Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
noorbertt #39099 üzenetére
Hush: egy cookie figyelmeztetést elrejtő kiegészítőtől milyen hatalmas frissítést várnál? 🙂
Wipr: a FAQ-ban olvashatsz róla, működés, privacy policy elég rövid nem gyűjt semmit. Ha nem kapcsolod be az extra modulját adott oldalhoz, (YouTube-hoz ez kell) alapból nem lát semmit a netezésedből, mert a Safari content blocker mód alapján működik, azt meg az Apple szabályozza.Mindkettő ismert, tesztelt kiegészítő Apple körökben, előnyük az egyszerűség. Amúgy én a Hush-t nem használom, mivel Wipr van évek óta és az a reklámok mellett a cookie felugrókat is szűri 99%-ban.
Azért linkeltem a Hush-t is, hogy legyen ingyenes ajánló is, akinek fizetős reklámszűrőre nincs szüksége, de a cookie felugró zavarja. Ha az egyik legrégebbi Apple blogger ajánlja, akkor én is. -
noorbertt
őstag
válasz
#48138511 #39093 üzenetére
Hat en lehet maradnek a chrome/ safari megoldasanal. Azert megis csak kenyes dolgok mennek egy egy bongeszoben.
Foleg h sok frissites nem tortent mostanaban : https://github.com/oblador/hushWipr: https://github.com/mipstian?tab=repositories nem talalom a forrast.
En spec Cloudclare warp-ot hasznalok, zero trust accounttal (ingyenes ) es ott frissul a block listam.
https://github.com/mrrfv/cloudflare-gateway-pihole-scripts/blob/main/get_recommended_filters.sh -
Oldman2
nagyúr
válasz
Rage47 #39094 üzenetére
Ez a Tantsissa féle Autosleep alkalmazás?
-
válasz
Rage47 #39094 üzenetére
Alapból mindig próbálom a natív alkalmazásokat használni, és nem telepítgetni mindenféle extrát, de én is megvettem. Számomra felfoghatatlan, hogy az Apple miért nem gondol arra, hogy vannak műszakban dolgozó emberek, illetve hogy miért erőlteti azt, hogy beállítsunk egy sleep schedule-t, és nem képes az óra alapból érzékelni, ha alszik valaki, holott az Autosleep ezt remekül megoldja.
-
Ma megvettem az Autosleepet, elegem lett a Health app bénázásából. Watch-csal szoktam aludni és méri az alvásomat. Ma 10-re állítottam az ébresztőt, de hívtak 7 óra körül, felébredtem, nem tudtam visszaaludni. Kinyomtam az alvás fókuszt és eltűnt az egész éjszakai adat, konkrétan üres a mai éjszaka a Health app-ban. Ezt nem először játszotta már el. Úgy szoktam csinálni, ha előbb ébredek, hogy előbbre állítom az ébresztőt. Pl. ha 7-re állítom be az ébresztőt és alvás fókuszt, de 6:40-kor kelek, akkor 6:45-re állítom az ébresztőt, miután felkeltem, hogy normálisan elmentse az éjszakát.
Na az Autosleeppel ilyen gondom nincs, úgy látom, mert reggel még 9-kor ledőltem és bealudtam egy 40 percet és pontosan lemérte anélkül, hogy csináltam volna bármit.
Ja és poén a végére, hogy az Autosleep appban ott van az egész éjszakai alvásom, holott a Health semmit nem lát, tehát valahol megvannak az adatok mégis. -
sztanozs
veterán
-
törölt tag
Valaki tapasztalta a mai nap, hogy Safarin belül megnyitva egy oldalt próbálom leOkézni az Adatvédelmi be állításokat és nem csinál semmit. Így használhatatlanok a weboldalak. Chrome-ot letöltöttem ugyanez, másik iPhone-al ugyanez…
-
oszi666
őstag
válasz
CharlieDrop #39086 üzenetére
Okozott nehany kellemetlen pillanatot
addig google maps akkor. -
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Létezik Google Lens-hez hasonló applikáció iPhone-ra is?
AppStore-ban nem leltem vagy csak elkerülte a figyelmemet.... -
Zsolt,72
senior tag
válasz
oszi666 #39079 üzenetére
[Lotti-ra váltás] megoldja.
-
oszi666
őstag
válasz
BigBlackDog #39078 üzenetére
Ah koszi azt pont nem neztem. Nem tudtam elkepzelni megis mi a banatot allitottam el ennyire hogy nem is emlekszem ra
-
BigBlackDog
veterán
válasz
oszi666 #39077 üzenetére
Társtopikban már írtuk páran az elmúlt napokban.
-
oszi666
őstag
Sziasztok,
valami egeszen weird kezdett el tortenni a Waze appommal. Valahogy hianyosan navigal hangosan.
h pl azt mondana h forduljon balra utana jobbra akkor ennyit mondd hogy “utana” a tobbi infot kihagyja. Ez eleg stresszelo tud lenni vadidegen helyen hogy egyreszt micsoda utan van az utana es azutan a dolog utan megis mi a bubanatot kellene csinalni? de kozben mas utasitasokat meg teljesen vegig mond.
iphone 13. Alapbol angolra van allitva a telo nyelve de de a wazeban minden magyarra van. Probaltam letorles telepitest, cache torlest es mas hangot is ugyanez. -
Acula M.D.
tag
Valaki találkozott már a következő problémával?
iPaden ha külső billentyűzet csatlakoztatva van (vagy bluetoothon vagy Magic Keyboard) a diktálás funkció egyszerűen nem működik (megjelenik az ikon de nem írja le a szavakat) több nyelv esetén sem így például magyarul vagy németül sem. Egyedül angol nyelven működik.
Ami még furcsa az egészben hogy pl. a jegyzetek alkalmazásban működik a diktálás de pl. a Pages ben vagy Microsoft Office ban nem. Billentyűzet nélkül minden hiba nélkül lehetséges a diktálás. -
Tv remote appot használ valaki? Van ezer meg egy a storeba jó lenne egy megbízható amit családi csoportba is lehet használni. Nem gond ha fizetős...
-
Stark95
tag
Üdv.!
Valami frankó ébresztőóra appot keresek, tudtok ajánlani valami olyat, aminél az egyes időpontoknál lehet a jelzés hangerejét is állítani? -
Jaded
őstag
Spotify tud már rendes shuffle-t? Azért váltottam, mert több listám volt benne, de keverni mindig ugyanúgy keverte, akárhányszor nyomtam rá. Apple Music mindig máshogy kever
Nem mennék már vissza, csak érdeklődésképpen kérdezem. -
oszi666
őstag
Sziasztok,
fonokom szokasa hogy vezetes kozben emaileket diktal iphoneon.
ezt hogyan tudja megcsinalni?
az oke hogy megy magyarul a diktalas funkcio, de az csak akkor ha mar magat az emailt kb megnyitottad es beleboksz a szovegreszbe.
Sirivel tudom emailt kuldeni, de csak angol szoveggel (azt ismeri fel) hogyan lehet a kettot osszekombozni?
Tehat teljesen erintesmentesen magyar nyvu emailt kuldeni? -
törölt tag
Sziasztok!
Valahogy hozzá lehet adni Facebook appba telefont megbízható eszköznek, hogy kijelentkezés után csak jelszót keljen beírni és kódot ne? -
kuntics
aktív tag
válasz
MasterMark #39064 üzenetére
Ez régóta bent van? Mert mikor spotiról váltottam én nem találtam, pedig neten is kerestem rá megoldást.
-
Malfroy
aktív tag
Valahogy meg lehet oldani hogy Safari böngészőben 1 gombnyomásra lefordítsa a külföldi weboldalakat magyarra?
-
kuntics
aktív tag
válasz
namenlos #39061 üzenetére
Nálam az apple music is kever be ismeretlen számokat, ebben nem látok különbséget. Nálam pont, hogy változatosabb, mint a spotify. Ami hiányzik, az az együttesek kedvelése (AM-nál erre nincs lehetőség) meg a külön eszközökről vezérlés. Spotinál ha elindítottam a lejátszást ipaden, telefonon is tudtam számot váltani, a gyári apple music viszont nem tudja ezt.
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Használ/ismer valaki olyan vonal/QR kód olvasó programot ami a beolvasott adatokat ki tudja exportálni táblázatos formában? Tudom van sok ha rákeresek csak hátha van ami már bevált valakinek.
-
-
namenlos
tag
Sziasztok!
Spotify: másnak sem működik offline/repülőgép módban a kedvencek lejátszása, hiába van letöltve a teljes gyűjtemény? Az "intelligens keverés" okozza nálam a problémát, mert ahhoz net kell, hogy véletlenszerűen számot ajánljon, viszont net nélkül kikapcsolni se lehet a funkciót, azonban emiatt a lejátszás se indul el, ahol ki lehetne kapcsolni.
Természetesen egy 6 órás repülőút alatt futottam ebbe bele.
-
kezo0
addikt
válasz
zoltanz #39051 üzenetére
Szerintem nem lett fizetős a TuneIn, csak eléggé aljas módon* nyomatják a fizetős verziót… Az app elindításakor megjelenő nyitóképernyő továbbra is csak egy reklám, és nem kötelező ezt a fizetős verziót elindítani. Ha ezen a képernyőn a jobb felső sarokban koppintasz, továbbra is bezáródik ez a teljes képernyős reklám, ahogy eddig is, és elindul az ingyenes app.
Most próbáltam ki, iPad minin hallgatom épp.* az aljasság abban rejlik, hogy eltüntették az X-et, ami jelzi, hogy hova kell koppintani a reklám bezárásához. (Vagy lehet, hogy ez csak egy bug?)
-
wolf13
őstag
-
zoltanz
nagyúr
Tudnátok ajánlani ingyenes online rádió appot? (Tunein fizetős lett)
-
Shyciii
veterán
válasz
totron #39049 üzenetére
1. nem lehet benne látni a notification-öket mikor kapok, nem jelzi ha kaptam üzenetet
2. Shorts hiányaDe amúgy pl a Library alatt ha megnézem a Subscriptions alatt hogy milyen újak vannak, akkor az a nézet is borzalmas. Kicsi ikonok, a szöveg nem fér ki hozzá, ezért levágja, így nem lehet a teljes szöveget elolvasni, meg nem lenne rossz, ha lenne benne ikon amivel rögtön a képernyőtükrözést el lehetne indítani, vagy az airplay-t.
-
Shyciii
veterán
-
totron
addikt
Youtube letöltésre mit ajánlotok?
-
kuntics
aktív tag
válasz
BigBlackDog #39038 üzenetére
Biztos nincs appon belül valami értesítés? Én is használom az eon appot, nálam nincs ilyen problema. Talán még a befizetésre váró számla is dob ilyen piros 1-est, de ebben nem vagyok biztos.
-
Kbali
nagyúr
válasz
BigBlackDog #39036 üzenetére
Mielőtt az app fejlesztőjének írsz, megpróbálnék egy olyan beállítás változtatást is, ahol ki-bekapcsolod a jelvényes megjelenítést.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Ha egy app (E.ON) ikonja mellől nem akar eltűnni a piros, 1-es számot tartalmazó értesítés, akkor mit lehet csinálni? Értesítések között nincs semmi, megnyitom az appot, nem jelez semmit.
Volt már force restart, app újratelepítés is, de továbbra is csak az ikon mellett jelenik meg az 1-est tartalmazó piros pötty.
-
totron
addikt
Nálatok is van, hogy telefonról osztott személyes hotspotra nehéz felmászni (eszközfüggetlenül)? Közel kell lenni ésvagy időben közvetlen a hotspot elindítása után csatlakozni akarni, mert később már nem jelenik meg a vételező eszközön (holott a telefon szerint aktív az osztás). Szóval szenvedős. Oka? Hardverfüggő lehet vagy iOS verzió-függő?
-
KillerATi
tag
Van esetleg olyan (ha lehet ingyenes) alkalmazás amiben be tudom jelölni a kedvenc sorozataim, és kapok róla értesítést ha kijön egy új rész/évad? Csomó sorozatot néznék, de nem tudom nyomon követni mikor jönnek a részek, évadok
-
Allien
veterán
válasz
consono #39025 üzenetére
Ok, ez igaz. Hiába tudja a hardver, ha nincs támogatva semmilyen formában, vagy, nem tud róla senkise...
Végtére is, ki gondolná, hogy valaki monitornak akarna használni egy kijelzőt almáéknál...
Ok, fordítva nem gond, kifele lehet küldeni a képet.
Na, ha rá jövök, azért nem tartom magamba. -
Allien
veterán
válasz
consono #39023 üzenetére
Semmi esetre se veszett, mert androidon megy...
Wifin nem érdekes, azon megy.
De, az eredeti cél az lett volna, hogy a kamera lcd-jén lévő dolgokat vegyem fel. Van ilyen cucc, csak 100ezres tétel...
(Atomos ninja példul) Nomármost, kábel, és progi kérdés, elvileg...
Max, marad a wifi...
-
consono
nagyúr
válasz
Allien #39022 üzenetére
Nézd meg, hogy a HDMI capture támogatott e iOS/iPad OS alatt, ha igen akkor lehet valamennyi esélyed, hogy fog tudni működni, de szerintem ez veszett ügy...
Asszony Canon gepéhez mintha lenne gyári progi, de ha jól emlékszem azzal is csak wifin keresztül megy a képek nézegetése. -
Allien
veterán
Helpre lenne szükségem. Most léptem bele az IOS klubba...
Eddig csak androidos cuccaim voltak. A cél, a fényképező gépemet össze kötni a tablettel, és azon "élőben" nézni a kamera képét. Ipad Air 5 (2022) verzió. Kamerából mikro hdmi-n jön ki, van kábelem, normál hdmi-re alakítva, majd egy capture jön:
utána egy otg és a végén egy usb to type-c átalakító.
Androidon a USB Camera progival látható a kép. Igaz, jelentős a csúszás, de, tette a dolgát. IOS-re milyen progi lenne hasonlóan, és egyáltalán, megoldható-e? -
bostone
addikt
Nah, kipróbáltam, hogyan viselkednek az eszközök és az alkalmazás egy időben.
Működött, aztán másnap megint nem.
Az olvasott levél olvasottá vált az összes cuccon, amit töröltem az törlődött, amit archiváltam az archiválódott.
Ki érti ezt?Most az imessage fogott ki rajtam. Régen ez is totál oké volt, de most táblán nem jelennek meg az üzenetek.
-
bostone
addikt
Sziasztok!
Valahogy rá lehet venni a gmail alkalmazást, hogy több apple eszközön szinkronizálja az aktuális állapotot?
Mobilon kitakarítom az értesítéseket, törlöm, archiválom, amit kell, de táblagépen nem követi az eseményeket. Minden üzenet marad a helyén.
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Egy olyan alkalmazást szeretnék, amivel le tudom fotózni a számlákat, blokkokat, hogy hónap végén át tudjam nézni őket. Szeretnék tudatosabban költekezni. Az nem opció, hogy mindig bepötyögöm, mert sok idő. Mi az amit tudtok ajánlani erre?
Az sem lenne hátrány, ha időrendi sorrenben látnám őket.Köszi
-
Garada
őstag
Sziasztok!
16.4 alatt kinek mi a tapasztalata stabilitás és akksi idő terén?
Én jelentős javulást érzek, sok tesztelő a 16-os frissítések között az eddigi legjobbnak tartja. Viszont pár ismerősöm panaszkodik, hogy azóta mintha romlott volna az akksi ideje, nektek mi a tapasztalat? -
Oldman2
nagyúr
A nemrég iOS-en is megjelent Podcast Republic alkalmazást (Androidon ez volt a kedvenc) használja-e rajtam kívül még valaki?
-
Shyciii
veterán
válasz
Oldman2 #39007 üzenetére
Szerver adatokhoz nem férnek hozzá. Ezt konkrétan onnan tudom, hogy kértem a fejlesztéstől, hogy az autentikációs user lehessen különböző mint a küldendő user emailcíme. Ezt ők jelenleg kézzel tudják csak átírni a rendszerben, de az összes szerver adata kell hozzá (port, szerver címe), ergo nem tudják kiolvasni a jelenlegi állapotot, mert titkosítva tárolják.
De csinálhatod azt is, ha képes rá a jelenlegi szervered/kliens szoftver (pl Thunderbird képes rá), hogy mielőtt átirányítja a bejövő emailt az adott mappába, váratsz vele x másodpercet (kvázi így két elemből áll a szabály: x ideig várakozik, majd utána jön a mozgatás parancsa), és így akkor bármilyen más levelező szoftver is érzékelni fogja az új emailt, és küld értesítőt. Kicsit favágó módszerű, de működik. Én jelenleg így használom az Edison Mail -t, mert ennek az Edisonnak a felülete, láthatósága a legjobb sok mappa esetén.
Amúgy meglepődnél, hogy mennyi híres, népszerű játék van az alkalmazásboltban, amiknek oroszok a fejlesztői.
-
Shyciii
veterán
Aki szintén belefutott olyan problémába (leginkább céges emailezésnél fordulhat elő), hogy az adott emailfiókjában vannak szabályok, amik a bejövő emaileket azonnal áthelyezi egy megadott mappába (szortírozza), és ezért nem jöttek ezekről az emailekről értesítések, azoknak most van megoldás. Bár Android alatt az email alkalmazások ezt gond nélkül lekezelik, az ios-es email alkalmazások erre valamiért nem képesek, még a többszörösen díjazottak sem. Viszont! Van egy myemail nevű alkalmazás, ami képes ezeknek az értesítéseire is. 2 gond ennek ellenére van, de ezek megoldhatóak:
- van benne reklám (felső fejléc) -> ezt lehet blokkolni egy dns profile-al, és így legalább az összes alkalmazásban blokkolva vannak, vagyis Safari alá sem kell reklámblokkoló, és ez megoldja a TV24 applikáció reklám gondját is, meg persze játékok alatt sem lesznek
- az IMAP-os szervereknek automatikusan kéri le a beállításait, egyedileg nem lehet megadni. Ez szintén kiküszöbölhető, ha írunk a fejlesztőknek, és akkor ők ezt egyedileg beállítjákSzal ez az egyetlen applikáció, ami végülis eleget tud tenni céges levelezések alapvető igényeinek is.
-
Mela Kehes
addikt
Próbáljunk az alkalmazásokkal kapcsolatos bejegyzésekre szorítkozni! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- 27% Áfa! Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- MacSzerez.com - 2021 MacBook Pro 14" / M1 Pro / 16GB RAM / 1TB SSD / Astro / Garancia!
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max