Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandika0626
senior tag
Próbáltam úgy de melegebb volt vagy 5 fokkal a proci pedig direkt nem volt hajtva a vga meg a ház oldala se volt fent, hogy a meleg ami lejön a kártyáról ne arra szálljon.
Csináltam egy kis rajzot az előző Hsz.-nél. Az AMD-nél a mag része 90°-kal elforgatva van az alaplapon. Az intel-nél meg így ahogy rajzoltam. -
ffodi
veterán
válasz
bandika0626 #11996 üzenetére
A vga hátulja is meleg/melegszik, ott pedig nincs ami lefújja róla. Próbaképp nyugodtan nézd meg, ha elfér, szerintem rosszabb lesz, vagy ugyan olyan, de ne legyen igazam........
-
haddent
addikt
válasz
bandika0626 #11996 üzenetére
Nekem úgy van ahogy mondtad. Mondjuk nekem "fekvő" házam van, HAF XB. Így a legjobb, pozitív légnyomást alkalmazok, a procihűtő pedig egy rácsozatra fujja, amin szépen ki tud menni..
-
ffodi
veterán
válasz
bandika0626 #11994 üzenetére
Szerintem nem túl jó ötlet. Ha van diszkrét vga-d, akkor annak hátuljáról elszívott meleg levegőt fogja átfújni a lamellákon, ami magasabb hőmérsékleteket is eredményezhet. Illetve más kérdés, hogy elfér -e.
-
bandika0626
senior tag
Valaki próbálta már úgy felrakni a hűtő, hogy a levegőt alulról felfelé fújta? Elméletileg ekkor több hőcső érintkezik a kupak közepével ahol a legmelegebb van.
-
-
WaterWawe
őstag
Érdekes hogy elég sokat akadékoskodtam hogy a procim sok feszet kér, de ehhez képest nem melegszik annyira mint azoknak akiknek kevesebbet kér, Hogy is van ez?! Néztem teszteket a a csávó felrakta 4.6GHz-ra 1.15V-on, Kb. olyan forró lett tőle mint az enyém 1.368V-on szintén 4.6GHz-n (Hűtés ugyanolyan). Ki fogom próbálni hátha egy MX-4-es paszta segít a dolgokon, mivel most a H100-as gyári paszta van rajta.
-
Toby888
senior tag
nekem anno volt egy S478-as deszkám, és amikor szedtem le a bordát, jött vele a proc is xD jóóóó összeragadtak xD
-
daveoff
veterán
válasz
kockaharcos #11983 üzenetére
Most én is kipróbálom ezt a módszert, amit Winne írt. Neten azt olvastam, hogy azért jó, mert ha a hűtő nyomja szét a pasztát, akkor nem lehet benne légbuborék!
Itt egy érdekes videó. -
daveoff
veterán
válasz
kockaharcos #11980 üzenetére
Én is hasonlóan szoktam csinálni /szakszervezeti igazolvánnyal/, csak sztem egy kicsit vastagra sikerült a zsír! Valamikor lekapom és megnézem kinyomta e a cuccot.
(#11981) Winne: kb. mekkora gombócot?
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos #11980 üzenetére
Én megy csak egy gombócot nyomok a közepére, a hűtő meg szétnyomja. Anno valaki linkelt egy másik topicban erről egy videót, amiben ez a módszer jött ki győztesen, a mag úgyis középen van.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
daveoff #11979 üzenetére
Mivel nem vajas kenyeret kensz, így nem kell sok? Személy szerint, én egy X-et rakok a procira, majd egy bankkártyával szétkenem,vagy személyivel(ez részletkérdés)
Aztán mehet a hűtő, elvileg nem szabadna kinyomnia semmit, már ha a mennyiség megfelelő.
Ha sokat raksz rá,akkor ronthat a hőátadáson, még lehet
szigetelis?! -
daveoff
veterán
válasz
kockaharcos #11977 üzenetére
Ha lesz kedvem, lehet újrapasztázom, mert lehet kicsit sok cuccot tettem rá! Ez okozhat gondot? Mennyi pasztát kell kb. tenni, Ti hogy szoktátok csinálni?
Alpenföhn Himalaya + MX-4 van rajta. -
bodva
aktív tag
válasz
kockaharcos #11977 üzenetére
Én is így gondolom. 4.5GHz-ért szerintem nem éri meg kupaktalanítani és ugrasztani a garit miatta.
-
kockaharcos
senior tag
-
daveoff
veterán
válasz
kockaharcos #11974 üzenetére
4,2GHz-en használom -0,050 offset-tel 1,150v-on! Játékok alatt (BF3 multi) 60fok körül mozog, linx alatt max 75 fok körül így. 4,5GHz-en még simán be bootol a windows, itt már offset-tel nem megy, de ráküldök egy linx avx-et és hipp-hopp 100fokon van. Ez így gyengének számít?
(#11976) Winne: ha adom a feszt, akkor megsül!
-
peu407
senior tag
Az utólagos eladhatóságot is bele kellene kalkulálni a kupaktalanításba,szerintem...
-
LeslieG Jr.
őstag
Mint ahogy az elöttem szolók is írják hogy a kupaktalanítás garanciavesztéssel jár és ha valamit rosszul csinálsz akkor vagy az ujjad bánja
vagy kukázhatod a procit. Csak és kizárólag saját felelösségre!!!
Íme egy video a kupaktalanításról: Ivy Bridge skalpolás
-
daveoff
veterán
Garancia ugrik, ha leszeded a kupakot! Ezt tartsd szemelôtt, mielôtt nekilátsz! Mondjuk, ha Te el nem rontasz valamit nem lesz szûkség a garira. Procikkal nem sok gond szokott lenni.
szerk.: Én is most vacillálok rajta, hogy megcsináljam. Félek, hogy valamit elcseszek. Olvastam már érdekes dolgokat itt fórumon.
-
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy 3770k procinak mennyi az ideális hőfoka? Most 73C fok körül van enyhe (BIOS-ban kiválasztott turbó 4400 Mhz egy Coller Master Tx 3 EVO val. Hosszú távra tervezném a processzor használatát :-)!
Előre is Köszönöm! -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
szeva000 #11929 üzenetére
Hát féltem hogy ezt mondod.
Elöször majd megnézem lehet rosszul tettem fel a hűtőt. Ez lenne a legkisebb gond. De lehet hogy igazad van és kupaktalanítás lesz belöle mert a gezemice nem jó alatta.
Bár még csak kb 3 hete vettem az új konfigom, és ugrani fog a gari de ha ez az ára akkor sajnos meg kell csinálnom mert nagyon melegszik. De majd kiderül mi a bibi. Ha le kell majd mégis szednem akkor oda is Liquid Pro-t fogok kenni az tuti.
-
ST05
őstag
válasz
r3dsnake #11948 üzenetére
gyári ezüst paszta rajta van a hűtön, jó a hütés hatásfoka,
ráadásul 3320 rendkivül hüvös, bios beálliátsba kell majd hogy pwm szabályozza, akkor csak játéknál és nagy terhelésnél fog felpörögni, de alapon idle pedig eléggé halk!
az hogy mi hallható, kinek milyen szobában az elég relativ majd meglátod, de minőségi a cucc,
nem fog zavarni ha nem vagy ultra wide fül 00
-
r3dsnake
nagyúr
A dobozos i3-3220nal a gyari huto elore pasztazott, vagy kulon kell tubusbol felvinni? Amugy a gyari huto mennyire szamit jonak vagy hangosnak? Ha ejszaka menne a gep minimalis terhelessel, akkor hallhato a prociventi hangja? Koszi!
-
zolisx4
őstag
Sziasztok
Egy kérdésem lenne mi az eltérés a 3770 K és ami nekem van vagyis 3770 S proci között .Bele kavarodtam már az egészbe . -
Winne
nagyúr
válasz
#35434496 #11911 üzenetére
Én egy olyan tesztet néznék meg szívesen, hogy a te lapodba beletennél egy más által már más környezetben kitesztelt procit, hogy az nálad mit hozna. Egyre többet gondolkodom ezen, amikor teszteket és képeket látok ezzel kapcsolatban, hogy igenis számíthat a lap is valamit ebben az egyenletben, hogy mennyit akar magának a proci és nyilván hogy milyen beállításokkal. Nincs erre esély, hogy ez megvalósítható legyen?
-
kovsol
titán
válasz
tikshow #11933 üzenetére
Rájöttem mit rontottam el. ilyen hátlapi cuccal van felrakva, de nekem nem volt benne az a négy fém pöcök amit belerak. Most fel fötörtem mindent mire megtaláltam az amd -s keretet és azokban benne van. Soha nem használtam, mert az amd lapomhoz gyárilag adtak egyet ami teljesen fémből van. Erre ezek a pöckök rajta voltak a hűtéshez adott kereten.
Amúgy egy itthón módosított H50 van rajta. dupla radiátor, meg tartály is van hozzá. -
tikshow
addikt
válasz
kovsol #11932 üzenetére
Na jó, kezdjük az elején. Ha jól nézem a profilodat egy ilyen MSI Z77A-G45 lapod van. Gondolom erről az oldalról így néz ki, a másik oldalról pedig ott kellene lennie ennek a fém lapnak amit az előző képen látsz, mert ha minden igaz ez tartja a foglalatot is helyén. Gyári hűtővel, vagy valami után gyártottal hűtöd? Ha a gyárilag hozzáadottal a négy sarkán lévő pöcköt kattanásig le kell nyomnod, ha után gyártott akkor függ attól, hogy milyen fajta - adatlapodon nem látok hűtőt.
-
kovsol
titán
Hátlapi panelt hol tudok szerezni az alaplapomhoz szerintetek ? Kajak nem adtak hozzá, és most elég mókolva van rajta a hűtő. Nagyon úgy fest nem szorul eléggé rajta a blokk. Ha egy ujjal elkezdem nyomni a hűtést a procon akkor 10 fokot zuhan a hőmérséklet Linx alatt.
-
szeva000
addikt
válasz
LeslieG Jr. #11923 üzenetére
nekem is a brockennel verte a 100fokot símán 4500-on...Mióta liqid ultra van a kupak alatt,MX-4 a brocken alatt,jó ha a 70fokot veri
Valószínű neked is az a gond,hogy a kupak és a mag között borzalmas rossz a hőátadás.
4200MHz-en nekem is 1,18-on ment és 80fokot ütötte ott is. -
Toby888
senior tag
szerintetek a sima 3570 mien alaplapot érdemel minimum ??
-
Winne
nagyúr
válasz
Ronthatja, de szvsz nem ennyivel. Inkább az illeszkedéssel lehetnek a gondok.
-
viktor82
őstag
válasz
Ennyire azért nem
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
#35434496 #11920 üzenetére
Holnap majd megnézem hogy mi a bibi a hűtővel. Egy Cooler Master Hyper 212 EVO-nak azért nem kéne 97C fokon járatni ilyen feszültségen.
Az lehet hiba, hogy a hűtőre tettem egy másik ventit ami nem ugyan olyan mint a gyári ami a Hyper EVO-n van hanem kisebb teljesítményű. Ronthatja a hatásfokát a hűtésnek?
-
törölt tag
válasz
LeslieG Jr. #11917 üzenetére
Nem inokol a fesz ilyen magas hőmérsékletet. Rosszul van rajta a hűtő szerintem.
-
törölt tag
válasz
LeslieG Jr. #11915 üzenetére
Csinálj egy tesztet 4.2GHz-n linx-el és dobj egy képet róla.
-
törölt tag
válasz
LeslieG Jr. #11913 üzenetére
21C°-os szobában csináltam a tesztet. Nincs rajta kupak! A blokkal szorítom a helyére a procit.
-
krx21
nagyúr
Az normális, hogy nálam az AVX-es Linx kb. 103Gflops-ot hoz 4.5Ghz 3770K???
A HT miatt... -
margithid
veterán
Ez a proci szerintetek mit bírhat?
Virtuális gépeket elbírná vinni?
Fogyasztása nagyon jónak néz ki, csak félek teljesítményben nem lenne elég... -
Winne
nagyúr
-
reset
senior tag
No megnéztem...
4.4 GHz-en, negatív offsettel (-0.010) még bejön a W7 - de a LINX már az első kör elején behal.-0.020-nál pedig már induláskor kékhalál. A 4.4-hez bekéri az 1.2 V-ot...Két kör LINX-et nyomattam, 3072-őn. Mivel ezzel a hűtővel 80 ° C fölé elég hamar fölment, így visszaállítottam 4 GHz-re mindent. Ez a freki, ezzel a hűtővel jól kiszolgál mindenben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest