Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hertotti
csendes tag
válasz
ImpersonatoR #11398 üzenetére
Hát többek között 4 perc mire belépek a mapra (win7 durván 18 sec alatt jön be ).. és nem értem mi a fene van.... maga a win7 gyorsan bejön ahogy kell tömörítések is oké... most nézek egy ssd tesztet nem tudom mi lesz ez...
-
GuguGuru
tag
válasz
GuguGuru #11397 üzenetére
Rutinos rókáknak nem ujdonság, de hiába a több óra stabil Prime, semmi WHEA hiba, gondtalan Linx futtatás, az OCCT Linpack AVX azonnal kék halálozta az 1,185Vot, 1,2V-on 12 perc után állt le, most futtatom 1,210-el, remélhetőleg így már atomstabil lesz.
Mellesleg ez a teszt a 75 helyett 85 W-ot zabál, és bizony 5 fokkal melegebb maghőmérsékletet, szóval aki atom stabilitást akar tesztelni, és igazi izzasztást, annak melegen ajánlom, mert lehet csak azt hitte hogy stabil a setup...
-
-
GuguGuru
tag
válasz
szeva000 #11396 üzenetére
Mint már korábban írtam, én is ezt vallom, az architektuális változások hozzák a nagy dolgokat. Anno P4 is volt ami ment igy 4 GHz körül, aztán érdemes megnézni, akár csak egymagot használva is mennyire elmaradna egy Ivy-tól.
Szóval ha a Haswell után 1 vagy két generációval jön vmi, ami üt majd, akkor az ellen a 4,5-4-8as Ivy sem fog segíteni.
Ugyanakkor a további undergesz nem ment. 1,175-el már kék halál primeban. Most ezt az 1,185-öt ellenőrzöm le, hogy biztos atom stabil-e, 8 óra Prime-al, meg IBT-vel.
-
GuguGuru
tag
Nem terhelésre csökkent feszt, hanem természetes hogy terhelésre magától szakad be a feszültség, ezt kompenzálja a BIOS és az elektronika hogy ne lásd se te "se a processzor" hiszen akkor ad absurdum fagyna, de ha nem elég pontosan vagy gyorsan kompenzál akkor úgy tűnhet mintha lejjebb venné a feszt, pedig csak nem kompenzálta eléggé.
Nekem úgy néz ki hogy a 4300-at nem szereti. Biost is frissitettem ( állitolag a frissebb F18 stabilabb ),
De a 4300hoz kéri az 1,275öt.Ugyanakker 4200on, mostmár lent vagyok 1.185-ön, amit terhelés alatt 1.2V-ra tesz ( nem offset, hanem fixed-et használok, az LLC / BIOS csinálja), és így is teljesen stabilnak tünik pár óra Prime-al. És persze még hidegebb lett 1-2 fokkal, ami öröm.
De a tököm sem érti miért a 4300ra ennyire finnyás hogy ennyivel nagyobb feszt kér hozzá. Amugy a feszek beton stabilak, ettől még lehet lap az oka, de nem valószinű.
Mindegy, keresem tovább a minnél alacsonyabb fesz meletti stabil 4200-at, ezzel megelégszem -
hertotti
csendes tag
Sziasztok!
Egy asus p8z77 v deluxe és egy 3570k tulaja lettem! Szépen megy minden egy dolgot kivéve!
Feltelepítettem a CS:go -t majd menni akartam fel servere és valami őrületesen lassan tölti be a mapot!
SSD van a gépben ami egy samsung 830 128gb -os ! Előző konfiggal ez a hiba jelenség nem volt ugyanezzel az ssd vel! Valami a bios ban nem stimmelhet? bios frissitést már csináltam .. ne haragudjatok hogy itt tettem fel a kérdést! -
szeva000
addikt
válasz
banderasz77 #11388 üzenetére
Most a CPU Load-Line calibrátiont állítottam 2-re(1-5-ig van),így stabil lett a fesz linx alatt nézve.Igaz fix 1,210V van beállítva biosban,CPU-Z szerint 1.192-1,200-on megy 4300MHz-en.
-
banderasz77
addikt
válasz
szeva000 #11387 üzenetére
Gondolom, igazából nem is az a legfontosabb, hogy mennyi a drop terhelés alatt, mert ugye van load line calib., hanem az, hogy terhelés alatt ne ingadozzon a fesz. Mert ha esetleg tudod nezni Linx alatt, akkor lehet látni, hogy sokszor amikor a CPU-Z-ben ingadozik még egy kicsit a fesz (és lefelé fog), akkor hasal el valamelyik mag.
-
szeva000
addikt
válasz
banderasz77 #11386 üzenetére
nah nekem akkor lesz asus meg gagyibájt lapom többet,mikor nővé operáltatom magam
...ez is a szutyok dual bios miatt van,amúgy nem cseréltem volna a q9550et le.
De nem az a lényeg,hogy lefele megy,hanem föl ne menjen....Mindjárt megnézen 4500-on is így 1,2V-al,ha ott menni fog stabilan és nem melegszik,akkor marad....több nem is kell.......persze azért megnézem a határt -
GuguGuru
tag
válasz
JoolsNOS #11363 üzenetére
Ne haragudj, de ha vkinek olvasási és értelmezési nehézségei vannak, azzal nem tudok mit kezdeni...
_Nem emelem a BCLK-t, hanem csökkentem_ !!! Mert gyárilag a giga lap, ha auto-n hagyod, vagy 100Mhz-re állitod akkor 100.9-et ad ki. Bármi logikát nélkülözve 99.98-nál adja ki a tiszta 100 Mhz-et, de 99.97-nél már 99.5öt ad. Azért állítottam be pontosan 100-ra, mert külföldi fórumokon azt írták, ez van hogy segít a stabilitáson. Valóban segített.
-
szeva000
addikt
Hi!
Végre felraktam a Brocken hűtőt is....elkezdtem a tuningot,azzal sem lenne gond ahogy nézem...4000-en alapból kezdtem egy CR-i 3570-el...
Nincs itt valaki akinek asrock extreme 4-el lapban van?Nem értem azt pl,hogy beállítom fix 1,2V-ra a biosban a feszt,akkor miért megy föl jobban????A ramokat beállítom 1866-ra,azok is 1333-on mennek...
Nomeg a CPU PLL voltage mire lenne igazán jó? -
BeLucZ
addikt
válasz
#35434496 #11374 üzenetére
az igen
, hát lehet urban legend, lehet nem, de lehetséges hogy több jó tuningpotenciállal rendelkező proci kerül ki onnan mint malájból, végülis 4,2őt megy mindegyik, az meg már bőségesen elég mindenhova
(#11375) banderasz77: költséghatékonysági szempontból váltottál ?
gondolom nem a teljesítmény miatt
-
banderasz77
addikt
Na, gondoltam én, hogy ez lesz, frankón alulfeszeltem az i3-3220-at, mire ugyan azt eljátssza, mint a hajdani 2500k-m. Load tökéletes, Idle eldobja magát random. Szóval most megyek fölfelé...
Most Idle 0,72V-ot kap, eddig frankónak néz ki a dolog. Ez Load 0,96V. -
-
szeva000
addikt
a 3570K-nál meddig lehet a feszt emelni?Ha lesz időm,holnap én is rárakom a brockent és nekikezdek a tuningnak
-
GuguGuru
tag
Próbáltam már Turbo nélkül is, semmivel nem jobb az eredmény. C1E engedélyezve, a többi C3/C6 nem, BCLK-t addig visszavéve, hogy ne 100.9 legyen, hanem pont 100, LLC turbo beállitáson (giga lapnál ennél csak az extrém a durvább) most 4200-on tudtam stabilizálni 1.215-re állitott, amúgy CPU-Z szerint 1.224 V-al. 1 óra prime gon nélkül, semmi WHEA hiba, és a magok egyike sem megy 79 fok fölé soha, de a globál mérő szerint 69 fokon megáll.
Ezzel így most elégedett vagyok, és azt mondom, többet nem éri meg kínozni. Ha 4300-ra teszem, csak akkor nem dob kék halált, vagy bootol egyáltalán be, ha 1,25-öt adok neki, és mondom még ott is elhasal fél óra prime után, de a 69 helyett 75 fokos.
Holnap még megpróbálom tovább csökkenteni a feszt 4200-on, hátha tudok még kicsit hűvösebb eredményt elérni. De szerintem ennek itt a józan vége. Utánaolvasva találkoztam több hasonló Maláj procival más fórumon, a srác 1.3 V alatt nem tudta 4300-on stabilizálni. Szóval sajnos az enyém nem egyedi eset. De igazából mindegy, a tuning szó úgyis azt jelenti hogy a sajátból kihozni a lehető legtöbbet, ezt ma egy halom beállitással, olvasással, próbálgatással megtettem,
-
-
GuguGuru
tag
ehh, most látom visszaolvasva, hogy valszin azért melegszik ennyire, mert Maláj a szivem, nem Costa Rica... jellemző, hogy öregszem, régen még batch alapjáb kerestem a procit, ma meg csak simán belenyúlok a szarba
-
GuguGuru
tag
Lehet, hogy csak első nekifutásra de őszintén elment a kedvem az az egész ivy tuningtól... Azt nem mondom hogy megbántam hogy K-st vettem, mert 5 rongy nem számít egy ilyen áru procinál (annyival olcsóbb a sima), de ez vmi nevetséges. Itt a válasz az előbb feltett melegedős kérdésre...
1.15 V, alap 3600 Mhz, Turbo-val mind a 4 mag 4036Mhz-en, 26 fokos szobában hangtalan (1080-at forgó Xigmatek Dark knight, Artic Silver 5-el összerakva (150 óra bejáratás) ventik mellett 33 fokos Idle ,
Prime Small FFT Cinebench, Intel BT, max 63 fokra megy fel ( Real Temp, 1 óra folyamatos Prime Xigmatek ekkor 1800 rpm) egy Antec P180-ban, felső alsó 120mm-es Noctua hűtő maxon húzza ki a levegőt, plusz alul egy a HDD-ket hűti, plusz alsó táp, kihúzó ventivel, ergo egy elég jól szellőző rendszer...Kedvet kaptam, hogy hamár ilyen hideg, akkor toljuk feljebb, tök happy a szituáció.
Új beállítás:
Alap 4 Ghz, 4300 Mhz 4 mag turbó, Turbo limiterek feltolva, 1.2V-on már a Bios is fagy, 1.25V-ra belövöm, bootol, Prime indit, és 20 perc után 3as mag megakad, ergo kéne még neki fesz. Ennek ellenére már 73-75 fok az ami eddig 62-63 volt. Garantálom hogy az stabilizáláshoz kéne az 1,275, és ott még ezzel a profi hűtéssel is nyaldosánk a 80 fokot... Ami meg röhely, mert szaros 300 Mhz-ért én nem fogok 0,125-el több feszt adni neki, és 15 fokkal nagyobb core Temp-et kapni cserébe. Egyszerűen ez nem éri meg... Lehet én fogtam ki egy gyengébb tipust, ezt nemtudom.Ez a 300 Mhz 7%, ami lássuk be nevetséges többlet a valós alkalmazásokban, ettől egy játék se lesz előrébb (sőt, ha így befűt a GTX480 mellé, garantálom, hogy még rosszabbul is járok, és túlfűtőm azt is...) , és a Boinc is max pár percet farag az órás csomagból. Ha pedig tovább akarnék menni, 4500-4600-ra, ami utána olvasva azért elérhető, az ahhoz tartozó 1.35 V-ot és 80 fokot, mivel nálam majdnem 24/7-ben megy a gép, nem tartanám egészségesnek.
Röhelyesnek tartom ezt, hol vannak a régi szép tuningok, 600 Mhz-es duron-om 900-on ment, az AMD 2500+ (1800 Mhz) ment röhögve 3400+-on (2700 Mhz), És a Wolfdale is 3 Ghz-ről 4.2-re elment, és ettől egyiknek sem ugrott meg ilyen mértékben sem a hőmérséklete, sem a fogyasztása, és ezek nem különleges de jónak számító tuningok voltak, extrémitások nélkül.
Ehhez képest az alap turbo 3800 az Ivy-n és egészségesen 4000-ig lehet feltolni, max 4500ig durva feszek melett? Tényleg igaz az anandos cikk, ahol azt mondják, end of an era...
Akit untattam, sorry, csak kicsit felbosszantott...
-
válasz
Delta× #11341 üzenetére
"Nekem perpill egy Dual-Core CPU E5700 @ 3.00GHz es cuccom van" ilyen volt az első procim. hogy szerettem hogy örültem hogy megtudtam venni (nemvótam tele lével) mostmeg az E6800-at se sokba nézem már.. pedig ezért meg a várost bejártam (azért van bőven pc bolt nyíregyen) de végül csak netről kellett rendelnem.
-
Hanok
senior tag
Üdv!
Egy hete volt alkalmam a generáció váltásra, i5 750-et (alapon hajtva) váltotta a jelenlegi i3 3220-as igazából nem volt cél a telesítmény növekedés inkább az optimálisabb hő, és fogyasztás, a garancia frissítés...Amit érdekesnek találtam hogy ugyan ezzel a hűtővel (Andy Samurai) az i5 egy prime-al szépen felmelegedett aztán lekapcsolás után szépen lassan kihült...Az i3 meg gyakorlatilag 15-20 fok-ot 1 másodperc alatt lead és onnan már nagyon nem is hül, ez kb a melegedésnél is hasonló...Mondjuk nem zavar, csak számomra érdekes....
-
Delta×
senior tag
válasz
Töki bácsi #11349 üzenetére
Köszönöm szépen
Továbbá mindenkinek köszönöm az agymosást i3 téren
belebolondultam volna ha erre mind magamtól kell rájönni
-
Delta×
senior tag
Nagyon szépen köszönök minden egyes kommentet sokkal többet ért ez mint mikor kapok 5 linket és oldjam meg mi a bajom
Akkor szerintem a közeljövőben beruházok egy ilyen projectbe mert nem állapot hogy black ops 2 néha beszaggat :d Alaplap kérdésekkel gondolom másokat boldogítsak és ne itt ?!
-
banderasz77
addikt
Hát ez már teljesen más. A te kis procid még 5 Ghz-en sem nagyon tudná befogni valószínűleg.
Fizikailag 2 magos a proci, de magonként 2 logikai szálon tud dolgozni egyszerre. Tehát 4 szálon futnak a dolgok...Megelőztek, közben telefonálnom kellett...
-
BeLucZ
addikt
kiváncsi vagyok, ahogy nektek akik gyári hűtővel használnak 3570k-t, meddig szokott felmenni a hőfok maximum max terhelésnél?
én nem gyárival tolom csak szeretném tudni mekkora különbség van a prolima hütő meg gyári között az ivy hűtésénél -
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Delta× #11341 üzenetére
Hyper-Threading technológia van a prociban, ez azt jelenti, hogy 4 szálon kommunikál a proci, és így úgy tünik, mintha 4 magos lenne, de fizikailag csak 2. Ez jó akkor, hogy olyan alkalmazást futtatsz, ami kihasználja (sőt szinte mindig jó, egy-két kivételtől eltekintve).
-
ST05
őstag
válasz
Delta× #11341 üzenetére
sokkal ujjabb sokkal fejlettebb, kevesebbet eszik, de gyorsabb erősebb,
és a 2 mag 4 szálon tud dolgozni, ugy is hivják hogy virtuális 4 magod lesz,
ami átlag felhasználáson pont olyan mintha 4 magod lenne, nagyon jól besegitenek
a feladatkezelőben is 4 magként mutatja majd -
Delta×
senior tag
Azt még had kérdezem már meg tőletek
Ez a 2 mag oké megvan mi de kapok hozzá még 2 szálat valami hiper akármit...
Linkeltek nekem van 4 oldalt ahol ez le van írva hogy mire jó.. de így sem fogtam fel...
Lécives valaki eltudná ezt a 2 szálat magyarázni vagy kifejteni 2-3 ondatban ?
Nekem perpill egy Dual-Core CPU E5700 @ 3.00GHz es cuccom van micel jobb ez az i3 ?
Vagy lényegében ugyan az csak a foglalat újabb ? -
Töki bácsi
aktív tag
válasz
banderasz77 #11339 üzenetére
Ennyi...
-
banderasz77
addikt
válasz
Töki bácsi #11338 üzenetére
És ha ez a cél, a normál procit is alulfeszelheted és bőven mégis megy 3,3 Ghz-et. Olcsóbban.....gyorsabbat és T-t csinálsz belőle.....
-
Delta×
senior tag
Továbbá látok 2 féle 3220-at
Intel Core i3-3220 3300Mhz 3MB LGA1155 Box
Intel Core i3-3220T 2800Mhz 3MB LGA1155 Box
Mivel másabb az a plusz T betű ?
Én itt veszek mindent mert mindenre van sok garancia és olcsó bolt a többi kecskemétihez képest
http://lingvin.hu/index.php?category=CPU&subcat=Intel%20LGA1155%20i3/i5/i7 -
Delta×
senior tag
Közben arra jutottam hogy veszek újonnan egy
Intel Core i3-3240 inkább költök rá egy ki pénzt most úgysem tervezem hogy codon kívül mást csinálok a géppel3 év garancia meg minden nem vagyok egy gép tuningoló szóval most beleköltök a gépbe egy 50-et és elvagyok pár évig
Erre valami véleményt azért tudsz mondani ? -
ST05
őstag
válasz
Delta× #11329 üzenetére
nem ismerem a régebbiket, nemnagyon tudom mit érnek az i3xxx ek
, az i3 2100-ák 20 körül mennek, amellé volt nekem egy 5770, ez a páros már elég masszivan rajzolta a bf3 at
(1440x900, highba vagy ultrába nemtudom már nem most volt )
mondjuk kifogsz egy 2100-át 18 körül használtan mennek ,szerintem egy jódarabig kiszolgál ,
de akkor az már sandy(2100) topic, ez pedig ivy -
bodva
aktív tag
válasz
banderasz77 #11326 üzenetére
Jaja
De hát nem hiszem, hogy egy %-osan csökkenBár kitudja
-
Delta×
senior tag
Sziasztok
Elmúlt napokban kérdeztem pár alapvető dolgot köszi a segítségért :d
Na de lenne egy kérdésem megint!?
Az i3-as processzorok rangsora a mögöttük lévő számoktól függ ?
Le van valahova írva melyik a legerősebb és így tovább ?
i3-550 az hol van a rangsorban ? -
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy 3570k-t, a kérdésem az lenne, hogy szerintetek elég rá a Prolimatech Megahalems CPU hűtő? (rev. B) előtte egy q9550-est hűtött csendben és biztonságban, még nem tuningoltam a cpu-t de a cél 4,5 gHz lenne a későbbiekben, elég lesz hozzá a proli? eddig meg voltam vele elégedve nagyon, de tudom hogy az ivy elég forró fejű jószág és nem akarok 80 fokokat látni, mondjuk én nem linxezek, lényeg hogy gamekben stabil legyen nekem, nem érdekelnek a teszt progik.
alaplap: z77 extreme 4 (asrock, remélem nem volt rossz választás a cpuhoz)
illetve privátban ha lesz olyan segitőkész kolléga aki segit a tuningolásban azt megköszönném!
szép napot!
-
Winne
nagyúr
válasz
banderasz77 #11321 üzenetére
AVX-es a linx-ed van?
-
banderasz77
addikt
39,5-40,5 között mozog, eddig nem változott. Ez a jó nem?
Idle stabilitástól inkább félek, a néhai 2500K-m ott hasalt el alulfeszelésnél, 0,8V alá nem lehetett vele menni, random fagyások, kék halál volt a jutalom, miközben LinX, IBT, Prime alatt órákig stabil volt. Kis net meg megfektette.A mostani lapomban DIGI+ VRM van, most azért érzem ennek hatását. Beton stabil Értékek vannak...
-
andrasko
senior tag
válasz
banderasz77 #11318 üzenetére
Persze, hogy elmegy vele... sőt még az intel coolerrel is elmenne!
De egy komolyabb teljesítményű hűtővel:
- ugyanilyen hőfok mellett alacsonyabb rpm mellett hajthatnád (halkabb lenne)
- ugyanennyi fordulaton, alacsonyabb lenne a hőfok-od. (hűvösebb lenne)Ui: Nem 15-20k-s csoda-tower-re gondoltam, hanem már (akár itt is) 3-4k-ért kapható heat-esről.
-
bodva
aktív tag
válasz
banderasz77 #11318 üzenetére
Csak ne felejtsd el nézni IBT-ben és Linxben a gflop értékeket.
A nagy alulfeszelésben én 1,5GFlops-ot buktamPedig stabil volt
-
andrasko
senior tag
válasz
banderasz77 #11316 üzenetére
További min. C°-okat, vagy rpm csökkenést jelentene, ha izmosabb lenne a cooler-ed.
-
banderasz77
addikt
Tegnap bekerült a gépembe az i3-3220.
Alulfeszelés megkezdve, jelenleg 0,945V Load, ezzel a hőtővel támogatva. Load max. hőm. 50 fok.
Malay gyártmány, Idle magonként 6-7 fok difi is van, Load alatt lemegy 5-re. Ez jónak számít? -
Rocky100
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket
Hát azt illetően milyen gépről váltana még az is kolosszális előrelépés amiről beszélünk
P4-ese van egy 8500GTvel és 2 gb ddr2 rammal
Szóval neki is mondtam hogy már egy core i3assal óriásit ugrana előre de nem hagy békén a tuningjával
Egyébként köszi a topic ajánlást
Csak összerántok neki valamit az adott keretből
-
kovsol
titán
válasz
Rocky100 #11312 üzenetére
i3 nem tuningolható, i5 ből ami nem K -s az csak limitált mértékben a turbót kihasználva.
HD7770 olcsóbb pár ezressel és én azt venék most VGA kártyának. Mellé mondjuk rakna egy használt i5-2300/2400 -t.A milyen asztali gépet vegyek topicba ha beírod mennyi a keret megmondják a tuti vételt annyiért.
Javaslom nézz át oda.
-
Rocky100
csendes tag
válasz
banderasz77 #11311 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ
És esetleg valami más alternatíva akkor az alsó-középkategóriában?Olyan proci érdekelne ami hasonló árkategóriában van mint az általam említett i3-as, de lehet emelni is az órajelét.Gondolom nem általános az i3asoknál sem ez a tuningmentesség
Az a baj hogy hiába mondom a srácnak hogy jobban járna a "legsoványabb i5"-el, nagyon megvan húzva a nadrágszíj, és azzal a plusz 10-15rugóval még nem jönne ki a 650TI sem
Húzni viszont szeretné a procit hogy az adott gépből is azt a teljesítményt hozza ki amit csak lehet
-
Rocky100
csendes tag
Üdv
A "legkisebb i' felől érdeklődnék
Mégpedig tuning szempontjából.Egy i3 3220as mennyire kedveli/nem kedveli a tuningot? Illetve tuning szempontjából milyen alaplapot érdemes alá venni?Itt főképp chipsetre gondolok.Z77?Ha vagy az alatt is megteszi?
Bocs a buta kérdésért
Nem nekem lenne a gép de egy költséghatékony konfig a szempont amin az illető játszani is szeretne.Nem szempont neki a full HD egyáltalán, szóval ajánlottam neki még egy GTX 650 TI-t is
Ez így rendbe lenne?Vagy esetleg az árkategóriában legyen inkább amd fx(amiben ugye több mag van).Azt tudom hogy az fx-ek bírják a tuningot az i3-ra azonban nincs rálátásom
Köszi előre is
-
Eagl3
veterán
Próbálom belőni a procim hűtését minél halkabbra, játékok alatt elszabadul a pokol... meddig mehet fel terhelés alatt egy 2400? 50 fokos CPU-nál már fullra kapcsolja a coolert.
-
GuguGuru
tag
Na igen, következő generációt megint megcsinálják Solder technológiával, és mindenki majd hanyatt esik majd, hogy a Nehalem 15-20 fokkal hidegebb lesz terhelve, húzva, mint az ivy... Ja, hogy ebből a szar paszta felel 12 fokért, az senkit nem fog érdekelni...
Ettől függetlenül nekem eszem ágában sincs kupakot bontani, ami kijön belőle így, az elég, ami meg nem, hát ennyi, kevés embert ismerek akinek nem elég a teljesítménye egy 4,5 ghz-es 3570K-nak...
És aki meg késöbbre hivatkozik, annak sincs igaza, anno mikor a Wolfdale-eket húztuk, és itt versenyeztünk a fórumon (józan keretek között), hiába ért el vki 4.2-4.5 Ghz-et (Én 4.4-nél áltam meg, de legtöbbször csak 3.6on jártam. Amikor kijöttek a Sandy-k, meg most az Ivy, ha 6 Ghz-re tudtam volna húzni a Wolf-ot, akkor sem lettem volna a közelébe sem egy alap Ivy-nak, ergo nincs jelentősége az utosó 2-300 Mhz-nek, csak ha vkinek ez a hobbija, és élvezi hogy húzza a gépet.
-
Winne
nagyúr
Meg nem akarnak túl gyorsan sem haladni, mert már így is elérték azt a szintet, ami az emberek nagy részének felesleges, senki nem venne később már chipeket, mert már nincs rá szükség a hétköznapi használatban, akiknek meg így is kell, azoknak meg kell felmutatni valami eredményt, különben nem váltanak feljebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest