Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Ilyen kütyüt én is akarok majd venni! Mivel szimulálsz teljes terhelést?
Én mondjuk az AIDA64 stress test-re gondolok, az viszonylag meghajtja a CPU-t és a GPU-t is...
Vagy Prime95 és alatta Furmark, ez is komoly... Én azért egy 600Watt-ot tippelek... Játékok alatt meg 450W körül... -
JoolsNOS
veterán
Az van, de azzal csak teljes fogyasztást lehet mérni. De én most a program pontosságára de inkább pontatlanságára céloztam csak. Amúgy én gépemet meg a 400as antec is elvitte egy ideig, míg meg nem jött a nagyobb táp.
Fura: tesztekben nem sok különbség van a két prociban játékok alatt.
-
Chapel
addikt
Jelenlegi konfig:
AsusP8H67M-pro
8gbddr 1333mhz
Shappire 7870 2gb Ghz e.
Chieftech 500 CTG
(év elején jön még egy ssd majd)Mivel garis a procim ( további 1-2 év nem tudom pontosan) így jó áron eltudnám adni.
50k körül vehetnék i7 2600 -at vagy 58k körül i7 3770-es (ez a szimpatikusabb)
Még tanácstalan vagyok, így arra lennék kíváncsi hogy 3550 vs. 3770 megéri e a plusz ~15k-t.
Alap órajelen használom majd, nem tuningolok, szokásos dolgok mellett (játék,film stb.) a fotózás révén jól jön a kraft. Bár ezt inkább majd az ssd -adja majd. (Lightroom, Photoshop)
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
LaciMc82 #10480 üzenetére
Ha tényleg füstölt akkor annak nyoma van. Ram-lábakon alaplap csatlakozón VALAHOL nyoma kell lennie. Látható nyomnak, megfeketedett stb.
Nézd meg jól. Ha valami tényleg elfüstölt, akkor az látszik is a nyákon/csatlakozókon.
Nálam videókarin tranzisztor szikrázva!! füstölt már el (véletlen rövidrezártam, nem érdekes--) és a vidikarinak SEMMI baja nem lett, még 2 évig használtam utána. (Az máskérdés hogy utána mégiscsak valahogy meghalt, de én azt már nem ennek tudtam be...
)
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Tudom nem az a topik,de remélem itt hamarabb választ kapok.
Összeraktam ma életem első inteles gépét de bibi van.
Indítom el felpörögnek a ventik,majd leáll a gép,aztán megint elindul megint leáll.
De ami még jobban aggaszt az egyik memória slotból füst jött ki.
Összeraktam a régi amd-s konfigom szerencsére a memóriának semmi baja,meg a többi alkatrész is megy.
Lehet ez alaplap hiba ? -
ST05
őstag
válasz
Ferdzsoo #10467 üzenetére
valahol volt egy teszt de már nem találom a hd4000 -nek eléggé izlett , és nálam leginkább ez megy
szval a grafikát türhetöen megdobta... ( de azt mondhatjutk tényleg min1 ,,)
de köszi a megerösitést, én is igy látom, no meg az 1,35 össel szemezek elég rég,
és akkor igy lenne 12 gb om, 2 kék 2 fehér, és akk ki is néz valahogy -
ST05
őstag
Az lenne a kérdésem hogy ha
Ivy 1600mhz normál memo támogatás
de megfelelő lappal, és1866mhz rammal, biztosan viszi 1866 mhz-et?
ez is belefér a 1,5 V -ba??
ma rábökök egy ramra végre mert nemnagyon férek, csak nemtudom eldönteni beérem-e 1600 al..és esetleg cl8 rol tapasztalatok? cl8 nak is elég kell legyen az 1,5v ugyebár?
(még szemezek egy 1,35 össel türhetö árban van) igazábol ez tetszik csak elég-e az 1600 cl9...
teljesen átlagfelhasználás i3-3225 , akkor ne variáljak vagy??
köszi -
=HG=
addikt
válasz
#70339072 #10459 üzenetére
Egy 100-ast mi is adunk neked !
Na de viccet félretéve, szerintem senki nem gondolt volna rá, hogy pill ragasztó végleg elintézi a procit, úgyhogy
egy páran megköszönhetik neked, hogy közzé tetted ezt a ballépést !Pedig így tenyérbe nem is látszik olyan vészesnek...jó-jó van némi hiányosság rajta......De így ránézésre én is reménykednék, hogy hátha megy még....
Írd azt Intelnek, hogy nem volt ráírva proci dobozára, hogy tilos pillanatragasztóval összekenni ! -
Toby888
senior tag
szerintetek jó választás egy i5 3550 otthoni felhasználásra ?? ( játék, konvertálás, meg ienek)
ha igen, akkor esetleg tudtok ajánlani hozzá való deszkát meg VGA-t ?? -
ST05
őstag
válasz
#70339072 #10455 üzenetére
kivánom neked h legarizzák
,, én nem tartom kizártnak, egy öszinte tömör velős lényegre törö levelet megér..
én már soxor csalódtam nagy cégegbe kellemesen, egy proci nem proci nekik, viszont menniyvel nagyobb reklám, és marketing , ez üzlet politika
föképp amerikai termékeknél jártam ugy h komplett csere mint pl, zippo örökélet gar, vagy oakley sport napszemcsi, egyszer egy üveg sakk táblát karácsonyi ajándék márvány lépcsön földhöz ragadt , elértem a gyátót komplett ujat kültek téritésmentesen,,,
hirtelen amik eszembe jutottak ,de én simán látok rá esélyt hiába a durva fizikai behatás -
törölt tag
válasz
don dante #10458 üzenetére
Én is sajnálom hidd el tesó.
Ezért raktam fel ezeket a képeket is ,,, pillanatragaztó elrettentésnek.
Ezt szoptam be,,,
Mikor visszaraktam az első ragaztás után még fel is ált vele a rendszer, azután már se kép se hang.
3 gépben próbáltuk ki mielőtt másodszorra lemertem feszegetni a kupakot, mind a 3 nál piros processzorellenörző led.
Onnan meg szegénykének már mind egy volt.
Természetesen, a skalpolás nem veszélyes mutatvány, de azért érdemes hozzá beöltözni mert műtét.
Ezért sem azt hibáztatom hanem magamat és azt hogy ilyen szaron buktam el egy rohadt ragasztón.És ha hiszed ha nem, mivel a Marvelus designer 3.8.3-as legújabb progit is sikeresen meghackeltem (10.000 Dolláros soft), azt sem eladásra szánom, Hanem jó szürkesapkáshoz méltóan várok vele még egy kicsit hogy kitegyem e a netre a jónépnek...
Talán karira megkapják.
most jön majd az hogy na persze...
aztán meg majd rakhatok screenshottokat arról is...
-
törölt tag
válasz
ImpersonatoR #10451 üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
#70339072 #10450 üzenetére
Értem. A pillanatragasztó miatti fehéredés szerintem attól van, hogy "kölcsönhatásba" került a külső lakkal. Elvi síkon ez még a vezetőréteget nem károsítja. Egyébként hányszor de hányszor jártam már úgy, hogy egy adott dolognak tulajdonítottam valamilyen hibát, aztán utólag rájöttem, hogy véletlen lesarkazódott pl, vagy valami teljesen más volt a hiba okozója. Hiába, ebből tanul az ember.
Ha észrevették, akkor az onnantól menthetetlen szerintem. Valamint, ha esetleg sikerülne is Intelnél legariztatni, akkor korántsem biztos, hogy "Costa Rica"-i gyártásút kapsz.......Mindenesetre sok szerencsét hozzá.
-
Brutus880
tag
válasz
ImpersonatoR #10451 üzenetére
Nah de FragStaR...
-
-
törölt tag
Sajnos nem, valóban feljött az a darab a nyákból amit előtte matt fehérre mart a pill ragiban lévő sav vagy nem tom mi. ami ugyan úgy gondolom a többi ragasztó eltávolításának a kisérletezésénél a nyák többi részén is szépen feljönne mert össze van maródva a ragival.
És a helyére volt rakva nem fordítva. a fekete részen van a sapka bemélyedés aki kupaktalanít az hamar hozzá is szokik.
Nincs lesarkazva szerintem az a mostani lefeszegetés eredménye lehet, mert most már ugye nem kesztyűzünk meg pengézünk... Konyhakés azt kész
A Srác aki intézte volna azt mondta nagyon látszik a szétmart nyák. a Nagykerben is észrevették
Lehet az volt csak a gond hogy ki lett tálalva, és ha szó nélkül csendben az ember visszaviszi már rég meglenne az új.Én azonban nem azt az utat óhajtottam bejárni, mert szeretek nyugodtan aludni.
Karira hátha adományozósabb kedvében van az Intel.
Próba cseresznye. -
törölt tag
Per itt nem lesz.
Amire én támaszkodom és sajnos a hazánkban már nem nagyon működik de kint még igen az az emberi jóindulat.Sokszor hatásosabb egy szives kérés, mint egy utasítás, vagy parancs.
Ebben az irányban megyünk, mivel a gariztatási próbánál is természetesen elmondtam őszintén miről van szó.
Ehhez sajnos itthon még nem találtam megfelelő embert, aki akart volna segíteni, de nem adom fel.
Mind ketten tudjuk hogy ez az ország a sógor koma rokon kapcsolatok országa, de nagyon sok ország van még nagyon sok emberrel, és csak azt az egyet kell megtalálni aki épp akar segíteni valakin és nyertünk is.megesett velem is, hogy csak azért adtam egy 100-ast egy hajléktalannak hogy hagyjon már békén
-
ffodi
veterán
válasz
#70339072 #10442 üzenetére
Ez elég vidám.
Távol álljon tőlem, hogy megkérdőjelezem azt amit leírtál, de.......nekem a kép alapján (bár elég kis felbontású) az a tipikus eset látszik, hogy fel lett ragasztva, majd a leszedésnél a kupakkal együtt feljött egy darab a NYÁK-ból.
A felrakásnál a kupak és a proci helyzete pontosan ilyen volt? Csak mert ez így ugye fejjel lefelé van.
Illetve lehet a kép rossz minősége teszi, de nekem olyan mintha a proci bal alsó (ha nem fejtetőn, állna jobb felső) sarka le lenne sarkazva.
Intel bácsi nem hiszem, hogy ezt beveszi gariba, sőt......Tényleg, lehet, hogy korábban írtad, bocs, hogy nem olvasok vissza, de miért nem vették be gariba?
-
törölt tag
Esetleg olyat amit már hallottunk:
Ha küldök a megsemmísítésről egy képet akkor küldenek egy újat.
Ha nem akkor is ott fütyül a malay a gépemben, és lett egy 60K-s kulcstartom.Minden esetre a hazudozás és körités helyett, talán a nyílt lapokkal és az őszintén való játszás is hozhat pozitív eredményt, ez derülhet most, majd, ki.
-
törölt tag
Ha jól emléxem olyat is írtam hogy a sapkát megpolíroztam alúl és kibukkant a réz lám:
Innentől séta azoknak akik azzal rágalmaztak hogy hazudok, és csak annyit üzenek...
-Ki mint él, úgy itél.A Garim elbukva, most jön a beismerő vallomás az INTEL fele hátha megkönyörülnek rajtam és megdobnak egy újjal.
amíg nem, addig meg jó ez a malay 3570K is 4.1-en, és lehet most néz nagyot pár barát de már gondolkozom ennek is a kupaktalanításán, no persze visszaragaztás nélkül, mert mint látható lemarta az egyik sarkán a ragasztó a nyákot (ahol barna), a mag közelében lévő 4 szög alak a 2. visszarakás volt pill ragival amikor már úgy is mind 1 volt, mert az első visszaragaztási kör csak a 4 sarokról szólt apró kis pöttyel.
-
japy
őstag
Erre valaki?
-
tikshow
addikt
Ha ez igaz akkor AMD-nél lehet lehúzhatják a rolót.
-
Repsol600
addikt
válasz
attosz1120 #10427 üzenetére
Laptopba elég.
-
Diocles
aktív tag
válasz
attosz1120 #10427 üzenetére
Fantasztikus.
-
attosz1120
tag
Segítenétek!Mi a velemenyetek?
i3-3110M 2.4GHz. Laptopban.
-
Diocles
aktív tag
Hát akkor vissza kell vonnom amit mondtam a 3770K-ról. A felhasználók 99%-a számára semmi hátránya nincs a 3770-hez képest.
-
bsh
addikt
válasz
Diocles #10423 üzenetére
ha több virtuális guest ugyanhhoz az i/o tartományhoz akar hozzáférni, akkor ilyen esetben konfliktusok alakulhatnak ki, amit a host kezel. ezt támogatja a vt-d, virtuális dma-val, irq remappinggal, izolációs lehetőségekkel, stb. szerintem otthoni felhasználás esetén elég ritkán fordul ez elő, és akkor is a host rendszer lekezeli emulációval. egyszóval nem létszükséglet. 64bithez meg aztán végképp semmi köze.
-
japy
őstag
Melyik vid-es proci a jobb? A kevesebb vagy a több?
-
pocok28
tag
Sziasztok!
Vacilálok az i7-3770 és a i7-3770K között.
Segítenétek, hogy konkrétan mik a különbségek a szorzózáron és a sebességen kívül?
Nem beszélni angol és német.Én eddig ezeket találtam.
intel SIPP
intel vPRO tech
intel VT-d
intel TXTMit jelentenek?
Előre köszönöm a segítségeket!
-
peu407
senior tag
Látod ebben a szélsőséges melegedés témában egyet értünk! egy átlagfelhasználó nagyon ritkán fogja valószinüleg csutkán hajtani a procit,hogy ilyen hőfokokat érjenek el.Ezen értékek nagy része a tesztprogramok futtatása során jelentkezik amelyek arra vannak kalibrálva,hogy tényleg kiaknázzák az utolsó teljesítményt is a prociból.
-
peu407
senior tag
Nagyon szépen megkérlek,egy kicsit moderáld magad és normális intelligens ember módjára fogalmazz.Nem idióták járnak ide a topikba,akikkel ilyen lekezelő stílusban kell társalogni,mint amilyen stílust Te megengedsz magadnak.Mindenki megérti a szép magyar szót. Szerintem.
Köszönöm szépen előre is!
-
törölt tag
holnap jön vissza a proc és jön fela kép is....
és megmarad a 3570K costa rica kulcstartónak...
sőt a kedvedért ha akarod megint lefeszegetem hogy lehessen látni ahogy a pillragi a nyákot szétmarta...
megfelel 37 fglops arc?muhahahah
muhahah
muhahahahaha
muhaha
(dr genya röhögése)
-
oliba
őstag
Én az E5200-esemet akartam tönkretenni, mert antituning volt. 1,72V-on nyomattam neki a Prime-ot órákon át. A hőmérséklet 100 fok után -27-től kezdett el számolni -14-ig, mikor lefagyott
A procinak semmi baja sem lett, de visszavittem, hogy antituning és adtak egy másikat, ami bitang tuningos volt
-
-
ST05
őstag
-
Egyenletes hőingadozás ?
Ez pont nem azÉlettartamának az tett volna jót,ha raknak oda rendes pasztát.
Ha pl. 30-ról nem ugrana fel 70-re hanem csak 45-re a hőfok.A 2 magos proci nem pont a legjobb példa a proci melegedésére.
#10402 Stewen1967 : ez mekkora sz@r duma
,
de legalább épitőjellegű
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- AliExpress tapasztalatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- Renault, Dacia topik
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest