Hirdetés
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA® driverek topikja
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- SSD kibeszélő
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
Azt hittem, már valami alter irányzat kezdett kibontakozni clean code-nak csúfolva magát.
Valószínűleg az én angol tudásom kopott meg, de ebben sem látom a tiltást. Persze kiemelhetném a "not to write" kifejezést az egészből, és ignorálhatnám az ezt körbevevő bekezdések tartalmát, de miért is tennék ilyet!Szerintem érdemes elolvasni a teljes fejezetet, ha még nem tetted meg. Különösen azokat a részeket, ahol azt ecseteli például, hogy totálisan felesleges leírni a kód mellé/alá/fölé, hogy mit csinál, mert az olvasó ezt amúgy is látja, viszont például azon ritka esetekben, amikor a miért kérdésre adandó választ kívánja megörökíteni a fejlesztő, a mögöttes szándékot, amit semmilyen más nyelvi eszközzel nem lehetne egyszerűen megmutatni, akkor érdemes ezt megtenni, hogy megkönnyítsük az olvasó dolgát. Persze a gányolást is lehet kommentben magyarázgatni, de a könyv többi része azt szajkózza, hogy ne gányolj, szóval...
Az általad idézett "not to write" arról beszél, hogy ha szépen írod meg a kódot, akkor a kommentek elhelyezése is szükségtelenné fog válni, mivel feltételezzük, az olvasó tud alapszinten jávául és minden szükséges információt megkap a konstansok, változók, metódusok és osztályok elnevezéseiből, struktúrájából.Semmi sem fekete vagy fehér, így tudathasadásról sem lehet beszélni, hiszen értjük az ajánlás mögötti szándékot és aszerint cselekszünk. A clean code szerintem meg amúgy sem szabály, hanem ajánlás.
A public api javadoc meg más tészta, az a feladata, hogy röviden összefoglalja a mögöttes funkció lényegét és tájékoztasson a használat módjáról, megspórolva az olvasónak a forráskód böngészését... de erről a többiek is sokat írtak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asztalos klub
- Titan Quest II
- Invincible VS - Így harcol Omni-Man
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- További aktív témák...
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Samsung Galaxy S22 - 128 GB - fekete - (157)
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro 256GB Kártya-független,Fekete Színben,88% Gyári Akku,Újszerű állapot
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest