Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Rage47 #40495 üzenetére
Én most tanulom a vasutas logikát. Országbérlet van, csak helyjegyet akarok venni. Buszra a rajzos helyfoglalás csak böngészőben jegy.mav.hu oldalon érhető el, viszont bemutatni csak az appban lehet. Logikus!
A weben rögtön az fogad Microsoft Edge nem tetszik neki, Chrome, Firefox, Safari ajánlott. Az Edge ugyanúgy Chromium alapú mint a Chrome, természetesen a hibaüzenet leokézása után tökéletesen működik, felesleges kattintás. A weben nem lehet profilba elmenteni útvonalat, mindig be kell írni, felesleges kattintások megint. Nem lehet elmenteni a busz legyen az alapértelmezett közlekedési eszköz, újabb felesleges kattintások.
A buszra is olyanokat ír "2. kocsiosztály" mintha vonat lenne.
A helyjegy és rajzos ülés választás feleslegesen szűrők mögé rejtve, minden 10x több kattintás, nyilván azért vesz az ember online jegyet hogy választhasson melyik oldalra, melyik ülést szeretné. Fizetéskor köszönik a vasutat választottam, LOL!
(itt volt az egyetlen pozitívum, van Apple Pay)PDF-ben nem kapom meg, kinyomtatni sem lehet az appból. Ami olyan gagyi és ronda UX/UI szempontból mint egy vasúti WC! Annyit találtam az app beállításaiban, hogy a bűnronda villogó nyitóanimációt le lehet cserélni bűnronda statikus képre. Apple belépés nincs mint BudapestGO-nál, de mindegy Hide My Emaillel regisztráltam. Ha kilépek az appból néha eldobja a jegyet, csak az üres fehér helye látszik semmi info user frissíts valami, hanem vissza kell lépni a letöltött jegyek menübe és újra megnyitni. Ha az appban próbából indítok egy vásárlást, hát már a dátumválasztó mezőnél röhögtem, kiválasztom a napot és nem tűnik el magától a naptár mező, hanem mellé kell nyomni valahova üres részre, hogy folytathasd. Egy vicc.
Ehhez képest eddig a már megszüntetett volanbusz.hu online vásárlás pár kattintás, útvonal, járat, rajzon hely választás, fizetés, PDF-ben emailben megkaptad, még a szüleim is tudták egyedül intézni, nyomtatni. A MÁV módszert lehetetlen egy 70 éves embernek elmagyarázni, amikor én magam is csak káromkodásokkal jöttem rá a vasutas logikára.
Kellene nulláról egy HungaryGO normális kinézettel és logikus használhatósággal, default közlekedési eszköz és mentett útvonal, lehessen PDF is, nyomtatni, Walletbe tenni. Vezérigazgatótól, Lézer Janitól elvenni az autót és csak vonattal, busszal közlekedhessenek!
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Digitális névjegykártya készítőt keresek .Fontos a QR kód leolvasás .A terv az lenne ,hogy az ügyfél a telefonomról leolvassa a qr kódot és nála megjelenik az általam létrehozott névjegykártyám .
Lehet egyszeri fizetős is .
Vagy egyéb alternatíva ? -
merqree
őstag
válasz
Rage47 #40495 üzenetére
Nekem engedte, hogy 2 felnőtt és 3 gyerek jegyet vegyek.
Aztán, amikor újra meg kellett adnom minden adatot, mert a fizetésnél bekérte, akkor töröltem a MÁV appot, inkább beálltam a pénztárhoz. Ott meg közölték, hogy 2 felnőtt 3 gyerek, ha nagycsaládos, akkor ingyen utazik.... Nah? -
válasz
#48138511 #40494 üzenetére
Én ezen már túlvagyok pár éve
Semmit nem fejlesztettek rajta konkrétan. Ez már így marad örökre.
Tudnék ilyen feladatokat adni, hogy próbálj meg 2 emberre venni vonatjegyet úgy, hogy az egyik kedvezménnyel utazik, stb.Még a két ember hozzáadása alapból is olyan, amire nincs példa a Földön szerintem.
-
törölt tag
Ez a jegy.mav.hu és MÁV app valami csoda mindkettő, mutogatni kellene hogyan ne tervezzenek honlapot és appot. UX/UI kezdőknek könyvet javaslom a fejlesztőiknek.
Rákényszerültem sajnos, mert megszűnt a Volán webes egyszerű helyjegyvásárlás. Borzalom szar, szavak nincsenek rá, illetve egy oldalt tudnék írni róla miért szar.
-
merqree
őstag
válasz
zolnagy #40488 üzenetére
Ez nem applikáció, ellenben mutatja azokat a gépeket is, amelyek qrmányunk el akar dugni mindenki szeme elöl.
Kizárólag alternatíva, a Flightradar24-nél nincs jobb. -
zolnagy
őstag
Egy appot keresek, amivel meg tudom nézni, hogy egy adott repülőjárat hol tart, mi a számított érkezés. Flightradar24-t néztem, de lehet van jobb alternativa.
-
merqree
őstag
válasz
Acula M.D. #40485 üzenetére
Ha elmented a túrát, akkor utána 3Dben végig mutatja az utat, és azt le lehet menteni.
-
merqree
őstag
válasz
Acula M.D. #39759 üzenetére
Szeretnék ajánlani egy "drága", de eszméletlenül jó programot.
Én megvettem lifetime előfizetéssel, mert teljesen lenyűgözött.PeakFinderPeakVisor a neve.Lehet más előfizetéses módokat is használni, vannak hasonló programok (nem sok), de az amit "művel".
Még csak a Balaton felvidéken használtam, de az erdei turista útvonalakon úgy tud vezetni, mint pl a Google Live view, tud készíteni látványos videót a túráról, hol milyen sebességgel, milyen magasságban gyalogoltál, stb.(Azért válasz egy régi hozzászólásra, mert azóta nézegettem és próbálgattam.)
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
joelke HU
őstag
A gmail appot használom levelezésre csak egy gondom van vele, azok pedig a jelzőhangok. Amik gyárilag elérhetők benne mind elég semmilyenek. Az ios saját hangjai közül nem lehet beállítani valamit?
A gyári levelezőnél lehetne akármit is beállítani, de ott az értesítések nagyon random jönnek pedig mindent kipróbáltam amit youtube-on láttam a fixálásra. De így is jó esetben 10 perc, de akár 2 óra is eltelik mire jelzi az új mailt. Néha annyira bealszik, hogy csak akkor jelez ha direkt megnyitom. A gmail viszont egyből értesít.
Póbáltam az Outlookot is, de az sem fér hozzá még azokhoz a hangokhoz sem, amit én készítettem, nemhogy a gyáriakhoz. Igazából már az is jó lenne, ha azt látná amit én adok hozzá.
-
Sziasztok!
Nem ismer valaki olyan app-ot, mint ami androidon pl az App Watcher?
Lehet benne készíteni egy listát telepített és nem telepített app-okról és értesít az app, ha valamelyikhez érkezett frissítés.Néhány játékot gondoltam követni benne, mert a háttérben frissül minden és egyébként nem értesülök róla, ha valamelyik régen játszott játékhoz érkezik hibajavítás vagy új tartalom.
-
sgeza
veterán
válasz
this is life #40470 üzenetére
Nemrég volt rá egy program, amivel meg lehetett oldani. Én áthoztam a Viber üzeneteket androidról iPhone-ra. Hogy működik-e még, azt nem tudom.
Mindenesetre egy vicc, hogy ezt még mindig képtelenek megcsinálni gyári megoldásként. A WhatsApp simán átviszi. -
F.E.K..
senior tag
válasz
burgatshow #40472 üzenetére
Ciki... Nem hiszem, hogy technikailag megoldhatatlan lenne...
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Szia!
Anno nekem is téma volt, és sajnos sehogy.
Titkosítva vannak, még azt is próbáltam, hogy Google drive-ban lementeném, és Apple felhőbe felraknám, azt onnan szinkron, de nem lehetséges. -
válasz
F.E.K.. #40471 üzenetére
Az a gond, hogy a backup androidon gond nélkül működik, ios-en is, csak valamiért nem sikerül rávenni, hogy a google felhőből szippantsa vissza a beszélgetések biztonsági mentését, az icloud-on elhasal a backup, mivel az az alapértelemezett mentési hely ios-en.
A kettőt kellene valahogy össze drótozni.
Hasonlóval szívtam már wp to droid váltáskor, a történelem ismétli önmagát.
Ios-en is lehetséges menteni, az androidon használt email cím ka megadható, de mind hiába, mert a balfék viber plattformonként mást használ cloud tárhelynek. -
burgatshow
veterán
válasz
F.E.K.. #40471 üzenetére
“Changing Platforms (Android <> iOS)
Your chat history is connected to the platform that your phone uses, i.e. Android or iOS. There is no way to transfer the chat history between the two platforms.
Unfortunately, this means that if you switch platforms (for example, your old phone was a Samsung Galaxy and your new phone is an iPhone), you will not be able to restore your Rakuten Viber chat history.” -
F.E.K..
senior tag
válasz
Viber rendelkezik beépített backup-al (legalábbis az androidos verzió), az szerintem megoldja. Backup --> kijelentkezés --> új telefonon a viber belépéskor megkérdezi hogy visszaállítsa-e a mentést.
Ha kellenek a media állományok (küldött/fogadott képek/videók/hangüzenetek), akkor a mentésnél azt külön jelezni kell.
Plusz természetesen legyen tárhely, Android a google drive-ra dolgozik).
... és itt a releváns rész:
IOS alatt sajnos én nem használom a viber-t, de gondolom ha tudja kezelni a mentéseket, induláskor rákérdez ott is.
-
Sziasztok.
Andoidról ios-re költözéskor miként lehet a viber üzeneteket iphonera átmenteni, átköltöztetni? -
bodorjanos
aktív tag
válasz
Acula M.D. #40465 üzenetére
Igen, egyelőre én is csak erre a megoldásra jutottam. Vannak azért korlátok az apple háza táján is... Hátha majd idővel ez is javulni fog azért.
-
Acula M.D.
tag
válasz
bodorjanos #40454 üzenetére
Ki lehet tenni a shortcutot Apple watch óralapjára. De nem egy nagy élmény sajnos. Rákattintás után még le kell okézni hogy fusson, meg a diktálást is kézzel kell befejezni (“kész”)… Vezetés közben nem éppen szerencsés.
-
Zsolt,72
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
joelke HU #40456 üzenetére
Hali
KI vagy BE kapcsolni sosem szoktam, „Ne zavarjanak” (DND) vagy repülőgép módban kapcsolom, ha olyan a helyzet.
Újraindítani magam szándékából akkor szoktam, ha évente 1 alkalommal valami beragad vagy néha nem reagál semmire (ritka, de ilyen is van), ekkor ez a megoldás: [link]Egyebekben pedig úgy vagyok vele, ahogy Kicsirics77 írta, frissítés után automatikusan újraindul, normál esetben ez bőven elég iOS alatt.
-
joelke HU
őstag
Hali. Új vagyok iOS fronton. Az Androidnál megszoktam, hogy bizonyos időnként újraindítom a telefont, mert akkor stabilabban futott.
A menüben meg lehetett nézni, hogy hány órája fut a telefon. Itt ilyet nem találtam.
Esetleg van valami program ami mutatja, hogy mióta van bekapcsolva a telefon?
Ti milyen gyakran szoktátok ki/bekapcsolni vagy csak újraindítani? -
SharpSA
veterán
válasz
Acula M.D. #40436 üzenetére
Ez nálam nem működik. Mindig ugyanazt a zenét folytatja, ahol éppen tartott. Valamit biztosan nem jól állítottam be.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Acula M.D. #40452 üzenetére
Van rá egy workaround, hátha neked is jó opció.
Én a shortcut legelejére berektam egy "siri bezárása és folytatás" parancsot.
Így bezárja a sirit és behozza a normál diktálási mezőt, ahol már jól ismeri fel a diktálást.
De így meg kér telefon feloldást. Még nézelődök, hátha az is kikerülhető valahogy. -
bodorjanos
aktív tag
válasz
Acula M.D. #40452 üzenetére
Ne haragudj, kapkodva olvastam és az fölött elsiklottam
Pedig tök jó lenne, ha működne... -
Acula M.D.
tag
válasz
bodorjanos #40451 üzenetére
Igen, ahogy már fent is írtam sajnos nálam is így működik. Még nem találtam ki, hogy lenne a legjobb a shortcutot Siri nélkül indítani.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Acula M.D. #40436 üzenetére
Ez nagyon frankó ez a shortcut!
Azt kipróbáltad, hogy siri-vel hívod meg a parancsot?
Ennek analógiájára csináltam én is magamnak egyet, de ha a parancsokból indítom, akkor szépen magyarul veszi a diktálást, de ha hy siri-vel hívom meg a parancsot, akkor angolul várja a diktálást.
Legalább is nagyon úgy fest egyelőre. -
tboldi
nagyúr
válasz
MikeWazowski #40445 üzenetére
Én is Safarizok főként a bővítmények miatt.
Egyébként az Arc tetszene még. -
nylontacsko
senior tag
válasz
+1
-
válasz
+1
-
merqree
őstag
válasz
+1
-
Köszi mindenkinek a véleményt és megértem, akinek a felsoroltak miatt nem jön be.
Nekem tökéletes és egyszercsak majd egy Wipr app-ot fogok még mellé szerintem venni, amivel sallangmentesek lesznek vele az oldalak, de valamiért annyira kevésbé zavaró a dolog számomra, hogy sosem szánom rá magamat, hogy foglalkozzak vele.Korábban Brave-et használtam, de egyszercsak észrevettem, hogy Safarival böngészve vizuálisan sokkal látványosabban “egymásbaolvad” az éppen megnyitott weboldal és a rendszer kinézete, pl itt a fórum teteje is sötétes és ez kiér egész a képernyő tetejéig.
Ez a szép egymásba olvadás pl Brave-ből hiányzott.Meg úgy a kezelőfelület is ugye “Apple-ös”, szóval nem üt el az általános szintén Apple appoktól.
-
Imi1981
veterán
válasz
fery02 #40440 üzenetére
Például az asztali mód csak dísznek van rajta mert szinte sehol nem működik! Nekem néha szükségem lenne rá. Androidon ez szinte minden böngészőben tökéletesen működik. Volt még egy problémám vele de most nem jut eszembe. Amúgy szeretem használni mert alulra helyezve a címsort és vezérlő gombokat tök kényelmes. Meg a főoldalon a könyvjelzők is tetszik.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van már saját böngészőmotoros böngésző ios-on? Olyan ami nem safari motorját használja. Régebben volt róla szó, hogy lesz de Chrome és edge szerintem még mindig safari motort használ mert bizonyos dolgok pont ugyan úgy nem működnek rajtuk.
-
Acula M.D.
tag
válasz
tboldi #40429 üzenetére
Még igaz is lett, hogy „tanácsadásra nincs szükségem…”
Ezt alkottam Shortcutsban. Azt mondom például hogy gyöngyhajú lány, és láss csodát Kóborék már sikítanak is. Jézusnak volt-e szakálla is megy. Még egy (elég súlyos) gond van: ha sirivel megkérem a shortcutot nem magyarul várja az inputot( ahogy pedig be van állítva) hanem angolul(valószínű bugos). De ha más módon indítom akkor megy rendben.
-
Acula M.D.
tag
válasz
BigBlackDog #40432 üzenetére
Próbáltam, erre fel akart hívni valakit a kontaktokból…
De nincs valami trükk Shortcuts-al vagy valami más? Azért dühítő mert ha diktálom szövegmezőbe úgy elég jól megérti a magyar szöveget. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Acula M.D. #40427 üzenetére
Angolosan mondd ki a nevét! 10 próbálkozás után egyszer sikerült nekem és akkor vissza is mondja a magyar előadónevet “angolul” (kontrollként hasznos).
-
tboldi
nagyúr
válasz
Nem úgy kezdődik a dal, hogy "tanácsadásra nincs szükségem"?
-
WestBam
senior tag
válasz
Nekem még a külföldi előadók keresése is problémát okoz, magyarral pedig…
Marad a szabàlytalan kézbefog, keresés, diktálás vagy gépelés. -
Acula M.D.
tag
Tanácsot kérek a következőre: vezetés közben milyen módon tudnék hangutasítással magyar előadótól számot lejátszani Apple musicban (kisarkított példa: Alvin és a Mókusok: Jézusnak volt-e szakálla
)
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Hogyan lehet a Térkép alkalmazással POIra navigálni?
Van egy POI, amit elhelyeztem a térképen, és be van írva a címe is.
Amikor rá bökök, akkor az utca szerinti címre akar vinni, és nem veszi észre, hogy rossz helyre navigál.
"Konkrétan": adott Szigetszentmiklóson egy régi TSZ terület (Csepeli út 15).
Ezen a területen rengeteg cég van. Az már más kérdés hogy az apple térképen maga a házszám is rossz helyen van...Szóval hogyan lehetne a POIra kérni a navigálást, és nem a címre?
-
burgatshow
veterán
válasz
Zsolt,72 #40422 üzenetére
Akkor hamarosan a többiek is meg fogják lépni. Bár én nem vagyok érintett egyikben sem, mert 1-2 ezer forintos számlákkal nem akarok vacakolni, szóval csoportos beszedés. De a családban vannak akik szeretik ezt a "kontrollt", úgy hogy hajrá.
Mindig kell egy első fecske.
-
totron
addikt
GSM-beszélgetés rögzítésére lehetőség...?
-
törölt tag
Telekom app: Apple Pay fizetés elérhető, halleluja
-
A MÁV appban számomra az a legcsodálatosabb, hogy teljesen más az iOS és az Android verzió. Talán az Aladdin játék megjelenése környékén, tehát a 90-es évek közepén volt az jellemző, hogy platformonként azonos nevű, de teljesen más (mások által fejlesztett és máshogy felépített) játékok jöttek ki. Ezt 30 évvel később simán csinálja a MÁV. De ha legalább stabil és használható lenne, nem pedig a ÁNYK színvonalán lenne a GUI...
-
törölt tag
válasz
Rage47 #40415 üzenetére
A BudapestGO appban egy ideje elérhető országbérlet és még Volánbusz Budapest környéki regionális járatai is. Oda kellene berakni az országos járatokat is. Lehetne HungaryGO belőle. Mert a BudapestGO legalább pár fokkal minőségibb, mint a MÁV.
Hihetetlen, el kellett rontaniuk. Volt egyszerű volános weboldal, PDF jegy emailben működő gyors rendszer, egy perc alatt vettem mindig sikeresen... még anyám is tudta használni simán nyomtatott magának és akkor most az egyszerűt megbonyolítják a szar MÁV hülyeségével, tölts le appot, regisztrálj, szar felület és imádkozz működjön... VICC -
törölt tag
válasz
Rage47 #40413 üzenetére
Én most a Volán MÁV alá rakása katasztrófa miatt mérgelődöm. Nyilván amihez a kormány hozzányúl az szarabb lesz: Volánbusz korábbi online jegy felületén egyszerűen megvettem a helyjegyet böngészőben, járat-ülés kiválasztás, PDF-ben kiküldték emailben., semmi app nem kellett. Most már ez megszűnt és átirányít a jegy.mav.hu oldalra, ami egy rakás fos, erre amikor kiválasztanám a buszjáratot, szépen kiírja nem lehetséges itt jegyet venni weben, le kell tölteni a MÁV appot, már a név is traumákat hoz fel iskolás koromból. Van web, van böngésző, erre mindenhez app kell már.
(és akkor még ráadásul egy rakás fos is az app, aki megtervezte semmi mással ne utazhasson csak vonattal)
-
Zsolt,72
senior tag
-
törölt tag
válasz
consono #40405 üzenetére
Persze, hogy nem az. Viszont amikor a frissítést feldobja a telefon, akkor majd átlagember is látja van lehetőség a szemét eltakarítására. Gyakran a reader mode is nagyon hasznos, egy gomb a címsávon és akár domain szerint is be lehet állítani. Aki pedig kicsit benne van a témában, már felrakott egy rendes adblockert.
-
nylontacsko
senior tag
Money Pro (Gold előfizetéssel), szinkronizál a CIB bankkal?
Korábban nem voltak "haverok".
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Hobby elektronika
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bluetooth hangszórók
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest