Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
ReSeTer
üzenetére
Néhány egyszerű példa:
String[] valami = { "ez", "az", "amaz" };System.out.println(valami[0]); // ezString az = valami[1]; // azSystem.out.println(valami[2]); // amaz
Egy lépésben építettem egy 3 fiókos szekrényt és mindegyik fiókba tettem 1-1 szót. Ezekre a fiókokra a szögletes zárójelben lévő számmal tudok hivatkozni és tudom felhasználni a bennük tárolt szavakat, például értékül adhatom egy másik változónak, vagy kiírhatom konzolra, stbstb. Vedd észre, hogy nullától számozódik. Próbáld ki más számokkal is.String[] masValami = new String[4];masValami[0] = "ez";masValami[1] = "az";masValami[2] = null;
Itt az első lépésben csak létrehoztam egy 4 fiókos szekrényt, de üresen. Ezt követően tettem valamit az első (0) és második (1) fiókjába. A harmadik fiókba (2) explicite null-t tettem, a negyedik fiókhoz (3) nem nyúltam, de annak az értéke is null. Egy üres fiókban null van.String[] megintMas;megintMas = new String[]{ "ezt", "csak", "ilyen", "terjengősen", "lehet" };megintMas[1] = "CSAK";
Itt először csak jelzem, hogy lesz egy fiókos szekrényem, de nem tudom, mekkora. A második sorban jönnek létre a fiókok (5 db), amiket fel is töltök. Az utolsó sorban pedig a második fiókban (1) lévő szöveget lecserélem arra, hogy "CSAK".
Játsz vele, kombináld, nézd meg, hogy mi működik és mi nem. Sok sikert.Ja igen, nem csak Stringgel működik, hanem más típusokkal is:
int[] szamok = { 4, 2, 3, 9 };szamok[0] = 8;int ketto = szamok[1];
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Mini PC
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen okostelefont vegyek?
- LEGO klub
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Gitáros topic
- Alien Deathstorm: új belső nézetes akció-horrort készít a Rebellion
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan, iPhone 17 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- MPG Z490 GAMING PLUS + Intel Core i7-10700K 8-Core 3.8GHz LGA1200 + Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB)
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- MSI GTX 1080 TI ARMOR videokártya, 11GB GDDR5X, 352-bit
- Apple Watch Series 4 44m CELLULAR + 2x töltő dokkolóval
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár INGYENES SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Piros 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- szinteÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 1TB Alcantara 1év garancia
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest