Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWawe
őstag
Bár már azon is gondolkodtam hogy túl sok minden van autóra állítva a biosban, és valami miatt több fesz kell.
-
WaterWawe
őstag
válasz
csucsbicep #13292 üzenetére
Azt jelenti hogy 1.215V az alapfesze. 4.4GHz : 1.280V 4.5GHz: 1.335V 4.6GHz 1.375V
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #13292 üzenetére
Azt akarta írni majdnem ugy megy mint az enyém.
-
WaterWawe
őstag
Nekem: 3224B106 és az átlagos szintet se éri el, valahol a "nevetséges" és a "hulladék" között van tuning szempontjából.
-
Raidon
őstag
válasz
csucsbicep #13289 üzenetére
Arra varok hogy kiteszteld mert nekem egyelore most gyari huto van rajt szal kivancsi vagyok
-
Raidon
őstag
válasz
csucsbicep #13283 üzenetére
Ugyanez a Batch szamom
Procitesok vagyunk
-
bandi0000
nagyúr
Az mitől van, hogy ha teljesen alap beállításon van a biosz a turbó mód is bekapcsolva akkor terhelés alatt 3600-on megy, de ha átállítom a szorzót 100 ról 103 ra tehát akkor azt irja a bios hogy 3900 on van a proci de ahogy betölt minden akkor terhelve 1600 on megy...?
-
Hoorus
őstag
válasz
csucsbicep #13280 üzenetére
Várjuk!
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #13280 üzenetére
Az enyémnek a batch száma: L227B621
ha esetleg a tiéd is ez akkor lehet már sejteni, hogy jól hasít
Remélem jól fog menni a tied is azért és nem erősíti tovább azt a hiedelmet, hogy a CR procikat érdemes venni. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #13201 üzenetére
Malay lett, de teszt csak este lesz.
-
Winne
nagyúr
válasz
daveoff #13275 üzenetére
Ha nem nyomsz rá túl nagy tuningot, akkor mehet akár level 5-el is, mert terhelésnél többet droppol, de alapjában kevesebb feszt tol oda neki az elején, de bármelyiket is választod ki kell tesztelni, mert a nagyobb drop azt jelentheti, hogy beesik a fesz az alá az érték alá, ami már nem elég neki, akkor fog hibázni.
-
daveoff
veterán
válasz
LeslieG Jr. #13274 üzenetére
Köszi, akkor valamit rosszul értettem
Akkor ezek szerint inkább Level 2-őt probájam, igaz
Gondolom az alaplapon is sok múlik......
Akkor próbáljam magasabb LLC-vel is kisebb offset-tel? Illetve fix fesz-nél az LLC-t mire érdemes állítani?
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
daveoff #13273 üzenetére
Az LLC Level 1-nél lesz a legkisebb drop. A level 5-nél pedig a legnagyobb. A level 1-et akkor ajánlják ha már olyan mértékű a tuning, hogy a legkisebb vdoop is végzetes lehet(fagyás, újraindulás). De kisérletezgetni kell az LLC-vel mert kinek melyik opció a használható az adott feszültségen illetve az adott offset beállításnál.
A "nem ajánlott" kategória a LLC Level 1. Mert ilyenkor előfordulhat hogy a beállított vcore feszültségét "túllövi" ezért melegebb lehet a proci. Stablilitás miatt és hogy a legkisebb vdroop jöjön elő. De ha Level 1-re állítodd nem lesz baja csak megfelelő hűtés kell a procira ha már magas vcore-t állítasz be.
-
daveoff
veterán
válasz
#35434496 #13272 üzenetére
Jó neked!
Nekem, ha idle kevés a fesz akkor dobja, ezért kell növelnem a feszt, pedig terhelés alatt simán menne kisebb fesszel is!
Most még megpróbálom, hogy LLC-t feltolom Level 4-re, akkor elvileg kisebb lesz a vdrop, igaz? Bár külföldi fórumokon nem ajánlják, az LLC-t Level 3 fölött......
-
törölt tag
3770K procim Batch száma 3218B976 Costa Rica. (Átlagos darab
)
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném abban h egy i5 3470 alá milyen chipszettes lapot vegyek?
Elsősorban giga lapban gondolkodom.A proci és a lap egy msi 7850 2G twin frazor mellé lenne.
Köszönöm előre is a tippeket!
-
slayer006
addikt
válasz
csucsbicep #13258 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
Emlékeim szerint valahol a topikban volt ehhez hasonló leírás, illetve egy volt egy jó ivy overclocking guide is, csak nem találom.
-
Hoorus
őstag
Infó azoknak, akik procit váltanak:
3570K-ról 3770K-ra váltottam, és amikor indítottam az új CPU-val egy bechmarkot, kb a 3570K teljesítményének a felét adta. (Cinebench, AIDA, linx egyaránt)
Windows reinstall után rendben volt.
Én úgy tudtam, hogy CPU cserénél nem kell újra húzni a wint, ezek szerint mégis..
-
peu407
senior tag
válasz
csucsbicep #13249 üzenetére
Mert azok a jó CostaRica-s procik.
-
-
peu407
senior tag
válasz
3-assal kezdődjön a Batch szám,erre figyelj!
-
Cole86
senior tag
válasz
bandika0626 #13241 üzenetére
Most 2000mhzes ramjaim vannak. 2400asok majd jönnek ,de igazából lehet nem lesz nagy különbség.. ha jó áron tudom venni akkor érdekel, amúgy nem cserélem megint le.
-
krx21
nagyúr
Számít azért a környezet is... Nem mindegy hogy 21C van a szobában vagy 29-30C...
De ha nagyon rossz a kupak alatt persze azon múlik 95%-ban...daveoff: Látod... Minek kandalló ha ilyen géped van?
Ha a kupak hőelvezetése ilyen rossz, akkor pasztázhatsz és ventizhetsz nem nagyon fog változni...
Én ezért váltam be a kupak-moddingot...-15C az eredmény kb... -
daveoff
veterán
-
Cole86
senior tag
Na csak megyeget valahogy..
Linx 20kör is lement.. eléggé stabilnak tűnik.
Lehet jól döntöttem ,h nem adtam el 65be, mivel vissza hossza a villanyszámlán idővel és még gyors is a kicsike.
Szerintem nem rossz eredmény. Várom a véleményeket, mennyire jó példányt fogtam ki? ilyen téren szerencsés a kezem
-
fatal`
titán
válasz
bandika0626 #13226 üzenetére
Mihez kéne a doboz? Garihoz nem kell, máshoz meg nem gondoltam volna, hogy kell még
De lehet, hogy bent a melóhelyen még megvan, majd megnézem.
(#13228) Hoorus: Emiatt egész biztosan nem bontom le a Brockent
(#13230) Brutus880: Nem fogom eladni, legalábbis egy jódarabig. Mire eladom nem lesz szempont, hogy megvan-e a doboza.
Nem cserélgetek évente CPU-t. Nem itthon raktam össze a vasat és nem cipeltem haza az összes dobozt porfogónak Postán meg egészen biztosan nem küldök semmit sehova, sem futárral. Mindig csak személyes átvétel, ha majd kell, akkor belerakom egy másik dobozba, hogy ne sérüljön és kész. Van egy raklapnyi, csak konkrétan ennek a cpunak nincs meg a doboza már, szerintem.
(#13234) daveoff: A linx tényleg sokkal jobban fűt, nekem 85 fok körül van Linxben, Prime95 75 °C
-
daveoff
veterán
Nyáron sincs sokkal melegebb a szobában, sőt.....
De lehet inkább maradok a 4,4-nél, mert nekem a 90°C a lélektani határ linx-ben...
Mondjuk külföldi fórumokon szinte mindenki régi prime95-el tesztel, és az közel sem fűt ennyire, mint a linx avx! És a prime95-el ajánlják, hogy nem menjen 90°C fölé.... -
Brutus880
tag
válasz
bandika0626 #13226 üzenetére
Jogos a kérdés, mire volt jó kidobni? És ha majd eladod akkor csak abba kis műanyag tartóban fogod elküldeni az illetőnek levélként?
-
daveoff
veterán
Neked ennyi fesszel 4,5GHz-en hány fokra megy fel játékok alatt a brocken-el?
Különben nem csak a feszelésen múlik, hogy melyik mennyit megy, hanem, hogy kinél milyen a kupak alatti trutyi.......Nálam pl. tűrhető fesszel megy, de mégis melegszik, mint a barom.
Nekem bf3 multi alatt a max. 70°C a legmelegebb mag, viszont linx avx alatt felmegy 90°C fölé is!
Szerintetek ez még mehet így 24/7-be? -
bandi0000
nagyúr
válasz
Pubszon #13223 üzenetére
Köszönöm szépen
Na meg szórakozás kép ugye a mostani lapommal az asus progival tuningoltam vagyis mindent automatán csinált és kiirta hgoy 3920 Mhz re sikerült de ha belemegyek a CPU-Z be ott azt irja hogy 16*103 Mhz kikapcsoltam az energitakarékos módot, terheltem az aida64-el de akkor sem ugrott fel ez miért van?
-
bandi0000
nagyúr
Na még 1 kérdés tudom hogy van külön topicja de itt azért szerintem még is csak jobban tudjátok tapasztalataitok vannak stb + nagyon nem is válaszolnak a topicba
Szóval milyen deszkát lenne érdemes alá tenni? Az a jó ha minél drágább? 2 tipus közt gondolkodok konkrétan 10k-s az eltérés a kettő között 1, Asrock Z77 Extreme 4 2, Msi Z77Mpower
-
kovsol
titán
Maradjunk annyiba, hogy a tuning akárhol gyártották lutri marad továbbra is
És ha valaki Malay procit fog ki nem azt jelenti azonnal, hogy az szar, és a CR se jelenti, hogy tuti jól tuningolható.
-
-
WaterWawe
őstag
válasz
bandika0626 #13209 üzenetére
Dehogy érik azok be, 4.5GHz 1.335V
-
kovsol
titán
válasz
Ilyet honnan veszel? Ezt nem lehet kijelenteni általánosságban szerintem.
(#13208) bandi0000 az enyém malay és 4500MHz@1,136V és 4800Mhz@1,28V is lehűthető rendesen és beton stabil.
-
daveoff
veterán
válasz
Mert jobbak....
Nekem is 1,25V kell a 4,5GHz-hez....Costa Rica
-
bandika0626
senior tag
Azt jó lenne tudni,hogy a 3770-es procik miért érik be kevesebbel mint a 3570-sek ugyanakkora sebesség mellett.
-
bandi0000
nagyúr
Meg lett Malay de ettől függetlenül gondolom a 4,5 öt simán vinni fogja....!?!
-
bandi0000
nagyúr
válasz
csucsbicep #13203 üzenetére
És akkor ez gondolom a procira van ráírva hogy honnan való ugye?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
mi a különbség a Costa Ricai és a Malay között?
-
csucsbicep
nagyúr
Ha minden jol megy holnap belepek a klubba egy 3570K-val, remelem Costa Ricai lesz es nem Malay.
Ezeknek mekkora fesz mehet 24/7-re, bar gondolom a ho elobb kozbe szol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest