Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Androidos fejegységek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Modding és elektronikai kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M1995
aktív tag
Shortcuts játszadozás: ha airplane mód bekapcsolva azonnal dobjon ki záróképernyőre és mobilnet be. Arra az esetre, ha feloldott telefont kikapja a tolvaj a kezedből és repcsibe tenné. Záróképernyőn beállítani a vezérlőközpont ne legyen elérhető.
-
aktív tag
Azért szerencsére van fejlesztő, aki lehetővé teszi a jelkód vagy biometrikus védelmet a saját alkalmazásához és azok legalább védettek. Messenger, OneDive, Authenticator, szolgáltatók appjai, bankok, iCsekk, Simple stb.
Az iCloud Fotók pedig adja a rejtett képek opciót, Kulcskarika is zárolt stb, szóval igyekszik az Apple is adni védelmet.A YouTube védelme a Google hatásköre lenne, ha foglalkozna vele…
-
M1995
aktív tag
válasz smallmer #40178 üzenetére
Nem 100%-os, én ezt találtam ki Shortcuts-ban:
új parancs elnevezni NoYouTube
open app action (YT kiválaszt)
kell egy get current focus action
if parancs, current focus has any value
otherwise
go to home screen
end if
automatizálásban app megnyitáskor (YT kiválaszt) akkor futtassa a NoYouTube parancsotTehát csak akkor használható az app, ha valamilyen fókusz is be van kapcsolva, de ezt másnak nem kell tudnia (ezért nem 100%) és akkor csak azt látni elindul az app, viszont rögtön kidob főképernyőre. (szigorúbb home screen helyett lock screen)
Gondolkoztam még ask for input parancsról is, de egyrészt a cancel gomb beenged és nincs close app parancs.
Screen Time app korlátozásnál elakadtam, nem adott ki minden appot. Guided Access erre az esetre nem jó.
Bár a főképernyőről és akár a Spotlightból is el lehet rejteni egy appot, viszont az App Library részen megtalálható.Az egész alapja szerintem az, hogy az iPhone-t mindig is ilyen nagyon egyéni, személyes készüléknek szánták, nincsenek profilok és egyebek. Másnak akarsz mutatni valamit, Guided Access, pár éve lett Screen Time, fókuszok, parancsok. De alapvetően ha valaki a Passcode, Face ID után bent van, akkor bizony bent van.
-
sgeza
veterán
válasz Zsolt,72 #40182 üzenetére
Köszi, de nem ez kell nekem (ezzel tisztában vagyok). Nem csak a főképernyőről akarom eltüntetni, hanem, hogy ne látszódjon, hogy fel van telepítve, de mondjuk a keresőből elérjem. Mintha egy zárolt területen lenne például. Tartok tőle, hogy itt nincs ilyen lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
yaska
csendes tag
Most ugye kérdezhetnétek jogosan hogy akkor miért nem leválogatott, csoportosított képeket rakok egyből az ipadre. Azért mert külső tárolón ömlesztve vannak a képek, nem tudok nekiülni és asztali gépen vagy laptopon válogatni, hanem ezt éppen az ipaden szeretném megcsinálni nem helyhez kötve...
-
yaska
csendes tag
Na ez így kissé érthetetlen, tehát: a "A Macemről" helyről lehet ugyan az Albumokba menteni, de itt leválogatni nem lehet az Áthelyezés hiánya miatt. A Fájlokban lehet leválogatni mert van Áthelyezés. A leválogatott képeket a Fájlokból lehet az Albumokba menteni de csak a közös tárolóba aminek Előzmények a neve. Innen viszont ki kéne rakni (vagyis tulajdonképpen le kéne ismét válogatni) albumokba, de nem lehet mert ugye itt megint nincs Áthelyezés - és ha van benne több ezer kép, honnan tudjam hogy hol kell folytatni a leválogatást...
Így leírva mindezt nagyon bonyolultnak tűnik... -
yaska
csendes tag
válasz lugosi #40190 üzenetére
Szia, PC-ről szinkronizáltam az ipadet az iTunessel, ekkor egy "Macemről" helyre kerültek a mappák, majd innen egy az egyben átmentettem a fájlokba. Itt leválogattam, majd Fery02 javaslatára Megosztás / mentés alkalmazásával be a Fotók Előzményébe, onnan pedig ki albumokba de így nem működik.
-
addikt
Minden egyéni igénytől függ.
Nálam ez például úgy néz ki, hogy az utóbbi 13 évem fotói kimerülnek 480 db képben, tehát mondhatni nem vagyok nagy fényképezgetős. 😁
Ezeket én teljesen el tudom úgy tűrni, hogy a Fotók “Összes fotók” szekciójában görgetek, még úgyis, hogy azok között pl szerepelnek a képernyőmentéseim is.
De elképzelem, hogy ha több fotót fixen eseményhez szeretnék kötni, akkor azokat például külön egyéni albumba rendezném és akkor azokat később ott könnyen megtalálnám a Fotókban.Fájlokban csak archiválási céllal tárolnék fotókat (ha rengeteg fotóm lenne és nem férnének iCloudba).
Mindezt úgy, hogy a régebbi és kevésbé fontosnak gondolt fotókat oda áthelyezném és azokat időnként PC-re csak átmásolnám.Nekem is hiányoztak akkoriban “alapvető fájlműveletek”, de ahogy megszoktam a működést, ez az “alapvető fájlműveletek” kifejezés elmosódott mostanra számomra.
-
MODERÁTOR
Megnéztem az előzményeket az ipad topikban, próbálok segíteni én is, hátha kisütünk valamit, mert nekem jelenleg közel 70e képem van a Fotókban, szóval kell azt is rendszerezni néha.
Jól értem, hogy te (először?) nem a Fotókban tároltad a képeket, hanem simán a Fájlokban? De most átkerültek a Fotókba? -
yaska
csendes tag
válasz fery02 #40187 üzenetére
Akkor sajnos csak el kell engednem ezt a témát, nem gondoltam hogy ennyire nem felhasználóbarát az ios. Értem én hogy biztonság meg vírusvédelem, de az hogy készüléken belül ne tudjak alapvető fájlműveleteket csinálni, az már nekem kicsit sokk... Ez már nem a biztonságról szól hanem nem tudom miről, de teljesen irreális.
-
Wlac
Ármester
válasz fery02 #40187 üzenetére
Macen az működik, hogy a Photos appban kijelölöd a képeket, és egyben adsz meg nekik keywordöt, és így már iPhone-on is kereshetőek ezek a címkék. Ahogy nézem, telefonon nincs lehetőség erre a "batch keyword" funkcióra.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
addikt
Mert iOS rendszeren minden külsős app számára rejtett minden és szintén a már másik topikban (többieknek: iPad topik) említett Megosztás funkcióval lehet “láthatóvá és kezelhetővé tenni” más appok számára mindent.
Mac-em sajnos nincsen és ha jól tudom, akkor jelenleg ez az aktuális probléma:”az alap probléma mostmár az hogy viszonylag könnyen meg tudjak különböztetni egymástól 1-2 ezer fájlt, akár vmilyen jelöléssel vagy más helyre rakással...”
Erre való a Fotók automatikus rendszerező képessége, hogy idővel minden (vagy legalábbis a legtöbb) képedhez rendel címszavakat, ami alapján a Keresővel keresni tudsz.
Mivel ez gépi tanulás, sohasem lesz tökéletes és valószínűleg nagy általánosságban tud csak működni, pl beírtam Fotók keresőbe, hogy “autó” és szépen kilistázta az összes autós képemet, de ha komplikáltabbat írnék, biztosan elbukna a dolog.
Manuálisan felcímkézni fotókat meg szerintem nincsen sajnos lehetőség.
Az is elég lenne, hogy pl kijelölök 30 képet és azokat mind elnevezem mondjuk “Ballagás” néven és később csak beírom ugyanezt a keresőbe, de szerintem ilyenre nincsen lehetőség. -
consono
nagyúr
válasz burgatshow #40185 üzenetére
Így-így...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
yaska
csendes tag
Fery02:
Ok, átjöttem.
Én is gondoltam arra hogy valamilyen appot letöltök és ezzel próbálok meg albumokat menedzselni. De legtöbb app nem is látta a "Macemről" fotóimat... -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan alkalmazás, amivel le tudok zárni egy appot jelkóddal? Arra gondolok, hogy ha pl. a youtube-ot meg akarja nyitni valaki, akkor kérjen egy jelkódot
-
joey04
titán
a saját motoros chrome-ról semmi hír?
-
laci laci
addikt
válasz burgatshow #40148 üzenetére
+ sztanozs válasz: Sajna maradt a kábeles megoldás.🤝🤝
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
vegyszer
addikt
válasz burgatshow #40167 üzenetére
Android esetén voltak okosságok. Gyakorlatlag mindent a build.prop fájlban tárolt text formában.
Volt is olyan teló teszt itt a pH! lapcsaládon belül, ott 4.4 android volt megpatkolva tán 4-5 verzióval feljebb így.Itt is jó lenne egy hasonló trükk. Hisz "igény az lenne rá".
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
válasz burgatshow #40165 üzenetére
Kicsit bosszantó, mert egy mind a mai napig jól működő első generációs iPad is ugyanarre a sorsra jutott, hogy bár mindene működik, már semmit nem lehet vele kezdeni
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Az a kérdésem, hogy van egy iPad mini 2 a családban. iOS 12.5.7-on ragadt meg a sw támogatása. Nemigen lehet ma má semmit kezdeni vele, holott még bőven lenne bene potenciál.
Van egy cél app SeeStar, amivel egy okos távcsövet lehet vezérelni.
Persze neki minimum 13 oprendszer verzió kellene.
Ha jaibreakolom az eszközt, akkor ez a sw ugrás áthidalható valahogyan?Vagy erre ez pont nem jó a jailbreak?
Van erre valami okosság?[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz Azúr tündér #40162 üzenetére
En a YNAB-et hasznalom. Abban ugy kategorizalsz ahogy akarsz.
-
Azúr tündér
lelkes újonc
válasz burgatshow #40146 üzenetére
Melyik appban tudsz egy vásárlást több kategóriára bontani? Nekem ez az egy funkció hiányzik a WalletApp-ból. Androidos verziójában benne van és amit droidon használtam az is tudta. Sajnos az iOS-es verzió nem tudja, de ez áll a legközelebb az igényeimhez.
-
(ex)Cat
senior tag
Létezik olyan fotós app, ami a - lehetőség szerint - pontos koordinátákat ráteszi a képre? Mármint konkrétan a fotóra.
-
aktív tag
válasz mazsi70 #40150 üzenetére
Szia!
Igen, gyári emlékeztető lista:
Van dedikált bevásárló lista része is, ami jelenleg magyar régióval nem érhető el (pl UK vagy US esetén igen, viszont akkor angolul is kell megadni az élelmiszerek nevét).
Szerintem a sima magyar része is alkalmas rá, annyi a különbség, hogy nem rendszerezi össze a dolgokat (pl Cola: üdítő italok alá, kenyér a péksütemény alá stb).
Most nézem, hogy nálam megmaradt a magyar régió visszaállítása után is, csak magyarul nem tud.
[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Létezik olyan teendő - bevásárló lista ami helyalapon riaszt ?
Lehet egyszeri fizetős is .
ui. Jövő héten visszatérek a sötét oldalra egy 15 provalNyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Van egy Samsung nyomtatom.Szeretnék nyomtatni mobilon keresztül,de nem találok egy normális app-ot hozzá,amivel kapcsolódik egymással.Esetleg valakinek ötlete? Köszönöm előre is.
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
burgatshow
veterán
válasz Oldman2 #40144 üzenetére
Ahogy nézem de. Jó találat! A gond az, hogy egy gigantikus valamit kell építeni Shortcuts-ban, mert A Wallet-ből egy tranzakció típusú bemenet olvasható ki, amiben bár benne van minden (melyik kártya, összeg, eladó stb.), csak azt mondjuk egy YNAB esetében le kell képezni akkor kategóriára meg eladóra, mert nem biztos, hogy alapból 1:1-ben egyezni fog...
Ennél már hatékonyabb, ha kézzel rögzítesz, főleg ha vannak olyan igényeid, hogy mondjuk egy Auchan bevásárlást is több kategóriára dobsz szét (én pl. így csinálom).
-
Oldman2
veterán
válasz burgatshow #40142 üzenetére
A Shortcuts segítségével sem megoldható? Abban mintha lenne ilyen „esemény”...
-
burgatshow
veterán
válasz smallmer #40140 üzenetére
Nincs ilyen mert nincs publikus API hozza. Egyedul az Apple Card-ot meg az Apple Cash-t lehetne pl. YNAB-bel osszekotni, de ez a ketto viszont itthon nem elerheto.
Esetleg ha a netbankod tud havi koltest CSV-be exportalni (OTP pl. igen, ERSTE nem) akkor a CSV-bol lehetne egy jo szabalyrendszerrel mondjuk YNAB-be importalni. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan kiadás követő alkalmazás, ami ha apple pay-el fizetek, akkor egyből rákérdez, hogy mire költöttem?
Hónap végén szeretném átnézni, hogy mire költöttem és abból végül mi volt felesleges.
Ezt a lehető legegyszerűbb módon szeretném elérni -
aktív tag
-
merqree
őstag
válasz lugosi #40121 üzenetére
Nehezemre esik kategórikusan kijelenti, hogy a waze törlendő. Amikor nagyon sietek, akkor szoktam csak használni, a jelentések miatt.
Egy időben Sygic-et használtam, de mivel a CarPlayt már csak előfizetéses módban lehet használni, így akkor nagyon "megharagudtam" rájuk, és akkor olcsóbb volt a TomTomGo-ra éves előfizetéssel, mint a Sygic, így itt ragadtam a TomTomGo-nál.
De ezek mellett van, hogy a GoogleMaps-el megyek.A legritkább esetben használom az AppleMaps-et, mert azon a POI kritikán aluliak, és nincs webes felület, ahol tudnék POIkat javasolni.
Az autóban (Smax 2023as) van gyári navi forgalommal egyetemben, de az olyan késésben van az útlezárások és úton folyó munkák, hogy csak zavaró tényező, ezért sosem használom.
-
consono
nagyúr
válasz CharlieR #40134 üzenetére
Nem járok arra Ellenben az "állandó", vagyis a rég óta ott lévő tereléseket a Waze is mutatja, viszonylag gyorsan, de lugosinak nem ezzel volt baja.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
-
namenlos
tag
válasz Zsolt,72 #40126 üzenetére
Vannak olyan appok (például mobilbankok vagy pl. a céges felügyelet alá bevont Mail/Teams is), ami adatvédelem miatt nem enged külső billentyűzetet, és hiába marad csak a SwiftKey beállítva, a gyári billentyűzet ugrik fel ezek használatakor. Tehát törölni fizikailag nem lehet.
-
aktív tag
válasz Rage47 #40120 üzenetére
Elképzelhető, hogy e téren volt változás valamelyik frissítés után? Korábban nem volt erre lehetőség, a jelszavak beírása során elkerülhetetlen módon arra váltott vissza a rendszer.
Hozzáteszem, ha valóban így volna, az szomorú lenne, nem ok nélkül történt meg ilyen módon a fejlesztés, pont a mi érdekeinket szolgálta ez a biztonsági megoldás. Bár amennyit cseszegetik kívülről az iOS-t, jogalkotók kényszerítik arra, hogy olyan legyen, mint az Android, meg sem lepne.
-
consono
nagyúr
válasz Zsolt,72 #40122 üzenetére
Sajnos úgy néz ki, hogy mióta a Google megvette a Waze-t nem igazán fejlesztik, sőt. Pakolják át a funkciókat a GMapsbe és ennyi.
-
CharlieDrop
veterán
Nekem a múltkor csinált furcsát, elvitt volna a málnásba (kb. Szó szerint), csak kicsit ismerős voltam arra felé, feltűnt hogy rossz helyre vissz. Visszafordultam, elmentem a célhoz és még mindig vissz akart küldeni a rossz helyre, nem is értem mi lett vele.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
aktív tag
Nekem kifejezetten rossz tapasztalataim vannak vele, noha több alkalommal is adtam esélyt a részére. Minden teszt során elbukott, szándékosan olyan helyeken tettem próbára, amelyeket jól ismerek és gyakran járok feléjük. Téves tervezés, hiányzó cím, értelmetlenül javasolt elkerülés és egyebek miatt inkább az egyre jobban teljesítő Apple Térkép a navigációs eszközöm.
Nagy várakozás volt bennem az itteni Waze topik és egyéb ajánlások után, de számomra komoly csalódás volt… -
MODERÁTOR
A waze kb. törlés szélén billeg nálam. Nálatok mik a tapasztalatok?
Régen a legjobb navis alkalmazásnak tartottam, aztán kikerültek belőle funkciók (pl. hogy milyen útvonalat tervezzen), aztán elkezdett nagyon furcsán tervezni. Ami miatt régen szerettem, hogy ha valahol lezárás volt, vagy pl. nem lehetett adott úton menni, akkor azt tudta.
Tegnap, május 1., először arra akart vinni, amerre le volt zárva a város (oké, nem tudta, mert nem jelezte senki (?), de akkor meg mi értelme ennek, kevesen használják, nincsenek jelzések?), utána pedig be akart vinni egy olyan utcába, ahol évek óta, lehet hogy megvan 15 éve is, szombat-vasárnap és ünnepnap tilos behajtani. Hát szerintem lehetnek vitás ünnepnapok amik nem naptárhoz kötöttek, de a május 1. az olyan szögegyszerű hogy ünnepnap, hogy ihaj.
Ennyi erővel felmerül bennem, hogy minek is ez az alkalmazás. -
aktív tag
válasz Rage47 #40118 üzenetére
Ez a nyelvi billentyűzetek eltávolítását mutatja be, de azok esetén is, ha már csak egy maradt, akkor annál az egynél már nem jön elő a törlés lehetősége. Egynek maradnia kell (ki is próbáltam a válasz megírása előtt).
[kép]
[kép]
[kép] ennél már nincs csúszkaA gyári billentyűzet nem távolítható el az iOS rendszerből, mert azt használja a rendszer a jelszavak beírásához, tehát mindig elérhetőnek kell maradnia akkor is, amikor idegen billentyűzetet használ valaki.
-
Rage47
veterán
-
namenlos
tag
Aki használja a SwiftKey-t, annak működik normálisan? Nálam folyamatosan, egy-két betűt leütve visszavált a gyári billentyűzetre, és így használhatatlan.
-
addikt
Köszi mindenkinek a válaszokat és ajánlásokat!
Kipróbálgatom mindet, de időigényesebb a folyamat, mint gondoltam. -
Cyberbeni
addikt
6 hónap múlva iPaden is lehet majd külsős app storet telepíteni: [link]
-
MODERÁTOR
válasz fery02 #40102 üzenetére
Sajnos totál fogalmatlan vagyok a mobilos lightroommal kapcsolatban (is ), nem tudom megmondani neked, hogy benne vannak-e ezek a funkciók. Én táblagépen használom néha (hozzáteszem fizetős, havi 800 Ft), ott is alapvetően rawkonverzióra és kisebb beállításokra, nagyon komoly képszerkesztéseket nem csinálok vele.
-
addikt
válasz burgatshow #40103 üzenetére
Köszi, ezekre napközben rápróbálok! 🙏
Már azzal is kiegyezek, ha legalább két féle képszerkesztőt kell használnom párhuzamosan majd a jövőben. 😅 -
burgatshow
veterán
-
addikt
válasz lugosi #40101 üzenetére
Köszi, de attól félek ezek a hájpolt, meg nagyobb nevű app-ok kiesnek nálam, mert közel sem tudják azokat a funkciókat egyben, mint a fenti linkelt droidos app.
Lehet valóban nem létezik ilyen minden-az-egyben app iOS-re, pedig gondolom nemcsak nekem nekem lenne rá igényem.
Pl ez olyat is tud, hogy egyszerre több képet ráillesztek layer-ként az alap képre és mindegyik layer-el külön tudok módosításokat végezni természetesen, sorrendjüket, viselkedésüket változtatni.
Emellé részletes szöveg beillesztési lehetőség és még sokminden más.Most ebben a Lightroom-ban pl olyan alap dolgot nem enged csinálni, hogy összébb szeretnék nyomni egy képet, ami a tartalmával együtt “nyomódjon”.
Aztán persze erre a következő lépés lenne, hogy egy másik képet rá szeretnék layer-ként rakni, de az szintén nem lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest