Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby

tag

válasz #68216320 #10728 üzenetére

Csak annyit tudok a prjektedről, amennyit most leírtál róla, így lehet, hogy valamit félreértek.

1. Én most microservice bűvkörökben élek és a selfcontained alkalmazás a kedvenc, vagyis semmit sem vágok, cserébe viszont pici a cucc, és nincs benne ui. Természetesen a komponensek közti kommunikációt megvalósító DTO-kat, külön, közös projektbe teszem, hogy mindegyik komponens ugyanazt lássa.
    Ha látod értelmét a vágásnak (mert mondjuk több egymástól eltérő modul is használná), akkor vágj. Ha nincs értelme, akkor ne vágj. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy túl korán vágsz és később szívsz, hogy hát lehet, nem is ott kellett volna, ajaj.
    A több UI, több modul felállás szimpi.

2. A tesztet. Nincs hibátlan osztály. A tesztet. Leginkább párhuzamosan. TDD. Mondtam már, hogy a tesztet? :D Amúgy meg a te dolgod, ahogy jobban esik. Főleg, ha a teszttel kezded.

3. Ha valami nem komplex, én nem frameworközök, mert csak megköti a kezet, lassít, bonyolít. Amúgy passzolom a kérdést, nem tartom magam frontend gurunak. Persze lehet az, hogy mondjuk valaki csak az angulart ismeri és semmi mást, neki érezhetően könnyebb dolga lesz abban megcsinálni, mint szenvedni egy fura jsp-vel.

4. Ne származz le. :) Oké, hogy a nyelv megengedi, de attól még nem jó.
    Én nem osztom azt a nézetet, hogy ami úgy néz ki mint egy kacsa és olyan hangot ad ki, mint egy kacsa, az egy kacsa. [link]
    Az egy másik osztály.
    Ha mégis van némi közük egymáshoz, akkor még a composition-t tudom elképzelni, vagyis az osztály egy tagja lesz a meglévő cucc, és az osztályod csak az értelmes mezőket engedi ki az apiján.

Új hozzászólás Aktív témák