Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
bandi0000 #13197 üzenetére
Amúgy én is a Brocken-t ajánlanám...
Alpenföhn Brocken -
bandi0000
nagyúr
na hali ki milyen hűtőt használ?
Szeretnék venni egyet a 3570k-hoz max 7k a lélektani határ innen a ph ról.
eddig ezt találtam hogy jó hűtő e? -
GeriCool
aktív tag
Jónap. Igaz egy picit off lenne a dolog bizonyos mértékben csak ez a topic most jobban pörög. Melyik Artic pasztát ajánljátok MX-2 vagy MX-4. Régebben kupaktalanításnál voltak itt vélemények csak most nem találom. Nekem proci és hűtő közé kellene.
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem volna: Van érdemi különbség az i5 3470 és az i5 3570 (nem K!) CPU-k között a 200MHz órajelen kívül?Egy ilyen konfigot tervezek venni, csak a CPU választásban kicsit bizonytalan vagyok:
LAP: ASRock B75 Pro3
CPU: Intel Core i5-3470 3.2GHz BOX vagy Intel Core i5 3570 3.4GHz BOX
RAM: CORSAIR Vengeance DDR3 8GB/1600MHz/CL9 LP (CML8GX3M2A1600C9)
VGA: integrált
SSD: OCZ 60Gb SSD Vertex 3 (VTX3-25SAT3-60G)
HDD: van
ODD: SAMSUNG 22x DVD-RW SH-S222 (SATA, fekete)
TÁP: Corsair 430W CMPSU-430CXV2
HÁZ: XIGMATEK Asgard ProKésőbb (1-2-3 év) kiegészíteném dVGA-val a konfigot, addig elég az IGP. Leginkább multimédiás felhasználás, Photoshop, filmek, netezés lesz rajta. Hosszú távra tervezem a gépet (5-6 év).
-
Gtaati
őstag
válasz
bandika0626 #13183 üzenetére
Részemről oké a dolog ki lehet próbálni, mondjuk lehet van benne valami mert én kupaktalanítottam a sima 3570-t hogy hátha hűvösebb lesz stb és mx-2-es pasztával az össz cpu hőmérséletem nem lett jobb semmivel max teljes terhelés alatt a magok között nincs akkora eltérés de semmi más sajnos
-
bandika0626
senior tag
Én azon gondolkodok, hogy az intel a K-s procik alá direkt gyengébb pasztát rakott.Itt vannak jó páran akiknek nem K-s procijuk van és ugyanolyan feszültség és sebesség beállítása mellett a nem K-sok hűvösebbek.
Érdemes lenne összehozni valami tesztet itt a tulajok között ahol mondjuk csak a procik különböznek. A gyári hűtője úgyis mindenkinek megvan, hogy a hűtés azonos legyen de az alaplap szerintem annyit nem befolyásol ha nem stimmel. Pusztán az a kérdés, hogy lennének-e vállalkozó forumtársak itt akik a teszt idejére visszatennék a gyári hűtőt. -
ST05
őstag
válasz
gygabor1981 #13180 üzenetére
normális, a costa-i gyártmányok átlagban talán tuningosabbak ugy mond,
kevesebbel beérhetik, igy nem is annyira melegednek .de van kivétel, van jo malay, és van gyengébb costa is,
3770ed esetében majdnem mindegy lévén ,hogy nem K-s húzható verziójú, igy nem olyan számottevőa külömbség, cska tuningban jön ki jobban
3770-ednek jok azok a höfokok 4ghz már teljesitmény ezzel jár pici a chip(uj technologia trigate transistor)de ha kevesled cserélhetünk 3570K-ra
és csinálhatsz kedvedre 80 de akár 90 fokot is -
gygabor1981
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de mi a különbség azok az i7 3770-esek
között ami malay vagy costa rica-i?
Illetve nekem van egy sima i7 3770-esem és 100%-os töltés alatt 3900 Mhz-en
a magok hőmérséklete 55-60 C fok.
Ez normális?
Előre is köszi a válaszokat! -
MPowerPH
félisten
-
haddent
addikt
válasz
Hoorus #13169 üzenetére
Húha milyen alatlap az, hogy ekkorát droppol? Azért az elég jó nagy 1.2 ről
1.76V1.176V#13171 =HG= jól van köss ám bele
Hoorus: az a baj vele, hogy nekem elég nagy drop, nem ehhez vagyok szokva. Így tulajdonképpen jóval 1.2V alatt vagy, nagyon jó kis proci szerintem
Egyébként én fixen szeretem azon is hagynám.
-
=HG=
addikt
válasz
Ice&Lime #13167 üzenetére
Pörgesd végig, van pár darab közte...
-
Ice&Lime
veterán
bocs, hogy ide írok, de a milyen cpu hűtőt topic is haldoklik.
egy i3-3220 megy gyári inteles hűtővel a gépben. / SOCKET LGA-1155
szeretném levinni az értékeket 5 fokkal és legyen csendesebb.
egy fekvő ventis hűtőt szeretnék, nem állót.
van fekvősben jó hűtő, tudtok valamit ajánlani?
(én valami cm vortex félét néztem) -
biacsia
tag
válasz
bandika0626 #13151 üzenetére
Igen, de nincs rajta venti!
-
tikshow
addikt
válasz
kockaharcos #13163 üzenetére
Akkor meg jönnie kellene egy új procinak 2011-re, mert akkor már utolérné a 3930K-t.
-
Pubszon
veterán
Ha hiteles, akkor kisebb a különbség mint SB-IB között.
-
kovsol
titán
Mondjuk én azt se bánnám ha LinX 90 fokos, úgyis játékra van a gépem és nem áramat pazarolni.
Amúgy 4500Mhz után kezd igazán befűteni, és alapórajel és 4500 között alig van eltérés melegedésben, gondolom azért, mert alapon turbó feszként is beadja neki az 1,12V -t aminél most alig kap többet. A háttérnek a lényege meg pont nem látszik -
kovsol
titán
válasz
szeva000 #13146 üzenetére
Enyém nagyon melegedős fajta a feszültségekhez képest: [link] Mondjuk majdnem teljesen passzívban van hűtve a proci. Egy darab 800rpm házventi végzi a hűtést, de az így is úgy is menne ha hűtené a radiátort ha nem. Malay amúgy, szóval van azok közt is jó példány a közhiedelemmel ellentétben
Kupak persze rajta van még.
-
biacsia
tag
válasz
bandika0626 #13148 üzenetére
-
biacsia
tag
válasz
bandika0626 #13145 üzenetére
Persze , hogy megy. Alap órajelen. Ebben az a szemétség, hogy teszem azt, ha -200 ofsettel megy, akkor 1600Mhz-en mondjuk 800mv ot kap 4000Mhz-nmeg 1080mv+ az addisional turbo voltage +30mv. Tehát 1110mv.
DE a két órajel között lehet olyan állapot amit nem visel el.
Ugyanis ha elképzelsz egy freki x /feszültség y tengelyű kordináta rendszert, akkor 1600 -4000 között koránt sem lineáris a proci fesz igényének a karakterisztikája , hanem vannak benne hullámok +-.A lap viszont biztos vagyok benne, hogy lineráisan kezeli, mivel lemértem ! Ezek fölé kell menni mindenképp!!Különben lehet pont 3500-on omlik össze, mi közben max kakaón stabil
-
szeva000
addikt
nálam is az offset halott ügy volt.4500-on hiába volt amúgy is a linx alatt 1,26V-al stabil,símán a DxO alatt megfeküdt.Így mentem 1,3V-ra és semmi gond fix fesszel,igaz nekem a kupaktalanítás segített,mert linx alatt már 95-100fok között verte....most így max. 75-77fok linx alatt
Offsettel szinte mindig beállt a gép. -
-
Asbee
veterán
válasz
kockaharcos #13141 üzenetére
Én úgy vettem észre minél nagyobbra teszem, idle fesz annál alacsonyabb. Úgy tűnik kevés ezért hasal el offsettel. Már 2500k offsettel beállítás is kínszenvedés volt, ezzel a lappal.
(#13142) bandika0626: Én is ezt tapasztalom.
Van olyan lap, ahol az offsetes idle feszt lehet növelni?
-
bandika0626
senior tag
Nem biztos, hogy a lap nem szereti.Inkább a proci. Nekem is ez van ha nem fix fesszel nyomom. Szerintem alapórajelhez lesz kevés az a fesz amit offsettel kap. Az 1600-hoz kevesebbet ad mint ami neki kell.
Asbee: mondjuk ha 4.5GHz-hoz állítanál offset-tet akkor lehet, hogy menne. Vagy itt sem megy.
Mert nekem CPU VID-re ugyan annyit ír az AIDA64 4GHZ-ra mint 4.5-re. Csak nálam a 4-et viszi 1.12V-tal a 4.5 meg 1.288V. Tehát ha 4GHZ-t -0.2 offset-tel állítom be akkor 1600-ra ha visszaveszi akkor fejreáll mert a 0.8V kevés 1600-hoz. -
Asbee
veterán
Úgy tűnik, ennél a procinál sem szereti az offsetet a lapom. Fix fesszel 1,288V 4,5Ghz úgy tűnik stabil. Ezt még hűteni tudom Brockennel. Valahogy offsettel is össze kéne hoznom, de még ha alacsony LLC-t állítok be még úgy is gyakran fagy, vagy win-ig sem jut.
-
biacsia
tag
válasz
WaterWawe #13137 üzenetére
Ha max-on van, akkor tuti nem korlátoz .Nincs az az isten hogy itt 500 amperrel menjen valami. Az már egy kisebb gömbvillámot is előidézhetne
De amúgy biztos megéri az a plusz 100 mhz -a különbséget a benchen kívül tuti hogy nem fogod észrevenni- , mert lehet hogy a fesszel is mondjuk 50mV ot kell menni fölfelé. Bár amíg hűteni tudod.... illetve nem 1.5+ V-on akarod járatni, addig bajt úgy sem csinál (gondolok itt elég valami)
-
biacsia
tag
válasz
WaterWawe #13134 üzenetére
Primer meg Secunder power plant limit van az én asrock xtrem 4 lappomon. Mind a kettőnek a maximális "áramátengedő" képességét tudod limitálni. 4 .4 Körül kb 100 watt körül vannak a procik (de ezt csak hasra mondom) . Az egyszerűség kedvéért tételezzük fel hogy ezt tudják 1 V- on. Akkor pont 100 Amper lesz a terhelés. Tehát ha ez alá mész a limittel, akkor visszaveszi az órajelet.
A tdp limittel be tudod állítani a max hőterhelést, az áramot meg ezzel tudod visszább fogni. A fesz ,meg lehet konstans.jah P=U*I
-
WaterWawe
őstag
Mire jó az a Core Current Limit (amps)?
-
al-Assas
csendes tag
Helósztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy milyen processzort vegyek. i3-3220, vagy i5-3470. Árban szép nagy a különbség a kettő között, és nem látok szimpatikus alternatívát félúton.
Eszembe se jutna az i5, ha nem szeretnék viszonylag sima videókat csinálni 30 FPS-en az Assassin's Creed III-ban. És ott bizony ha az ember végigsétál a bostoni kikötő partján, az az i3-nak 33 minFPS, és a város más részein le-lecsúszik 30 alá is. És attól tartok, hogy az i3-nak a videókészítés leszed egy néhányat még az FPS-ből.
De valahogy mégis arra hajlok, hogy leszarom, emiatt az egy dolog miatt nem fogok i5-öt venni.
Szóval a kérdésem az volna, hogy GTX 650 Ti OC mellé 1366x768 felbontáson, mondjuk maximális grafikus beállítások mellett nem túlzás egy kicsit az az i5? Tudom, hogy ha lejjebb veszem a grafikus beállításokat, akkor nagyon sok játékban bőven lesz mit csinálnia ezzel a videókártyával ezen a felbontáson. De énnekem 40 fölött az FPS nem különbség. Szóval abszolút maximális grafikus beállítások mellett mondjuk nem túl régi játékokhoz nem túlzás az i5?
Edit: És ezt most szépen átmásolom a milyen processzort vegyek topikba, mert nem ide való, bocsi.
-
daveoff
veterán
válasz
BeLucZ #13128 üzenetére
Én úgy szoktam ezeket beállítani, hogy manuálisan beírok neki 10000-et, és akkor a max értéket állítja be, amit lehet! Nálam is 500-ra teszi mindegyik értéket, de ezzel a módszerrel biztos "kimaxolja"...
Primary Plane Current Limit:
Secondary Plane Current Limit:
Ezeket is ugyanezzel a módszerrel állítsd! Nekem is ilyen lapom van..... -
BeLucZ
addikt
nah most megnéztem rendesen és nálam vagy auto van vagy beirok vmi értéket manuálisan!
a két power limitesnél oké hogy 500at irok mert ott a wattot kérdezi
de a másik két értéknél mit irjak?
Primary Plane Current Limit:
Secondary Plane Current Limit:???
ide is 500at? vagy ezt hagyjam auton? ezek mire vonatkoznak?
-
fatal`
titán
AVX 87 fok (a legmelegebb mag), Prime 75 fok az még jónak számít? Játék alatt gondolom még kevesebb.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
bandika0626 #13119 üzenetére
Én oda szoktam rakni néha, max 1 fok szokott a különbség lenni.
-
bandika0626
senior tag
Úgy bírom ezeket a szobahőmérsékleteket. 20 + 25 fokok vannak. Mivel fűtötök?
Ja és a leglényegesebb az egészbe, hogy milyen magasan van a hőmérő? Ugyan vegye már valaki a fáradságot mondjuk akinél 25 fok van, és tegye a mérőeszközt a gép magasságába és ott olvassa le az értéket.Vagy mindenki a padlószinten méri a szobahőmérsékletet? Mert 1,6m-en már rohadt meleg van a lent 25 fok van.
-
Rexcor
őstag
A 81 fok az még elfogadható játék alatt?
-
ÁdiBá
veterán
Tegnap szét szedtem a számítógépet, és érdekes jelenségre lettem figyelmes.
Az alaplap hátalapjára feszített hütő lemez alatt található gumi teljesen elvolt csúszva és kitartott valamennyit a hütőnél, így volt ráfogatva a ventilátor.
Vissza raktam a gépet az házba, újra pasztáztam, most jól áll rajta a gumi is a hátlapon és lám érdekes hőmérséklet eredményeket tapasztalok.
Ugyan azon a feszültségen, ugyan azon a sebességen pár fokkal alacsonyabb hőmérsékletet tapasztaltam Prime95 alatt.
Eddig 92-88 fok volt.
Most ugyan úgy több mint negyedóra terhelés után 80-82 fok.
Alig 10 fokot számított. Szoba hőmérséklet ugyan annyi mint amennyi volt 28-27 fok.
1.320-1.328V 4,6Ghz
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mobil flották
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest