Spring Boot - ezzel mit szeretnél? Ezért használjon valaki Springet? Enélkül nem élet az élet? Csak így lehet?
Spring Rest - egy REST API az valami olyasmi, amire csak a Spring lenne képes 2017-ben? Lehet, hogy csak álmodtam, hogy ma is vagy 5db REST API-t implementáltam A-Z-ig (wildfly / resteasy).Satöbbi. Igen, rühellem az EE-t. Pont. Befejeztem.
El se kezdted, de oké, nem is számítottam többre. -
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9545 üzenetére
Spring fanboykodáson felülemelkedve amúgy érdekes vita lehetne - bár nem valószínű
- , ha írnál valami releváns szakmait is azon kívül, hogy gyűlölöd a Java EE-t. Nem téríteni szeretnék, nekem se a Spring, se a Java EE nem a drágaszágom.
JSF ami zavar? Mást igazából nehéz elképzelnem, hogy mitől viseltetsz ekkora ellenszenvvel Java EE felé. Van megalapozott szakmai alapja vagy csak valami berögződés? Netán előző életedben EJB 1.1-et kellett használnod glassfish 1.0-n és azóta is rémálmokat okoz?
Elmúlt 4 évben többségében architektként 10+ Java EE projektem volt , de több Springes is, sőt most van egy OSGi leváltás is, volt zöldmezős, brownfield, meg totál legacy is. Sosem éreztem, hogy Spring az húde, Java EE meg blee.
Amikor tech stacket mérlegelünk architekt boardon, akkor általában sokadik szempont, hogy a Spring jellegéből fakadóan néhány lépéssel Java EE előtt jár.
GWT-t használsz meg Vaadint, közben írod, hogy IT-ban az évek az örökkévalóságot jelentik, holott ezek sem éppen jövőbe mutató technológiák finoman szólva és a trendek nem efelé mutatnak. Hogy van ez? -
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9538 üzenetére
Erről beszélek, bár lehet h nem jött le
(#9539) emvy a c# születése óta identitás-válságban van, és az a legborzasztóbb, hogy ezt tanítják a suliban a gyereknek, mert "ez ingyen van"...
-
válasz
Aethelstone #9538 üzenetére
Varjal, nem te vagy az, aki GWT-t hasznal?
Egyebkent kivancsi vagyok, mi az, amit Springgel lehet, EE-vel nem. (Szerintem kb. egy atlagos uzleti alkalmazast ugyanolyan nehez/konnyu megcsinalni barmivel - Spring, EE, Node.js, Clojure, barmi. Ha nehezseged okozna, hogy 1 honap alatt atalj EE-re Spring helyett, az nem az EE-t minositi szerintem.) (Sot, akar azt is mondhattam volna, hogy C#-ra Java-rol, de annak mondjuk adnek 2-3 honapot, nullarol.)
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9532 üzenetére
Mitől lenne temető? Ennyi erővel az iparág 90%-ára rá lehet mondani, hogy temető. Pl a Javára is úgy általában.
Ha most azt mondta volna az Ora, hogy Java EE 8 volt az utolsó, és beszántja a francba, akkor is alaphangon egy évtized mire tényleg kikopik. -
válasz
Aethelstone #9532 üzenetére
Mit temet? (Ma jott ki a WF11..) Gondolom EE alatt mar nem lehet rendes webappokat irni, mert elromlottak a tranzakciok, vagy ilyesmi. Vagy 'tul heavyweight'.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Aethelstone #9519 üzenetére
Pusztán LDAP-ot akarok olvasni, nem LDAP-os autentikicóra, autorizációra van szükségem. Lehet arra innét az Spring LDAP elég? Ha igen, akkor az eredeti kérdésemet kiegészítem ezzel?
Melyik eszköz?
A neten olvasgatott információk szerint, bármelyik. -
bucsupeti
senior tag
válasz
Aethelstone #9440 üzenetére
.
-
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9438 üzenetére
De a többi program, vagy alkalmazás hogyan fogja látni azt, amit én a saját alkalmazásomban vágólapra másolok?
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9435 üzenetére
rude
Orionk (#9434)
Amúgy meg 201 Core Java Interview Questions, if jú parlevú inglis. Ha állásra pályázól nem árt ezekkel tisztában lenned -
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9426 üzenetére
Szia!
Úgy látom, hogy Te és floatr felhasználó már tapasztalt Java fejlesztők vagytok.
A munkahelyen melyik adatszerkezeteket használjátok a leggyakrabban?
Azokat akkor átnézném jobban, megtanulnám, mert a junior pozícióba a nyáron esedékes interjúimon biztosan elő fognak kerülni.ArrayList, LinkedList, HashMap -> ezek biztos gyakoriak. Ezeket már használtam többször. Mit lenne érdemes következőnek beiktatnom a gyakorlásaimba? köszönöm
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9424 üzenetére
ja, welcome in 2005
-
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9420 üzenetére
Ha nem is a user, de mondjuk windowsban olyan hiba lenne, ami miatt elveszik a könyvtárból 1 fájl és a user pont azt akarja kitörölni. Mert nem látja még, hogy nincs már meg a fájl, mert betöltötte az alkalmazásban az oldalt, ami kilistázta a mappa tartalmát, de az alkalmazásban nem frissül állandóan ez az oldal, csak ha újra be van töltve.
Szóval megnyitotta az alkalmazásban az oldalt, ami kilistázza a fájlokat és úgy marad mondjunk fél órán át, ami elég idő arra, hogy a fájl már nem létezik.
Most egyelőre úgy oldottam meg, hogy ezt a kivételt külön lekezelem.
De a fileexist megoldást is kipróbálom. -
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9417 üzenetére
Ja értem.
Hát ez egy olyan alkalmazás lesz, ami PC-Desktopon és Androidon is működik. Egy kliens alkalmazás, ami JSON adatokat kap és azokat dolgozza fel. Ha a User szeretné, akkor el is mentheti és törölheti őket. Ennyi a fájlművelet.
A folyamatos figyelést azért akarom a mappára beüzemelni, mert Mi van akkor, ha az alkalmazásban épp kilistázta a USER az elmentett fájlokat, azaz a mappa tartalmát és egy külön ablakban pl. TotalCommanderben kitöröl egy fájlt? Így ha olyan fájlt akar betölteni, ami nincs ott, akkor leállna.
Ezzel kapcsolatban van tapasztalatotok?
-
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9414 üzenetére
Mire gondolsz dosolás alatt?
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9404 üzenetére
JSON RPC, amit az ügyfél kedvéért csak REST-nek hív már mindenki. De már rég nem akadunk fent ilyen apróságokon...
-
Orionk
senior tag
válasz
Aethelstone #9405 üzenetére
Szia!
Nem elég bizonyos időközönként beolvasni a mappa tartalmát, hanem állandó jelleggel kell figyelni.
Kevesebb mint 1 másodpercenként kell figyelni a mappa tartalmát.Tehát inkább ez a gond a saját kód írással, hogy mi az, ami másodpercenként legalább kétszer tudna lefutni.
A másik gond meg az, hogy akármit írok ami saját az lassítani fogja az alkalmazást ahhoz a megoldáshoz képest, amit már megcsináltak és a JDK-ba beletettek.Vagy rosszul látom? köszönöm
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9397 üzenetére
Nálunk a REST sem REST
-
disy68
aktív tag
válasz
Előfordul persze, hogy megnő ez-az
.
Metódusok elnevezéséhez további segítségem nincs, de osztályokhoz, mindig jól jön az enterprisify.
-
sztanozs
veterán
válasz
Kivéve, ha vizsgafeladat
-
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9384 üzenetére
Azt hittem van itt profi processinges, aki 1-2 óra alatt kipattintja a feladatokat vagy legalább 1-2-t elmagyaráz elejétől végéig. Mert a java kódokkal még nem sokra megyek, azok nem futnak processingben.
De úgy látom ez valami alig használt program lehet, mert senki sem ért hozzá normálisan. -
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9382 üzenetére
Ez nekem azért nehéz, mert látok egy java programot, aminek nem minden sorát értem (hogy mi mit csinál) és akkor még át kell írni egy olyan programra (processing) aminek szintén nem ismerem a szintaktikáját. Ez olyan, mintha japánról kínaira kellene fordítanom, holott egyik nyelvet sem ismerem.
-
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9378 üzenetére
Nem is akarok én minden áron az lenni, az Alzheimer ellen végzem ezt a sulit
. Könyvtár szakra mégsem akartam menni, mert az nem elég nehéz.
-
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9374 üzenetére
Megnéztem a midpoint algoritmust, de nekünk vonalat kell rajzolni nem kört. Tehát ez már nem jó vagy akkor megint nem tudom, hogy hogyan kell vonalra átírni?
A második link nekem nem biztonságos oldalt jelez, ezért nem töltődik be.
-
nji
aktív tag
válasz
Aethelstone #9375 üzenetére
Még csak elsős vagyok és ezt a tárgyat másodikosoknak ajánlják azért töketlenkedem. De majd akkor jövőre megcsinálom.
Közgazdász vagyok, de még fejlesztő is lehetek, van olyan, aki már hat éve "töketlenkedik" és még mindig nem végezte el. Én még csak most kezdtem. A tudás bővítése meg sosem ártalmas, még akkor sem, ha soha nem leszek fejlesztő.
Az egzisztenciám már megvan az eddigi munkámból is, tehát nem ver a földhöz, ha nem leszek fejlesztő.Köszi az algoritmusokat, megnézem bár java ismeret nélkül nekem még kínai.
-
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #9339 üzenetére
azért, mert nem használ. Ugyan az az url, copy paste-el...
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9346 üzenetére
Konkrét megoldáshoz kapcsolódó kérdése volt; megkapta a választ. Sőt még javasoltunk is neki két libraryt. Szerintem jól járt velünk
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9342 üzenetére
Vagy a jackson, az még sokkaljobbabb
-
válasz
Aethelstone #9314 üzenetére
De ez elvileg UDP es az nem garantalja hogy kvazi egyszerre kapja meg az osszes kliens az infot a servertol, nekem eleg fontos a minimalizalt delay.
-
válasz
Aethelstone #9312 üzenetére
Valtozik a wifi halozat igen. Hol szobaban vannak a tabletek, hol buszban powerbankrol uzemelo wifi routeren. Multicasttal erdemesebb lenne? Most működik szépen az altalam emlitett módszerrel.
-
válasz
Aethelstone #9310 üzenetére
A koncepcio a kovetkezo:
Fogsz x db androidos tabletet, az egyik lesz a server a többi a kliens. Felcsatlakoztatod egy kozos halozatra az osszeset es talaljak meg egymast bármilyen konfiguralas nelkul.
Erre en ezt talaltam ki, de nem tudom egyébként mi ilyenkor a bevett szokas.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9302 üzenetére
-
smallmer
őstag
válasz
Aethelstone #9295 üzenetére
aha
ELTE-s. Egy a baj, bazira kevés a leadott anyag és ahhoz képest szerintem nagyon sok amit kérnek.
Sirpi csak 7 db dominot akarok küldeni, és több van a listában ezért meg 7-ig a for ciklus.
-
válasz
Aethelstone #9279 üzenetére
A port az fix, azt tudom elore, megadom const-kent, az ip ami kerdeses.
Konkretan akkor brute force módszerrel scanneljem vegig a tartomanyt?
-
Patrick76496
őstag
válasz
Aethelstone #9267 üzenetére
Heló!
Ezzel osztom el, hogy a pályán milyen valószínűséggel forduljanak elő az adott dolgok. Kicsit lehet hülyén van kivitelezve, de működik. Szakközép óta nem foglalkoztam javával, szóval 1-2 dolgot át kellett ismételnem a beadandóhoz.
Úgy tudom, hogy a zárójelben lévő szám a legnagyobb, amit randomizálhat, a +0 meg a legkisebb.
-
válasz
Aethelstone #9270 üzenetére
+1 gyorstalpaló.
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9224 üzenetére
Jasperreports is Apache POI-t használ xlsx generálásra (JRXlsxExporter).
Ill. használhat még jexcelt, de az csak xls-re jó (JExcelApiExporter).
Szerintem Apache POI-nál jobb ingyenes alternatíva nincs jelenleg. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Aethelstone #9186 üzenetére
Szia, mondtad, hogy írsz mik a Vaadin hátrányai. A fenntiekben csak részleteket írtál róla. Lehetne bővebben? Akár privátban is. Nagyon érdekel.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9182 üzenetére
Régen elég sokat kódoltam assemblyben. A C compiler paraméterkezelését használtam, a C compiler-féle formalizmusokkal, mert kellemes sémát adott a kódnak, viszont sokkal nagyobb kontrollom volt a kód felett, ha kellett. Ugyanez van a JS esetében azzal a különbséggel, hogy a JS lényegesen emberibb.
A másik dolog meg az, hogy itt framework-ökról beszélünk, ahol már -- pl az ExtJS esetében is -- nem a JS kódon van a hangsúly, hanem az API-n, azt kell ismerni. Ha ez a tudás hiányzik, akkor az GWT esetében is gáz, ráadásul sokszor volt már olyan, hogy productionben kellett böngészőn keresztül debugolni/patchelni, ami GWT esetében nekem elég körülményesnek tűnik.
Nem azt mondom, hogy nem jó, csak hogy nekem kevés, és eleget láttam már a kollégákat szívni miatta. Amellett úgy gondolom, hogy nem utópisztikus elképzelés az, hogy az ember rendelkezzen egy API használatához megfelelő JS tudással java dev létére.
-
válasz
Aethelstone #9178 üzenetére
Én ezzel nem értek egyet. A javascript jó, szerintem.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9168 üzenetére
meg (#9167) mobal
Korábban próbálgattam ezeket is, de az angular nálam ott vérzett el, hogy erősen épít a hekkelt markupra, a v2 meg fordítást igényel. A GWT meg túl távol áll a "valóságtól"
Nemrég találtam ezt a jQWidgets cuccot, ami elmondás alapján eldöcög angular2-vel is, de ez még mindig nagyon erőltetett.Az a borzasztó ebben az egészben, hogy a fejlesztők 99%-a az ingyenes megoldásokra repül rá, azok meg frontend oldalon elég véleményesek. Az ExtJS/Sencha meg ha nem lopja az ember, kisebb projektekkel nem kifizetődő
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #9161 üzenetére
Vaadin tapasztalat engem is érdekelne.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Aethelstone #9158 üzenetére
Kifejtenéd bővebben? Érdekel mert tanulgatom.
Tudom hogy két külön dolog, csak abból a szemszögből nézem. hogy a swingre az álláshirdetések alapján nincs szükség, míg a vaadin ismeret egyre sűrűbben bukkan fel. -
Chesterfield
őstag
válasz
Aethelstone #9148 üzenetére
Valami ilyesmi
Ezt találtam végül, de nem hinném, hogy ez a legjobb megoldás, nem is nagyon használják.
Ezzel így tudok a POM-ban hivatkozni rá:
${settings.servers.localhost.username}
-
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #9136 üzenetére
Még működik az eredeti fordítása rendesen, úgyhogy inkább csak átírtam a forráskódban és fordítottam.
-
törölt tag
válasz
Aethelstone #9138 üzenetére
Jelenleg ott tart a dolog, hogy jó a szöveg megjelenítése, ha a fordító és a VM is UTF8-al van indítva.
Viszont ékezetes bevitelnél hibát kapok:OS X-en nincs vele gond.
import java.util.*;
class ReadTest {
public static void main ( String[] arguments ) {
System.out.println("Írj be valamit: ");
char key;
Scanner scanerObj = new Scanner(System.in,"UTF-8");
key = scanerObj.next().charAt(0);
System.out.println("key: ' " + key + "'");
}
}Fordító:
javac -encoding UTF-8 %Name%.javaVM:
chcp 65001 (utf8-ra váltja a konzolt)
Java -Dfile.encoding=UTF-8 %Name% -
Chesterfield
őstag
válasz
Aethelstone #9107 üzenetére
Junit tesztet már írtam, de csak egyszerűbb osztályhoz, ahol szimplán a metódusok visszatérési értékét ellenőriztem.
Azt nem tudom, hogy hogy tesztelek egy ilyen osztályt.
Íratnom kellene vele az adatbázisba, majd onnan visszaolvasni, és azt ellenőrizni? -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Aethelstone #9071 üzenetére
Szerintem meg Kellően erős érdeklődéssel, lelkesedéssel és sok szorgalommal mindent lehet.
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #9079 üzenetére
Erre poénból rákerestem, és lám: [link]
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #9079 üzenetére
Gonosz
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Aethelstone #9073 üzenetére
Nekem nem okoz különösebb gondot if-else szerkezetet írni, a Bool algebra ismerete nélkül, nagyjából annyit tudva a témáról, amit néhány Java-c#-python könyvben írtak. Persze tudom, favágó vagyok.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Aethelstone #9071 üzenetére
Viszont lehet párhuzamosan tanulni ezeket a témát. Én például nem látom sok értelmét annak, hogy valaki elkezdi tanulni az oop paradigmákat, megtanulja az összeset, ír belőle egy ZH-t, majd rá egy vagy két félévre leírja élete első osztálydeklarációját és objektumpéldányosítását. Tartok tőle, hogy az ilyenből is csak olyan programozó lesz, aki ismeri az elméletet, ismeri a gyakorlatot, de a kettőt nem tudja hatékonyan összekötni. Sajnos sokszor láttam már ilyet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Aethelstone #9069 üzenetére
A programozás, sőt manapság alkalmazás fejlesztés nem csupán for/while/if dolgokból áll.
Csakhogy nem ez a téma. Azokról az előfeltételekről beszélek, aminek birtokában neki lehet kezdeni egy átlagos programnyelvnek, olyannak, mint amilyen a Java vagy C vagy más, földi halandóknak szánt programnyelv. Semmi szükség nincs arra, hogy Boole algebrával szopasd magad ahhoz, hogy megtanuld, Java-ban hogyan kell osztályokat meg objektumokat létrehoznod.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Aethelstone #9065 üzenetére
De mit tanítanak több féléven keresztül, ami nélkül nem lehet elkezdeni egy konkrét programnyelvet?
-
disy68
aktív tag
válasz
Aethelstone #9046 üzenetére
Természetesen a fejlesztő a devops-os a maga birodalmában
így neki illik tisztában lennie ezekkel.
-
eliterob
tag
válasz
Aethelstone #9031 üzenetére
Ez mit jelent? Én még kezdő vagyok nézd el kérlek...
-
eliterob
tag
válasz
Aethelstone #9025 üzenetére
Szerkesztettem az előző hozzászólásom
De ha kell még valami infó mondjátok -
törölt tag
válasz
Aethelstone #9012 üzenetére
Na várj ez így nekem kevés.
List-et még nem tanultuk, anélkül kéne abszolválni. -
válasz
Aethelstone #9008 üzenetére
Nem JBoss. Még a GC tuning az szokás, persze, de a G1 sokkal haklisabb, mint a CMS meg a többi volt.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8996 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem rossz.
Most épp az egyik nagyobb megrendelőnket szeretnénk java6-ról upgrade-elni. Majd ha ezzel megvagyunk, és a projektet teleszórt lambdák miatt feleannyi melónk lesz, akkor aszondom h qvajó, bár akit kirakunk emiatt a projektről, az nem fog örülniDe most komolyan. A nyelvi eszköz nem sokat ér, ha nincsen hozzá ütőképes API. Ezt bebizonyította már nagyon sok eszköz a java ökoszisztémában. Sőt már minden rookie tudja, hogy az igazi értéke nem a nyelvnek van, hanem az ökoszisztémának. A 8-as API-k elég jóra sikerültek, bár ez is kissé kétélű, nem szabad mindenkinek a kezébe adni, mert ismerek olyan embereket, akik csak nagyobb bajt okoznának vele, mint nélküle. Persze képzés mindenekelőtt, de úgy látom mindenkinek vannak korlátai sajnos, de ez már csak a gyakorlati hasznosítás problémája, nem az elméleti öröm.
-
válasz
Aethelstone #8996 üzenetére
Szerintem pedig musthave. Nem tudom miért kell mindentől félni.
-
válasz
Aethelstone #8992 üzenetére
Arra jo, hogy kicsit elgondolkozzanak az emberek arrol, hogyan is menedzselnek allapotot.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8992 üzenetére
Inkább a hozzá kapcsolódó API, mert önmagában csak egy rövidítés. De részemről ok.
-
válasz
Aethelstone #8983 üzenetére
Én simán átallitottam a csapatot egy 5 éves repoval együtt.
-
válasz
Aethelstone #8968 üzenetére
Iszom inkabb egy jo sort. Gyertek ti is hozzank sorozni. [link]
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8964 üzenetére
Engem csak az bosszant, hogy számtalanszor hallom puffogtatni, hogy aki SVN-t használ az inkább húzza le magát, mert a GIT istencsászár úgy általában, de értékelhető érveket nem nagyon látni. Amikor meg próbálom tisztázni, hogy mi az az aduász érv, ami ennyire nyilvánvalóvá teszi, hogy az SVN-nek vesznie kell, és GIT még a kenyérpirítóra is, akkor teljes kakukk. Az eddigi egyetlen értékelhető érv az volt most, hogy vonaton utazik és mobilnet. Gondolom nem ez teszi ki az idő nagy részét, de ok. Van már egy speciális eset, amikor esetleg van értelme a hype mellett.
Kicsit ugyanez az összes többi hasonló vita, amikor igazán érvek nem működnek, mert nem is nagyon vannak. Nem hallottam pl. a gradle mellett, hogy hierarchikus build, pedig elvileg mi el vagyunk tájolva az emlékek erdejében.
-
Lortech
addikt
válasz
Aethelstone #8959 üzenetére
Azért nem kell szándékosan félreérteni. Nálam simán előfordul, hogy egy adott branchre csak commitolok és remote-ba sosem jut el ( csak a commitok, de azok már másik branchen, vagy a commitok sem).
Sőt egyébként olyan dolgokra is használom a git-et, amiknél nincs is remote, csak az a lényeg, hogy verziókat vissza tudjam követni. Pl. saját doksik, lokális fejlesztői környezetek bizonyos részei, toolok, konfigok verziózása. Bár ez is megoldható svn-nel, csak nem áll már kézre. -
válasz
Aethelstone #8959 üzenetére
> Olyat sem, aki a GIT-nél nem a commit/push-t használta, hanem csak a commit-ot
Ez nagyon fura, en folyamatosan commitolok. Aztan idonkent meg fetch -> merge -> push.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8955 üzenetére
+1 a sült kolbászra
Ezt a lokális repository-t nem vágom SVNnél sem amúgy, kb arra jó, hogy megtanulja az ember. Vagy hogy a klasszikust idézzem némi módosítással: "Aki szerint ez version control, tegye fel a kezét, tegye fel a kezét, tegye fel a kezét..."
-
válasz
Aethelstone #8954 üzenetére
> A GIT-nél beletolod a lokális repódba, ami kb. ugyanaz, mintha nem tolod fel hálózati kapcsolat hiányában SVN-be.
Hat de rohadtul nem, mert van history, van rollback, vannak branch-eid -- helyben. Kevered a biztonsagi masolatot a commit historyval kicsit.
-
válasz
Aethelstone #8950 üzenetére
> Nem érzem, hogy releváns különbségek lennének a két rendszer (svn, git) között.
Hat de tokre vannak, mert akar vonaton ulve, nethozzaferes nelkul is tudok commitolni giten. A nemzetkozi projekt meg a full remote work az mas
-
válasz
Aethelstone #8946 üzenetére
+1
-
válasz
Aethelstone #8946 üzenetére
Nalunk eleg kritikus pont, mert ugye nincs iroda, 100% remote az egesz ceg.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #8937 üzenetére
Kene egy SCM topik. Vagy mar van?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Aethelstone #8934 üzenetére
Valoban, ezt en is most olvastam el. Ugy emlekeztem tok szopas volt a branching, lehet ez mar nem igy van... Mindenesetre a szerver komm miatt megis lassabb lesz.
A merge-el viszont nagyon sokat szivtunk anno, de most olvasom az is fejlodott SVN-ben az evek soran.
-
válasz
Aethelstone #8917 üzenetére
Minden feature vagy fix egy branch nalunk.
-
válasz
Aethelstone #8917 üzenetére
Ha kvázi egy szoftvert csinálsz 50 féle hardverre. Máshogy szerintem nem tudod megoldani jól.
-
válasz
Aethelstone #8915 üzenetére
Ezt szerintem projektje válogatja. Jelenlegi munkahelyemen van vagy 200 branch.
-
válasz
Aethelstone #8912 üzenetére
> A cégek jellemzően maven/svn kombót használnak
Azert az SVN nagyon nem skalazodik, ahogy en latom, a nagy cegek inkabb Perforce-rol mennek lassan git-re.
A Google-nal pl. sajat, Mercurial-ra epulo VCS van, mivel egyetlen repo van az egesz cegnel.
-
válasz
Aethelstone #8912 üzenetére
"hiába érkeznek az ifjú titánok gradle/git ismeretekkel".
Minek szekresszek xml-t ha nem muszáj? Miért kell ragaszkodni a mavenhez? Kevesebbet tud.
Az svn-ről meg nem tudok nyilatkozni. Az van ami van, ha nem akarnak váltani nem ha akarnak meg úgyis tudnak.
Szerk.: vállalati környezet persze egy kizáró ok, ezzel tisztában vagyok.
-
válasz
Aethelstone #8903 üzenetére
Ez is igaz, de nem tudom, hogy grafikában hány tizedesig illik használni a Pi.
-
válasz
Aethelstone #8900 üzenetére
Orai peldakodbol kimasoltam azt a reszt, azota mar atirtam PI-re
Amit el szerettem vna erni, hogy a gombom random pontjai random szammal legyenek eltolva ugymond kifele-befele, hogy ne szabalyos gomb legyen. Ezaltal hasonlitana a feladatban meghatarozott "aszteroidara".
-
válasz
Aethelstone #8900 üzenetére
Lehet, de lehet neki csak ennyi tizedesig kell.
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8890 üzenetére
Én írnék rá két AOP metódust, mivel a várakozás nem része az üzleti logikának. Kéne hozzá egy interfész, két provider implementáció, egy annotáció, konstansok, egy exception, arra megfelelő handler, egy advisor, egy provider factory, és egy spring kontextus. Betenném bootba, és egy docker pluginen keresztül akár 100 node-on is lehetne futtatni, ahogy a felhasználók szerint skálázódik a rendszer.
-
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #8862 üzenetére
Én napi 8 órában ASP.NET MVC-zek
Az egész StackOverflow .NET/C# és Windows, úgyhogy a kijelentésed erős túlzás
(#8871) Aethelstone: Ha Windows ökoszisztémában mozog szerverek környékén, akkor a C# nem, de a Powershell és a .NET környezet hasznos lehet.
-
szucstom
őstag
válasz
Aethelstone #8871 üzenetére
na, ezt jó tudni
Bár a PHP-t én azért lehet fenntartanám amolyan tartaléknak, mert ahogy nézegetem a hirdetéseket, keresik a backend-frontend fejlesztőket is. Azt meg néhány helyen lehet csinálni a saját szabadidődben is, így csurran-cseppen vmi mellékes
-
szucstom
őstag
válasz
Aethelstone #8869 üzenetére
Gondolom biztos azt hiszed hogy vmi hülye tizenéves. Egyébként 26 múltam.
-
szucstom
őstag
válasz
Aethelstone #8867 üzenetére
Na, úgy látom kezdem összezavarni itt a tavat. Lényeg, hogy a képzésen főképp szerverekkel foglalkoztunk, programozás nem sok volt. PHP-ból van némi alap, de az csak annyira, hogy egy oldalt meg tudok tölteni tartalommal, azontúl semmi. Elhatároztam magam, hogy vmit kezdeni kéne a programozási tudásommal is, de mivel nem vagyok jártas a témában, fogalmam sincs, mihez fogjak hozzá. Egyenlőre lehet, maradok a PHP-nál, azt fejlesztem.
Utána, hogy mi lesz, még nem tudom. Sok víz fog addig lefolyni a Dunán.
-
szucstom
őstag
válasz
Aethelstone #8865 üzenetére
szoftveres alatt azt értem, hogy azok helyreállítása, megfelelő működésének biztosítása, stb.... Amiket felsoroltál, nem is ismerem (bár hallani már hallottam róluk).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Aethelstone #8860 üzenetére
"ha pedig még nem tudod, hogy mit akarsz csinálni, de vastag/vékony kliens is érdekel, weboldalakat is akarhatsz majd egyszer csinálni, frontend és backend"
Ez C#-ra is 100%-ig igaz, egyáltalán nem igaz az, hogy C# = windowsos vastagkliens. -
fatal`
titán
válasz
Aethelstone #8819 üzenetére
Attól függ, hogy kell-e a boxing
Alapvetően inkább kotlin vagy scala
-
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8815 üzenetére
A kollégáim most migrálnak CVS-ről
(#8816) Chesterfield mindhárom JAR-t letöltötted, és bepakoltad a projektbe? Ez a hiányzó annotáció a 3. fileban van, amit linkeltem
Amúgy ha egy json array a bemenet, akkor inkább
Szemely[].class
kell neked -
floatr
veterán
válasz
Aethelstone #8813 üzenetére
Bár manapság már inkább égő. A gradle a menő, jövőre meg lesz majd valami syntax sugar build system
-
togvau
senior tag
válasz
Aethelstone #8776 üzenetére
nem, semmi sem indokolja. Adatcsomag, tetszőleges hosszúságú tartalommal. C#-ban és C++-ban is rendesen meg van csinálva, egyszerűen egy byte tömbbel tér vissza a függvény. Csak javaban nem.
-
Chesterfield
őstag
válasz
Aethelstone #8765 üzenetére
Természetesen guglival próbálkoztam legelőször.
Azt elfelejtettem leírni, hogy nem jodaTime, hanem java 8 localDateTime-ra van szükségem. -
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #8761 üzenetére
Legalább 10 féle módot próbáltam, már nincs meg csak max egy fél... A lényeg, hogy ezzel a (commandButton) gombbal szeretnék linket nyitni. Ehhez nem kell a forrás. Hanem egy kipróbált módszer...
Ha nulláról kéne feldobnod az Xhtml-be, akkor hogy csinálnád? -
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #8759 üzenetére
Forráskódot nem tudok adni. A problémákat nem tudom már pontosan leírni. Változatosak voltak. Kattintásra nem történt semmi....kb minden esetben.
Igazából egy commandButton-os workaroundra van szükségem...Azt nem dobhatom el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged