Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
bandika0626 #13395 üzenetére
Nem biztos. Azért egy K-s procit kevesen használnak alapórajelen ahol nm tűnne fel a paszta. Nálam amúgy offset az kb halott ügy.
-
bandika0626
senior tag
válasz
bandika0626 #13395 üzenetére
Most hirtelen csináltam még egy kis tesztet és úgy néz ki, hogy 4.2GHZ a nekem megfelelő. 1.17V kér konnektorból mérve videószerkesztés alatt 140W- vett fel. 4.4-hez viszonyítva 4percel tovább tart a 1.5 órás videó elkészítése de mindössze Kb 296W szükséges hozzá a 350 helyett.
-
bandika0626
senior tag
Nekem is kb. úgy megy mit az tied offset-0.02 el sem indul lefagy minden. Offset+0.05 megy minden rendesen de az annyit jelent hogy 1.352V megy. Biztosan lehet kicsit faragni még rajta és akkor már ott lennék a te eredményednél. Most végeztem egy kis gyors számítást videószerkesztéshez és azt állapítottam meg, hogy jobban járok ha 4GHZ-n megy a rendszer mert egy 1.5 órás film feljavításán kb. 40W-ot megspórolok időben viszont kb 15 percel tart tovább megcsinálni. 4ghz-n pedig 2000 fordulaton 60 meg egy kicsi a hőfok. Az meg bőven jó nekem.
Ahogy azt máskor is már jeleztem szerintem a K-s procikba gyengébb pasztát raktak. Ugye egyik kollégánk itt a forumon sima 3570-et kupaktalanított és mégsem lett jobb hőfokokban.
-
daveoff
veterán
Most volt egy kis türelmem tesztelgetni, és úgy néz ki hogy találtam egy elég masszív beállítást a 4,5GHz-hez. Ez az értékeken is látszik, hogy kiegyensúlyozott, szerintem még a fesz is elég korrekt hozzá. De a hőmérsékleteket egyszerűen nem tudom kordában tartani, nagy sz@rság lehet a kupak alatt.......ebből vagy vizes-blokk, vagy kupaktalanítás lesz.
4500MHz; LLC Level 2; offset -0,015
(#13387) kovsol: Nehogy azt hidd, hogy én azt gondolom, hogy az i7 kétszer erősebb....
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #13388 üzenetére
4.4GHz-en már lefutattam egy AVXPrime95-öt nekem olyan 90C fokig ment fel. - Hogy a fenébe melegedett neked fel ennyire? Nekem ilyen beállításokkal, ugyanúgy AVXPrime95 alatt max 70.
-
Asbee
veterán
válasz
bandika0626 #13389 üzenetére
Nekem a Costa Rica procim: 4,4 Ghz 1,320V 4,5 Ghz 1,344V
. Lejjebb nem néztem, feljebb nem is fogom. LinX az olyan 90-93 fok , játékok alatt -20.
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #13388 üzenetére
Megnézem én is hogy mennyit kér 4.4-hez. Na és akkor b.szhatom hogy costa ricai a procim.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #13384 üzenetére
Az szép. Akkor neked is egy éhes 3570K van a gépedben.
Én most tesztelgetem a 4.4GHz-et -0,020-as offset-tel. Én még jócskán 1.300 vcore alatt vagyok de majd megnézem mit kér 4.5GHz-en is. 4.4GHz-en már lefutattam egy AVXPrime95-öt nekem olyan 90C fokig ment fel. Szerintem ez még nem is vészes mert játékok és egyébb más programok alatt max 60C fokig ment eddig fel.
Csak ilyen AVX-es tesztelő progiknál volt max 90C fok. Ezt a hőfokot nekem 1.23x felett produkálja.
-
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #13356 üzenetére
4.5-hez fix-en 1.35V LLC2. Ennyi biztosan kell hogy lefusson a videókonvertálos progim. Tesztelő progikat nem néztem mert ahhoz a tx3 már kevés lenne nem tudná lehűteni.
-
kovsol
titán
válasz
daveoff #13379 üzenetére
Találtam egy lementett képet. cpu 4300Mhz -en ment csak, GPU 1200Mhz és valamelyik dlc -s mappon volt mérve nem emlékszem melyiken, itt 65-70%.
Ultrán szoktam játszani, de nem 4xAA hanem csak 2xAA és így szokott lenni 60-110 fps között, átlag 80-85.
i7 CPU kihasználtságot kár hasonlítani, mert a windows a HT magokat is teljes értékűnek veszi, de valójában jó ha 10-20% hatásfokkal üzemelnek a teljes értékű maghoz képest, így nagyon csalókat.(#13382) Winne én meg nem szoktam nézi a cpu kihasználtságot amíg a gpu maxon teker. Na meg neked gtx 680 van és nem 7870. És lehet nem is ugyan azon a térképen néztük.
-
kovsol
titán
válasz
Cole86 #13377 üzenetére
Pedig a kispénzű tuningolni vágyók egy részét lehet elcsábítanák AMD oldalról ezzel, főleg ha olyanra használják a gépüket ahova elég 2 erős mag. Igazából ez csak azért van szerintem, hogy nyomást gyakoroljanak az emberekre, hogy inkább i5 -t vegyenek, de ez csak találgatás. Szerintem még az intelnél se tudja mindenki miért nincs i3 K.
-
kovsol
titán
BF3 nak kb jóformán mind1 milyen VGA kártyát raksz mellé, mert a fizikát ami miatt kell a proci azt így is úgy is számolja a háttérben. Szóval CPU -t azt eszi mindig. Nekem volt mellette 6850 7850 7870 és a cpu használtság nem igazán változott és a gpu 99% on teker végig. Mondjuk én alig játszok BF3 -al. Amivel játszok oda meg semmi hasznot nem hoz az i7. Pl Starcraft2. Oda egy i3 K proci is elég lenne ha gyártanának olyat
-
ST05
őstag
válasz
Cole86 #13368 üzenetére
én csak azt látom, hogy 3570-et 100% -ra rántja csupán egy 6850HD,
akkor el tudom képzleni, hogy jól jön , ha addig a win a HT-n eltud számolgatni magának ,
ezzel több craftot és/vagymagot hagyva a játéknak meg a kártyának
nincs i7-em hanem akik itt irják i7 esek mondják ,, hát nem tudomKOvsol : jaja. illetve igp-t még lejjebb 1280p alatt kezd cssak levegöt kapni
-
Cole86
senior tag
-
kovsol
titán
válasz
Cole86 #13368 üzenetére
HD4000 ben már vannak hardveres videó gyorsítók, meg nem olyan buta az. Egy mobiltelefon lejátszik már 1080p filmeket könnyedén manapság.
Starcraft2 1920x1080 medium elmegy rajta, Diablo3 is, Source motoros játékok különösen jól fekszenek neki. Szóval aki ilyesmivel játszik csak néha annak elég lehet, főleg ha beéri mondjuk 1680 -as felbontással. -
ST05
őstag
válasz
kovsol #13367 üzenetére
HD4000 röl már nem is beszélve, i3 után i5 ben sokkal jobban nyomja,
i7 nél meg tezstekbe láttam hogy még jobb hangyányit az iGPU,
szerintem itt is a cache játszik szerepet.
(azt tudom hogy phenomnál kellett a gamerbe L3 cache nélkül nem rugtak labdába,
ha ott is számit itt is, szerintemCole86: hd4000
bf3 multi 25-40 na jó talán csak 30fps játszható szint fogjuk rá 1280x800, low-medium félbuta settingsbe
ahhoz képest ..
win élményindex ( bár ezért mindig leszolnak ,(6,8-6,8) 1500 mhz -re huzva 30w felett vett fel az igpu -
Cole86
senior tag
válasz
daveoff #13365 üzenetére
Na jót kérdezel, én sem tudom.. szerintem nincs olyan játék ami ettől gyorsulna, igazán max 1-2fpst és az is már ilyen 80-100felett..
A HT-add a legtöbbször pár fps-t plusz azokban a játékokban amik ki tudják némileg használni ,de ott is előfordul ugrálás, illetve a legtöbbnél konkrétan bezavar és kevesebb az fps. Linkelhetnék teszteket, ahol mutatják is, de a legtöbbnél átlag ill max fps-t mutatnak.. kevés helyen minimum fps-t.. az lenne pedig az érdekes..!
-
-
Cole86
senior tag
Én nem hiszem.. Van külön toppic ahol utána olvashatsz ,h gamekra melyik proci a jobb..
Ha melózol vele vagy a hobbid a konvertálás, meg rendelés, stb... akkor megérheti egyedül.. magasabb órajel a gyorsabb, HT-nélkül a döntő többségben.
De hát kinek a pap, kinek a paplan..
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #13352 üzenetére
A 4.5GHz-et milyen beállítással érted el? LLC Level ? Offset? vagy fix vcore-ral?
Én most a 4.4GHz-el küzdök az éhes 3570K-mal. LLC Level 3-on Offset -0,020 CPU-Z olyan 1.22x-1.24x között táncikál.
-
daveoff
veterán
válasz
BeLucZ #13351 üzenetére
Lassít
Ezt nehogy elhidd!
Ezzel azok nyugtatják magukat, akiknek nem i7 van! Biztos van rá példa, ahol lassabb HT-val, de amivel én próbáltam nem volt lassabb. Egyenlőre nem sok játékban profitál a HT, de egyre több lesz ami ki fogja használni. BF3 multiban sokat hozott min fps-ben, akció dús jeleneteknél sem esik be az fps! És igazából én BF3-hoz építettem most a konfig-ot, úgyhogy ezért vagyok megelégedve.
-
bandika0626
senior tag
válasz
Hoorus #13350 üzenetére
Még 4.5-nél a 75-80 fok elment volna videókonvertálás alatt mert úgysem ültem volna itt mellette, hogy hallgassam a venti zúgását, de ne is a venti a hangos hanem inkább szélzaj van. Így 4.2 meg elvan 1.17V-tal meg max 60-65 fok körül és csókolom. 4.5-nél már 165-170W mutat a fogyasztásmérő a gépről. 4.2-nél meg 140W viszont 4.5-nél már nem volt akkor teljesítménybeli ugrás.
-
Hoorus
őstag
válasz
bandika0626 #13348 üzenetére
Annyi fesszel 4,5-ön viszont már fűteni fog rendesen.. Nekem is 4,2 volt az optimális beállítás a 3570K-val 1,25 V fesszel.. Így 80 foknál megállt linx alatt freezer 13 Pro-val..
-
bandika0626
senior tag
válasz
bandika0626 #13348 üzenetére
Kipróbáltam 4.5-höz 1.35V állítottam és sikeresen vette az akadályt a videókonvertáló progi is bár 75 fokra melegedett és 2800 pörgött a venti. Azért már egy linx-et vagy P95 nem engednék rá mert ahhoz ez a hűtő már kevés, kivéve ha kupak modding lenne. De 4.2 elég lesz mert ott megfelelő a teljesítmény/fogyasztás mutató.Inkább gyorsabb memória mert abból lehet még profitálni.
-
bandika0626
senior tag
Próbálgatom én is a kis costás 3570K de egyelőre meg kell elégednem a 4.2GHZ-val. P95AVX alatt 75°C megy fel a kis TX3-mal ehhez 1.16V kell de lehet hogy még egy picit lehetne faragni, viszont videókonvertálás alatt ezzel a feszültséggel elhasal. 1.17V-on meg simán lefut az is. Valószínű ezek után, hogy nekem 4.5-hez 1.35V körül kell neki mert alatta mindig elbukik videókonvertálásnál.
-
daveoff
veterán
HD7870CF-em volt, nem tetszett ezért eladtam, vettem helyettük egy HD7950-et, maradt egy kis pénzem és ezért jött képbe a proci upgrade......ez tavaly november körül volt +20k volt a csere mindennel együtt.....
A 3770K előtt volt két 3570K-m is, mindkettő malay volt, de egyik sem volt kimagasló példány, inkább átlag alatti, ez a CR 3770K sem egy jó darab, de ez legalább átlagosnak mondható, ilyen az én szerencsém.......De nem panaszkodok, mert most azért meg vagyok elégedve, és már régóta szerettem volna i 7-et!
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal` #13344 üzenetére
Némileg kisebb-nagyobb mértékben, de függ tőle is persze.
4500 valóban nem ,de az már elmegy egy eléggé közepesen erős tuningnak..
igazából 5000ig szoktak menni max ,de csak jobb darabokkal és/vagy víz hűtéssel ,ill kupak modingolt verzióval..
Ott megszűnik a nehéz hőátadás a magok és a kupak között..
Amúgy meg lassan járj, tovább élsz..
Erről mindig ez jut az eszembe, nem tudom miért....
D
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal` #13341 üzenetére
Nem nagyon.. energiagazdálkodás mindig jobb, üresben vissza veszi, jobban hűl, kevesebbet zabál.. csak nagyon extrém tuning alatt érdemes fixben megadni, amikor már kis visszaesés is fagyáshoz vezet..
Amúgy pedig programoktól és terhelés mértékétől is függ, mekkora feszt kér be.. prime95 és linx alatt is van némi kis különbség..
Magasabb mhzhez meg értelem szerűen magasabb feszt kér be.. (szerintem ez logikus)
Sok minden függ a lap beállításaitól is ám. offset az elméletileg az alapfeszültséghez képest adja ill veszi vissza.. procinként változik és a mhz függvényében is ezek szerint (bár ez mondom beállítás/lap függő szerintem)
Winne : tuti azééé mert sz*rul ment neki a korábbi madárka..
-
fatal`
titán
Egyébként az hogy van, hogy minden normalon van és 0-s Offsettel (normal ez is), sokkal magasabb feszkót kap a CPU 4,5ghz-n, mint a gyári 3,6-on? (Linx és CPU-Z alatt néztem mindkét értéket)
A hőfokbeli különbséget már nem is említem, az gondolom a magasabb feszültség miatt van.
Offset helyett egyébként érdemesebb fix feszültséget beállítva tuningolni?
-
Cole86
senior tag
Hoppá, Senior lettem!
Első kommentek :
Na és ez ki a f*szt érdekel?
daveoff : Én is sajnos ettől tartom.. igazából ekkora mákom tuti nem lenne.. A számok törvénye, most a létező legsz*rabb procit fognám ki.. meg is érdemelném..!
-
Cole86
senior tag
válasz
JoolsNOS #13335 üzenetére
Hm.. Malay verzió?
Ha vannak jó cuccaid (cserébe még
) akkor beszélhetünk róla..
4200@1,13v az nem rossz annyira..
Repsol600 : akkor te is sz*rba léphettél proci vétel előtt... (én nem emlékszem már rá)
Amúgy pedig a lapod és a hűtés különbség is közre játszhat némileg.. lehet csak éppen, de akkor is..
-
-
Hoorus
őstag
4,6-on megy 1,25 V-on, Max. 84 fok linx alatt.. Nem tudom, szerintem gyorsabb lett játékok alatt a gép. Farcry 3 eddig 3570K-val 54-56 fps volt, most meg 62-66..
-
Cole86
senior tag
válasz
Hoorus #13332 üzenetére
Játékra erősebb egy 3570k.. HT csak hátráltat 99%ban.. ergo tuti megfőgne a proci már 4400körül, 1,23-1,25v feszt simán bekérnek a nagy számok törvénye szerint.. ott már nincs olyan nagy szórás és még brutálisabb a különbség a kupak és a magok között.. (akár 40fok diff!!!!)
szerK: érdekesen hangzik.. az már eléggé meleg, mondjuk nincs egy túl drága hűtőd, az is igaz..
(ahhoz képest nem is rossz
)
A többség szerint a legtöbb játék nem tudja kihasználni a HT-t (persze vannak kivétel pl BF3 vagy talán a far cry3 is)
Amúgy azt a gammát még nem is próbáltam.. majd meglesem, de túl sok volt vele a gond eddig..
-
kovsol
titán
válasz
Cole86 #13327 üzenetére
Azok a játékok amik 1 magot használnak ki, ilyen pl a Starcraft2, Diablo3, Shogun2 tényleg gyorsulnak még 4,5Ghz felett is. Az új Hitman játék ami nálam 4400vs4800 még gyorsult mérhetően, főleg minimum fps ben. Mondjuk SC2 4vs4 ben jól jön úgy 4400Mhz kb, itt már egy 7870 -t kihajt kb 80-90% ban a cpu
-
Cole86
senior tag
válasz
JoolsNOS #13326 üzenetére
szeva! Tetszik az avatarod!
Mindjárt lövik a pizsimet ,de addig egy kérdés ill ajánlat...
A te "verdád" mit megy ? Kocsiba fogadás 1 körre?
kovsol : Ejj, az sem megy rosszul, lehet enyim akkor 4400on menne 1030mv körül
1,2v-on abszolválta a 4800mhzet... nem jelentem ki ,h 100%ig stabil ,de prime ment és linx is stabil volt ,de az még egy MSI Z77 Mpower Bing Bang lapban..
viszont 1kártyához én feleslegesnek tartom azt az erőt... (persze van olyan game és program ami kihasználná, pl shogun 2 [link]
vagy rendelés stb.. )
-
Cole86
senior tag
válasz
#35434496 #13324 üzenetére
Köszönöm megtisztelő szavaid.. Én csak poénkodom..
túl nagy teher lenne nekem egy ilyen "cím" (ami nem is létezhet
) és szerintem jobbak is vannak még, csak azok tulajai nem is tudnak róla, ill nem értenek hozzá annyira.. ennyi az egész!
=HG= : Igen, szerintem is, köszi.
Amúgy pedig a Dark Rock Pro 2 megteszi, amire hívatott..
-
kovsol
titán
válasz
kovsol #13319 üzenetére
Kíváncsiságból úgy random belőttem egy feszültséges 4700Mhz -nek. Még soha nem indítottam el így.
Meglepő, hogy ugyan annyira melegszik mint 4800-on. Úgy fest 4600Mhz ami után nagyon befűt az enyém.
4500 vs 4700
Na nem mintha mondjuk 4500 vagy 4600 Mhz nem lenne elég az egy kártyás rendszeremnek. Később GTX670 ugrik bele a gépbe, de annak is bőségesen elég lesz. 4800Mhz Crysis3 beta közben 66 fokig melegedett fel. -
kovsol
titán
válasz
LeslieG Jr. #13318 üzenetére
hőfokok alapján túl messzire nem kell már haladnod a 4400 tól.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Cole86 #13316 üzenetére
Majd megnézem feljebb is de még örülök mint majom a farkának, hogy 4.4GHz-en legalább így megy.
Majd megnézem lépésenként hogy feljebb mit kér vcore szinten.
(#13319) kovsol: Hát azt gondoltam.
De természtesen mindennapi használat során ez soha nem fogja elérni a 90C fokot mint ami a képen is látszik. Jó ha 60C-65C körül alakul majd szerintem de majd tesztelgetem.
-
-
Cole86
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #13313 üzenetére
4800on mennyit kér be?
-
WaterWawe
őstag
Kíváncsi leszek milyen marketing szöveg kell majd ahhoz hogy én az enyémet eladjam
Főleg mert kinek kell majd akkor egy Ivy. -
LeslieG Jr.
őstag
No teszteltem egy kicsit -0,020 offset 4.4GHz LLC Level 3.
Íme: 4.4GHz
-
törölt tag
válasz
LeslieG Jr. #13303 üzenetére
Például azt, hogy a te procid nem valami jól sikerült darab.
-
ST05
őstag
válasz
LeslieG Jr. #13303 üzenetére
az a fesz 4,4 hez is elég lenne neked, föleg ha costa szerintem
az nekem is elég 4.4 hez malay-omhoz,
4,5 töl kezd el éhesebb lenni ( 1,28 körül ) -
LeslieG Jr.
őstag
Nem tudom mit lehet levonni a Batch számból de az enyém: 3233B0907 és Made by Costa Rica. Jelenleg -0,045 offset-tel 4.2GHz-en olyan 1.216-1.230 vcore körül szaladgál LLC Level 3-al. De még szerintem megy lejebb is de most tesztelem napokig hogy stabil-e ezen a frekin.
De eddig semmi fagyás, újraindulás, és minden megy mint állat.
-
Repsol600
addikt
Az enyém 3218B778 és elég jó tuningban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest