Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWawe
őstag
Bocs hogy itt kérdezem, de valaki akinek volt H100-asa és H100i-je is, meg tudná mondani hogy megéri-e a cserét? Jelenleg 4.4GHz-n vagyok 1.280V-on. 77-79°C max. 4.5GHz-n 1.335V-ot igényel és AVX-es Linx alatt 95°C-ot ér el max. Elvileg 4-5°C-al hűvösebb a H100i, nekem pont jól jönne hogyha mondjuk csak 92°C lenne max.
-
Asbee
veterán
válasz
csucsbicep #13494 üzenetére
Akkor cserélhetünk xD
-
Raidon
őstag
válasz
csucsbicep #13494 üzenetére
Vajon azonos Batch szamnal is lehet kulombseg?
-
Asbee
veterán
válasz
csucsbicep #13491 üzenetére
Nálam sajnos FSX miatt kell a minél magasabb órajel.
-
szeva000
addikt
válasz
csucsbicep #13491 üzenetére
Igen valószínű,nekem is 4300-on még nem volt gond linx alatt sem,fölötte kezdődtek a hőfok problémák.
-
csucsbicep
nagyúr
-
szeva000
addikt
válasz
csucsbicep #13488 üzenetére
1,3V fölött is még bőven elmennek 24/7-ben....A melegedés hamarabb tönkrevágja,a félvezetőket a rossz hőátadás miatt.Nálam a kupak levétele óta fura módon 25fok javulás lett 1,3V fölött is 75fokon megy linx alatt 4600-on.
-
Asbee
veterán
válasz
csucsbicep #13488 üzenetére
Nem hinném, hogy bármi baja lesz.
-
Asbee
veterán
válasz
csucsbicep #13485 üzenetére
Nálam 1,344V 4,5Ghz. Így LinX 90-93 fok, játékok alatt max 75. Játékok alatt rendben van. Én nem fogom kupakot lekapni, nem éri meg ennél a példánynál.
-
csucsbicep
nagyúr
Neked mennyire melegszik? En feltem, hogy IHS nem fog rendesen hozzaerni a heatpipe-okhoz, mert a Triglavon 3db 1cm-es van, de szerencsere nem igy lett. Egyebkent ezekre nem kell brutal hutes szerintem, mert a kupak igy is alig melegszik, a magok meg izzadnak a pasztazasnak koszonhetoen.
-
Asbee
veterán
válasz
bandika0626 #13482 üzenetére
Azon gondolkodom, lehet én is elpasszolom, akinek nincs szüksége komolyabb tuningra aztán 3770k-ra váltás. Nálam 1,2V 4,2, azt Brocken még röhögve viszi.
-
bandi0000
nagyúr
enyém L229B804
valakinek van ilyenje ?
Jó lenne tuning adatokat tudni -
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #13478 üzenetére
Akkor menj csak a másik irányba LLC-vel szvsz.
-
peu407
senior tag
válasz
csucsbicep #13473 üzenetére
3220C338, ilyet keress.
-
csucsbicep
nagyúr
Sajnos csak számok alapján. Néztem neten több fórum van, ahol van batch number és eredmény is mellé. Majd kigyűjtök párat. Egyébként, akinek jó példánya van, az nyugodtan elküldheti a batch számát nekem pü-ben.
LLC-t úgy állatottam be, hogy, amit belövök neki Biosban, azt pontosan tartja terhelés alatt.
-
Gtaati
őstag
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #13473 üzenetére
Csak számok alapján, vagy tesztelni is tudod? Itt az a legenda járja, hogy a 32-vel kezdődőek a jobban CR-sak közül, sztem kérd el az itt felbukkant 3 legjobb számát és ha szerencséd van, akkor találsz olyat.
Az LLC-vel még játssz el sztem picit, lehet kevesebbel is be fogja érni hozzá.
-
csucsbicep
nagyúr
Paszta az ok. Annyira nem teszteltem ki teljesen időhiányában, most 1,25V-on megy 4,4GHz-en, 1,2V-on már nem indult. Lehet többet is ki lehet hozni belőle, én csak a vcore-t és a szorzót állítottam. Viszont cserébe szerintem elég jó a pasztázása és nem melegszik annyira. AVX-es Prime95 Blend alatt a legmelegebb mag 70 fokos 4400MHz@1,25V és nincs közöttük 3-4 fok eltérés, mindez egy fix 800-on járó Alpenföhn Triglavval.Tegnap toltam egy kis Metrot, ott nem mentek 50 fölé a magok.
Most lehet lesz egy lehetőségem procik közt válogatni batch alapján és, akkor lehet tovább adom ezt.
-
Asbee
veterán
válasz
bandika0626 #13300 üzenetére
Most látom nekem is ez a batch számom, és az enyém is gyenge tuningban. Jól emlékszem, neked is 1,35V körül kér 4,5 höz?
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #13469 üzenetére
Hőmérsékletekben azért lehet, mert ez a gyári paszta, ami a kupak alatt van, az már gyk össze van száradva és nem minden darab egyezik meg, de feszben túl sok nem lesz szvsz.
A tiéd mennyire lett jó?
-
csucsbicep
nagyúr
Azonos batch számú procik közt mekkora különbség lehet OC-ban?
-
krx21
nagyúr
válasz
Speed® #13463 üzenetére
Én nem használnék mást a Liquid Pro-n kívül... Nekem a MX4 vs PRO: -13C a Pro javára...
Persze kupak alatti cserénél... Borda alatt sokkal kisebb a különbség...(1-4C...)
Vissza meg semmi kép ne ragaszd, mert a leszorító keret tökéletesen a helyén tartja...
Tényleg csak akkor ha gariztatni viszed...
Ha nem ragasztod le, még mindig meg van a lehetősége egy újrapasztázásnak... -
Speed®
titán
Megnézted a képeket a linkelt oldalon réz felület esetén? Lehet, hogy a nikkelezett felülettel nem tudna mit kezdeni (ami egyébként az IHS is, tudtommal), de esetemben polírozott kupak és hűtő, tehát pont réz felületek) vannak..
Namost, feltételezve, hogy beugrik egy 3570K hamarosan a gépbe, és le is kapom a kupakot pasztázás céljából, kérdés, érdemes-e rizikózni ezzel, vagy inkább ICDiamond, vagy valami hasonlóan top maszat használata a javasolt inkább..terveim szerint a kupak visszarögzítésre kerül, FBS vagy valami hasonló használatával..hátha idővel garizásra kerül a sor..egy kis esélyt adnék neki, hogy ne legyen gond -
LeslieG Jr.
őstag
Akit érdekel a Liquid Pro összetétele az a következő pdf-ből minden kérdésre választ kap: Material Safety Data Sheet Liquid Pro
Chemical characterisation:
Alloy of the metal components gallium, indium, rhodium, silver, zinc and stannous.Ebből tevődik össze a Liquid Pro gezemice.
-
krx21
nagyúr
válasz
Speed® #13460 üzenetére
A mag egy hőálló üveg felület alatt van, tehát semmi köze a fémhez... A kritikus felület az alumínium, ami nem javallott! A krómozott felületek, sem gond (a kupak és sok hűtő ilyen). A réz felület sem gond, legfejtebb elszíneződik, de csak jobb lesz a hőátadása... Legrosszabb esetben egy kis polírpapirral utána megy az ember, de szükségtelen...
-
Speed®
titán
válasz
Repsol600 #13452 üzenetére
Rendben van, de mi a helyzet a rongálódással? Sokat lehet olvasni arról, mit tesz a felületekkel a Liquid Pro, mi a helyzet IHS és mag szintjén..?
-
Gtaati
őstag
válasz
LeslieG Jr. #13456 üzenetére
Köszönöm!
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Gtaati #13455 üzenetére
Találtam egy összehasonlító linket a Liquid Pro vs. Liquid Ultra-ról. Pro vs. Ultra.
-
Gtaati
őstag
válasz
LeslieG Jr. #13454 üzenetére
Oké értem és köszönöm! Kérdezném még h az ultra és a pro között mi a különbség? Köszönöm!
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Gtaati #13453 üzenetére
Én a PCgear-től vettem Liquid Pro-t. Íme:Coollaboratory Liquid Pro. De ahogy látom megnövekedett a szállítási idő.
-
Gtaati
őstag
válasz
Repsol600 #13452 üzenetére
Oké értem majd megpróbálom, ebben a felállásban ! Esetleg valaki tudja hol lehet rendelni, kapni coollaboratory liquid ultra-t ? A másik ha 80 foktól nem lesz baja akkor kupaktalanítva 55-60foktól sem ergo nem kell gariba vinni, mert nem megy soha tönkre
meg ha gond van ugyan olyan fekete szilikon bázisú ragasztóval vissza lehet szépen ragasztani! Köszi az infót!
-
Repsol600
addikt
válasz
Gtaati #13449 üzenetére
Az MX-2 jó, vagy MX-4 amit én használok, mondjuk a 4-es csak pár fokkal jobb.
Kupak alá szerintem csak liquid prot lett volna érdemes tenni az még az MX-4 re is ráver 10-15 fokot.
Meg sima K nélküli procit én nem kupaktalanítottam volna a gari miatt még 70-75 foktól se lett volna baja. -
Toby888
senior tag
válasz
Gtaati #13449 üzenetére
nincsmit, de szerintem kérdezösködj a többiektöl kula ügyben, vannak páran akik tudnak jofélét ajánlani, én pl azt raktam rá amit kaptam hozzá, nyomtam egy kolbászt a procira hasraütés mennyiségüt, oszt ami fölös volt, azt kikakálta oldalt, és kb órás far cry 3 után 60-65 között fütött, igaz gyári borda és MTZ hang xD
ja mivel a hőátadással van baj, így nem téma a légáramlás
[ Módosította: radi8tor ]
-
Gtaati
őstag
válasz
Toby888 #13445 üzenetére
Ezt én cáfolnám, nem a hűtő hibája az h pl a borda meg lent a talp, hőcsövek sem melegebbek mint az ember keze, valószínű nem kerül át a hő rá, biztos hogy van hűtő és hűtő között különbség de ez nem az és szerintem igen csak jó ez a hűtő véleményem szerint!
Egyébként ha nem cpu hibája, akkor mivel és miért van gond szerinted? Hátha okosabb lennék! Köszi!
[ Módosította: radi8tor ]
-
LeslieG Jr.
őstag
No tegnap próbaképpen 4.5GHz-en járattam a kicsikémet(i5-3570K) Sajnos még nem stabil mert Offset -0,010-re állítottam LLC Level 2 mellett még 1.300V alatt volt a vCore. A Win7 bejött de linx alatt 5 perc után eldobta az "agyát" és újraindult. Úgyhogy kevés volt neki a feszültség. Majd még tesztelem.
-
Gtaati
őstag
válasz
bandika0626 #13395 üzenetére
Helló, én kupaktalanítottam a sima 3570-et, mert nagyok voltak a magok közötti eltérések illetve ha pl intel burn test-t maximum beállítások mellett futtattam a legkisebb feszültségen amin stabil még a cpu és egy dar rok pro 2 hűtővel alap órajelen 1,05v mellett 60fokot elért, most kupaktalanítás után idle állapotban is vannak eltérések 8-10 fok a mag között de teljes terhelés alatt kicsit kiegyenlítettebb lett, de az össz cpu hőmérséklet semmit nem javult! Mx-2-es pasztát használtam a kupak alatt és felett is de még mindig nem kerül át normálisan a hő a hűtőre, pl alap órajel 1,0-105v közötti feszültségel crysis 2 1 órás játéknál is felmegy 56 fok környékére a magok természetesen melegebbek...ha pl tuningolom 3.8/4.2 akkor min plust 10 fokkal megy fel a cpu össz hőmérséklete és a magok meg ugye ettől is melegebbek, tudom nem rosszérték és ilyen hőmérsékletekkel túl él a proci engem is de ilyen hűtőnek ha normálisan átadódik a hő akkor sokakl hűvösebben kellene tartania! Hát ez az én rövid véleményem és tapasztalatom! De majd próbálkozom még
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Egy i5 3570 megéri azt +4 ezret egy i5 3470 helyett szerintetek?
Ez [link] a lap megfelelő lenne mellé?
Egy msi hd7850 2g lenne mellette és 2x4G corsair vengeance memó. Illetve egy Thermalright macho 120 venti menne rá. Az elég hozzá nem?Miben különbözik amúgy pontosan a 2 proci? Az i5 3570 szorzózár mentes és jobban lehet tuningolni?
-
=HG=
addikt
válasz
WaterWawe #13438 üzenetére
Kopogtass ide be! 1-2 nap alatt meggyógyítja az úriember!
-
ESP
őstag
Szívás. Nálam bezzeg nem csinálja a mocsokja
-
ST05
őstag
válasz
WaterWawe #13436 üzenetére
hát ha eddig nem sipolt ,cseréltél tápot és most sipol akkor szerinted?
Már ne hari, de miért mész bele használt cuccokba, ha nem muszáj?
annyival olcsóbb volt? amugy mennyi idös a táp? vagy mennyi garid van rá?
amugy ja vissza kellene vinned,
de nem feltétlen az eladó hibája, értem ugy az ö konfigja alatt lehet hogy semmi nem zajongott
hát nem fog örülni az bitta, de tudom te sem örülsz, nem is jó a cincegés az biztos -
WaterWawe
őstag
Kb. 700-800W körül vesz fel a gép terhelés alatt.
A probléma az hogy már a power gomb megnyomása után is nyomja.
Szóval akkor biztos hogy a táppal van gond? Az eladó szerint előbb a videókártyám utána pedig az alaplapom volt sz*r. -
ST05
őstag
válasz
WaterWawe #13432 üzenetére
nekem lassan 4edik éves a seasonic beles VX450-em, kiváló táp, sok lapot procit hajtott,,
amikor változott proci , vagy nagyobb alkatrész ( változik a hatásfok) egy ideig cincegett , de idövel ráhagyta.
-6850 ektöl is szeretnek cincegni a lapok vagy tápok ( kitudja néha) et föleg csak nagy terhelésnél, : stress tesztnél
, de a vengeance 1,35 vadi uj ramjaimtol is hangosan fütyül a deszka stress teszt alatt csak,,
szóval valahol normális, nagy teljesitményeknél ez van, remélhetöleg rá fogja hagyni
de voltak olyan olcsobb corsair tápok asszem a CX amiböl csináltak V2-öt, mert fütyült kikpacsolt állapotban a Version 1,,
( haverom i7 notija ssdvel 8mm az egész cucc sokkal durvábban fütyül mint az aztalim valaha, de ugy is megy mondjuk)
u.i: nagyobbat nem birtál volna venni? xd menniyt vesz fel 300-400 wattot/1200 bol ??
azt tudod hogy hatásfokod a fele fölött jön csak ki rendesen a 80+ hatások!?
lehet 800 watoot kellene tolnia annaka durvaságnak hogy csöndbe maradjon -
WaterWawe
őstag
Cseréltem tápot egy AX1200-asra. Valamitől ilyen cicergő hangot ad ki, nem tudja valaki hogy mi lehet az baja?
Állítólag a "nincsen jóba valamivel azért lehet, hogy cinceg. Lényegében az egy szűrő (lc szűrő) ami megszűri a zajokat"
Valami ötlet? -
Rabbitf_24
addikt
Ezen a lapon nincs "auto" beállítás. Vagy manual vagy offset mód van.
Most pl kipróbáltam az 1,334V -0,08-at és a BIOS kipirosította az értéket, gondolom az már sok lenne.Nem értem, hogy mi értelme van egy monitorozó programnak úgy, hogy azt írja ki, hogy mit adna, ahhelyett hogy mit ad neki a lap.
-
ffodi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #13422 üzenetére
Az hogy mit kínál fel a lap mondjuk auto beállításon, és a proci mennyit kér az két különböző dolog. A lap általában mindig többet ad, mint kéne.
A CoreTemp és még néhány program a VID-et írja, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a lap mondjuk mennyit adna neki ilyen beállításon. Szóval, ha te nem auto-n használod, akkor ez nem releváns érték.
A CPU-Z vagy AIDA írja ki a valós feszültségértéket. (olyan szinten valós, hogy ha mérnéd valószínű nem pont annyi lenne)
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Cole86 #13420 üzenetére
Nekem tesztek alatt +0.11el megy 4500ön. Ez 1.25 körüli. Manuálon többet kér.
A 24/7esem meg -0.01 4200őn. 1.13körül. Ezzel hónapok óta nincs gond. -0.02vel már kékhalálozott.
(#13422) Rabbitf_24_ 1 volt alatt ad neki alapból. A +0.1el lesz neki 1.08. És ez igggen marha jó
Terhelés alatt core temp és társai 1,25V-nál többet nem írtak ki nekem, szóval akkor mehet az 1,334 -0,1 offset?
Ez az amit így nem tudsz, mert nem látod mihez képest megy a - offset. Előszür el kell indítanod offsetben, hogy lásd mi is az adott érték. Vagy alapból minuszolsz és kiszámolod mennyit adott volna. -
JoolsNOS
veterán
válasz
Rabbitf_24 #13417 üzenetére
Nem. Vagy manuálon adod. Azt bizonyos keretek közt tartja a lap, de ingadozni fog egy kicsit. Általában esik terhelés alatt. Pl 1.25 manuálon. Terhelás alatt leesik 1.23ra.
Vagy offset. Ekkor a lap ad egy értéket automatikusan. ehhez képest tudsz te - vagy + feszt adni. Ha pl 4500höz a lap hozzárendel 1.35 voltot akkor - ban adsz neki 0,05öt mert lehet elég neki az 1.3. Innentől az 1.3 voltal fog történni az a minimális ingadozás terheléstől függően. Pl terhelés alatt 1.28
(plusz visszaveszi ha nem dolgozik a proci) -
Rabbitf_24
addikt
válasz
JoolsNOS #13416 üzenetére
Tehát ha nekem most a BIOSban 1,334V van pl, és beállítok -0,2V-ot, akkor ebben a tartományban szabályozza a feszültséget igény szerint?
Mínuszba nem tudok elmenni, mert alapban 1,334V van beírva. Ha beírok pl 1,01-et akkor meg nincs offset mód, mert a manual módot használtam.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Rabbitf_24 #13413 üzenetére
Az offset ugyanaz mint az auto régen. Akkor se tudtam mennyit ad a lap. Alap volt a tuningosoknál, hogy sose használják. Ezért van most a + ás -, hogy ne mindig kapjon sok feszt. Mert ugye manuálon meg állandó a fesz.
(#13415) Rabbitf_24: az általában terhelés alatt kiolvasott cpu-z érték. A biosban adott fesz általában nagyobb, mert terhelés alatt esik egy kicsit.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rabbitf_24 #13413 üzenetére
Nem. CPUz azt mutatja amennyit a processzoron mér éppen abban a pillanatban.
CoreTemp azt mutatja, amit BIOS-ban beállítottál.
Az alaplap több feszültséget ad a processzornak terhelés alatt, hogy ne csökkenjen a feszültség a nagy áramfelvétel miatt. -
Rabbitf_24
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rabbitf_24 #13411 üzenetére
Fordítva.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
csucsbicep #13410 üzenetére
Most egy kicsit összezavarodtam. A CPU-z mutatja azt, amit ráadok, a VID érték meg ami esik a CPU-n?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Rabbitf_24 #13407 üzenetére
CPU-Z a "valós" feszt mutatja, pl. a CoreTemp a VID értéket.
-
Cole86
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #13407 üzenetére
cpu-z..
-
Rabbitf_24
addikt
Melyik a valid fesz? a CPU-z feszültségértéke, vagy a HW info feszültségértéke?
CPU-Z : 1,334
HW info: 1,25 -
Raidon
őstag
Kell a HT-mi?
3770K amikor vettem kurva draga volt nekem meg ez is igen jo teljesitmeny AMD-utan.
Mert aztan a tied CR lehet az enyemet is lehet addig huzni
Csucsbiceppel egyforma Batch szamu procink van. 4,4 el tesztelte mar kivancsi vok mi a vegeAz azert erdekelne hogy mennyivel vagyok hatranyos helyzetben ha az FSP Bluestorm Pro 500W os tapomon a procis tapkbal nem 8 hanem 4 pines. Tuningnal szamit az valamit? Illetve kell tuningnal a 8 pines csati?
-
ST05
őstag
válasz
JoolsNOS #13403 üzenetére
azt aláírom, hogy nem a legjobb, de ugyanaz K-s és nem K-s közt, én erre írtam!
de szerintem inkább azért van alatta ilyen paszta ,mert mindegy nem árt neki,
hütö-piac meg erős ( jó lové )( mennyiünknek van 20-30ks hütése meg több, csak ggondoljatok bele sokatoknak majdnem a proci ára a hütö, alap hogy hatalmas biznisz,,,
megállapodás is lehet a dolgok mögött persze.Azért azt ne feledjétek hogy minimum 7 évre vannak tervezve, és addig ki kell tartson kiszáradás nélkül,
amit ki is nézek ezekböl a massziv pasztákbol, mint a gpu-k ragacsa, hosszu távra nagy höfokokat kelll kibirjanak, ugyan megnéznék egy mx2 öt a kupak alatt fél-1 év után,, karomat tenném rá,
hogy ujrakenés nélkül rosszabb lenne sokkal egy év után mint a gyári megoldás ! -
JoolsNOS
veterán
Annyira azért nem baromság. De nem csak a K-sba, hanem az összes ivyba direkt raktak szar pasztát.
1: annyira nem hülyék technikailag intelnél, hogy véletlenül rakjanak olyan cuccot alá, ami távolról se nevezhető jó minőségű pasztának.
2: ha tökéletes lenne a hővezetés, úgy meg lehetne őket húzni, hogy a következő két generációt nem venné senki.
De erről már volt szó.
Persze csak elmélet, de eléggé helytálló. Cikket értelemszerűen nem fogsz róla találni. -
Raidon
őstag
válasz
csucsbicep #13393 üzenetére
Akkor vehetem ugy hogy azert nem egy gyenge procink van?
Alig varom hogy meglegyen az uj hutom xD Nyarra tervezem ugyis
Aztan majd privibe johetnek a beallitasok azt majd nyaron letesztelem
-
ST05
őstag
válasz
bandika0626 #13395 üzenetére
könyörgöm légböl kapott baromságokat ne
mi az hogy K-s poroci kgyengébb pasztát, áá áezt nagyon gyorsan felejtsd el,
ezt a kis buta elméleted
az ilyen légböl kapott zöldségek ,majd jön egy ujonc, kupaktalanit, azt megint itt hallgathahtjuk 9 napig hogy sir mert elszállt valamilye.
tényeget közölj, linkelj cikkeket, bánomisén
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i7 9700K - 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest