Új hozzászólás Aktív témák
-
5000watt
aktív tag
Ha a cseréről beszélünk akkor Hétfőn érkezett meg a sráchoz akitől vettem és rajta keresztül megy a dolog.Nem tudom mennyi idő lesz,de remélem jövőhéten már gépemben leszek
Jah és sajnos sokat fórumoztam meg minden genyaság mire én is rájöttem hogy kaki valamelyik ram ....
mert ügye nekem csak játékok telepítésénél jött elő a hiba és ez nekem is fura volt .
Neked mióta megy a dolog ?Linxre visszatérve 2.2 gb tal tesztelelve 82 körüli az érték
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az i3-3120M és az i5-3210M procik között mekkora különbség van utóbbi javára? Érezhető lenne az i3-as hátránya mondjuk ebben T430-asban ha pl ehhez hasonlítom?
Habár azért erőmű nem kell, egy alapvetően jó proci kéne a laptopba (pénzügyi munkára kell, nem röccenhet meg a gép [tudom, ssd is fog kerülni bele]). És én azt gondoltam, hogy az i5 már "nagy szó", de néztem a cpuboss-t, eszerint elég kevés az i3 hátránya..
Mi az itteni szakértők véleménye a dologról?
-
válasz
5000watt #19188 üzenetére
Pontosan én sem tudom. Ezeket találtam:
Unit of computing capacity equal to one billion (10^9) floating point operations per second.
Short for floating-point operations per second, a common benchmark measurement for rating the speed of microprocessors. Floating-point operations include any operations that involve fractional numbers. Such operations, which take much longer to compute than integer operations, occur often in some applications.
Most modern microprocessors include a floating-point unit (FPU), which is a specialized part of the microprocessor responsible for executing floating-point operations. The FLOPS measurement, therefore, actually measures the speed of the FPU. One of the most common benchmark tests used to measure FLOPS is called Linpack.
Many experts feel that FLOPS is not a relevant measurement because it fails to take into account factors such as the condition under which the microprocessor is running (e.g., heavy or light loads) and which exact operations are included as floating-point operations. For this reason, a consortium of vendors created the Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC), which provides more meaningful benchmark values.
A megaFLOPS (MFLOPS) is equal to one million floating-point operations per second, and a gigaFLOPS (GFLOPS) is equal to one billion floating-point operations per second. A teraFLOPS (TFLOPS) is equal to one trillion floating-point operations per second.A lényeg az első mondat, miszerint 1 GFlop az 1 billió lebegőpontos számítást jelent másodpercenként. A te procid tehát 76 billió lebegőpontos számítást végez el másodpercenként. Durva
Lehet, hogy hülyeség, ezeket találtam. Majd valaki, aki jártasabb a témában megmondja.
-
5000watt
aktív tag
-
5000watt
aktív tag
LinX linket kérhetnék valakitől
ráeresztem a cpura
-
daveoff
veterán
Szerintem akkor is sok, linx alatt a 100 fokot nyaldosná, ilyen fesz.-el ez nagyon sok. Aztán lehet tévedek, nem használtam még sose gyári hűtőt.
Le kell kapni a kupakot, azt jó napot!
Nekem ebben a dög melegben 25 fokos szobában 1,26v-al 70 fok alatt tud maradni a proci linx-ben. Persze én kupaktalanítottam, és h100i-vel hűtöm.
-
Asbee
veterán
válasz
5000watt #19168 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy mit tud a gyári hűtő (nem a venti ahogy írod
) és hogy szar a pasztázás, de nem kell azért feltétlenül víz, hogy húzni lehessen. Vannak jó ár réték arányú léghűtők amikkel simán 4Ghz felé lehet menni. A turbonak nézzél utána. Fixálhatod is de akkor már tuningolsz.
-
5000watt
aktív tag
A képen látható hogy 80 Fok( 100%) így is nem tudom ha meghúznám mit szólna hozzá,de pl nem is tudom meddig engedni az Mhzét mivel gyári venti nem nagyon hűti...illetve itt más bajok is vannak mondjuk pasztázási az Intel részéről.
De a problémára visszatérve gondolom akkor biosba kell fixálni az Mhzét.vagy nem ?
Most lettem Inteles és fura nekem -
5000watt
aktív tag
Lehetséges hogy hülyeséget kérdezek de 3700 helyett nem 3900nak kellene ott lennie ? vagy hogy működik ez a turbó?
jah és a telljesítménynek nem kellene magasabbnak lennie ?
még nem húznám mert nincs blokkom hozzá.
Valamint az sem értem hogy 1600Mhzra beejti a magokat mint energiatakarékosság de hiába váltok brofilt nem emeli meg és a százalékok módosításánál sem .Akkor biosba kell fixálni?
-
Toby888
senior tag
eddig volt jó :S jácottam kicsit a street fighter x tekken-el, és off, most megen nem indul -.-
-
Repsol600
addikt
-
JanR
addikt
válasz
scope2007 #19152 üzenetére
En is probalkoztam vele, bar nem jateknal, hanem multimonitorral (a TV az igpu-rol, a monitor meg a dVGA-rol.. na ez nagyon nem tetszett neki. Olyannyira, hogy win reinstall lett a vege, mert a win javitas utan se akart talpra allni. Egyszer probalkoztam, boven eleg is volt. Kulon jo az iGPU (notiba az van), de kombinalva kevesbe..
-
Toby888
senior tag
egy Bóly-i barátom megcsinálta, megy
-
Colos1
őstag
válasz
Süni 1985 F #19142 üzenetére
A paszták közötti különbséget nem csak a hővezető képességben kell keresni, hanem a tartósságban is. Az MX4 -el 2 év múlva is -3°C -al hidegebb lesz.
Az olcsó paszták meg 2 év múlva már csak ragasztóként fognak funkcionálni, mert teljesen kikeményednek, és egyrészt jelentősen csökken a hővezetésük, másrészt meg csak vésővel+kalapáccsal lehet majd leszedni a coolert a GPU-ról.Viszont az a Coolink nem rossz paszta, ami magyarázhatja hogy "csak" -3°C a különbség.
A "4X annyiból" meg 2X -t könnyen meg lehet magyarázni, mert az MX4 -ből 4g -os kiszerelés a legkisebb, ami pont 2X annyi, mint 2g
-
juve600
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #19142 üzenetére
de a drágábbnak a szine jobban megy a proci szinéhez......
-
daveoff
veterán
válasz
Süni 1985 F #19140 üzenetére
azért az a -3 se rossz egy átpasztázáshoz képest, nem?
-
Süni 1985 F
senior tag
mx4 paszta nem hozott sokat, mindössze -3 fok javulást értem el vele.
[link] volt előtte. -
Colos1
őstag
válasz
Süni 1985 F #19135 üzenetére
Videokártya alá?
Én egyszer az 5850 -esemet a gyári hűtővel újrapasztáztam, bár az MX2 volt.
Átlagosan 8°C -t hűlt tőle, de szerintem ebben benne lehetett az is, hogy nem volt rendesen pasztázva gyárilag, mert nem hinném, hogy ilyen gagyi pasztát használnának egy középkategóriás videokártyánál.Aztán vettem rá egy Arctic Twin Turbo -t, ami további 20 fokkal hűtötte le, szinte már azért aggódtam, hogy túl hideg
-
ST05
őstag
válasz
Süni 1985 F #19135 üzenetére
-nem
-igen -
Süni 1985 F
senior tag
MX4 paszta nem eszi az alut és a rézen lévő bevonatot ugye?
Videókártya alá is megfelelő nem? -
cyberkind
félisten
Melyik paszta a jobb, az MX2 vagy az MX4, illetve mennyivel jobbak mint az olcsó 200 Ft-os ?
-
Forestgreen
aktív tag
nem csak a teszt során GFlops nőtt meg, hanem úgy nétem a proci teljesítménye is az SP1-es windows telepítésével.
Eddig soha nem sikerült átlépnek a 3570K / GTX 670 párossal a 2000 pontot Valley Benchmark alatt, most bőven füle van...
-
Forestgreen
aktív tag
Megvan a 100 feletti GFlops szám, egy új windows-al :/
-
=HG=
addikt
válasz
Toby888 #19104 üzenetére
Lehet, hogy menthető, beszélj bundata-val...bár nem a foglalttal van gebasz, de hátha...
-
válasz
Toby888 #19104 üzenetére
Na, az szép.
Te vagy a második ember sajnos. R.I.P.
Süni1985: Kalapálás tökéletes. Egyszerűbb, és gyorsabb is, mint a pengézés. Körültekintőnek, meg elővigyázatosnak kell lenni és kész...
Nem egy nehéz dolog odahívni valakit, hogy ugyan fogja már meg a proci szélét, és szóljon, ha érzi, hogy megmoccant. Így nem repül a proci, és nem is romlik el. Eddig 2 eset volt már, hogy sérült a proci esés miatt. Ezek után, aki nem párnázza teljesen ki, meg nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy ne álljon röppályára a proci, az magára vessen.
-
Toby888
senior tag
nagyító alatt megnéztem, az aljáról leesett 2 kis nem is tudom minek is hívják pontosan azokat a pis pöcköket -.-
-
Toby888
senior tag
huha, skalpoltam satuzással, persze kikerülte a kipárnázott rész amikor repült a proci
most lehet pihizik kicsit, mert nem indul be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest