Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- Genius SW 5.1 Home Theater
- A fával keres kapcsolatot a Gigabyte új alaplapja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Pánik a memóriapiacon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Értem, ez nem volt teljesen világos, nem csak én értettem félre akkor.
Igen, valóban sokszor irritáló a sok checked exception. Talán Robert C. Martin-tól olvastam a Clean Code-ban, hogy ő Javában runtime exceptionök használatát javasolja, ahol csak lehet.
Szerintem egy jól megtervezett libben is teljesen jogos lehet az IOExceptionök dobálása: vegyük pl. a JDOM-ot, az XML beolvasásakor dobhat IOExceptiont és JDOMExceptiont is, mindkettő ellenőrzött. Mivel ezekre mindenképpen illik reagálnia a kliens kódnak, és nem is jelentenek fatális hibát jellemzően, ezért teljesen jogos ellenőrzött kivételként dobni őket.
Egyébként az Effective Java a témában azt mondja, hogy ahol nem lehet helyrehozni a hibát, ott dobjál ellenőrizetlen kivételt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 250 G5 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest