Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
válasz
Hoorus #12896 üzenetére
szted engem érdekel a garancia
....kb a termékek 10%-át veszem meg garral....inkább adok érte kevesebbet,mint a gariért fizessek....Nem besuélve,hogy megy ez 4700-on is csak nem akarom a végleteken hajtani...nomeg nem 100fokon megy,mint eddig....
Az,hogy neked megéri,én lesz*rom -
WaterWawe
őstag
Az enyém a legrosszabb ilyen szempontból 4.5GHz 1.335V
-
szeva000
addikt
válasz
daveoff #12890 üzenetére
Nálam ugyan ez volt.4300-on ment 1,12-őn,4500-on meg 1,26V és verte a 100 fokot...Liquid ultra megoldotta
...azóta éppen a 75fokot veri linx alatt is.Egyértelműen sz*r a hőátadás a kupak alatt..Most 1,3V-on hajtom fix fesszel és linx alatt megy ennyit.....Nem a fesz. emeléssel van itt a gond sajna....
-
daveoff
veterán
Az miért van, hogy az én 3770k procim 4,4GHz-en 1,19v-ot kér, a 4,5-höz meg már 1,26v körül kell neki...?
Ráadásul 4,5GHz-en 1,26v-al meg már linx alatt verdesik a 100°C-ot a magok....
Nem mintha sokat számítana az a 100MHz, de kicsit fura....
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Pubszon #12882 üzenetére
Köszönöm! Most már igen.
Igazad van, memóriát fölösleges tesztelni hiszen alapórajelen használom őket amennyit tudnak papir szerint.
Nagyon pontos az alaplap, hihetetlenül jól lehet állítani a deszkán a feszültségeket és eszméletlen kis szorással dolgozik.
Jelenleg 1,294V járok, még mindig stabilnak nézki úgyan úgy 4,5ön.
Megyek lefele amíg lehet.(#12881) Winne Nem tudom.
Mennyi feszültséget szoktatok adni statisztikailag egy 4,5 Ghz-es i7 3770K processzornak?!
Most itt nem extrém darabokra gondolok mert minden kategóriában van olyan proci ami már 1,1V csodákra képes. -
ÁdiBá
veterán
1,304V tesztelem a 4,5 Ghz et. Szépen viszi a Cucc a Prime95-öt (v27,9)
Ennyi bőven elég mert ahogy látom tényleg jobban melegszik mint a volt SB.
70-80 fok között ingázik a rendszer 28 fokos szobában.
Még picit lefele tornázom a feszültségeket inkább. -
ÁdiBá
veterán
VTT feszültséget az ASUS lapok hogy írják, és mennyi a gyári értéke ennek, az Ivy Bridge rendszernek?
-
ÁdiBá
veterán
Akkor belépek hozzátok a klubba!
Tegnap jött meg az új rendszerem.
i7 3770K / Maximus 5 Extreme / Kingston HyperX DDr3 2400Mhz 16GB Anniversary -
Winne
nagyúr
Nincs itt olyan, aki elgondolkozott egy 3770k ---> 3570k downgrage-en?
-
Pubszon
veterán
Ha jól gondolom, az amire te gondolsz az a LLC, csak más a neve, ebben a videóban látok rendes CPU Core Voltage menüt is, na azt kellene állítanod.
-
szeva000
addikt
Ha sikerül és lesz időm és lesz egy lap,akkor tuti ki fogom próbálni.Háát igen,számomra is az a legérdekesebb,hogy még 4600-on is hasít rendesen,a 1866-os patriotokat meg tudtam rángatni 2400-on,így még adtam is a memvezérlőnek egy kis plusz feszt
....de nem döglik be
egyszerűen akármit csináltam vele,fix 1,3V-on agyonüthetetlen 4600-ig....Atután már ráhagytam a próbálkozásokat,mert semmi értelmét nem láttam plusz1-2-300MHz-ért agyonfeszelni.Nomeg így már a liquid ultrával nincs melegedés linx alatt sem.
Háát az bizta,hogy néha vannak csodadolgok...Itt volt félredobva egy régi VGA-m mert a 775-ös gagyibájtban az istenért nem akart menni....anno kb 50X próbáltam vele....A múltkor mikor a flasheket forrasztottam vissza és nem volt másik vga, beleraktam....láss csodát ment....majdnem hívtam is Mulder ügynököt
....de most már a proci miatt kellene nagyon....
A nagy szívás akkor lesz,ha tényleg megy egy másik lapban 4rammal...nah akkor mivannnn?
e ebben a lapban meg megy a másik procival mind a 4 foglalat....
-
batt
aktív tag
ÖÖÖöööö Lehet,hogy ezt nem ide kéne írnom,előre is bocsi!
Offset-el szeretném csökkenteni a feszt!
Egy helyen tudnám ezt állítani a bios-omban de sajna nem úgy működik ahogy én azt gondoltam!
42-es szorzóval ugye 4,2Ghz-en megy a feszek auton így a bios szerint current cpu core voltage 1.124-1.132 között ugrál! A biosba még 1 helyen megnlehet nézni a feszeket a pc health satus-nal ott 1.120v van!
Windows-ban cpuid szerint 1.200 a core voltage
Vdroop offset control-nál csak +%ba tudok állitani 12,5 - 30- 50 stb végig próbáltam az összeset ,biosba nézve csak növekszik a fesz! Valamit rosszul csinálok vagy nem lehet offsettel --ba vinni?
Akinek msi lapja van help me!
-
ST05
őstag
válasz
szeva000 #12856 üzenetére
oksa, én se vagyok toppon idegleg nem gáz ez ,
nos ebben a pc-s dolgokban láttunk már sok érthetetlen ( nem mindig logikus )
furcsaságot,( ezek a klasszikus abba ment, itt nem, ott akkor miért nem ...
esetek ... D) csak emiatt próbáltam ugymond segiteni,
:mondhatnám igy is, le mertem volna fogadni h másik lapban jó lenne ,, ( legyen igy, ha majd lesz alkalmad vagy kedved kiprobálni) ha pedig nem ,
akkor szerintem elég speciális eset lett hogy nem halt meg D -
szeva000
addikt
bocs,de ma már szétakasztottak agyilag....Már kezdek kikészülni idegileg a sok meló miatt,még a hónapban 3 teljes napot voltam otthon.
Most akkor sem értelek....Ha a deszkába beleraktam a másik procit,ott ment a 4rammal a lap,akkor milyen kérdés is lehet még?Majd a másik lapban valahogyan jó lesz a proci memvezérlője?Ugyebár,mint tudjuk a memvezérlő is a prociban van...
Kipróbálni nem tudom másik lapban,mert nincs másik 1155-ös deszkám,csak 775-ből még kettő.Még jó,hogy egy kölcsönkért procit is az ismerősöm elhozott a múltkor,mikor volt egy szabad napom és ki tudtuk próbálni a lapot.
Igazából hála égnek nincs jelentősége most már,hogy váltani tudtam a 4X4GB-ról 2X8GB-ra.Deee azért b*ssza nekem is a csőröm,hogy miért lehet ilyen jellegű memvezérlő hiba.Még egyszer tuti át fogom takarítani a foglalatot is,hátha kontakt,de már ebben nem bízok,mert ezzel kezdtem anno.
De nemsokára sztem megy a proci a lapból,mert kell a HT,az a legnagyobb érvágás nekem. -
JoolsNOS
veterán
Mert ha a BCLK-t emeled akkor az kihatással van az összes órajelre ami instabilitást okoz. K-s proci esetében duplán értelmetlen, mert úgyis a szorzóval egyszerűbb a tuning. A hozzáértőbbek szokták buherni amikor már a határon próbálják a procit és pár mhzet akarnak még kipréselni.
-
haddent
addikt
Tudom "klisé kérdés", de szerintetek mi a jobb? Mi a jövő-biztosabb, mi fogja jobban kihajtani a VGA -kat a jövőben?
Egy magasabb órajelű i5 3570k (mondjuk 4.5GHz minimum), vagy egy kicsit visszafogottabb i7 3770 (4.1GHz -en fixen)?
-
Raki
aktív tag
Sry, nincs kedvem előző hsz-eket böngészni, vki leírná pls gyorsba, hogy a BCLK frekit miért nem célszerű bántani, illetve mi köze van a PCI-e frekihez? Illetve ha ezt nem lehet emelni akkor a tuning gyak. csak a cpu szorzóval megy? Sry a noob kérdésekért, de a régi lapomnál nem ez volt...
-
ST05
őstag
válasz
szeva000 #12850 üzenetére
tisztességgel írj hozzám én is igy tettem,
vedd észre ( probáld meg felfogni ) hogy neked probálok segíteni, ( szval végképp kisebb arcal kérlek köszi)
és nem azt irtam másik procival probáld a deszkád,nem vagyok elektronikai zseni, de azt még a hülye is érti, ha a procival van gondod nem a dezskát kezded el tesztelni,, lol
mondom még 1 xer : az állitolagos hibás procit kellene kiprobálni másik lapban,
és ha ott is hiányzik egy memó channel, akkor van leszükitve a kör a procira,ShadowK: az ilyen full hd, és hasonló multimédiás területen böven el leszel az integrált grafikával,
bár nem néztem meg ennek a nagyon uj pentium mit tud, de azzal nem lesz gondja az tuti,söt még butább régebbi játékokra el biztos el lehet vele majd hülyéskedni -
szeva000
addikt
méééé okoskodsz?Nem elugattam már legalább ötször,hogy másik proci volt a lapban,azzal ment a négy ram?
De te biztos nagy elektronika zseni vagy és tudod,hogy nem úgy van.....Én meg tudom,hogy valahol az egyik sáv szakadt...ennyi...a felső rétegen nemhogy millió nincs,hanem símán egy jó nagyító alatt me tudnám számolni -
ShadowK
tag
Egy mostani legkisebb Ivy Bridge-es i3 vagy az ebből csinált Ivy-s "Pentium" G2020 integrált VGA-ja viszi a Full HD felbontású filmeket? Van Egy tuningos 8800GT-m, de azon gondolkodtam, hogy eladom, mert játszani nem játszom már rég, a configon pedig most szeretnék újítani, a G2020 Pentium lenne a cél. Viszik azok a fullhd filmeket, vagy meg kéne tartani a 8800GT-t ?
-
Gtaati
őstag
Helló! Próbáld meg alap órajelen és fix 1.05 körül h megy-e, vagy ofste - ba 0.135-0.140v-t és hátha hűvösebben maradna, amúgy normális értékek mert az alaplapok túl feszelik alapból de fölöslegesen, ki kell játszani h mekkora az a leg kisebb feszültség amin stabilan megy!
-
Raki
aktív tag
Most megnéztem azt is hogy mi van 4.2 GHz-en, F-stream progival feltoltam a szorzót meg a BCLK frekit 105 MHz-re, és terhelem 100%-on mind a 4 magot. Hőmérséklet 71 fokon megállt, viszont jó ez az alaplap, mert szépen saját maga emeli is a feszültséget, jelenleg 4.2-n 1.248 V-ot mutat az AIDA... Vélemények?
-
szeva000
addikt
az már meg volt .még akkor kivettem egyszer,eltakarítottam mindent hátha kontakthiba...lap próbálva,minden oké volt.Szemmel nem látszott a procin sem hiba.Csak arra tudok gondolni,hogy szakadt valahol az aláfeszítéskor a procinál egy vezetősáv.
Igaz az is fura,hogy minden működik atomstabilan...így annyira nem is aggaszt a dolog
-
BeLucZ
addikt
hmm, csak tudnám, hogy valóban van e látszata ennek a nagy cpu kihasználtságnak
ennyire látványos a fizika? valóban olyan a játék technikai háttere, hogy reális, hogy egy ivyt 100%on teker? vagy csak megint kamu kreált gépigény van?
(#12829) Hoorus: elég brutál feszt kér 4,6hoz
-
Raki
aktív tag
Hi all!
Egy gyors szakmai kérdésem lenne: az alábbi a konfigom és most Crysis 3 Beta alatt nézegettem a proci hőfokot és 4 Ghz-es órajelnél játék alatt 70-72 fokig kúszott fel a maximális hőmérséklet (egyik magra). Nem sok ez? A hűtésem is ott található az aláírásomnál, sztm nem gyenge a hűtő. Egész friss ez a konfigom, szóval nincs viszonyítási alapom, előtte Q6600-om volt, de az csak 2,4 GHz-en ment, mondjuk az is olyan 60-65 fokos volt. Mikortól veszélyes i5-nél a hőmérséklet? (Amúgy mellékesen tudom tesztre ajánlani a Crysis 3 Betát, mert iszonyatosan tekeri a procikat, kb 100%-on hajtja mind a 4 magot.)
-
szeva000
addikt
válasz
Brutus880 #12825 üzenetére
da az a németeknél van
...Itthon nem igaz,hogy nem találkoztál még csodákkal
A német kidobja,a magyar elhozza a szemetet.....Mennyi ilyen mosógépet+elektronikát megcsináltam....Most már nem kínlódok velük,nem éri meg.
Nomeg az tényleg a kupakot se vágja le,aki nincs tisztába a következményekkel,esetleges új proci vásárlással....Ha nekifogok,én is csak akkor,ha bizta itt lesz a 3770k a kezembe már,mert rájöttem,hogy nekem kell a HT,így 4500-on is kalap f*s...
Én is abban bízok,hogy valahol megkapta a penge a panelt csak...azt kijavítom....de elvégre lehet kár bántani,mert így tökéletes....azután???
-
Brutus880
tag
válasz
szeva000 #12824 üzenetére
Én is németben műszerész+villanyszerelő szakember vagyok de még sose bütyköltem életembe processzort.
Az már más tészta a tápok, erősítők, alaplapok meg ilyesféle más elektro és számítás technikai cuccok mert azokat hoznak bőven a fritz-ek.De hogy procit... Nah erre én is kíváncsi leszek "mester"!
-
szeva000
addikt
Ti csak álmodozók vagytok az a baj és a fórumokon álmodoztok
műszerész vagyok...megoldottam már ennél sz*rabb dolgokat is...a múltkor gagyibájt dual bios...uhhh 1nap volt igaz,de jó lett
..először azt hittem bios hiba.kiforraszt,megír..ééés nem mentette vissza...Nah ott is 2hajszálrepedés.....
Ha találok mikroszkóp alatt vágást a procin,azt símán megoldom...ha meg nem,akkor ráhagyom és tényleg X-akta,hogy hová lett a az első 2ram foglalat vezérlője
Csak ehhez idő kellene,ami nincs sajna... -
-
szeva000
addikt
az a kis baki már megoldódott a 2X8GB ram cserével és azóta nyugodt vagyok
Én úgy emlékszem,olvastam valahol,hogya Haswell sem lesz forrasztott,de a kupakot majd azért nem nagyon tudjuk leszedni,mert tele lesz smd-vel még a kupak melletti rész...Az ivy-nél legalább bele lehet engedni a pengét síkban
Azért majd ha lesz plusz zsém és főleg 1-2nap szabadidőm,még szétkapom a proci tetőt és megvizsgálom újra,nem e van látható hiba mégis...akkor jön a mikroszkóp és a procijavítás -
KAMELOT
titán
válasz
Gtaati #12814 üzenetére
55fok az nagyon jó érték. És a magok közötti 10fok nem gond. Nekem is így van és semmi gond vele.
1. és 4. mag 45fok maxon és alapon 20fok
2. és 3. mag 55fok maxon és alapon 30fok
Nem lesz semmi baja a procinak. Előttem is írták. 80fok még okés. 100fok már gázos.
De mint mindenki tudja, minél kevesebb hőfokon üzemel a proci, annál tovább bírja.(#12817) Winne: Haswell info.
-
szeva000
addikt
válasz
Gtaati #12814 üzenetére
Akkor is nagy kár volt skalpolni egy síma 3570-et...Sztem az itt lévők között az én procim volt a legrosszabb,mert a brockennel is 4500-on 100fokot verte.Nah itt már jól működött a kupaktalanítás,alá a liquid ultra,a brockenre meg mx-4....Most 4500-on 1.3V-on is max.75fok linx alatt is.
-
Gtaati
őstag
Helló! Sima 3570 nem k-s de így is jobb hőmérsékletet szerettem volna, ezek a hőmérsékletek alap órajelen 3,4/3,8-on voltak, de ha tuningolom Z77-es enged valamennyit 3.,8/4,2 akkor plusz fesz kell és akkor ugye még jobban melegszik és ezért.., Aida 64-el nézem a hőfokokat! Köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Gtaati #12806 üzenetére
Kupak és CPU mag közé nem olyan jó az MX-2.
Használj inkább Coollaboratory Liquid Pro-t. -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki! Megosztom veletek a tapasztalataimat: tegnap megskalpoltam a 3570-et, mert a problémám az volt hogy a magok között elég nagy különbségek voltak két mag között volt h 13 fok különbség is volt, illetve alap órajelen dark rock por 2 vel intel burn test alatt maximum beállítás mellett 55-56fokig melegedett, ami jó hőmérséklet de ilyen hűtő mellet én sokallom! Pasztát mx-2-t használtam a hűtő meg a cpu között, skalpolás után is a magtetők és kupak illetve kupak és a hűtő közé szintén ezt raktam, és hát ezután jött számomra a meglepetés, hogy terhelés nélkül ugyan úgy maradtak eltérések a magok között, terhelés alatt nagyából kiegyenlítettebb lett kb 5 fokos eltérés de ami fura h a cpu hőmérséklet intel burn test alatt megint csak maradt 55-56fok, és ez akkor sem változik ha fix fezsültséget ha ofset - értéket adok meg stb!
Hát körülbelül ennyi amit el tudok mondani erről, nekem furcsa h nem javult a helyzet, illetve h a dark rock pro 2 alap órajelen fix 1,05 volt illetve ofset - esetén is kb 1 volt körül ezt az eredményt hozza, ha ofset + ba hagyom a beállítást akkor 1,2 v körül ad az alaplap a cpu-nak, és ilyenkor kb 10 fokkal nő a hőmérséklet, tehát 65-66 fok környékére amit szintén sokallok egy ilyen hűtő esetén, persze tudom h ilyen hőmérsékletek mellett a proci engem is túl él, de zavar h valamiért nem kerül át normálisan a hőcsövekre illetve a bordára a hő, mivel kéz melegnek sem mondható a borda illetve hőcsövek! Próbáltam többféle pasztával, próbáltam a hűtőt jobban és kevésbé lehúzni a cpura de egyik variáció sem hozott változást! Valakinek esetleg tanácsa vagy ötlete? Köszönöm!
-
ST05
őstag
válasz
KAMELOT #12803 üzenetére
fesz is normális, nagyobb orajelhez auton, nagyobb feszt társit hogy atom stabil legyen,
( gondolom auton vagy)
de ha melegszik ugy gondolod tulzottan, vagy kisérleteznél, akkor :
lehet finomitani ( -0.05v-ot szerintem biztos----ez már proci függö,
az hogy ez offset, vagy fix core, vagy miket álltihatsz ?..az meg lapfüggö,
de annál a procinál ( mivel korlátozott a tuninghatár)
igy szerintem az auto beálitás közel tökéletes( hogy idle-ben is vissza vegye a feszt is stb.)egyébként is tulzottan alul feszelni is felesleges, nem fog kevesebbet enni sem,
és a fizikát se lehet becsapni: kevesebb kraftal tovább nyammog -
ST05
őstag
válasz
KAMELOT #12800 üzenetére
power options/ energiagazdálkodás van maxon: ez a teljesitmény centrikuson ??
vagypedig biosba: az intel speedstep
a fel le kapcsolgatásérrt felelösha az elsö kiegyensulyozottan van
speedstep is be van kapcsolva meg a c1 gazdákodások is be vannak,,,
akkor lehet sok feszt kap, igy ki kell "hajtsa" ,, én mintha tapasztaltam volna hasonlót
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest