Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha1265
tag
Na én is megpróbáltam a satus módszert, viszont ennél tovább nem jutottam. Lehet, hogy a fa volt puha, nem tudom, és amikor már azt hittem megvan, láttam, hogy csak a satuból pattant ki. Többször is próbáltam, de csak szétkarmolta a kupakot, így nem próbálkoztam tovább. Nem tudom, hogy csináljam máshogy, vagy megcsináltatom valakivel innen, akinek már sikerült, és Pest környéki.
-
Rexcor
őstag
válasz
Howkeddlee #18187 üzenetére
Jajj ne sírjatok már, nekem 1,38V-on viszi csak a 4,5-öt.
-
Winne
nagyúr
válasz
Dehogy megy mindenkinek, csak nagyon sokan nem teszik be 30* a képet, mert lehet éppen csak megnézték egyszer mennyin megy, vagy belőtték valahova aztán jónapot. Nem kell ezzel napi szinten pöcsölni.
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
Nekem 1.200-at kap.
-
válasz
BlessedElroy #18186 üzenetére
Nektek mennyire jól megy a 3770k procitok! Az enyém 4,5ghzhez már 1,30v körül kér,itt meg szinte mindenkinek 1,20v alatt megy...
-
*Tata*
senior tag
válasz
BlessedElroy #18180 üzenetére
-
BlessedElroy
senior tag
Linx alatt 4.5-ön mi az ami jónak számít?
Gondoltam megnézem már-csak tudni szeretném kb mire számítsak. -
válasz
kovsol #18175 üzenetére
"Látom magam előtt, hogy sok embernek aki határon járatta a procit most a nagy melegben instabillá válik a tuning"
Ebben lehet valami,mert a 3770k procim 4,2ghz-hez korábban amikor 24fok volt csak a szobában,1,12v-ot kért és csak 67fokig melegedett fel 15perc stabil linx után,most meg 32fok van a szobában,1,145v alatt kékhalálozott ugyanúgy 4,2ghz-nél,és 75fokos egy noctua d14 alatt!Így teljesít most nálam:
-
ZozzHUN
addikt
-
Pubszon
veterán
-
kovsol
titán
válasz
MiklosSaS #18174 üzenetére
Ezt amúgy miért nem privátban beszélitek meg?
(#18173) Pubszon Azok a hőfokok nagyon meredekek 4200Mhz mellett
Pedig még agyon sincs feszelve. Ezek az eredmények után azt hiszem nekem marad jó darabig a 3570k. Úgy látom az i7 jelentősen jobban be tud fűteni a kupak alatt.
-
-
Pubszon
veterán
válasz
MiklosSaS #18155 üzenetére
Az a baj, hogy a hűtő nem a procira hanem csak annak a kupakjára van téve és ott rettentő rossz a hőátadás, ez nem minden procinál egyforma, valakinek jobb, valakinek rosszabb de senkinek sem olyan jó mint a SB-nél.
Meg ugye most elég meleg van amúgy is.
Nekem egy elég jó léghűtőm van, de már 2 perc prime után is ilyen értékek vannak.
Hiába a jó hűtő, ha nincs jó kontakt. -
kovsol
titán
Látom magam előtt, hogy sok embernek aki határon járatta a procit most a nagy melegben instabillá válik a tuning.
(#18171) Matej annyit nem fog javulni szerintem.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
MiklosSaS #18168 üzenetére
Volt már erre példa, hogy nagyon nem volt jó a kupak alatt a paszta, mert túl vastagon volt, nem gondoltam volna, hogy lesz még egy ilyen. Elvileg itt akár 40 fokot is csökkenhet a hőmérséklete. Ha ideér akkor letesztelem én rendszeremben is a hőmérsékleteket pasztázás előtt és után is.
-
lotTóni
tag
-
lotTóni
tag
Üdv a guruknak!
Megcsillant egy lehetőség számomra,ami egy 3770k + AsRock Z77 exteme 6 jó áron való beszerzését jelenti.
A továbbiakban 7970 CF-et terveznék.Erre meg azért szükség lenne némi OC-ra.Viszont sokat olvastam a CPU melegedéséről,ami kissé megijeszt. Véleményetek szerint milyen megoldások jöhetnek szóba a megfelelő hűvösség (békesség
) eléréséhez.
Opcióim:
- 4.0-4.2 ig húzva (és reménykedve,hogy kihajtja a CF-et) léggel hűtve (ALP. Brocken)
- 4.5ig húzva és H100i-vel hűtve.(erről nagyjából sejtem,hogy kihajtaná a CF-et)A kupakolósdit hanyagolnám ötletként,azt gondolom azért 70+k kidobásra ítélve nem vonzó senkinek.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Csodás..a válasz az előző hsz-ben
-
ST05
őstag
válasz
Howkeddlee #18151 üzenetére
probálj majd olyat, hogy power phase control : optimized-on legyen
epu power save: enable-re engedélyezd ! ( ne aggasszon hogy energiatakarékosnak hivja, az asus optimized is belövi ezt a funkciót)
a többi autón kb
és keress 1,20-1,22v körül hátha elég 4,4-4.2Ghz-hez, nemigaz hogy nem elég
akkor jobban vissza is fog venni meglásd.
( örködöm: ördögöket és vámpírokat vigyázok) -
DEV_NULL
őstag
válasz
Howkeddlee #18151 üzenetére
sosem alszik! vámpír? ördög? ki tudja...
-
Nagyon köszönöm válaszod,így is segítettél azért!!!
Az az igazság,hogy ami az asus előtt levő lapom volt ( asrock z77 extreme4) azzal sokkal könnyebben tudtam húzni az akkori 3770k-mat,csak ugye azt a lappal/ramokkal együtt vették meg tőlem!
Sajnálom is azt a procit is,mert az a 3770k 1,25v-on már stabil 4,5en futott,amit most vettem,ez meg 1,30v-nál is még van hogy megfagy!
Amúgy az asrocknak sokkal egyszerűbb is volt a biosa,mint a maximus V formulának! Ott nem volt ilyen,mint itt,ott beállítottam a C1E supportot,és máris visszavette a proci órajelét 1600ra,és a feszültségét 1v alá,mikor nem terheltem a procit annyira. (pl netezéskor)
Nincs ötleted (vagy valakinek esetleg??) hogy melyik aktív asus lap topikjába írjak a pontosabb segítségért? (aminek az Uefi biosa nagyon hasonlít az enyémhez.)
Mert az én lapom topikja szinte halott,összesen van 12hsz. a topikban,és ott is az utolsó hsz. május közepi.Amúgy nem bírsz aludni,vagy esetleg te is melózol? Én aludnék,ha nem melóznék reggel 6ig...
Mégegyszer köszi a segítséget!!
-
ST05
őstag
válasz
Howkeddlee #18148 üzenetére
úgy a jó, had ugráljon
de tényleg elég magasan futnak, valami a biosban van felhangolva..
speedstep on? c1c6-félék on? de inkább talán az LLC nem megfelelő !? esetleg az EPU power saving mode kell neked,,Most meg nem mondom a pontos választ ezek az asus biosokba sokminden van, sabertooth csinálta ezt a 2600-al , de nem volt meg sokáig
talán még a vrm környékén nézz körül: ( digi+ power control) tudod: optimized, standard, talán ezek közül "nyomatja valamelyik beállítás, csinálj oc mentést, és kisérletezz ki egy másmilyet , most nem ugrik be pontosan mi is okozta ezt..sorryde egyébként ne zavarjon, nem fogyaszt többet nem is melegszik többet ha nincs terhelve ugy sem
szóva nem muszaj sokkal jobban vissza-vegye ezek a "nagy deszkák szeretnek "készenlétbe állni1,3V miatt nem veszi vissza annyira, hanem ugymond kipörgeti órajelben,
én ezért nem szeretem a fix feszültséget, de éppenséggel így is jó.
hogy ez mire kellett ? te kérdezted miért nem veszi vissza? nos ezzel láthatod vissza veszi az,,
csak a cpu-zben mindig a legmagasabb orajelen levőt mutatja -
Feltettem,de mindegyik szál más-más órajeleken fut,és mp.ként változnak...
Amúgy ez most mire is kellett?
Nekem a biosban úgy van beállítva,hogy 45x van mindegyik mag! És a cpu-z is folyamatosan azt írja ki hogy 4500mhz-en megy,kb. 5-6mp-ként 1-1 pillanatra írja azt,hogy 1600mhz,de akkor is a fesz ugyanúgy 1,30v. -
ST05
őstag
válasz
Howkeddlee #18146 üzenetére
-
válasz
tikshow #18136 üzenetére
Beállítottam az offsetet + kiegyensúlyozott van beállítva a windowsban,mégis valamiért nem jó az energiatakarékos mód,mert nem veszi le tartósan a feszt és az órajelet alapra...
Szinte folyamatosan 4,5-en fut,és csak kb 5mp-ként 1-1 pillanatra írja a cpu-z hogy 1600mhz,és vele együtt a fesz is csak 1,00v körül. De mondom,ez csak 1-1 pillanatra írja ki,végig 4,5-en fut a proci akkor is,ha nem csinálok a géppel semmit! (még a netet is lekapcsoltam)
Tud valaki erre nekem megoldást?? Nagyon megköszönném!! -
bombibmw
veterán
válasz
Erdei88 #18144 üzenetére
Köszi.
A ventik természetesen nálam is cserések lesznek,mert kerregnek,de a pumpa viszont hangtalan,hála...
120p-t teszek holnap rá,mert már most is idegesít Quite-en is,de már nincsen erőm.
De mivel ezek az első házhűtőim,ezért kell majd valami más rá.
De tesztre meghagyom holnapra a gyárit,ha csak Neked nem 120p-k vannak rajta.
Nekem 1,25V-al megy most a 4,5.
Lehet Neked jobb példányod van. -
Brekkk
senior tag
Van egy I7-3770-es procim.
Teljesen alapon fut, semmi tuning.
A BLCK is AUTO-n van. Most vetten észre, hogy a 100 Mhz-es BLCK beállítás nálam, 100,88 Mhz-et ér tesztek szerint. A CPU-m így 3732 Mhz-en fut.
Maradhat így? Vagy vegyen le manuálisan, hogy 100 Mhz legyen tesztek szerint is. -
Erdei88
veterán
válasz
Süni 1985 F #18139 üzenetére
Próbáltad alacsonyabb órajelen?
Szerintem kezd 4Ghz-vel, utána mehetsz feljebb -
-
Hoorus
őstag
válasz
Howkeddlee #18135 üzenetére
Windows-ban pedig kiegyensúlyozott legyen az energiagazdálkodás, és akkor vissza fogja venni 1600-ra..
-
tikshow
addikt
válasz
Howkeddlee #18135 üzenetére
Offsetet kell fesznek megadni ha jól tudom, nem pedig fix értéket.
-
válasz
tikshow #18134 üzenetére
Köszi,gondoltam erre én is,csak épp elkezdtem másolni 1terra adatot,így ha végzett ezt még megpróbálom!
Azt tudja valaki,hogy hol lehet beállítani a lapomnál (Asus maximus V formula - a topikja halott,ezért kérdezem itt - bocs érte) hogy ha nincs terhelve a proci,akkor visszavegye mind a proci feszét 1,00v körülre és órajelét 1600mhz-re? (3770k)
Mert az uefiben be van lőve a c1e support,de ezek ellenére csak néha az órajelet veszi vissza 1-1pillanatra 1600mhz-re,de a fesz ugyanúgy emelt marad.Megköszi a segítséget!
-
tikshow
addikt
válasz
Howkeddlee #18132 üzenetére
Ha már húzva van a procid akkor tedd vissza gyári értekre, majd próbáld újra. Az, hogy LinX alatt stabil kb semmit sem ér. Volt valami hasonló nekem is.
-
válasz
tikshow #18131 üzenetére
Igen,ezt szedtem le én is,és mégsem jó!
De más is küzd ezzel a nagyvilágban: ezt írja ki
-
tikshow
addikt
válasz
Howkeddlee #18130 üzenetére
Kapd le ezt.
-
Sziasztok!
Letöltöttem a Cinebench 11.529-et,és mikor elakarom indítani a CPU tesztet,valami Cinema 4D-re hivatkozva megáll.(cinema 4d application error)
Találkozott már valaki ezzel? -
Winne
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #18124 üzenetére
"Tudtommal a sima 3770 is 4.4Ghz lazán bír ez meg ugye K-s..."
Nem megy lazán 4.4 GHz-en a sima, de ettől függetlenül itt még nem láttam olyat, ami ne tudta volna a 4.4 GHz-et a "K"-s modellek közül.
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
Hol piszkálod a biosban? Nekem is Z77A.s lapom van és azt hittem nem találom a megfelelő feszt-de lófact, rossz helyen turkáltam a biosban. Most már vígan rohangál 4.7-en is.
Ott a standard módban nekem sem ment vmi fényesen -
margithid
veterán
Sziasztok!
I5 3470 procim van és úgy látom elégé megviseli ez az idő...
Nonstop megy a legmagasabb hőmérséklet 64 C fok volt, de 50 alá nem nagyon akar menni.
Normális ez ilyen időben és mi a max hőmérséklet amit még elbír?
Köszi -
Erdei88
veterán
válasz
Mivel tesztelsz? A nem stabil mit jelent?
Mekkora fesszel? -
Süni 1985 F
senior tag
Létezhet az ,hogy kifogtam egy nagyon rossz processzort tuning szempontból?
3770K és nem tudom 4.2 fölé stabilizálni egy MSI Z77A-GD65 lapban Corsair 1600Mhz8-8-8-24 1.5V 2x4Gb ram párral.
Tudtommal a sima 3770 is 4.4Ghz lazán bír ez meg ugye K-s...
Ezen a videón is simán belövik a 4.5Ghz-et nem értemOverclock
Mi a magyarázat erre?Aki megmondja nagy tisztelet övezi majd részemről -
-
Rexcor
őstag
válasz
Howkeddlee #18121 üzenetére
Lehet hogy nálam is ez volt.
Reggel nem volt bedugva a HDMI és gondoltam hogy csak nem lehettem olyan hülye hogy ezt elfelejtettem, de lehet mégis.
-
-
r3dsnake
nagyúr
Olvasgattam cikkeket a VT-d-vel kapcsolatban. Jól értem, hogyha AMD vga-t használok, akkor VT-d nélkül is képes elérni a virtuális x86-os memóriát? Csak az nvidia esetében lényeges ennek megléte, ha esetleg használnék virtualizálást?
Köszi!
-
Rexcor
őstag
Na sikerült hogy menjen kártya nélkül is. Nem csináltam semmit sem, csak reggel bekapcsoltam és most ment... nem értem mi volt tegnap a baja.
-
ST05
őstag
válasz
Rexcor #18113 üzenetére
digitális kábelen ( DVI )-on ad képet a hd graphics - ellenben a Dsub-analógón nem mindig ad jelet
alapértelmezettként
tom_tol: én sem tudom miért ,több lapnál is ezt tapasztaltam hd graphics esetén
( volt olyan hogy nem volt vga, és csak analog ( dsub-os monitor volt )
tehát a ki resetelt asrock lap biosába jutni esélyünk sem volt így magyarul megoptuk
hiába volt azon analóg kimenet is -
Diocles
aktív tag
válasz
N.Ferry #18114 üzenetére
Sok. Már tönkre is ment. Ha még garanciális és nincsenek rajta külsérelmi nyomok, akkor jó eséllyel ki fogják cserélni neked, de az újra már vigyázz jobban!
Igazából amúgy erre a topikra van szükséged.
-
Flashget
félisten
válasz
Raidon #18107 üzenetére
nekem meg olyan volt a sok variálás közepette, hogy csak megakartam nézni az IGPU rendesen működik aztán letíltom..végül mind az IGPU mind a 6870 vga is ment a gépbe mindkettő rácsatlakoztatva a monitorra.
betölt a win és nincs semmi a képen az alap háttéren kívűlse tálca se ikonok se semmi... na mondom király kiveszem a vga-t. utána gép bekapcs nincs kép..egyre jobb..vissza a vga-t bios matatás...aztán homlokon vágom magam b...g a monitoron nem választottam ki a másik bemenetet amin az IGPU felöl ment a jel.
user error -
Rexcor
őstag
Cmos reset sem segített semmit.
-
Rexcor
őstag
Nem nagyon akar képet adni, de mind1 ma úgyse kell, hnapra meh meg lesz
-
Raidon
őstag
válasz
kovsol #18105 üzenetére
Rexcor Ha gep inditasnal belepsz biosba ott sem ad kepet?
Nekem is volt olyan hogy kivettem a VGA-t es azt hittem nem lesz kep de vhogy bejott.
Amugy nekem ilyent nem kellett csinalnom eleg sokat villogott a monitor kereste a forrast...
De kb 1 percen belul eszhesz tert mikor is mar 4-5 szor korbeforgatta az osszes csatlakozot.... -
Rexcor
őstag
Korábban kérdeztem hogy mi van ha kiveszem a vidkártyát a gépből és azt ìrták hogy autómatikusan átkapcsol a hd 4000re de nem ad képet
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest