Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- RAM topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Házimozi belépő szinten
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88 #17797 üzenetére
Jó ötlet, úgy általában elég komoly eltéréseket lehet tapasztalni a hozzáállásban magyar és us részről is. Az is mindennapos, hogy az US oldalon fenn lévő hardverekről a magyar site még csak nem is hallott (pont Haswelles AsRock lapokat akartam nézni a minap a magyar oldalon, hiába.
Amúgy nem lehet, hogy a szír háború miatt szar a kupakolás (+Haswell)? Mégiscsak Izraelben tervezik a procikat, és lehet, hogy a jobb anyagok drónokba kerültek.
-
Erdei88
veterán
Kis kiegészítés a történetemhez. Sajnos kicsi félreértés történt, szó nem volt megvezetésről.
Intel-nél történő gariztatás menetét esetleg tudja valaki? A honlapja szerint 2015.Szeptemberig garis, igaz boxként van nyilvántartva
-
katt777
félisten
válasz
Flashget #17750 üzenetére
Dell? Kilóra viszik őket szervizelni. Ismerősöm gépében 3 hét alatt meghalt a vinyó, pedig otthon állt a gépe az asztalon, aztán úgy kapott másikat, hogy ketté particionálták, és a 2. partícióra rakták az OS-t (gondolom, az elsőn is ott volt). Ennyit a szakértelmükről.
Tönkrement proci v. nehezen tuningolható, nagyobb eladási ráta, hiszen a tuningra nincs garancia, hadd cserélgesse a user, ha nem elég neki, hátha, ha meg tönkremegy, rá lehet fogni, hogy a tuning miatt, és akkor azért vehet újat. Lehet, hogy odahaza kéne valakit megskalpolni az Intel háza táján.
Számomra egyre sanszosabb az Ivy, vagy tényleg az AMD, ha jó lesz ősszel, bár ez max. végső lehetőség.
-
Erdei88
veterán
Urak! Merjem-e megtartani ezt a proci? Kipróbáltam, működik
Mekkora az a tuning ami elfogadható ezeknél a prociknál? 4700@1,25V? -
mexel
veterán
I3 3220 procinak mi a gyári fesz érték? A biosban be akarom állítani, de több értéket is találtam és nem tudom mennyi lehet az igazi.
-
Tibiajax
nagyúr
segítséget kérnék,
lap: Asrock H61MV-ITX
proc:1155 Celeron G1610 Ivy
ramok: 2x2gb kingston ddr3 1600namost azzal tisztában vagyok, h ez a lap nem egy tunningbetyár, de valamennyi OC-t elvileg engedne, az én célom pedig nem lenne más, csupán hogy a ramok valahogy 1600-on járjanak..
de nem igazán jutok dűlőre vele, csak 1333-ig engedi. Tudtok segíteni?
esetleg a cpu órajeléből (na meg a feszből) is jó lenne lejjebb venni, de sztem ezzel a lappal az már biztos nem fog menni -
bombibmw
veterán
Akkor berendelem az Ultra-t és az egyik ügyfelemnél meg is csinálom.
Az utolsó mondatot miért írtad halványabban?
Ha nem cseszek el semmit,elég lesz még két évig biztosan a következő generációig(vagy még tovább,ha olyan lesz,mint a Haswell),utána az IHS moddingoltat fogják jobban venni úgyis. -
-
bombibmw
veterán
válasz
kovsol #17768 üzenetére
Ezt én értem,de mikor ragasztva van a kupak,akkor is recseg a lefogató,úgy erőlködik.
Ráadásul még egy kicsit el is mozdul a magon a kupak...
Nem jobb a ragasztás?
Úgy értem ,egy hibaforrással kevesebb.
De nem akadékoskodni akarok,ha azt mondjátok így jó,akkor így jó,legalább nem kell szarakodni a ragaccsal.(#17770) haly .
Én is Ultra-t veszek,itt azt mondták a srácok,hogy egy fokkal jobb is ,mint a Pro,no de nem hőmérsékletben.(#17772) Asbee: Meggyőztél,nem lesz ragasztás.
Egyébként Ti kb. mennyi megmaradt garanciánál csináltátok meg?
Nekem még csak 1 hónapos lesz. -
Asbee
veterán
válasz
ha1265 #17769 üzenetére
Hiába a réz, nem egy esetet találni netet, hogy polír kellett mert "beette" magát a rézbe is kicsit. Figyelmeztet is a tájékoztatója, hogy a kupakról el fog tűnni a felirat ami garanciavesztést okoz.
(#17771) ZozzHUN: Felmerült az is hogy a ragasztó által túl messze kerül a proci a kupaktól, ami ugye pasztázásnál szintén nem jó. Ezért sem erőltetném én a vissza ragasztást.
(#17773) bombibmw: Az alaplap recseg. NAgyon keveset mozdul el. Bőven annyit amennyi belefér. De ezért is mehet kcisit feljebb a kupak. Egy idő után már csak befelé nyomja a lap felé a kupakot.
-
ZozzHUN
addikt
Én majd valamivel szeretném visszaragasztani a kupakot. Sima átlátszó fürdőszobai szilikon? Vízálló, az van a dobozra írva, szerintetek akkor vizes rendszerhez jobb lesz ?
-
Asbee
veterán
Én inkább több kicsit ütöttem és figyeltem mikor lazul meg. Amikor meglazult akkor minden oldalnak finoman még egy ütés. (Elég hülyén hangzik egy proci setében az ütés.
). Így nem repült semennyit. Noctua van nekem is a kupakon. Vékony X-et tettem. Törölheted alkohollal nyugodtan én is törölgettem nem egyszer vele. Liquid Pro nehezen "kenhető" (inkább szétteríthető). Fülpiszkálót ajánlok hozzá, folpackba tekerve.
(#17765) bombibmw: Elmozdul de nem vészes és csak addig mozog míg rámegy a leszorító. (Gépet természetesen vízszintbe.) Kicsit feljebb kell tenni a kupakot, mert a lefogató picit letolja. De amúgy nem baj ha nincs 100%-ra ugyanott mint előtte. Ragacsot én óvatosan körömmel megoldást ajánlom.
-
bombibmw
veterán
Én is satus megoldást fogok alkalmazni.
Egyébként ennél tényleg nem igazán kell fogdosni,de én azért egy vatta új gumikesztyűt azért fel fogok húzni.(#17762) Asbee : Nem kell visszaragasztani?
Ahogy teszed rá majd a hütőt nem fog elmozdulni a kupak,nem okozhat így kárt a magban?
Ragacsot lekaparhatom simán a körmömmel,vagy mivel ajánlatos?[(#17764) haly/B]: Én középre és a négy sarokba(nem teljesen a sarokba) egyenlő nagyságú pöttyöt teszek.
(#17767) Asbee: A francokat,rá kell ba..ni egy jó nagyot.
-
Korrekt. Tetejére Noctue NT-H1 kerül, az már itt csücsül az asztalon. Jövő héten lesz liquid, aztán belecsapok a lecsóba. Satus módszernél neked hogy jött le a proci? Meglazult, vagy kicsit röppályára állt? (satu köré tervezek 3 törölközőt kifeszíteni, meg valami lavort, benne törölközővel a satu elé, hogy ha pottyanik, akkor ne a földre, vagy ne a sok kacat közé). Még egy kérdés. Alkohollal letörölhetem a nyákot is ugye? Ja és a kupakon lévő pasztát te hogy raktad fel? Pötty, vagy szétkented?
ZozzHUN: Szerény véleményem szerint, ezeket a procikat később könnyebben el lehet majd adni, mint a kupakos társaikat, mert már átestek a tűzkeresztségen, ráadásul sikeresen! A kövi tulajnak nem kell ezzel bajlódnia. Garancia meg úgysem fontos, mert egy proci, mint azt már oly sokszor hallottuk nem romlik el magától.
-
Asbee
veterán
Megfoghatod, de nem árt alkoholos valamivel áttisztítani utána, mert okozhat kellemetlen perceket ha nem indul utána a géped, de csupán csak összezsíroztad.
Ne ragaszd vissza. Kupak és mag közé csak Liquid Pro/Ultra. Kupakra én nem tenném. Hiába a réz. Satus módszerrel egyébként nem fogod annyira fogdosni.
-
válasz
Flashget #17758 üzenetére
Satus módszer lesz
A kérdés igazából az utána való teendőkre vonatkozott. Mint például, eddig azt hittem, hogy a proci ,,hátulját'' nem szabad megfogni, de rengeteg videóban látom, hogy mégis megteszik. Meg a visszaragasztásos, avagy vissza nem ragasztásos téma érdekel.
-
AAntii
őstag
válasz
Flashget #17758 üzenetére
Egy 58-60 ezres procinál mégis mennyivel dobná meg az árat a normális pasztázás? Még azt is egy jobb megoldásnak tartanám, hogyha mint a luxusautóknál kézi összeszerelésnél itt is készülnének prémium darabok, normális pasztázással (akár úgy is, hogy a gyárban egy külön részlegen direkt egy snitzeres alkalmazott megcsinálja a vásárlók helyett a pasztacserét, ami így nem érintené a garanciát és nem kellene attól sem félni, hogy esetleg megszalad a penge). Nekem is bőven elég a teljesítménye a procinak, de azt is el tudom fogadni, hogy van aki a minél magasabb órajeles változatokat keresi és akár még többet is hajlandó lenne fizetni az ilyen gyári darabokért.
-
Flashget
félisten
Én is úgy gondolom szándékosan teszik ezt. De úgyis lesznek mindig akik kupaktalanítanak.
3 évig én biztosan nem akarokMinek...mi az napjainkban egy átlagos felhasználás mellett, amihez kevés a 4,4GHz stabilan járatva? Szerintem semmi..alapon járatva a 3,4GHz is maxi elég egy 3570K-tól.
én csak annyit mondanék, hogy 18 mm-es snitzert használj ha kupaktalanítasz.
(szakmai ártalom ha meg is feszíted a pengét eltörik és nem fog egy sima pengéhez képest rombolni a prociban)
-
AAntii
őstag
válasz
ha1265 #17755 üzenetére
Rézre lehet, az alut "megeszi" viszont, illetve a nikkel is necces. Elvileg 10-szer jobb hővezető képességgel rendelkezik, mint egy jobb minőségű paszta, szóval nem rossz cucc.Hogy mit jelent ez a gyakorlatban, az jó kérdés.
COOLLABORATORY LIQUID ULTRA:
82 W/m-K
MX-4:
8.5 W/m-K -
válasz
Flashget #17750 üzenetére
Másodszorra nem követnek el ekkora hibát. Szerintem szándékos. Talán így akarják akadályozni, hogy a kevésbé merészek, akik nem skalpolják a procit, kihúzzanak vele 1-2 generációt. El nem tudom képzelni, hogy véletlen lenne. Ráadásul 40-80ezres procikon spórolnának a pasztával?
Egyébként, ha a kupaktalanítás szóba jött, aki már csinálta, tud valami tanácsod adni, hogy mit NE csináljak, mire ügyeljek stb? Pillanatragasztós esetet olvasgattam pár száz/ezer hozzászólással ez előtt, és megmondom őszintén, lehet megfordult volna a fejemben nekem is. Szóval ilyen sunyi dolgokra gondolok, amire nem figyel az ember. Kupakot ti visszaragasztottátok valamivel? Kupak fölé, hogyan raktátok a pasztát? Noctua paszta már itt van előttem, ez azt ajánlja, hogy egy 4-5mm-es gombócot rakjak középre, és majd a hűtő szétnyomja, viszont ugye most a kupak az nem lesz stabil, mozogni fog, tartanom kell, így is vállalható ez a módszer, vagy kenjem el esetleg ecsettel? (liquid ultrához majd jár elvileg...
)
Jövő hétvégén meg lesz ejtve a kis beavatkozás, lehet vidi és készül róla, de egy apró is beszámoló biztosan! -
Flashget
félisten
válasz
katt777 #17727 üzenetére
azok..én semmit sem veszek az ipontól..LeC-től inkább és olcsóbb is gari 3 év és a 3570K dobozt én bontottam ki...
Intelhez is eljutnak ezek a skalpolás történetek nem értem miért nem tudnak 1 dollárral többet költeni/proci a jobb pasztára a Haswell esetében már. olyanok mint a Dell laptopjai..jó gép de silány vagy egyáltalán nincs pasztázva a proci majd gariban a magyar srácok pasztázzák
-
ha1265
tag
Külföldi fórumokat olvasva kupak alá Coollaboratory Liquid Pro-t ajánlottak rengetegen, és eredményeik alapján is ez volt a legmeggyőzőbb számomra. Itthon én csak ezt találtam, nem tudom számít e valamit, hogy uv zöld meg óriás kiszerelés, de ez lenne az?
-
válasz
Howkeddlee #17729 üzenetére
3.5ghz-en simán. Mondom, nekem i5 van, és tényleg egy átlagos darabnak mondható, és 1.072V kell neki a 4ghz-hez. 4.2ghz-hez 1.144V, csak, hogy lásd a skálázódást. De most kipróbálom neked 3.4ghz-en, szerintem 0.9V-al is simán fog futni. A tiednél szerintem valami nem kóser, mert én még ilyet nem láttam.
A másik egy átlagos darabnak tűnik. -
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Olvastam itt, hogy egy I7 3770-nél a turbót 41-ig lehet állítani, (4,1Ghz) ez ok, mert próbából manuálisan beállítottam 42.-őt, amit a cpu-z ki is ír, de visszaáll teljes terhelésen 4,1Ghz-re. Utána már 41x-t ír ki. A kérdésem, akkor valakinek, hogy mehet Pl 4,4Ghz-en is? (nem vagyok egy nagy tuning majer, csak kíváncsi)
-
Johni5
őstag
Ha elszakad a doboz,legalább arra van jó sok garid.Mondjuk ha bevinnéd a boltba,biztos néznének.
Gariztatod a Intellel,mondjuk az sem 3 perc. -
odorgg
addikt
válasz
Erdei88 #17737 üzenetére
Eladó is trükközhetett, illetve Ipon is összekeverhette a procikat/dobozokat. Winnie-nek is annó bontott procit küldtek mikor megvette a 3570k-t újan. Gyanítom nem csak eggyet szoktak kibontani, esetleg beszerelni valahova tesztre, majd visszacsomagolni. Ugye ha nem figyelnek oda, nem nehéz összekeverni őket, és simán összekeverhetik. Csak az a baj ilyenkor az vevő szívja meg, pláne ha átvétel utánn hónapokkal szúrja ki a dolgot
Mindenesetre ez így szopás az biztos, nem irigyellek. Pláne ha az eladó sem túl készséges, a probléma megoldásában. Simán mondhatja ő is, hogy te cserélted ki, bizonyítani úgysem tudod az ellenekezőjét.
-
ha1265
tag
A dobozon egyébként hol van feltüntetve? Újonnan vettem de hiába forgatom a dobozt nem találtam sehol
-
Igen alapon ment a 3770k (3,5ghz) 0,96v-nál még a linx is hibamentesen fut rajta mostmár több mint 10perce!
Az én 3770k-m 1,045v-nál ment így! Az alatt sem indult!
Nekem az szokatlan,hogy ennyire alacsony feszen is fut egy 3770k. Ez amúgy mennyire jellemző egy Ivy-re hogy így is fut? -
-
ha1265
tag
Hali!
Sajnos 3570k-m 4.2-n 1.2-t kér, ahol IBT alatt belenyal néha 90 legaljába, de erős 80 teteje a hőfok. Corsair H60 próbálná visszafogni, kérdésem lenne, hogy 1.2V mellett ivy-nál ez normális és csak a h60 gyenge, vagy azért itt még lenne a hűtőben tartalék csak valami más error van?
Cooler Master IC Essential E1 paszta van alatta jelenleg. Ez ideiglenes, amíg bele nem vágok a kupakolásba, akkor komolyabb cuccokkal kenegetnék. -
válasz
#40485120 #17716 üzenetére
Ezt biztos nekem szántad?
Egyébként i7 8 szálon dolgozik, valamivel jobb átlag tuningpotenciál, és katt, itt egy összehasonlító teszt. i5, igaz szintetikus tesztben, de 4.5ghz-en hozza azt, amit az i7 alapórajelen.Más: Valaki már skalpolta a haswellt is
Howkeddle: Ezeket alapórajelen nézted? Nekem 4Ghz@1.072V, pedig ez i5, ráadásul nem is egy kiemelkedően jó darab.
-
Erdei88
veterán
Egy kérdés:
A dobozon lévő batch-nek meg kell egyezni a proci lévővel?
Továbbá ha a dobozon Made in Costa Rica van, lehet a procin Malay felirat? -
Sziasztok!
Egyik barátom megkért,hogy próbáljak meg minél többet kihozni tuningban az ő 3770k procijából. Igazán összehasonlítási alapom nagyon nincs,max az én 3770k-m,de ugye minden proci más és más!
Amit észrevettem első körben a prociján,hogy 1,00v alatt is megy alapon. Az enyém 1,04v alatt el sem indul!
Ez amúgy mennyire mondható átlagosnak,hogy 1,00v alatt még megy egy 3770k? -
katt777
félisten
válasz
AAntii #17704 üzenetére
Lényegében hasonló a kettő. Azon a 2°C-on nem múlik semmi.Nekem egy nagyon gagyi és rosszul szellőző házban volt, kánikulában 4.6GHz max. 79°C 2500K-val. Ezek tuti nem LynX-es értékek.
Gatyát inkább nem kötnék rá, félek, hogy némileg rontaná a hűtési teljesítményt.ST05: Kösz neked is.
Macka: Már írtam a lényeget. Asszem a VirtuMVP miatt marad az Ivy
-
Ezt már a megjelenésekor elkészült teszt topikjában is kitárgyalták. Sajnos ugyan olyan, de e cikk szerint, még rosszabb hőmérsékleteket produkál. Ez a szériájuk szerintem elég nagy bukta lesz, mert szinte semmi előrelépés nem történt (csak IGP-ben), és még a tuningosoknak sem kedvez egyáltalán. Jó ideig pöpec lesz ez a kis ivy bridge nálam
-
kovsol
titán
válasz
#40485120 #17709 üzenetére
Ugye azt nem írtad mennyit és miért konvertálsz videót. Ha csak a saját hobbidból és nem gond ha mondjuk valamivel többet kell várni míg végez akkor i5. Ha munkád miatt és az idő pénz akkor i7.
Érdemes megnézni, hogy adott programban amit használsz mennyit hoz az i7 az i5-höz képest, és meg kell fontolnod megéri-e a többlet ár.mod: látom elég sokat konvertálsz, akkor ott bizony érdemes i7 ben gondolkozni.
-
kovsol
titán
válasz
#40485120 #17706 üzenetére
Ennyi pénzért a 2600k kilőve az biztos. Esetleg használtan kapsz olcsóbban is ha jó neked az is. 50-55k ért már kapni, annyiért nagyon jó vétel lehet.
3820 Meg tulajdonképpen szinte ugyan az mint a 2600k csak 2011 -es foglalatban van, viszont az alaplap drágább 2011-re, azt is bele kell kalkulálni.Játékra a 3570k teljesen jó vétel, az a kérdés mennyi videót akarsz konvertálni, mert ott a HT jó szolgálatot tehet.
-
Macka
veterán
Mágsem olyan jó a Haswell...
-
törölt tag
Szerintetek melyik éri meg jobban (játék) videózáshoz (fraps,konvertálás,feltöltés) ár-érték arányban.
Intel Core i7-3820 3.6GHz LGA2011 Processzor 74000ft
Intel Core i7-3770K 3.5GHz LGA1155 Processzor 81000ft
Intel Core i7-2600K 3.4GHz LGA1155 Processzor 90000ft
Intel Core i5-3570K 3.4GHz LGA1155 Processzor 56000ftVagy összeségében melyik érné meg .
-
ST05
őstag
válasz
katt777 #17690 üzenetére
én a ninja-nak a mini! változatával hűtöttem 3570k-t 1,21V-el a 4,4-et(véleményem szerint esetek többségében effölött kezd el sokat kérni/melegedni, egyes tipusoknak talán csak 4,2 az "okos"allja)
egy "1100rpm ac venti melett, linx 70 körül, ez játékban 55-ben megállt!
vissza -kerestem neked, nagyjából imigyen viselkedett eme Maláj közepesnek mondható példányom kissebbik NIjávalAAntii persze ,mert suly előnye van 660/820g, valamint a ventije is 70+légszállítás,
míg a ninjának 60+- os , ahhoz képest a 2 fok difi jó eredmény -
katt777
félisten
válasz
daveoff #17693 üzenetére
Z87-A 40k, az azért brutális. Viszont egyetlen Haswell lapon sem találok VirtuMVP.-t.
Mondjuk mint olvasom, a Haswell procikat még az Ivy-knél is szarabb pasztával kupakolják, még az is lehet, hogy visszatérek Z68-ra, bár a HD400 IGP azért jól jönne, amíg nem jut VGA-ra, mert inkább ezt választottam, mint az AMD-s konfigot, főleg, hogy abban tuti nem lesz SLI-m.
Asbee: Hát, akkor ez meleg helyzet lesz. Csak már ott tartanék!
AAntii: Ninja azért keményebb, asszem, de felkészülök a fűtésre.
-
Hooper
őstag
Hello!
3770 / 3770k vásárlását tervezem a konfigomba (adatlapomon minden).Szükséges a K vásárlása ha 4-4.2fölé nem tervezném emelni?
A gépet munka szinten képszerkesztésre használom (PS és lightroom), meg néha játék. Fogyasztás/melegedés viszont szempont mert szigetelt házba meleg tud lenni. Meg sokat megy "üresben" torrentezésre.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- Gumi és felni topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest