Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Liquid Ultra ugyanaz,mint a Liquid Pro?
Csak mert akkor berendelnék egyet a RAMokkal együtt,hátha IHS moddingra kerül a sor. -
zsinor008
tag
Igazság szerint eddig HDMI kábelon és RGb -n néztem DVI kábel nincs a közelemben de szerintem veszek egyet.
Meg nézzem majd DVI kábele ha akkor sem csinál semi akkor igénybe venném a segítségedet.Alapot csak javították természetesen a lábakat nem tetem a hiányzók helyére "-.-
Biosról nem tudok semmit sem de ha azzal van gond akkor vissza lesz küldve alap megint. -
ST05
őstag
válasz
rayoliviero #17192 üzenetére
nem azt írta, hogy hiányzik, hanem hiányzott, ha vissza lett víve, csak kicserélték neki ,
de mindenesetre ellenőrizze azért az a biztoszsinor008: digitális a megjelenítőd? szóval miröl probálkozol DVI?
( tipikus asrcok eeffekt" amikor resetelt biosszal CSAK digitálon ad jelet (DVI) az alaplapon mindenesete,,
ha a visszaküldött lapot kicserélték, vagy megjavították, akkor a biosszal lesz valami inkább szerintemha nagyon nem jutsz előrébb, látom szegedi vagy Te is, akkor pü-zz és lehet meg tudjuk nézni a procit vagy laphibát kiszűrni !
-
zsinor008
tag
válasz
rayoliviero #17190 üzenetére
Ahogy be kapcsolóm az elejétől kezdve nem ad jelet sem alaplai sem pedig rendes VGA-val.
A lap már volt vissza vitetve érintkezők hiányoztak a cpu foglalatból és pár láb görbe volt.
Lehet hogy pont azok a "lábak" (amik mg mindig hiányoznak)felelősek valami fontosért. -
zsinor008
tag
Sziasztok.
Az lenne a gondom hogy van egy Asrock z77 pro 4 alaplapom egy intel i7 3770K procival és egy 8 Gb-os ram kittel(+HDD) és nincs képet valamiért.(alaplapi csatin és videokártyával sem ad)
Mit gondoltok processzor hiba vagy esetleg valami más komponens a hibás ?
Bocsi ha rossz helyre írtam -
bombibmw
veterán
Más kérdés lehet,hogy mennyire egészséges a RAM vezérlőjének 1,2V-ot adni egy 1,7V-on járó RAMnál.
És akkor az még csak a "kötelező" 0,5V.
Ezért is paráztam a jövőbeni RAMom 1,65V-ján,ami valójában 1,5V.
VTT,VCCIO,VCCSA,meg mit tudom én,hogy mik vannak.
Miért nincs egy kib...ott szabvány elnevezése mindenre minden lapnak,azt kész? -
-
bombibmw
veterán
Ezt találtam a RAM-os topic 1.HSZ-ában:
"Érdemes odafigyelni arra, hogy LGA1155-ös processzorok esetében a memória maximális feszültség 1,57V lehet. E feszültség fölött hosszútávon károsodik a memóriavezérlő, csökken az élettartama. Ez a feszültség határi kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memóriafeszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V. A VTT/QPI feszültség maximuma 1,2V lehet így LGA1155 esetében akár 1,7V-os memóriafeszültségig is elmehetünk."Még akár ide is vághat.
(#17181) Asbee : Igen azt tudtam,hogy tudtátok,de hátha valaki visszaolvasgat a topicban és hasznos lehet neki.
-
bombibmw
veterán
válasz
monosz #17170 üzenetére
Az a baj,hogy már megrendeltem tegnap,mert a RAM-os totyikban azt mondták,hogy a Viperek 1,5V-on járnak.
Illetve nem akkora baj,maximum lemondom a rendelést,csak kellene egy bombabiztos válasz,hogy jó lesz ez,vagy sem.
A lapom támogatási listájában ez a típuskódú nem szerepel,csak egy nagyon hasonló,de arra is 1,65V-ot ír.
És persze ilyenkor pang a fórum. -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Úgy tudom az IVY nem szereti az 1,65V-on járó RAMokat,sokkal inkább az 1,5V-osat,igaz ez?
Milyen hátrányom származhat az 1,65V-os RAMokból?
Egyébként ez lenne:[link] -
*Tata*
senior tag
válasz
ImpersonatoR #17165 üzenetére
Ragyogó darab ez
, én Alpenföhn K2-vel hűtöm, és 4,8-on is simán bírja. nem kell ennél több szvsz.
-
-
Morph76
senior tag
Egy 3770K, 4,8-on elég két 680 as vagy 780 as kiszolgálására??Vagy processzorkorlátos lesz a dolog??
-
*Tata*
senior tag
válasz
csucsbicep #17158 üzenetére
Én nem mertem
, elég a 4,8-is, most még vissza is vettem 4,5-re.
(#17159) daveoff Hát valami jó hűvös helyen volt.
-
kovsol
titán
válasz
BlessedElroy #17153 üzenetére
vdrop ofstet kell állítani, lehet az is kevés neki, mert nagyon beesik a fesz.
(#17154) csucsbicep nem emlékszem rá pontosan, 1,4V fölött egy kicsivel.
-
kovsol
titán
válasz
BlessedElroy #17146 üzenetére
Nálam auton 4500ig megy benne, és 4800 amit még a 7870CF mellett használtam 24/7 re is.
5Ghz -en sajnos már túlmelegszik és komoly terhelésre pillanatok alatt 100 Celsius fok fölé megy. -
lowzor
veterán
Internal PLL Voltage hatással van a stabilításra?
-
Asbee
veterán
válasz
BlessedElroy #17146 üzenetére
Mennyi feszt adsz neki 4,5-re?
-
rayoliviero
veterán
válasz
BlessedElroy #17145 üzenetére
Neki különösen tuningos procija van. Én nem emlékszem, ghgy 4,3 fölé is sikerült volna benne, még élt a lapom. 3 különböző procival.
-
BlessedElroy
senior tag
Bocs, lejárt az időm.
Amúgy tesztekben még jelentős növekedést lehet elérni, vagy már annyira nem látványos 4.5 helyett 4.7 4.8?1.215 4.5-ön. Auton 4.1-ig tudom használni.
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
rayoliviero #17144 üzenetére
Rendben, köszi!
Akkor velem van a baj -
rayoliviero
veterán
válasz
BlessedElroy #17142 üzenetére
Szia!
Kovsolnak és belinhonak van.
Kovsolnak sikerült 5-re. -
BlessedElroy
senior tag
Hali!
Van itt vkinek MSI Z77A G45 lapja? Lehet a lap miatt nem tudom 4.5 fölé tolni a procimat? Vagy csak egyszerűen nem találom a megfelelő fesz-t? -
daveoff
veterán
-
ST05
őstag
válasz
ZozzHUN #17133 üzenetére
én ha ilyesmit csinálnék ( ihs-mod), akkor tuti rommá políroznám az IHS-t
vagy kikalapálnám lehelet vékonyracsak igy deformálódna( igen réz, egyszer utánna olvastam ,mert belemerültünk itt...
nickel plated copper ( nikkelezett, de réz ) -
ZozzHUN
addikt
Ti lattatok mar olyat hogy ivy cpu ihs csere rez lapra?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #17129 üzenetére
Még a High is az szerintem.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #17128 üzenetére
Mit jelent a lightos LLC? Medium (25%)?
-
bombibmw
veterán
válasz
fermacht1994 #17125 üzenetére
Állíts be a magoknak manuálisan 4,4GHz-et,aztán az offsetet is tedd manuálra és lőj be egy olyan - 40-et.
Mentsd el egy profilba a Bios-ban,indítsd a gépet és nézz egy feszültségértéket!
Persze ezek előtt tedd a Bios-t defaultra!
Annyira kell levinned,amennyivel még stabil.
Ezt Prime,illetve Linx stressztesztekkel,illetve inkább procizabáló játékokkal kell kitapasztalnod.(#17127) Asbee : 24/7-re? "mindennapos használatra"
-
bombibmw
veterán
válasz
fermacht1994 #17123 üzenetére
1,3V fölött nem egészséges adni neki mindennapos használatra.
És miért baj,ha még hidegebb lesz? -
fermacht1994
aktív tag
válasz
BlessedElroy #17122 üzenetére
De ha így sem meleg?
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
fermacht1994 #17121 üzenetére
Nem melegszik annyira
Egészségesebb az sztem.
-
bombibmw
veterán
válasz
fermacht1994 #17119 üzenetére
Hát 1,325V-on már talán a 4,8-at is vinné.
Inkább ásd bele magad egy kicsit a tuningba és vidd lejjebb a feszültséget szerintem!
4,4GHz már olyan 1,2-122V-on is menne talán. -
fermacht1994
aktív tag
-
válasz
fermacht1994 #17113 üzenetére
Hát, azt azért nem hiszem, hogy 40-50%-on van hajtva minden játéknál. Menj gta-zni, vagy bf3-mat nézd meg. Lesz az több is
-
Johni5
őstag
válasz
Na most ezt a 29c-n megy a proci,ezt inkább .....Nekem 24c-t mutat alapon,csak éppen ennyi van a szobában.Fizikailag nem kivitelezhető környezeti hűtéssel,ha csak a klímád nem küldi rá az 5-8 fokos levegőt amit ledob.
-
bandika0626
senior tag
válasz
Neked mennyit kér 4.4-hez?
-
lowzor
veterán
válasz
Mekkora feszen 45 fok játék alatt?
-
fermacht1994
aktív tag
Én elégedett vagyok az I5 3570K-mal. 4400mhz stabilan, netezés közben 29 fok körül van a proci, Játéknál maximum 45 fok volt amit elért, és még nem volt kupaktalanítva, pedig én is gondolkodtam ám rajta
Csak aztán megnéztem, hogy pl Crysis 3 alatt 40-45% on megy a proci, míg a videokártya 100% (7950). Szóval én inkább videokártyát tartom fontosnak a mai játékoknál, mint a processzort
Ezért nem vettem meg az i7 3770K-t.
-
bandika0626
senior tag
Nekem 4.4-hez 1.32V kér. Igaz 3570K-m van.
-
lowzor
veterán
Az lehet, hogy többet bír a proci, mert az Internal PLL Voltage-et Enabled-re raktam?
-
-
Morph76
senior tag
Én is pengével moddoltam.Én egy olyan 17 fokot nyertem.Egy bajom van csak a proci 1,32 kér 48XX megaherzhez,de sehogy sem tudom prime stabillá tenni 5ghz -en.Akármennyi feszt adok (1,45) sem oldja meg a helyzetet.Valakinek extrémebb tuningban van tapasztalata??Mit kéne még állítanom??Én fix videt használok ,lehet az offset jobb volna??
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nintendo Switch
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Windows 10
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest