Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
Ha csak az offsetet túrtad, akkor teljesen normális, hogy amikor nincs terhelve a proci, akkor visszaveszi az órajelet és a feszt is. Amikor nem kell a kakaó, akkor energiatakarékos. Be lehet állítani, hogy a beállított maxon menjen az órajel állandóan, de minek ?
Szerintem egy kicsit alulfeszelted a procit és azért is lehetett fagyás. A 0,728V a 4300 Ghz-hez nagyon kevés.
Ha mégis stabil, akkor alulfeszben szerintem te vagy az első helyen itt a fórumban ! -
Dönc
tag
a nap folyamán kicsit próbáltam csökkenteni az offsetet, mivel nem nagyon tetszettek a 80 fok fölötti értékek linx alatt.
ez eddig szép és jó, sikerült -0.035V-ra belőni... csakhogy egészséges az h cpu-z szerint így a magfeszültség néha leesik 0.680V-ranomeg az is van itten h a cpu-z és a coretemp azt írja h folyamatosan 4300-on pörög a rendszer ellenben aida azt jelzi, h 1600on. természetesen biosban nem túrtam bele másba csak az offsetet csökkentettem...
jah lehet h lényeges, a tesztelés során belefutottam egy igen izgalmas fagyásba amikor a cpuz és a cortemp is futott, gyakolatilag ezek akadtak meg egy kissé, de a linx simán befejezte a kört ugyanolyan értékkel mint előtte.
kérdésem, h mi lehet ennek a kisebb ellentmondásnak az oka, vagy hol van az igazság? -
fRooStzzZ
senior tag
Üdv!
A time mitől változik Linx alatt??
Láttam itt kisebb procikat, ami bőven túlszárnyalja az én értékeimet.Proci: i7 3820 @4750 1,33V
Lap: Rampage 4 ee
Memo 16gb 1866 @ 2000 9-10-9-27
Real temp szerint 61-65max ... gondolom az nem vészes még.Problem size 16331 / time 46,4 körüli átlag, 62,5GFlops
Szerintem ez nem a legjobb eredmény, ami itt található. :S
-
don dante
aktív tag
Hy. Pár hete ígértem, hogy rakok fel tesztet H100-as vizesblokk hogy muzsikál nálam... Majd 5 napon belül behalt, és mivel nem volt raktáron készletük, így visszakaptam a pénzem, és vissza került az ANTEC KÜHLER H2O 620 processzor vízhűtő... Most ismét beruháztam egy H100i-re, na ez már tuti... Szebb, jobb, halkabb...
ANTEC KÜHLER H2O 620
VS CORSAIR H100i...
Szerintem nem rossz a hőfokok közti különbség... Volt, hogy az egyik mag az Antecal 91 fokig is felment...
-
ST05
őstag
válasz
V.Stryker #10044 üzenetére
ja és még valami, azt felejtsd el hogy egy ilyen kis pici vacak amatör i3 al kapcsolatban kapsz választ, ez nem Ivy topic, hanem kupaktalanítás buhera topic, és kinek nagyobb a
faizé frekvenciája linx alatt -topic
nem is volna ezzel semmi gond szivesen elolvasgatom , ki hogyan mennyi fesszel főz, csak igy mi i3- asok tljes mértékben le vagyunk tojva, csak azért mert beértük 2 maggal és kinöttünk már abbol hogy bibib nekem 50 mhz el több -
ST05
őstag
válasz
V.Stryker #10044 üzenetére
üdv, nemtudom megoldodott-e a problémád, hd4000 pár hete megkapta az uj drivert,nekem is ezt cxsinálta a microsoft mouse basic 1.0
visszatettem mindenféle régebbi drivert onnantol, az egér ugyangy csinálta a szaggatást,, ugyhogy visszatértem a bill-hez tartozó, vireless egérhez igy jó ,
talán valahogy az usb portok vezérlését kavarta össze az uj driver,, ird meg mire jutottál érdekelne .. -
-
japy
őstag
Melyik VID-es proci a jobb? A magasabb vagy alacsonyabb?
-
Ice&Lime
veterán
van egy kérdésem cpu monitor cpu-érték ügyben, hogy micsoda az a "package" érték?,mert magasabb durván 5 fokkal mindig, mint a magok nyugalmi állapotban. ez miért van?
-
Ferdzsoo
addikt
Ez az LLC miatt van ha fixre állítod a procifeszt akkor ezt nyugodtan kikapcsolhatod, vagy OFF vagy level1-alaplapja válogatja. Az 1.18-ból még bőven vehetsz vissza... 1,080 körül is szinte biztosan le fog futni...
Én offsettel állítva LLC-t maxra állítva értem le a legjobb eredményt. De ez nálam van így. lehet nálad fixen a jobb... -
Ferdzsoo
addikt
-
LawU
csendes tag
válasz
Ferdzsoo #10261 üzenetére
Igen sajnos nekem is ez a problémám, hogy 3.8-hoz kér 1.28-at . Természetesen ezt mind maga állította be a gép. Tudnál valami beállítást ajánlani amivel 4Ghz-en alacsony feszen tudnám járatni? Gondolok itt a Vcore load line calibrationra vagy a Vcore phase controlra? vagy ezekhez nem érdemes nyúlni? Vagy csak elegendő az ha manualra állítom a proci feszt és megpróbálom alacsonyabb értékeken?
-
Ferdzsoo
addikt
-
ffodi
veterán
-
-
andrasko
senior tag
válasz
opti06 #10244 üzenetére
- JEDEC memoria standard.
- Hogyne fagyna!?
A RAM-od, amit gyárilag tud:
- DDR3-1333-at 1.5V-on
- DDR3-1600-at 1.65V-on
Ha például beállítod 1600/1.5-re, akkor 2 eset lehet:
- fagy, mint ahogy neked.
- esetleg megy. (jobb teljesítményű chipet, alkatrészt alkalmaztak, mint az előírt.) -
opti06
aktív tag
válasz
andrasko #10243 üzenetére
supportal való chat:
"Jenny: Hello. Thank you for using the Intel Customer Support chat service. We are glad to be of service. How can I help you today?
: Hi, I just wondered if the i5 3570k supports 1.65v DDR3 voltage?
Jenny: The recommended memory voltage for Intel Core Processors is 1.5V.
Jenny: We do not recommend going higher than the recommended voltage as it may shorten the life span of the processor." -
andrasko
senior tag
válasz
opti06 #10239 üzenetére
Az 1.5V-ot a RAM standard DDR3-1333 (667hz)-re adják meg. (SPD Voltage, SPD Speed)
Gyártónként eltérhet, hogy ez a 1.5V-tól eltér-e (pl: 1.60V-ra, 1.65V-ra) vagy sem, ha a RAM sebessége eltér a fenti standard-tól. (Tested Voltage, Tested Speed)Ha jól láttam, akkor neked Kingston Genesis 2*4GB RAM-od van.
Mivel nem tudom, hogy hány mhz-es ezért én a DDR3-1866-ot választottam példának: >link<
• JEDEC: DDR3-1333 CL9-9-9 @1.5V
• XMP Profile #1: DDR3-1866 CL9-11-9-27 @1.65V
• XMP Profile #2: DDR3-1600 CL9-9-9-27 @1.65V -
LawU
csendes tag
Köszönöm a segítséget Raidon , don dante , Feree13 .
Lenne még viszont olyan kérdésem , hogy az mennyire normális ha a Core temp szerint a VID: 1.3461 v ? És cpu-z szerint terhelés alatt jelenleg a core voltage : 1.28 v ? Automatikusan ezeket állítja be magának a gép de én magasnak találom őket, mivel a proci a gyári értékeken fut jelenleg. Az alaplap egy asus P8Z77V-LK. -
törölt tag
Erre is referálhatna egy guru...
Most azzal kisérletezem, hogy az offsetet manualra raktam, és kiosztottam 1.152 voltot a cpura.
(mondjuk ezzel is nyertem 2-3 fokot)
a mellékelt ábrán a cpu-z (legujabb 1.62) terhelés alatt 1.100-at a core temp vidje meg 1.2810-et mutat.A cpu-z akkor áll 1.152-re amikor a terhelés megszűnik.
Szóval mind a kettő szar?, vagy csak a cpu-z, és a bios rendesen kioszt overvoltaget ha kér a cpu? mert aszem ezt enabled-en hagytam...
mind a kettő a bios-ból olvassa ki???
természetesen mellesleg stabil a rendszer.
-
LawU
csendes tag
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni olyan ügyben, hogy egy i5 3570K-s procinál mi okozhat a processzor magok között ilyen magas hőmérséklet különbséget? Vagy ezek az értékek teljesen normálisak?
Terhelés nélkül:
Core #0 : 40°C
Core #1 : 32°C
Core #2 : 35°C
Core #3 : 27°C
Jelenleg egy CM Hyper TX3 Evo van a procin átmenetileg. -
-
batt
aktív tag
VAn egy 3570k.m most 4.2Ghz megy és voltage core 1.200 Auto-n van a biosban a proci fesz!
Hagyjam auton vagy fix értékekkel folyamatosan csökkentsem amíg stabil és be bootol?
Costa Rica-s procim van!
-
törölt tag
válasz
Silent77 #10206 üzenetére
Persze a bios-ban is el lehet ám veszni rendesen.
Én ezeket alkalmaztam egy tuningos fórumról és ez bevált, persze nálam malay ül most és minusz 50 es offset-el, és 4.5-ön be se akart röffenni, így viszont azon is felál.
valahol régebben beraktam a linkjüket.
talán segít ha csak a képeiket idevésem...ennyi.
és persze érdemes saját beállításokat kimenteni később összehasonlítani, már ha nálad is támogatja ezt a lap. Mondjuk annyit érdemes megjegyezni hogy a bios update kiüti azokat a betanitott megjegyzett dolgokat, nem árt kimenteni pendrive-ra sem. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- TV beltéri egység / DVB-T tuner / set top box
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest