Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
Bjørgersson #27993 üzenetére
Az volt, csak tönkrement az alaplapom, és emiatt platform csere történt.
Te miért váltottál a 2600K-ról?
-
daveoff
veterán
válasz
Bjørgersson #27991 üzenetére
úgyhogy remélem az 5 GHz @ 1 V nem fog gondot okozni
Az biztosan nem...
Grat a procihoz!
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
04ahgy #27808 üzenetére
Pontosan, egyrészt ez a hőmérséklet dolog nem kicsit túl van lihegve, másrészt az intel se hülye, hogy használhatatlan procikat dobjon piacra. Ha valaki AVX-es LinX-et tol 24/7-be, annak mindenképpen érdemes delidelni, de a többi esetben nem hoz annyit, hogy megérje a garivesztés. 3770k-nál én is megcsináltam, és az volt a legszebb a dologban, hogy játékokban szinte semmit nem javult a hőfok, igaz LinX-ben közel 20°-al hűvösebb lett, de azt ki nem szarja le. Most a 4790K-nál már inkább a garit választom, játék alatt, pl BF4 multi, ahol rendesen igénybe van véve a proci, 55-65°C között mozog a hőmérséklet, szerintem ez nagyon baráti. AVX-es LinX-et elindítom fél percen belül 90 fok felett van a proci, ilyen terhelést az életben nem kap játékok alatt, csak sokan ebből indulnak ki...
-
daveoff
veterán
válasz
ricsi8800gt #27783 üzenetére
Nem értem, ha lenyírbálhatod az SMD-ket, akkor mitől is jobb a szikés módszer?
(#27784) akoska07: Persze, ez egy végtelen vita lenne, felesleges is folytatni. Különben meg a satu 2.0 verziónál nem is kell hozzá kalapács....
-
-
daveoff
veterán
válasz
m0h0senator #27658 üzenetére
Valószínűleg a VRM egyik fázisa adta meg magát, megpróbálom gariztatni.
-
daveoff
veterán
válasz
m0h0senator #27627 üzenetére
Úgy, hogy eleinte 1,27v-al vitte a 4,7ghz-et, aztán folyomatasoan adni kellett neki 0,005v-onként, mert nekem is fagyott a BF4, már 1,3v-nál jártam, hogy tuti stabil legyen...
-
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs #27624 üzenetére
Igen, megvolt minden, csak egy nyomorék 1155-ös procit nem tudtam felkajtatni egész Nagykanizsán. Majd mindenképpen ki akarom próbálni a lapot, ha sijerül procit szerezni bele, mert megy eladásra. Ezt a proci gyógyítást meg majd megpróbálom, de ha van kedved vele foglalkozni, akkor elküldöm szívesen....
-
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs #27619 üzenetére
Úgy kezdte, hogy random újraindult a gép, mintha resetet nyomnék, aztán egy idő után már el sem indult, még a boot screen előtt újraindult magától, alaplapon cpu_led pirosan világított. Kipróbáltam minden mást, kizárásos alapon a proci maradt. Leszedtem a kupakot, és olyan mintha a CLU ráolvadt volna kicsit, nem jön le semmivel. Valószínűleg túlfeszeltem még korábban, és eddig bírta. Egyébként már korábban észrevettem hogy valami nincs rendben, mert folyamatosan több-és több feszt kért adott órajelhez, szóval degradálódott, és most megadta magát. Az én hibám, ez van.....
-
daveoff
veterán
Távozom a topikból, a procimmal együtt. Úgy néz ki elhalálozott....
-
daveoff
veterán
válasz
04ahgy #27297 üzenetére
Értem, én mérni nem tudok, úgyhogy kénytelen vagyok a szoftverre hagyatkozni. Én is mindig fix fesz.t használok, és maradok is ennél a jól bevált módszernél. Az LLC nálam AUTO-n van, ha csak méréssel lehet megkeresni a megfelelő beállítás, akkor legjobb, ha így hagyom, nem?
-
daveoff
veterán
Na akkor a probléma, EIST - Enabled(és minden más energiatakarékos baromság Enabled/Auto), CPU kihasználtság 1%, mégsem veszi vissza a szorzót, tehát maxon teker folyamatosan az órajel. Feszültség fix, de mindig így használtam, és szépen visszavette a szorzót, valakinek valami ötlet?
-
daveoff
veterán
Biosban melyik az az opció, ami leveszi a szorzót 16x-ra idle?
-
daveoff
veterán
válasz
ricsi8800gt #27014 üzenetére
A víz is folyékony anyag, vagy nem?
-
daveoff
veterán
válasz
zimi1991 #26374 üzenetére
Felesleges visszaragasztani, főleg ha eladod, miért sarkalódna le?! Majd az új tulaj visszaragasztja magának, ha akarja. Én is úgy adtam el az előző 3770k, hogy leírtam kupaktalanítva volt, nincs gari, kupak nincs visszaragasztva, érdeklődőknek elmondtam milyen órajelen ment, mekkora fesz.-el. Aki megvette direkt kupaktalanított procit keresett, és még meg is köszönte, hogy ilyen procit adtam el neki.
-
daveoff
veterán
válasz
ricsi8800gt #26334 üzenetére
Jól van, ha Te is betennél egy csúcs VGA-t, akkor meglátnád, hogy nem lenne elég a procid. Egy R9 270-et nem nehéz kiszolgálni. Pont a BF4 multi az, ami nagyon hálás a proci tuningért.
Amúgy a 4,8 tényleg nem indokolt, de ha bírja, akkor had menjen, kell neki a fájás...
-
daveoff
veterán
válasz
ricsi8800gt #26330 üzenetére
Mi az hogy 24/7-re minek? Ha játszok, akkor előtte lépjek biosba tuningolni, utána meg vissza, vagy nem értem....
-
daveoff
veterán
válasz
ricsi8800gt #26328 üzenetére
Azért egy komolyabban tuningolt GTX980-hoz már elkél a CPU tuning hidd el, főleg multiplayerben!
-
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs #26321 üzenetére
Na én feljebb állítottam, ez miért is jó? Most nem 99.8, hanem 100.1 Ez mindenen emel, DRAM órajelen is, nem?
-
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs #26318 üzenetére
Azért a sandy és az ivy között elég nagy különbség van tuningban, és adható fesz.-ben...
Majd lehet megnézem, de 1,4 fölé nem akartam menni. -
daveoff
veterán
válasz
kicsipapucs #26316 üzenetére
Megy az 5ghz, 1,4v-al lefutnak a tesztek, de azért az már beteg lenne 24/7-re...
-
daveoff
veterán
Köszi srácok, akkor marad így!
Egyenlőre minden tesztben stabil(cinebench, real bench, linx), whea-loggert se kaptam, viszont még nem minden játékkal teszteltem, ott még okozhat meglepetést, de szerintem még 5-10mV-ot elbír, ha kell.
-
daveoff
veterán
válasz
monosz #25535 üzenetére
Azért a csillagos ég az túlzás, akármilyen jó az alaplap a procinak is megvannak a határai. Nekem H110-em van, az egyik legerősebb kompakt víz, és szépen teszi a dolgát, főleg magas fesz.-en van előnye szerintem a léggel szemben. A kupaktalanítás előnye is a magas fesz.-eken jön meg, tehát így kupaktalanítás után már tök mindegy, hogy 1,25v-ot adok neki, vagy 1.35v-ot szinte észre sem venni a hőfokokban.
Egyébként szépek ezek az eredmények, amiket ide sokan linkelnek, de egyáltalán nem biztos, hogy stabil beállítások. Én próbálok olyan beállításokat kitesztelni, ami tényleg mindenben stabil. Én is le tudnám sokkal alacsonyabb fesz.-en is futtatni a linx-et, de egy RealBench, vagy egy Cinebench, vagy akár egy játék azonnal eldobná magát, vagy teleszemetelné az eseménynaplót WHEA-loggerrel.
-
daveoff
veterán
válasz
monosz #25532 üzenetére
Gari már egyébként sem volt rá, úgyhogy miért ne javítsak rajta, ha megtehetem. A tiéd egy kimagaslóan jó proci, szerintem benne van a 4,9-5Ghz 24/7-re, de 1,3v felett már az is bőven 90°C felett lenne, egyből kupakolnám azt is.
(#25529) hdekakas: Milyen alkalmazásban mérted azt a +18%-ot? A 4790K lényegében egy tuningolt 4770K, és a 4770Kvs3770k között azonos órajelen nincs 5% különbség. Valós alkalmazásokban, játékokban(amire én használom) szinte semmi különbség nincs köztük. Gondolkodtam én is a 4790K-n, de feleslegesnek tartottam, hogy most amiatt új alaplapot vegyek, inkább 5k ráfordítással lett egy tuningosabb procim, amivel talán kicsit tovább kihúzom.
-
daveoff
veterán
válasz
Blue Thunder #25526 üzenetére
Simán biosban beállítottam neki, 1,275v fix feszt, nagyjából ennyi. De ki kell tesztelni, mindenkinél más...
-
daveoff
veterán
Új szerzeményem, hdekakas procija volt, ahogy a postás a kezembe nyomta ment is a satuba, és adtam neki!
Művelet sikeres volt, egyenlőre itt sikerült stabilizálni,4,7GHz@1,27V, 4,8GHz-et is könnyedén viszi, de ott már 1,33V felett kér ahhoz, hogy ne legyen WHEA-logger, de hőmérsékletek akkora fesz.-nél is nagyon jók. Max órajelet még nem néztem meg, majd később. Szerintem megelégszek ezzel a 4700MHz-el, ezen az órajelen már nagyon komoly, nem rossz proci. RealBench is hiba nélkül lement, és így WHEA hiba üzenet sincs.
-
daveoff
veterán
Kicsit megnyúztam a procit ebben a dög melegben.
Az a durva, hogy ennyit számít a kupakjavítás, még akár 1,4V-al is használhatnám 24/7-re a procit, mert ebben a melegben is 90°C alatt tud maradni, játékok alatt könnyedén bírná. Mondjuk csak úgy találomra lőttem a feszt az órajelhez.
3770K@4700MHz Hűtés: Corsair H110 -
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #24932 üzenetére
Ha használt, akkor szerintem is 3770k, és keress egy tuningosabb darabot. Tuningban jobban mennek, mint a 4770K, így simán behozható az a teljesítmény, egy 4,5Ghz körüli példánnyal megint jó darabig elleszel. 4770K mellett egyedül a jobb IGP szól, plusz újabb proci.
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #24926 üzenetére
Új alkatrészeket akarsz venni, vagy használtat?
-
daveoff
veterán
A procit, amit kinéztetek, annak semmi köze ehhez a topikhoz, eleve a kérdés nem ide illik. Itt tedd fel a kérdésed: Processzor - VGA párválasztó topik
Amúgy szerintem simán jó az összeállítás!
-
daveoff
veterán
válasz
ricsi8800gt #24672 üzenetére
Persze, hogy stabilabb, az LLC-nek ez a lényege, hogy a terhelésen keletkező feszültség droppot ellensúlyozza. Ezért érdemes tesztelgetni, és kitapasztalni, hogy melyik a legjobb beállítás.
-
daveoff
veterán
válasz
Apollo_21 #24663 üzenetére
Attól függ mit állít be auto-ra!
De szerintem alapból 4-5-re teszi. Függ sok mindentől, hogy mi a megfelelő beállítás, offsetnél van nagyobb jelentősége szerintem, de én fix fesszel tuningolok, az az igazi!
Szerintem a 4. fokozat a legideálisabb beállítás tuning esetén, aztán lehet tévedek.
-
daveoff
veterán
válasz
ricsi8800gt #24658 üzenetére
LLC-t állítsd át, az fixed módban is működik. Azért ilyen nagy a drop.
-
daveoff
veterán
válasz
bandika0626 #23972 üzenetére
Szerintem a 4,5ghz-et 1,25v körül viszi egy átlagos darab, plusz mínusz 20-30mV.
-
daveoff
veterán
Intel HD4000-el van valakinek tuning tapasztalata, vagy ez nem ide való téma? Lassan 1 hete 3770k IGP-vel tolom a BF4-et, egész jól fut, igaz nem sok mindent látni a játékból, de játszható. Meg kéne kicsit rántanom, mennyit bírnak ezek?
-
daveoff
veterán
válasz
csubakka2141 #23806 üzenetére
Majd amik itt aprón egy idő után menni fognak Ivy procik, sztem 10-ből 7 tuti kupaktalanítva lesz! Saját megítélésem szerint többet ér kupaktalanítva, van aki ezt belátja, van aki nem.
-
daveoff
veterán
válasz
Lolka Bolka #23745 üzenetére
Fix fesznél is ugyanúgy mûködik a speedstep, és minden energiatakarékos funkció. Annyi, hogy ugyanazt a fesz értéket kapja mindig a proci, tehát idle 1600mhz-en is a beállított feszt kapja.
-
daveoff
veterán
válasz
Lolka Bolka #23732 üzenetére
Miért feszelné túl, pont az a lényeg, hogy mindig ugyanannyi feszt kap. Pont az offset-nél lehetnek feszültség tüskék. A fix feszes tuning sokkal stabilabb, és megbízhatóbb!
-
-
daveoff
veterán
válasz
laychi #23719 üzenetére
Értem, ez természetes, ha a teszt közben más is megy visszaeshet a GFlops. Nálam mindig csak LinX, CPU-Z és RealTemp fut, teszt közben semmi más. Belövöm, aztán itt is hagyom a gépet, had menjen legalább 10 percig, akkor már eléri a max hőmérsékleteket. Ha szép egyenletes végig a Time és a GFlops érték, abból akár az is látszik hogy stabil a tuning. Ha ingadozik, akkor az általában nem stabil mindenben, vagy throotlingol, én ezt tapasztaltam.
-
daveoff
veterán
válasz
csucsbicep #23706 üzenetére
Core Temp mutatja a VID-et, RealTemp nem
-
daveoff
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest