Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thom95
tag
Üdv.
Szereztem egy i5 3570k-t.
Eddig alapfeszen 4.2Ghz-en megy egy Thermaltake Contac 21-es hűtővel.
Az érdekes jelenség az, hogy a kupak hő nomrálisan folyamatosan melegszik (4.2 alapfesz. max 47°C) de a magok össze vissza ugrálnak. Amint elindítok egy bárminemű stressz tesztet, egyből +20°C-t ugrik, ha leállítom, egyből le annyit. Azon kívül is, ha elér egy értéket másodpercenként + - 8-10°C. Legfrissebb Aidát használok.Ez jelentkezett még valakinél? Illetve ha tuningnál a kupakhőt figyelem az elég? Ha igen, akkor meddig szabad maximum engedni, ami még normális?
Köszönöm a válaszokat előre is!

-
haly
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Hát, ez még mindig nem 100%. Én is, ha állítok tuningon, ezerrel lesem a WHEA logokat, viszont van olyan, amikor a játék.exe működése leállt hiba van, és semmi WHEA log, viszont ha feszültséget emelsz, akkor megszűnik. Legtutibb módszer a játék, viszont ez is már egy elég jó hibaszűrő.

-
kovsol
titán
válasz
daveoff
üzenetére
Ezt nekem fölös mondani, már hónapokkal ezelőtt is mondtam ezt... [link]Sőt nálam Starcraft2 pl előbb kidob memória túlhúzással, mint bárhol máshol előjönne a gond. És a CPU -ra is nagyon háklis, mert 1 magot maxon tol a többit meg épp, hogy így a terhelés nem fixen magas, hanem fele más. LinX nálam nem szokott 10-15 körnél tovább menni soha. Túl sok lenne a villany számla ha éjjel nappal azzal "játszanék"
Amúgy meg hogy keverted ide a linx -t az előző hozzáoszlásomhoz? Játékról írtam benne. -
daveoff
veterán
-
Johni5
őstag
Tulajdonképen ha belegondolok,akkor a Linx is csak proci forraló program.Ott legyen stabil a rendszer,ahol használod.A többi meg nem számít.Ha nem fagy ki sehol 5GHz-n,miért ne mennyen annyin?Ha játék alatt stabil,és minden napi programoknál megállja a helyét,akkor végül is "felhasználó"stabil nem??Játék alatt mikor fog 100%-on kalimpálni egy mostani proci? Asszem,ha egyszer eladom,ez lesz a címe : Felhasználó kompatibilis tuning proci
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
haly
őstag
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Sajnos nem fedeztél fel újat. Sokszor mondjuk többen is, hogy az igazi teszt a játékoknál van. Valakinél csak szintetikus tesztek alatt hasal el a prockó, valakinél meg csak játékok alatt. Te is az utóbbi tábort erősíted. Nekem is van LinX stabil beállításom 1.056V-ra, mikor játékok alatt jó 0.03V-al többet kér. Szintetikus tesztek csak a proci sütögetésére jók, semmi másra.

(bár azt is hozzátenném, hogyha mindenképpen tesztekkel akarod igazolni a stabilitást, akkor minimum 1 óráig, összes rammal teszteld. Viszont játékban kb 10 perc után előjön a hiba, ami teszten, lehet hogy 1 óra után.) -
ZozzHUN
addikt
Találtam egy jó cpu stressz tesztelőt: Dirt 3 főmenü

IBT stabil procit 20 mp alatt megfektette

-
ST05
őstag
válasz
bandika0626
üzenetére
az ( CMZ8GX3M2X2133C9R) piros ! xD
én meg mondtam hogy corsair1600osat vegyél enyém is megy 1866 és 2000 körül is
ja az is megy látom, jo az akkor) -
bombibmw
veterán
válasz
üzenetére
Tuningnál mindent be szoktam állítani.
Egyébként most játszottam kicsit a Metro-val és 4,5-ön 54 fokos volt a legmelegebb mag.
4,8-nál gondolom lesz vagy 70 a nem kicsit megnövekedett feszültségnek hála.
Na mindegy,a puding próbája az evés,majd meglátom.
Köszi.(#17378) bandika0626: Nekem a hét valamelyik napján jönnek meg az 1600-as Patriot Viper 3 RAMjaim,csak az a baj,hogy pirosak.
Ha gondolod cserélhetünk majd.
-
Asbee
veterán
válasz
bandika0626
üzenetére
Jó ez a ram de alacsony bordássat vegyél.
-
törölt tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Még az elején nem azt beszéltük meg, hogy nem sok értelme van 1600 MHz-es RAM-nál gyorsabbat használni? Ez azóta változott? Ha igen, akkor ez hol kamatozik benchen kívül?
Egyébként sebesség és ár/érték arány szerint korrekt. De ha már van ennyi RAM-od, tényleg gyorsabb lesz a géped annyival, mint amennyit ráköltesz a cserére?
-
bandika0626
senior tag
Ezeket a RAM-okat néztem ki.
-
bombibmw
veterán
válasz
üzenetére
Nem akarom 24/7-ben 4,8-on járatni.
4,5-ön van most és nagyon szépen le tudom hűteni,legalábbis ebben a sarkvidéki nyárban.
Ez elég bőven,csak megnézném feljebb is,mégis mennyire melegszik.
Akkor mehet mondjuk 1,32-1,34V is akár próbára?
Ilyen magasan inkább fix fesz gondolom.? -
bandika0626
senior tag
Hát ez van.
Én is gondolkozok a 3770K-n, de néztem most ramot is mert le akarom cserélni a mostaniakat gyorsabbakra, meg egy gtx 660(TI) is jó lenne. Meg egy másik hűtő se ártana. Vagy marad a Satuzás meg akkor a hűtés is és jöhet új ram meg vga. Minden nem megy egyszerre.
-
Johni5
őstag
Elég éhes darab.
Kezdem érezni,hogy jó választás volt az i7,pedig először i5-öt akartam venni. -
törölt tag
válasz
bandika0626
üzenetére
4.5GHz 1.36v? Az nem semmi.

-
törölt tag
válasz
bandika0626
üzenetére
A proci milyen órajelen megy?
-
bandika0626
senior tag
Szép estét.
3570K procihoz 1.31V adtam + CPU PLL 1.709V, memóriavezérlőnek 1.14V-ot adtam, hogy a ramok menjenek 1866-on 1.65V-tal. Így videókonvertálás alatt max 75°C-ig megy fel.
Ez maradhat így?
-
törölt tag
Mennyit megy minimum / nagy átlagba egy 3570K?
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
4,8-ra mennyi fesz kell kb. egy átlagos(az enyém
) 3570k-nak?
Adnék neki egy kicsit és kellene valami támpont.
Köszike
-
kisza25
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
samsung ez volt a legolcsóbb, engem a memória azóta nem érdekel mióta, 1333cl9 ramokat 1800Mhz cl9-re húztam és bancheken kívül sehol nem volt változás

nekem ssd-n van a rendszer, meg a program is talán az hozza a különbséget, de neked 4,5Ghz-en nekem 3,4Ghz-en futott, vagy nem stabil a tuningod és ez miatt hibázik és újraszámol, lehet a RAm nem bírja az 1600-at csak tipp -
Hoorus
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Áááááá elindult a procim 5,2 GHz-en 1,5 V-al, csak hát ugye egyből 105 C fok, amint rányomok a Run gombra az intel benc-ben..
Aaaaajjj de kár, pedig a ramot is sikerült megrántani 2000-re 1600-ról.. Lehet meglenne így az 1000 pontocska is 
Egyre közeledik az a kupaktalanítás
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
daveoff
üzenetére
Futtatnád ugy, hogy a prociban lévő vgat használod? Ugy lenne reális a kép.
SzlobiG: Erre nincs semmi bizonyìtékod. Ennek hiányában pedig az állításod rágalmazás.
Nem tudom, hogy mennyi pontot ad ugy ezért kértem. Most nem tudom berakni a 780-ast mert ln2 pot van rajta. -
-
-
messi6502
tag
Sziasztok!
Még februárban vettem egy konfigot, köztük egy 3570k-s procit.
Sajnos azóta csak most van időm elkezdeni, hogy mit is bír.
Első próbálkozásra ez lett:
Pár kérdés
:1) Ez még mindig alapfeszen készült, ha jól sejtem a cpu-z "core voltage" rublikája a fesz, de akkor mi a core temp "VID" rublikája?

2) A hőfok magas... A hűtésről egy brocken és annak ventije gondoskodik, illetve a hozzá kapott pasztával lett pasztázva, és a ház egy xigmatek asgard pro, közvetlen a proci mellett +1 ventivel ami fújja ki a levegőt.
A kérdés: Vajon elég a brocken (és/vagy annak gyári ventije) és a ház fogja vissza, vagy a paszta, vagy menthetetlen a proci, ez van? (+ a kupaktalanítás
)
3) a gflops eredmények, normálisak ezen a szorzón?
-
törölt tag
válasz
lowzor
üzenetére
A tiéd Sandy, az övé Ivy. BCLK tuningot meg inkább ne keverjük ide. Valószínűleg a szorzót 34-ről 36-ra, a BCLK frekvenciát 103-ra állítottad. Így kijön a 3.4 helyett 3.7 GHz (=300 MHz). Más kérdés, hogy amit okozhat (főleg) instabilitásban (a BCLK OC), annyit nem ér +100 MHz-t. Ráadásul ezen érték túl magasra emelése >5% hosszútávon, nem tesz jót a VGA-nak, SSD-nek, etc.
-
dunc
nagyúr
válasz
lowzor
üzenetére
Sz@r deszkám van
de ezek szerint egy izmos lappal nyerhetek pl alap 3400 mhz (emelve 3200 ről) egy max 3900 mhz t (turbo) a turbo gondolom akkor van ha plusz teljesitmény kell ! (milyen lapot érdemes alá dobni ? esetleg egy kontrét típust tudsz mondani chipset helyett ? ) -
Macka
veterán
Mekkora feszt lehet adni a ramoknak, hogy ne okozzon a cpu-nál gondot? Dereng olyasmi, hogy 1.6 volt fölötti ram-fesz károsítja a cpu-t hosszútávon.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok van egy I5 3470 es procim,alapóra 3200 mhz, turbo 3600 ,de nem tudom állitani a biosba (intelem nem volt imádom !
) a cpu t tudom állitani,de csak 3400 mzh ig,és a turbot kikapcsolni (mértékét nem tudom állitani) vannak még olyan opciók,hogy max turbo ,stb (ami wattba van meghagyva) tehá hütő csere útán szeretnék egy fesz emelés nélküli diszkrét tuningot !
TX 3 as hütő elegendő,ajánlott vagy valamilyen combosabbat nézzek ? Bocs a tudatlanságom miatt,és köszi a válaszokat .
dunc -
lowzor
veterán
Felhúztam a ramot 1333-ról 1600-ra és most 408 helyett 482 pontot kapok az Intel Benchmark-ban. Lehet, hogy az a hiba, hogy túl szar a ramom?
-
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
-
lowzor
veterán
Másnál is ilyen jótékony hatással volt az Internal PLL Voltage bekapcsolása? Mióta bekapcsoltam 1,25V-on is stabil a 4.5, előtte 1,27V-on volt az.
-
ImpersonatoR
addikt
Nézem HW bot ot de látom kár erőlködni 1000+ ponthoz már olyan 5+ Ghz kell. Itt talán 1 vagy 2 embernek lesz meg. Léghűtéssel meg senkinek (kupakmod nélkül legalábbis)

De ne legyen igazam -
bandika0626
senior tag

-
törölt tag
Volt egy i5-3450-es processzorom, ami Turbo-val 3.5 GHz-en üzemelt. BIOS-ban a szorzót 35-ről szabadon 37-re tudtam állítani (eddig engedte). Kérdésem az lenne, hogy ez a +200 MHz minden i5-ös Ivy-ban benne van? Szóval egy "K" nélküli gyárilag 3.8 Ghz-en üzemelő i5-3570-ös processzor szorzója is felállítható 38-ról 40-re (kerek 4 GHz)?
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY LCD és LED TV-k
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Apró pénzért vettem az i7-et.Azért nem vettem meg a az i5-öt.Az 15-el több lett volna.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kezdem érezni,hogy jó választás volt az i7,pedig először i5-öt akartam venni.
Ez nagyon frusztrál...
:
) a cpu t tudom állitani,de csak 3400 mzh ig,és a turbot kikapcsolni (mértékét nem tudom állitani) vannak még olyan opciók,hogy max turbo ,stb (ami wattba van meghagyva) tehá hütő csere útán szeretnék egy fesz emelés nélküli diszkrét tuningot !