Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
ReSeTer #10871 üzenetére
Néhány egyszerű példa:
String[] valami = { "ez", "az", "amaz" };
System.out.println(valami[0]); // ez
String az = valami[1]; // az
System.out.println(valami[2]); // amaz
Egy lépésben építettem egy 3 fiókos szekrényt és mindegyik fiókba tettem 1-1 szót. Ezekre a fiókokra a szögletes zárójelben lévő számmal tudok hivatkozni és tudom felhasználni a bennük tárolt szavakat, például értékül adhatom egy másik változónak, vagy kiírhatom konzolra, stbstb. Vedd észre, hogy nullától számozódik. Próbáld ki más számokkal is.String[] masValami = new String[4];
masValami[0] = "ez";
masValami[1] = "az";
masValami[2] = null;
Itt az első lépésben csak létrehoztam egy 4 fiókos szekrényt, de üresen. Ezt követően tettem valamit az első (0) és második (1) fiókjába. A harmadik fiókba (2) explicite null-t tettem, a negyedik fiókhoz (3) nem nyúltam, de annak az értéke is null. Egy üres fiókban null van.String[] megintMas;
megintMas = new String[]{ "ezt", "csak", "ilyen", "terjengősen", "lehet" };
megintMas[1] = "CSAK";
Itt először csak jelzem, hogy lesz egy fiókos szekrényem, de nem tudom, mekkora. A második sorban jönnek létre a fiókok (5 db), amiket fel is töltök. Az utolsó sorban pedig a második fiókban (1) lévő szöveget lecserélem arra, hogy "CSAK".
Játsz vele, kombináld, nézd meg, hogy mi működik és mi nem. Sok sikert.Ja igen, nem csak Stringgel működik, hanem más típusokkal is:
int[] szamok = { 4, 2, 3, 9 };
szamok[0] = 8;
int ketto = szamok[1];
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest