- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandika0626
senior tag
Rendben. Majd ha lesz komolyabb direkt hőcsöves hűtőm ahol a hőcsövek szorosan egymás mellett vannak Pl.: CM hyper 212 EVO akkor majd kikapom a gts450-et belőle és kipróbálom.
Asbee: én is annak idején ezt akartam megértetni. Mert milyen jó is az ha a proci legmelegebb részénél csak 2 hőcsővel érintkezik. És mennyire jó hogy a másik 2 hőcsőhöz meg még végig kell vándorolnia a melegnek a kupak anyagában. Hiába rézből van és az egyik legjobb hővezető anyag azért neki is van ellenállása. Ezüstből jobb lenne de ki fizetné azt meg? Akkor inkább ledobják róla a kupakot és megspórolnak még 2 hőátadási felületet.
-
Asbee
veterán
-
ST05
őstag
tehát ha LLC rárakod, ezt a vdropot csökkented vele, ami azt eredményezi hogy tágabb fesz tartományban játszhat a fesz, emiatt stabliabb, mert meglöheti picivel a beállitott felett is ha kell, pl 4,5 höz lő egy 1,28 as peak.et mert linxeled
ez a lényeg, azt hogy neked miért csinálja azt a plusz feszt, nem tudom
én csak belinkeltem hátha segit a kérdezőnek,nem is veszít fesz értéket? ezt fejtsd ki lécci, mostmár át akarom látni
-
ST05
őstag
elsö ábra : nem megy a biosban beállitott fölé ( vdroop-ol a fesz állitja, LLC desabled,
második ábra: llc vel, fölé lövi/ illetve fölé lőheti a feszt a biosban beállítottol eltéröen,
jó mindegy ne menjünk bele, le van irva feketén fehéren, vagy ha az téves, akkor azt mondjáok
szerk: értem persze a hasonlatot, de ott valahogy kvara más van leirva na mindegy -
-
Gtaati
őstag
Helló! Sima 3570 nem k-s de így is jobb hőmérsékletet szerettem volna, ezek a hőmérsékletek alap órajelen 3,4/3,8-on voltak, de ha tuningolom Z77-es enged valamennyit 3.,8/4,2 akkor plusz fesz kell és akkor ugye még jobban melegszik és ezért.., Aida 64-el nézem a hőfokokat! Köszi!
-
daveoff
veterán
-
ST05
őstag
jó ez a link, inteles pali ennél érthetöbben le sem irhatta volna !
( szerintem az egész 1,65V os problémának akkor volna jelentösége, ha az intel nem gyürné maga alá sebességben ,akár 1,25 V al a többieket)ha már itt tarunk: 1,35 ös vengeance-om van
az lenne a kérdésem, milyen idözitést probáljak 1,5V 1866 mhz-hez?
manuálisan állitsam? vagy probálkozhatok auton? köszi ( itt az ideje megcibálni hófehérkét) -
patex1983
őstag
Raktam már össze pár gépet, de még sosem kellett ilyen baromság miatt írnom egyik gyártónak sem, hardverinkompatibilitásba sem futottam még bele soha...
Oké, biztos van erről fórum millió egy, de kérdem én, hogy miért nem tüntetik ezt fel egyik termék hivatalos weboldalán sem? Miért lenne bennem gyanú, hogy ugyan már a termék oldala azt írja, hogy passzol minden, de azért rákeresek már még külön is, mert lehet, hogy mégsem úgy van? -
krx21
nagyúr
Nem mondtam, hogy mindent jól tudnak... De van egy pár alaplap gyártó és ha valahol megemlítik az 1.65V-os problémát akkor azt szívesen veszem...
Nem egészen ide kapcsolódik, de nem baj...
Kinek nem működik "normális" alaplapba az autó beállítás???
Persze, hogy az autó pl. nem fogja tudni, mi a minimális feszültség mindegyik processzornál az adott frekvencián... -
banderasz77
addikt
39,5-40,5 között mozog, eddig nem változott. Ez a jó nem?
Idle stabilitástól inkább félek, a néhai 2500K-m ott hasalt el alulfeszelésnél, 0,8V alá nem lehetett vele menni, random fagyások, kék halál volt a jutalom, miközben LinX, IBT, Prime alatt órákig stabil volt. Kis net meg megfektette.A mostani lapomban DIGI+ VRM van, most azért érzem ennek hatását. Beton stabil Értékek vannak...
-
törölt tag
-
ZozzHUN
addikt
-
ffodi
veterán
Ez igaz, de a legújabb oprendszereknél szerintem egy utólagos procicsere (csak proci) nem befolyásol semmit. Ha van rá módod kérlek korrekt tesztekkel bizonyítsd az ellenkezőjét.
Valamint próbaképp rakj fel egy XP-t, és tesztelj. Meglepődsz majd, hogy pl. sok bench jobban fog futni XP-n, mint mondjuk win7/8-on.
Természetesen az XP által nem támogatott utasításkészletek/technológiák nem fognak működni (pl AVX), de ugyebár ez is lényegében az oprendszertől függ.
-
ffodi
veterán
Felismeri a rendszer a procit, mint processzor, és kiolvassa a nevét, valamint annyi eszközt rendel hozzá, ahány magja (fizikai+logikai szála) van.
Gondolj bele, egy alap SP0 win7 hogyan telepíthetné a megfelelő drivert egy 3770k-nak pl., amikor az oprendszer megjelenéskor az a proci még meg sem jelent?
Régen volt olyan, hogy a procinak külön driver kellett, de legtöbbször az is csak valamilyen plusz szolgáltatás miatt, például AMD cool'n'quiet..........
-
ffodi
veterán
Ha a proci cserével platformváltás is történik, akkor természetesen jogos a reinstall. Ha viszont mondjuk 3570 --> 3770k csere történik, akkor semmi értelme. Ilyen esetben ha te mégis megteszed, azzal természetesen rosszat nem csinálsz, maximum feleslegesen kell majd minden programot újratelepíteni, és mindent újra beállítani.
-
Ferdzsoo
addikt
Ez butaság. VGA cserét nemtudom miért hasonlítottál össze egy procicserével, mert rohadtul nem ugyanaz a kettő... VGA cserénél én is reinstallálok, de a proci meg a vga minden csak nem ugyanaz.
Procinak nincs drivere, egyszerűen totál felesleges újrarakni, pontosan az van amit a kolléga is írt. Egy friss rendszered mindig valamivel gyorsabb lesz mint egy belakott. Ezért kaptál te is több pontot a frissel. -
ffodi
veterán
-
Macei
tag
csak alaplap cserénél szokás ujrarakni.
VGA cserénél meg egyszerüen jól kell uninstallálni a drivert. Semmi több.
Procinál meg hát miért is kéne?! Hiszen annak drivere sincs. Legfeljebb egy bios deafult-ot kell nyomni. És az iGPU-ra pedig ugyanaz vonatkozik mint a VGA-raLinux meg tulajdonképpen portable. Ha linux van a gépeden akkor cserélhetsz bármit alatta mindig el fog indulni és már az indulásnál aktív az összes új illesztő, kivéve a zárt forráskódú.
-
törölt tag
Jól emléxel..
A Fix a befutó ló... Azaz az az a verzió, amivel én pl már akár operációs rendszert is telepíthetek mert a fejemet is tenném rá hogy nem lesz vele probléma.
Az offsettest tartogatom olyan alkalmakra, pl nyár 35 fok, vagy rendering mentes gyermekem putt-putt játszadozása reggeltől ameddig akar...etc.
De merem állítani a 4Ghz-es 6 beállításomnak is lesz még fél év mire kikristályosodnak a végleges paraméterei és megtudom mi az amit még bírna és mi az amit biztos hogy menni fog sőt azon kell és érdemes is használni, és csak ezek az értékek erre az egy procira vonatkoznak majd.
-
törölt tag
Ha nézted a fix beállításokra pl a külföldi fórumokon az uefi-s trükközéseket én azt mondanám az is egy külön szakma meg az offsetes mutatvány is, ráadásúl processzor függő (costa vs malay).
Az általam említett művészkedés a hőfokok miatt lehet érdekes, (téli gumi nyári gumi) habár csak 3 megoldást adtam alapnak hadd gondolja mindenki magának tovább ha akarja, de nálam pl fixen 76 fokig is felmegy a proc hő addig ugyan azon a Ghz-n minuszos offsettel a 70-et is alig éri el...
persze nálam csak a 4-Ghz-re 6 beállítás van.
Így jó???
írányokat mutatunk azt mindenki arra megy amerre akar...
-
xxSanchez
őstag
Az a baj, hogy nem csak a feszültségekkel vannak bajai. Fizikai képtelenség, hogy az alaplap -60 fokos legyen, nem északi sarkról gépezek.
Google-be nézelődtem és ott is vannak azért sokan akik elég furcsa figyelmeztetéseket kapnak.
-
törölt tag
ja? nekem a 4.1hez 300 on hagytam ami lejött még ezzel kapcsolatban hogy javarészt a 4.5 Ghz és a feletti tuningoknál használatos, lehet pl ahol be sem röffen 4.5-ön a proc ez is segíthet rajta.
Kizárásos alapon természetesen nem hullám a mértékegysége, hanem kg vagy tonna...
-
törölt tag
a növelése gyorsabb elérést biztosít a kimeneti feszültséghez, valahol ilyesmit olvastam egy oc fórumon.
Stabilabb lesz tőle a tuning ha igaz.
VRM fix frekvenciára keress rá ha jobban érdekel mert annak is hívják..
Megint csak nem linkelek be site-ot mert rámszálnak az anti asus-osok. -
Repsol600
addikt
Kb olyan mint a higany, és összeugrik egy gombócba nem hiszem hogy csak elfolyna a már felkent prociról. De vannak videók fent hogy kell használni, csak alig egy kis pöttyöt kell rakni a procira és azt kell nagyon vékonyan elkenni akkor nem fog folyni. Ha nagyon sokat raksz rá talán akkor megfolyhat nem tudom.
-
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Ilyen kütyüt én is akarok majd venni! Mivel szimulálsz teljes terhelést?
Én mondjuk az AIDA64 stress test-re gondolok, az viszonylag meghajtja a CPU-t és a GPU-t is...
Vagy Prime95 és alatta Furmark, ez is komoly... Én azért egy 600Watt-ot tippelek... Játékok alatt meg 450W körül... -
JoolsNOS
veterán
Az van, de azzal csak teljes fogyasztást lehet mérni. De én most a program pontosságára de inkább pontatlanságára céloztam csak. Amúgy én gépemet meg a 400as antec is elvitte egy ideig, míg meg nem jött a nagyobb táp.
Fura: tesztekben nem sok különbség van a két prociban játékok alatt.
-
törölt tag
Esetleg olyat amit már hallottunk:
Ha küldök a megsemmísítésről egy képet akkor küldenek egy újat.
Ha nem akkor is ott fütyül a malay a gépemben, és lett egy 60K-s kulcstartom.Minden esetre a hazudozás és körités helyett, talán a nyílt lapokkal és az őszintén való játszás is hozhat pozitív eredményt, ez derülhet most, majd, ki.
-
ST05
őstag
jó ezt nem lehet összehasonlitani, kapásbol Ivy chip fele akkora minimum, nyilván nemtudja fele ugy sem leadni a höt, nemtudom ezen mit csodálkozol, nekem is a phenom nyilván jobban át tudta adni a ninjának a höt,mint ez az 1x1 cm es sziliciumchip.. TDP röl nem is beszélve, az az AMD elhasználja amit adsz neki, igy nicns annyi höveszteség,,, ellentétben az ivy meg persze jobban "megérzi a plusz feszt a 66w TDP .jével, jobban ki van hegyezve minimális energia felvétel mellett, ezért is reagál magas höfokokkal, ha emelitek a feszt és frekit, én valahogy igy látom..
-
ST05
őstag
inkább azzal foglalkozz hoigy a kupakmizéria baromságaitok miatt ,az ipon teszt hozzászolásaiban miattatok már ugy emliteik hogy szar az IVy-k kupakjai,
gyakorlatilag a saját procitokat huzzátok le,
miközbe semmi gond ezekkel az i3 am ,50 fokot nem láttak a magok sose!
csak ti nem birtok magatokkal, és addig huzzátok amig el nem éritek a 80-90 fokot, de nem érdekes, az átlag embert elijesztitek a vásárlástol, a fiatalok meg sorra fogják hazavágni , teli lesz az apro is ilyen vackokkal , és majd megy a rinya ha valaki postán olyat kap, aminek leesik a kupakja,
vagy adásvételnél majd meg kell feszigetni hogy volt e leszedve? neadjisten mégrosszabb elkezdik majd visszaragaszgatni , had száradjon alá ... igy irkáljad hogy vinnyogás, ti vinnyogtok jajj 1,15 öt kér, jaajj nem megy 4300on, jajj 80 fok fölé mentem .. -
peu407
senior tag
Nem mondom,hogy nincs igazad.Biztos,hogy lehet nyerni időt egy magasabb frekin dolgozó procival,ez nem is vitás.De. Játéknál mennyi jelentősége van? (Én nem játszom,így nincs tapasztalatom).Azon gondolkodom,miért nem gyártanak alapból hétköznapi felhasználásra 4,5 5 vagy magasabb órajelű procikat?
-
Diocles
aktív tag
Nem hiszem, hogy a kupak alatt rosszabb lenne. Azt kell megérteni, hogy a forrasztás és a keramikus paszták között egy nagyságrendbeli hővezetési különbség van. A forrasztás egy fémes kötés, ráadásul tökéletes a felületi illeszkedése. A Liquid Pro egy más szint, az konkrétan egy folyékony fémötvözet, tehát a forrasztáshoz közelebb áll, mint a keramikus pasztákhoz. Viszont veszélyesebb is, mert kicsi a viszkozitása, ezért szállítás, pakolgatás közben akár meg is folyhat.
-
-
ffodi
veterán
Tartós használat mellett ha 1,575 V-on vagy alatta maradsz, akkor abból nem lehet gond. Sok RAM/RAM kit 1,65 V-ot ad meg a névleges órajel/időzítéshez, szóval, ha ilyened van, adhatsz neki annyit is, és a biztonság kedvéért emelheted a VTT-t 1,1-1,15 V-ig.
Azt vedd számításba, hogy 1,575 V és 1,65 V-os feszültségek esetén általában nem lesz számottevő különbség az elért órajelben/időzítésben, a teljesítményben pedig végképp. Ezért az javaslom, hogy a mindennapi használathoz picit vedd vissza, és maradj 1,575 V körül.
kovsol:
Szokott lenni általában "Normal" (vagy hasonló nevű) nevű beállítás. Ha nincs akkor esetleg a feszültségek "színéből" lehet következtetni az alapértékekre. Végső esetben maradhat az auto is, de egy minden szempontól jó beállításhoz ezeket fixálni szokás.
#9943:
VCCSA alapértéke ha jól emlékszem 0,925 V.
-
ffodi
veterán
VCCIO = VTT
VCCSA = System AgentNéhány lapnál kihagyják az egyiket vagy mindkettőt, illetve az is előfordul, hogy egyszerre lehet állítani.
A VTT és VDRAM közötti max. 0,5V-os differencia, még az s1366-os korszakból származó ajánlás, ami ma már kezdi érvényét veszteni. Ha szerinted így biztonságos használd így, nem lesz belőle baj, de ha ettől eltérsz némileg valószínű akkor sem.
Egyszerűbb tuningnál a VCCSA-t hagyhatod alapon (nem auto-n), csakúgy, mint a többi RAM-mal kapcsolatos feszültségbeállítást (vref, etc...). A VTT valamint a VDRAM emelése segít a RAM tuningban elsősorban. További megjegyzés, hogy a túl sok VTT is okozhat kékhalált, nem csak a túl kevés!
-
kovsol
titán
"vtt-t(vagy vccio-t, vccsa-t) lődd be fix értékre!"
Ezekre milyen értéket érdemes állítani ? Nem nagyon kerül szóba ez.Valaki aki hozzáértő írhatna egy kis összefoglalást melyik feszültség mit takar/mit befolyásol és milyen határon belül kell állítani. Szerintem sokunk megköszönné ezt! Sőt az első hozzászólásba is bele lehetne rakni és nem veszne el a munkája.
-
kovsol
titán
Nekem ennyivel már 4800-t viszi, 4600 -t meg 1,175V mellett. Nem lehet általánosítani. 3770K estén is ugyan annyi esély van szar tuningosra mint 3570K esetén.
mod: közben leesett, hogy válaszként írtad a képre.(#9923) pcsabat nem a hűtés és az alaplapon van a hangsúly, hanem épp milyen kupakkal megáldott/megvert példányt kapsz
Nem adja le a hőt rendesen.
-
-
kovsol
titán
Én fx6100@4Ghz ről váltottam 3570k-ra és elég nagy az eltérés köztük, és a 8150k is nagyon sok helyen nem tud többet azonos órajelen mint egy 6100, mert a programok nagy része nem is használja ki a 8 szálat.
És most a 3770k annyival erősebb a 3570k nál, hogy arra megérte tovább váltani? -
haddent
addikt
Én meg az intelt
Az a helyzet, hogy az AMD 6!!! fizikai magos, és ezzel a 6 fizikai maggal éppenhogy csak elveri az i3 -at, ami 2 magos 4 szálon fut. A programok, játékok többsége 4 magnál többet (ez is csak az új játékok..) nem igazán kezel, ha kezel is, nincs sok haszna belőle. Inkább arra kellene gyúrni, hogy 4 izmos mag legyen, ugye ez egyiknél sem teljesül igazán, de szerintem az i3 egy kicsit közelebb állhat hozzá talán...
tikshow te miről beszélsz? hogy lenne a windowsos a jó? Pont hogy a bootolós dolgok a megbízhatóak..
-
peu407
senior tag
Én sem tudom mi lesz jövőre. De ami fontos és biztos, én max focizok a gépen,más játék nem érdekel.
Elsődlegesen videovágásra használom a gépet,és sajnos muszály a HD-ra váltanom,a piac diktál.A következő konfigot raktam össze végül magamnak:Alaplap - Asrock Fatal1ty Z77 prof
Prockó - Intel core i5 3570K - ez kb 4-4,2-ig lesz húzva
Hűtés - Thermalright Silver Arrow SB-E SE
RAM - 2X8 GB Corsair Vengeance LP 1600Mhz
VGA : Asus HD7870-DC2TG-2GD5-V2
Táp - Cooler master Silent Pro Gold 600W
SSD - Samsung 830 series 128 Gb
HDD - 1TB WD Caviar Black Sata3 R4
Szoftver: Edius 6.5Szerintem elleszek vele egy pár évet....
Szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Keresünk dokkolókat
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged