Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem arra vonatkozik, amikor appon belül nyílik meg egy weblap ilyenkor gyakorlatilag a safari jeleníti meg appon belül és akkor az app értelemszerűen tudja mi volt az a weboldal.
-
törölt tag
válasz kuntics #38899 üzenetére
Első passz, még új funkció. Egyébként nagyon kell vigyázni vele, mert ha elveszíted akkor az Apple se tud segíteni.
Másodikhoz: Az iCloud-kulcskarika beállítása
Jelszavakat generálni vele külön minden accounthoz, 2FA kódokat is tud. Egy kényelmi probléma, hogy iOS Settings-en belül van a Passwords rész, nem külön álló app. Kicsit izé, amikor a Settings bekéri pl. az Outlook fiók jelszót megerősítésnek, 2FA kódot és akkor nem tudok multitaskingolni. Cancelezni kell a bekérést, előbb elmenni a Passwords részre, kimásolni jelszót, 2FA kódot és akkor van 30 mp gyorsan az email fiók részhez menni megerősíteni. Nyilván ez a probléma csak akkor, ha csak a telefon nálad, számítógéppel együtt könnyebb lelesni egyikről másikra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ide is, mert fontos: aki használja a lastpass-t, azonnal változtassa meg az abban tárolt jelszavakat a különböző weboldalakon. Figyeljen minden adathalász kísérletre a tárolt weboldalak nevében. Utána szüntesse meg az egész lastpass fiókját, mert évek óta tróger banda:
The LastPass disclosure of leaked password vaults is being torn apart by security experts -
törölt tag
Egy kis Notes és OneNote gondolkozás: Apple Notes jobban kezeli ha képek is vannak a jegyzetben, szívesebben használom, kinézetre is jobban tetszik. Viszont aggasztó, hogy nincs page versions funkció. Ha OneNote jegyzetben valamit véletlenül törlök, akkor számítógépen (akár böngészőben) visszaállítható az oldal korábbi változata. A böngészős Notes sajnos fényévekkel lemaradva.
-
törölt tag
válasz Cyberbeni #38737 üzenetére
Érdekes, én pedig a Microsoft Authenticatortól szabadultam meg, amióta iOS 15 tudja generálni a kódokat. (bár kicsit fapados módon)
Azt kell majd kitapasztalnom, hogy az iCloud Windows kiegészítője mennyire működik jól. Autofill különféle oldalakon stb. Az Edge-ben elmentett bejelentkezési adatok hibátlanul megjelennek az általam használt oldalakon.
Azt tudom a windows-os iCloud Passwords-ről, amikor megnézném konkrétan a jelszavakat, olyankor kéri a Windows Hello PIN-t.Egy hétig tesztelem, aztán meglátjuk. Igazából az se baj mindkét cégnél ott vannak ahogy eddig. Az biztos, ezek a gyári megoldások számomra elegendőek, a 3rd party jelszókezelők évek óta nem érdekelnek.
-
törölt tag
válasz lugosi #38733 üzenetére
Valamikor tíz éve használtam Lastpass-t, majd Dashlane-t ingyenes módban, később BitWarden. 1Password általában a tesztek királya, viszont fizetős. Rájöttem a megosztást, jegyzetek és egyéb funkciókat nem használnám ki. Hagytam az egészet a fenébe, töröltettem a fiókokat és 6-7 éve csak Microsoftnál és Apple-nél vannak elmentve. Sőt, amióta Windows iCloud mellé telepíthető Edge és Chrome alá az Apple kiegészítője, akár törölhetném is MS fiókból. Lustaságból még nem próbáltam, ideje lenne már rendet rakni.
Probléma még nem volt. Lényeg, hogy egyedi generált jelszó mindenhova, 2FA és erős master password.
A gyári megoldások is átvesznek funkciókat, jelszó erőssége, szerepel-e hackelt adatbázisban, örökös kontakt megadása. -
törölt tag
válasz cellpeti #38684 üzenetére
Az iCloud Fotók szinkron alapú szolgáltatás, ha törlöd valahonnan, mindenhonnan törlődni fog. (30 napig vannak kukában, utána végleg) Viszont van iPhone-tárhely optimalizálás funkció, amit ha bekapcsolsz akkor az eredeti képek csak a felhőben lesznek és a készüléken csak egy kisebb változat. Teljesen kényelmes megoldás, feltéve ha bízol a felhő soha nem romlik el.
-
törölt tag
válasz Mela Kehes #38593 üzenetére
Próbáld a lehetőségeket, ez csak email nem nagy kunszt. Átirányítod iCloudra és Mail app, vagy maradsz a Gmailnél. Google-nél az volt a szívás, hogy megszűnt az Inbox. A Gmail web és app kinézet nekem nem jön be. Microsoft féle outlook.com már inkább.
Nekem az vált be pár éve, hogy iCloud és Mail amire jön minden átirányítva, fizetek havi 300 forintot az Apple-nek 50 GB tárhelyért képek miatt és akkor van iCloud+ opció a generált random emailekkel, hogy igazit nem kelljen megadnom weboldalakon. (Hide My Email)
Flags, folders, rules, push, minimalista kinézet, nekem ennyi kell email témakörből, ezeket az Apple tudja. Persze valaki haját tépi attól ahogy az Apple kezeli a csatolmányokat, és talán butább a kereső. Kinek mire van szüksége, hány levelet kap és küld, milyen funkciók, utána kell nézni.Ha fizetős is szóba jöhet, ott van az Office 365 minden jósággal és Outlook app. Vagy például a svájci Proton Mail, ha annak tetszik a kinézete.
Edison, Spark, Airmail nem tudod mikor mi kerül paywall mögé, mikor emelnek árat, felvásárolják őket, adatvédelem stb. -
törölt tag
válasz Mela Kehes #38587 üzenetére
Átirányíthatod egy iCloud címre vagy maradj a Gmail appnál. Én igyekszem kerülni a Google dolgait. Az Outlook appot mostanában tette reklámossá a Microsoft, ha nem vagy előfizető. Spark és társait eddig se próbáltam, mert fizetős vagy csak plusz adatvédelmi hibalehetőség. Nekem átlagos személyes célra a gyári Mail app vált be. Kinézetre és működésre is.
-
törölt tag
válasz Mela Kehes #38580 üzenetére
Gyári Mail is jelez azonnal, kérdés milyen email címed van. Nyilván iCloud fiókkal van push és Microsoft féle outlook.com esetében is. Gmail címhez Gmail app kell push jelzéshez, mert a Google úgy akarja.
-
törölt tag
válasz szotyika77 #38550 üzenetére
Hányas iOS? 16 esetében láttam kommenteket. Viber app legfrissebb?
-
törölt tag
válasz eihwaz #38319 üzenetére
Gyári ingyenes emlékeztető app, bár ez némában csak rezeg.
Parancsok appban csinálni automatizálást:
Time of Day 13:00 például naponta, egyik action legyen play sound, másik show notification és kikapcsolni ne kérdezzen rá a futtatásra, magától menjen. Így néma módban is kapsz egy hangot és értesítést.Ha napi többször kell gyógyszer, akkor még csinálsz ugyanígy reggeli, déli, esti verzióban parancsokat.
-
törölt tag
válasz lugosi #38292 üzenetére
Én se értem miért nem elég a készüléket angolra állítottam, még régióváltás is kellene, hogy a lefotózott virágot azonosítsa a lookup. Mennyi ilyen funkció van, amiről lemaradunk pedig nincs technikai akadálya. Ráadásul, ha költöznél és Apple ID régiót is váltanál, imádkozz milyen adatot kerül fekete lyukba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lugosi #38284 üzenetére
Sári? Mi könnyebben tanulunk angolul, mint Siri magyarul. Magyar billentyűzet szójavaslatok és swipe reálisabb cél lenne. Már annak is örülnék, ha nem lenne régióhoz kötve sok dolog. Több hasznos dologról maradok le, mert magyar bankkártya van az Apple rendszerében.
Utálom az országhatárokat az interneten. Ideje lenne már egy digitális Schengennek. Nem érdekel milyen jogdíj és számlázási hókuszpókusz van mögötte, legyen egy EU regisztráció és kész, legyen ugyanaz a tartalom ugyanolyan minőségben egész EU-ban. Egy EU App Store, egy EU Apple Music. Csóró magyar veszi a nálunk méregdrága terméket, de kevesebb feature van hozzá.
Ezek a nagy tech cégek valamilyen szinten "közművek" és az Apple egyébként is hajlamos rácsodálkozni Kalifornián kívül is létezik világ. Lehangoló mindig úgy nézni WWDC-t, hogy tök jó feature aztán *megjegyzés csak US & UK. -
törölt tag
válasz Jakob.rabbi #38274 üzenetére
How to Add a Contact to the Home Screen on iPhone
Parancsok appban létrehozol a kívánt kontaktokkal gyorselérés ikonokat és azokat berakod egy mappába.Vagy azt a 20-25 nevet kedvencnek jelölni és ott látszik telefon appban egy kupacban. Ha a gyári widget stack módszer nem tetszik.
-
törölt tag
válasz Mela Kehes #38175 üzenetére
Valaki magán/céges választja szét. Amióta van fókusz mód, be lehet állítani este az outlook app már nem zavarhat értesítéssel.
Akinek gmail címe van és nem akarja átirányítani a leveleit, az felrakja a gmail appot, mert a google nem engedi a push funkciót a gyári apple mail apphoz. A microsoft engedi outlook.com esetében, így nekem pont jó apple mail app icloud és outlook fiókokkal.
Az outlook azoknak jó, akik egy appon belül szeretnék látni a naptárat is és a keresője is jobb.
Az outlook email részének kinézete nekem kevésbé tetszik. Pl. megnyitott levélnél felül a törlés ikon és mappába áthelyezés elbújtatva 3 pont menübe, extra lépések kellenek. Gyári apple mail esetében kényelmesen alul rögtön ott vannak ezek.
Főnézetben ahol a levelek sorakoznak, gyárinál ott a swipe funkció is több lehetőséget kínál. Az outlooknál több lépés egy flag. Nálam nyert a kényelem, a gyáriban gyorsabban jelölgetek, törlök és kevesebb nyújtózkodással.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mela Kehes #38166 üzenetére
Számomra a gyári Mail app a legkényelmesebb. Szükség esetére ritkán Outlook.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz zolikaDB #37121 üzenetére
Csak ritkán szoktam youtube-ot nézni mobilon, ha egy koncertet hallgatnék így szoktam:
Safariban YT és címsor Aa gombnál asztali nézet kérése
videó elindít, kimegyek főképernyőre, PiP videó bezár, csend van
vezérlőközpontból play gombbal folytatom a zenét
lezárható a kijelző, háttérben szól -
törölt tag
válasz peugeotmate #37003 üzenetére
Kérd ki papír formában az igazolást és kész. Ideális esetben a kiküldött magyar védettségi igazolvány QR kód már vezethetne EU covid passportra, és akkor nem kellene senkinek szórakozni app regisztrációval, ügyfélkapuval, kormányablakba menni. Igazolványa van minden oltottnak, okostelefon stb. regisztrációk nem biztos van minden Mari néninek és Pista bácsinak.
-
törölt tag
válasz moleculez #36986 üzenetére
Kezdésként szerintem nincs éves, fizess elő egy havira és aktív szolgáltatással nézd meg menüben felkínálja-e. Talán az Apple One megjelenése is számít a témában, vagy régiókhoz kötve? Régen emlékszem, hogy Apple Music éves opció megérte, mert valójában csak 10 hónapot fizettél a havi csomaghoz képest.
-
törölt tag
válasz #40993792 #36786 üzenetére
Érdekes, hogy a Microsoft érdeke is az Outlook app felé terelni, mégse kekeckednek ahogy a Google, és outlook.com email + Apple Mail app felállásban is van push. Nekem már régóta úgy van, hogy a régi gmail.com címem leveleit átirányítottam Outlook felé, és az van bekötve Apple Mailhez. (szükség esetére Outlook app is telepítve)
-
törölt tag
válasz GreenGoblin #36772 üzenetére
Safari + Wipr: minden rendben
-
törölt tag
válasz _ocsisajt #36702 üzenetére
Ha a gyári bill-t nem tudod megszokni, akkor a Swiftkey újratelepítésén kívül nincs sajnos ötletem. A support oldalukon is írják a problémát:
Why does my Microsoft SwiftKey Keyboard sometimes disappear on iOS apps? – SwiftKey Support -
törölt tag
válasz GreenGoblin #36688 üzenetére
Facebook's iOS 14.5 privacy prompt will take weeks to roll out
"We'll start rolling out the prompt to iOS 14.5 users today, but we will roll out the prompt over the course of a few weeks, so not all eligible users will see the prompt right away," a Facebook spokesperson said. "We're ramping this rollout globally to ensure everything works as expected."
Még agyal a Facebook, hogyan etesse meg userekkel ezt az Apple féle tájékoztatási kötelezettséget. Addig nem követnek 14.5-ön. És egy-két hónapot még nyernek nem minden iPhone frissül 14.5-re azonnal.
Leaked Facebook memo reveals how advertisers will be impacted following iOS 14.5 release
Facebook and Instagram notices in iOS apps tell users tracking helps keep them ‘free of charge’
Amit adagolnak mesét, hogy ha elfogadod a követést azzal segíted ingyenes maradjon a szarjuk. Gyenge blöff, hiszen a Whatsapp 1 dollárt is azért törölték el, mert sokkal több pénzt szereznek a reklámozással.
-
törölt tag
válasz GreenGoblin #36672 üzenetére
Aztán arra is ráfogják a kritikusok, hogy visszaél és monopóliumot csinál.
SharpSA: telefonon sehogy, Sirinek is hiába mondod, csak ha itunes-ban csinálsz smart playlistet (őrület az egész)
Utánaolvasva a szívezés funkciót az apple arra tartja, hogy a made for you részben befolyásolja az algoritmust. Alapból úgy vannak vele, ha tetszik egy dal, add hozzá a library-hez. Én először akkor dobtam egy hátast, ha egy saját listádról törölsz egy dalt, akkor az repül a gyűjteményből is! Csak a 3 pöttyös menüből playlist szerkesztés alatt lehet úgy ahogy gondoltam. Eléggé más logikával működik a Spotify-hoz képest.
Apple Music topik -
törölt tag
-
törölt tag
válasz SeatZola #36485 üzenetére
Telefonon ezt a leírást követve szórakoztam:
Customize your iPhone's home screen with auto wallpapersParancsok app ütemezés, megadtam egy wallpaper dump válogatás mappát, a végén még azt is lehet iPhone hátoldalának dupla koppintására is váltson. Aztán meguntam, mert inkább olyan vagyok kiválasztok egy jó hátteret és egy évig az van.
-
-
törölt tag
Valamit alkottak az Apple-nél vagy a Microsoftnál, mert lekopogom idén még egy egyszer sem kérte az outlook.com fiók jelszavát. Valamikor ősszel megesett heti kétszer is be kellett írni.
-
törölt tag
Egy kis kerülővel rá lehet varázsolni a saját mp3 zenéket is a Spotify iOS appba:
Számítógépen Spotify programban beállítások, helyi fájlok bekapcsolása. Zene könyvtárban vagy megadott forrás mappában megtalálja a saját mp3 fájlokat, Spotify-ban megjelenik egy külön Local Files rész ezekkel a dalokkal.
Fontos: egy új playlist létrehozása pl. saját fájlok néven, ide kell behúzni a kívánt dalokat a Local Files részből. Végeztünk a számítógép Spotify-jal.
Ezek után iOS Spotify app beállításokban is bekapcsolni a helyi fájlokat, akkor a számítógép és az iPhone azonos hálózaton van, wifin keresztül látni fogja a telefonos Spotify az előbb számítógépes Spotify programmal újonnan létrehozott playlistet, letöltés és még az albumborítókat is mutatja. (ha a gépen az mp3 id tag szépen volt kitöltve)
-
törölt tag
válasz HoldfenyLuna #36220 üzenetére
Nincs sajnos, én folyton mászkálok a kettő között. Valami egyiknél jobb, valami a másikban. Egy Spotify & Apple Music hibrid lenne az igazi.
-
törölt tag
Ezt jó tudni. Bár most már vannak egész jó költöztető szolgáltatások is egyikről a másikra, szóval én csak arra figyelek az állandó Spotify gyűjteményem rendben legyen.
Kérdésedre passz. Én csak 10-20 dalt raktam át így, iTunes betallóz, wifin telefonra leszinkronizálta, a mobilon biztosan rajta van fájlként (nem felhőből streameli), azt nem tudom valahol iCloud felhőben is fent van és számolja 50 GB tárhelyem ellen vagy csak wifin keresztül gépről telefon szinkron történt. Ha telefonon törölném ezeket, akkor szerintem az már nem kerül elő felhőből sehonnan, mert szinkron és nem backup.
-
törölt tag
A Könyvtár szinkronizálása funkció bekapcsolása az Apple Musichoz - Apple Támogatás
Úgy emlékszem Windows gépen iTunes-ban csak betallóztam a fájlokat, kipofoztam tulajdonságokat, albumborítót ha kellett, aztán gyűjteménybe behúztam drag & drop. Egyszerű volt, talán ezért sem emlékszem pontosan. A többit intézte felhőben a Library sync. Megjelent iPhone-on is az összes saját feltöltött fájl, a megadott borítókkal. Még azt nem tudom, hogy most Apple Music-ot lemondom és egy év múlva ismét fizetek, akkor látom újra a belakott gyűjteményem, vagy kezdhetem nulláról? Mert itt nincs ingyenes, reklámos mód ahogy a Spotify-nál ahova vissza lehet esni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SoldierL #36157 üzenetére
Nincsen sajnos, nekem is hiányzik. Ahhoz képest a 14 legnagyobb újdonsága az új widget lehetőségek, pont ezen a területen csalódtam, mert a 13 favourites ; kedvencek és up next ; következők widgeteket elvették.
Siri javaslatok widgetnél a széles és legnagyobb mutat nekem olyat: Send a message to XY Messenger vagy Viber, ez az alapján mostanában kivel chateltél, nem úgy te fixen kiraksz valakit kedvencnek ahogy régen. Shortcutban lehet kitűzni embert, csak nem lesz fényképe csak egy gomb. A Viber widget mondjuk nem rossz képekkel rendesen.
Fényképek widgetnél nem lehet (nem jöttem rá) beállítani melyik fotókat mutassa. Másik észrevétel: időjárást kiraktam közepesben és szélesben is, csak az előbbi frissül reggel, a másik még délben is az előző éjszakát mutatja. Naptár, emlékeztetők és Telekom ezek jók. Az Apollo reddit app widget is tetszik, be lehet állítani milyen témájú képeket mutasson.
Jaded: iTunes-ban pár hete húztam be néhány saját mp3-at, szépen bekerült a felhőbe és szól mobilon, úgy is azóta számítógépről az iTunes-t töröltem. (bár most úgy néz ki Apple Music-ot lemondom és vissza Spotify)
-
törölt tag
válasz HoldfenyLuna #36055 üzenetére
App adatlapján megosztás gomb, copy link és berakod egy jegyzetbe.
-
törölt tag
válasz nelsonmanian #36047 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz trobi28 #35964 üzenetére
Van hang! Nokia Lumia óta szeretem a funkciót. (amikor iPhone-on nem is volt még)
A legjobb, hogy automatikus nem kell külön csinálni semmit.Egy jól elkapott pillanat, fotó, mégis közben pl. gyereknevetés, egy jó aranyköpés is ott van 3 másodpercben. Ismerős amikor panaszolta milyen kár mamája utolsó heteiben nem csinált videót, csak képet, mert hiányzik neki a nevetése. Mondtam neki nyomjon rá hosszan a fotókra és talált olyat amiben benne volt a live nevetés. A lány a nyakamba ugrott, hogy ő erről a funkcióról nem is tudott. Egy jó emlék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz meroly #35928 üzenetére
14 bug, nálam is előfordult néha SMS nem jelzett. Se hang, se értesítés.
Apple’s iPhone has an aggravating text notifications bug - The Verge
iOS 14 text notification issues - Apple Community -
törölt tag
-
törölt tag
válasz hentes555 #35903 üzenetére
OneDrive appon belül beállítások, camera upload, be lehet kapcsolni mobilnetről is tegye. (a kép "live" részét úgy tudom nem teszi fel)
Fotó készítésének idejét és helyét kiírja felül, képen felfele swipe és térképet is mutat.
További metaadat megnézéséhez Photos közül megosztani Files és ott, vagy külön EXIF app letöltésével.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #26097408 #35874 üzenetére
Outlook naptár: havi nézetben látom az eseményeket, nemcsak a pöttyöket. Agenda nézet persze van a gyáriban is, végül is az is jó mutatni mi következik, csak nagyon megszoktam már az Outlook havi nézetet.
Outlook email: levélből feladatot csinálni átdob a To Do appbaOutlook a levél törzsében is követi a telefon sötét témát, a gyári Mail app nem, lazán bedobja fehér háttérrel a levelet.
r3dsnake: tudom, azért jegyeztem meg, mert azt írták a gyári push értesítés hiánya miatt nem felel meg, ez így téves mert tud a gyári push-t, csak a google nem akarja gmailes címmel
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
icloud vagy outlook.com email címmel van push a gyári mail appnál is, gmail címmel nincs ezt a google kispórolta, hogy töltsék a gmail appot
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zozo0525 #35840 üzenetére
Egy csomó minden, koncertfelvételek például, cover dalok, rétegcuccok, vagy amikor úgy döntenek a jogászok adott album kiszürkül a jogdíjak miatt hiába mainstream, de nem is ez volt jófejsrác kérdése. Ahhoz én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy az iTunes az ördög műve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pietro 22 #35810 üzenetére
Ez több öngól így. Próbálj emlékezni! Fő iPhone topikban talán találkozott már valaki ezzel. Esetleg ha van régi backup? Fogalmam sincs ilyenkor hogy van, a régi arcod ott van backupban? Google ilyet dobott ki: [link] [link] [link]
(nem fűznék sok reményt hozzá)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cyberbeni #35767 üzenetére
Persze, én úgy értem mint app miért nincs külön? Főképernyőn lehetne Outlook Mail és külön Outlook Calendar, két darab app. Így egyben egy Outlook app formában néha furcsa, hogy emailt akarok gyorsan megnézni, de előzőleg naptár nézeten hagytam. Végül is nem probléma, mert a gyári Mail és Calendar külön két app és oda is szépen szinkronizál az outlook.com. Az Apple Reminders appból is szépen látom a Microsoft To Do feladatokat. Windows számítógép + iPhone felállás jól megoldható így. Onenote és Onedrive is letöltve telefonra is.
-
törölt tag
válasz Mela Kehes #35763 üzenetére
Outlooknál engem kicsit az zavar, hogy nincs külön a naptár része. To Do app van külön, naptár is lehetne. Vagy másképpen fogalmazva, ha a naptár rész benne van, a feladatok miért nem? Annyi van, amikor emailből feladatot csinálok akkor feldobja: nyissa meg a to do appot? Különben használom a gyári Mail és Calendar appokat is. Ezeknél többre nekem nincs szükségem, így a Spark, Fantastical félék nekem kimaradtak.
-
törölt tag
válasz #20749568 #35706 üzenetére
Persze. Itt elolvashatod mi hogyan van.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz moleculez #35693 üzenetére
Szerencsére én régóta kerülöm ahol tudom a Google szolgáltatásokat, így engem nem érint. Visszagondolva áldás, hogy soha nem laktam be a Google dolgokat. Amikor sok éve már, hogy kinyírták a Picasát, RSS Readert, akkor döntöttem úgy. Aztán a Chrome egyre szarabb lett, hányadik üzenetküldőjük került a temetőbe, kinyírták az Inboxot is, zene szolgáltatásuk változik megint? A design stílusuk se tetszik Gmail weben nem tetszik a letisztultabb outlook.com és OneDrive-hoz képest, a Google legújabb agymenése is túl zavaros csicsa lett.
Apple és Microsoft jobb szerintem, ha már pénzt adnál valamelyik cégnek. Az iCloud az iPhone integráció miatt, a OneDrive & Office pedig jó ajánlat és Windows integráció.
Esetleg Amazon. Bár szerintem ők is csak egy fokkal jobbak a Google-nél. Facebook, Google és Amazon ez a három big brother adatgyűjtő cég nem szimpatikus nekem. A Google mostani húzása is szokásos, volt a népszerű Flickr fotóknak, a Google az Android telefonokon keresztül "ingyen" (adatbányászásért cserébe) beígérte a "korlátlant" (adott megapixelig, felette kicsit tömörítve), a Yahoo el is rontotta a Flickr-t és itt vagyunk mire a Google elszívott elég usert, már elég adatot gyűjtöttek az algoritmusokhoz, már nem érdekük "ingyen" adni. Az Apple kapcsán legalább tudom tíz év múlva is lesz iPhone és iCloud. A Microsoft ugyan feladta a Lumia mobilokat, de szoftver oldalról nem ért hátrány, Outlook, OneDrive és Office működnek tovább.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Wipr reklámszűrőt vettem meg. Spotify Premium. Outlook, OneDrive, OneNote, To Do ezek ingyenes Microsoft appok. Bár az Outlook fiókom szépen összedolgozik a gyári appokkal. (Mail, Calendar, Reminders)
Jelszó kezelőnek pl. Bitwarden.Sport kapcsán Google-ben keress rá
best fitness apps
best workout appshasonló kulcsszavakkal, vagy hozzátéve reddit és találsz pár cikket és javaslatot, áruházban is rákereshetsz. Jógával tele a Youtube.
Fizetés lemondásra állíts be emlékeztetőt, illetve a legtöbb előfizetésnél általában alapértelmezett, hogy előfizetés után rögtön lemondod akkor nem von utána automatikusan.
-
törölt tag
Youtube-on van sok fitness channel, appoknál keresni kell melyiket dicsérik, böngészőben elolvasni az angol review-kat, az app store is szokott kiemelni ajánlani jobbakat.
Néhány alap tipp:
iOS nem kell bezárni az appokat, és amíg tárhely engedi mindegy hányat telepítesz, nem fog lassulni a készülék. Battery menüben kijelzi, ha valamelyik túl sokat eszik háttérben, akkor annak a háttérbeli frissítését ki lehet kapcsolni.
appokban, oldalakon swipe a vissza "gomb"
lefele swipe főképernyőn a spotlight kereső
space hosszan nyomva vezérli a kurzort
dupla space pontot és szóközt tesz
három ujjas gesztusok hasznosak
billentyűzeten 123 nyomvatartva gyorsan tudsz számokat, írásjeleket megadni amikor elengeded visszavált ABC-re
egy hosszú weboldalon képernyő tetejét, óra környékén megérintése rögtön felfele scrolloz
a scroll csúszka "megfogható" és lefele húzható gyorsabban, hogy egy hosszú lista legaljára menj
próbáld a gyári appokat ahol lehet, persze simán be lehet lakni Microsoft vagy Google appokkal is a telefontYoutube háttérben hallgatás: Safariban asztali webhely kérése és akkor control centre-ből indítható
Safarihoz reklámszűrő: Wipr, Adguard ingyenes módban, vagy beállítod az olvasónézetet
Shortcuts parancsokkal tudsz hasznos dolgokat csinálni
CC-be kitehető a Shazam zenefelismerő gomb, Apple Music-ba el is rakjaA kézikönyv jó és iOS 14 változásokról cikk
redditen nézegesd apple, iphone, ios, apphookup oldalakat -
törölt tag
válasz SharpSA #35622 üzenetére
Évtizedek óta megszokott neten, aki angol billentyűzetes számítógépen kezdett DOS parancsokat írni, programozóknak is angol billentyűzet kényelmesebb, mobilról pedig egyszerűen gyorsabb és hatékonyabb. Az agy siman kipotolja az ekezeteket automatikusan. Az igénytelenség inkább, amikor fordított ékezettel "igyekeznek" és akik kihagynak pontot, vesszőt és szóközt.
-
törölt tag
válasz #26097408 #35576 üzenetére
Apple Watch topikban több szerencsével járhat a kérdés
-
törölt tag
válasz kalapacsolok #35362 üzenetére
Úgy tudom legfrissebb százat mutat a recent calls, sajátomon scrolloztam most egy darabig és látok májusi hívásokat is. Spotlightba beírok egy nevet, kidobja az illetővel utolsó hívás idejét.
Megnyitok egy megírt jegyzetet, akkor még nem jön fel a billentyűzet, csak ha beletapizok. Ha nem kívánt dolgot írsz véletlenül, rázással vagy három ujjal duplatapi a visszavonás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #35261 üzenetére
Király. Következő óráról is pontosan és extra légminőség adatokkal is? Mert azt írják az nincs mindenhol:
https://support.apple.com/hu-hu/HT211777
A következő órában várható csapadék előrejelzése az Egyesült Államokban áll rendelkezésre.
A levegőminőségre vonatkozó információk az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Indiában és Mexikóban állnak rendelkezésre.
(#35262) PrivacyGirl : szerintem a Weather Channel marad is, csak a Dark Sky funkciókat is beépítik legalábbis USA-ban biztosan (vagy még túl friss a felvásárlás, hogy teljesen kicseréljék és váltsanak? a Shazam beépítése is lassan halad)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SharpSA #35018 üzenetére
Ennyi teendőre a dedikált feladat appokat találták ki: Reminders, To Do ott lehet pipálni, kihúzni. Amúgy én se tudom mikor melyiket használjam a jegyzet, naptár és feladat közül. Pl. a Reminders jó felismeri ahogy írom holnap fél ötkor valami, felismeri a szövegből az időt, csak nem látom hogy lehet előtte egy órával jelezzen. Ha a naptárba írom be ott szépen beállítom az esemény idejét és előtte mikor figyelmeztessen, hogy oda is érjek. Havi számlákról ismétlődő naptári esemény. Bevásárlólista jegyzetben.
-
törölt tag
válasz SharpSA #35014 üzenetére
Az nem jó, ha naptárban eseményként adod hozzá és akkor egy helyen minden? Esetleg csinálni plusz naptárat pl. magán és meló dolgok.
Valószínűleg az alapötlet az Apple, Microsoft és Google megoldásainál is az, hogy akinek nagyon sok napi teendője van, annál alap nézegeti a külön Reminders, To Do feladat appot, hogy ne a naptár legyen tele mindennel, ezért külön hely.
Én nagyon rendetlen vagyok, néha jegyzetbe írok bevásárlólistát, néha a reminders-ben helyalapú emlékeztetőt, néha csak simán naptári eseményként beírom pénteken 5-kor fodrász előtte értesítsen stb. Widgetben calendar és reminders is kirakva, aztán reggel átfutva látom mi következik. -
törölt tag
Ez esetben a számodra bevált gmailt kell használni. Kinek mi tetszik. A gmail felülete nem jött be nekem, a google fiókot se laktam be soha, azért outlook.com alól intézek mindent, ezek a halasztás stb. funkciók hasonlóan adottak, email, naptár, onenote, onedrive is jobb számomra (Lumia időkből maradt még 30 GB ingyen tárhely), office integráció stb.
Syl: attól is függ ki mennyire vezérigazgató hány levéllel, nekem alap dolgokra a Mail is megfelelő lenne, push van, megbízhatósággal se volt eddig bajom sőt néha előbb jelzi a hozzáadott outlook.com fiók új levelet mint maga az outlook app utóbbit azért többet használom, mert PC webes felület után megszoktam az email és naptár nézetet is, onedrive miatt.
(spark, airmail, edison ezek soha nem érdekeltek + elég rossz híreket olvasni róluk, elég a nagy cégek megoldása nekem)
SharpSA: outlook app egyben van az email+naptár, teendőkre microsoft to do app (korábbi wunderlist) szépen integrált outlookkal, vagy a google ökoszisztémában is így van és akkor nem kell bizonytalan életű 3rd party indie app
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam mutatja majdnem ilyen esetben is helyesen az Outlook. Azért írtam "majdnem" mert én nem hozzáadtam a Gmail fiókot, hanem átirányítva az outlook.com címemre. (hozzáadva is mennie kell, próbálgass még dolgokat mert egyedi esetnek tűnik)
ha még foglalkoznom kell egy levéllel, nem olvasatlannak jelölöm, hanem:
flag jelölés és arra szűrés
vagy emlékeztetőt állítok be hozzá
vagy feladatot hozok létre belőle Microsoft To Do app vagy weben látom
vagy ha gép előtt ülök outlook.com ki lehet tűzni a tetejére szem előtt legyenKülönösebb gondom nekem nincs az Apple Mail app kapcsán sem, icloud és outlook fiók van benne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Előzőhöz még: lustábbaknak vannak youtube-os shortcut parancsok is. A legjobb lenne a problémámra, ha a Spotify és az Apple Music több koncertfelvételt tartalmazna!
-
törölt tag
válasz #05304832 #34762 üzenetére
"Én nem írtam ilyet."
Izé azzal kezdted "az apple úgy fogalmaz hogy családtag és barát. Ezt konkrétan így is gondolja?" amire ketten is válaszoltunk, hogy nem tudjuk ezt te hol olvastad, de a linkelt Apple feltételek alapján nincs ilyen kikötés, tehát kérdéses megválaszolva...
"Az imessage pénzküldésről is most hallok először."
Hát pedig a saját linked amit elvileg olvastál azzal kezdődik: When you set up Apple Cash, you can send and receive money in the Messages app...
"Itt most pontosan nem tudom mire gondoltál"Mivel kérdezted csak családtagnak, barátnak lehet-e küldeni, belinkeltem a feltételeket mi kell hozzá USA-ban, amiben nem szerepel semmilyen családtag feltétel...
Hogy reklámszövegben hangsúlyozzák küldj egyszerűen pénzt családtagodnak, barátodnak az reklámszöveg, nem azt jelenti csak nekik lehet. Ez egy a Paypal Venmo apphoz hasonló szolgáltatás. (a Venmo is US only)Szerintem elég világosan fogalmaztam minden esetben, nem szeretek felesleges köröket futni... a lényeg nem mostanában várható Mo-on az Apple Card és Apple Cash, így nincs semmi teendőd.
-
törölt tag
válasz #05304832 #34758 üzenetére
WWDC-t figyeld, ha bővül az országok köre, ott elmondják. Tekintve Apple Card tavaly nyár óta nem lett egyik másik angolszász vagy nagy piac országban sem... kétlem Mo-ra eljut ez mostanában. Apple Cash szintén. Hiszen még Apple Pay sem támogatott minden hazai banknál.
iMessage pénzküldésnél nincs családtag, barát kikötés, akárhol hol olvastad ezt, az téves információ. Ennyi kell hozzá USA-ban. -
törölt tag
válasz #05304832 #34756 üzenetére
Apple Cash és Apple Card csak USA-ban érhető el. Még a sima Apple Pay-t sem támogatja minden magyar bank.
-
törölt tag
válasz #30610944 #34735 üzenetére
Tier 1 nem elég? Tier 3 extra adatok valószínűleg úgysem elérhetők Mo-on, ha itt élsz. Ők sem ingyen szerzik az adatokat, ha órára pontosan tudni akarsz minden esőcseppről, folyamatos üzemeltetéshez folyamatos bevétel kell.
A Dark Sky úgy látom egyszeri vásárlás, ott a location engedély miért is probléma? Megvette az appot az Apple. Magadnak csinálsz már problémát.
(Ennél jobban nem ástam bele magam a témába, nekem minden telefonomon elég volt a gyári időjárás, azt se nézegetem sokat, Mo. klímán én nem is érzem szükségét órára pontos adatoknak. Hét elején megnézem, egész hétre felhős idő várható időnként esővel, pólós hőmérséklet kész.)
(#34737) LiVeGa:
YT: ne az appot használd, hanem Safariból dobd ki home screenre a youtube.com ikonját és Safarihoz tegyél fel reklámszűrőt pl. ingyen Adguard for iOS, vagy egyszeri 700 forintos Wipr stb.
VPN: nekem nincsen, még élek, egyáltalán nem létszükséglet
Zene: Spotify van ingyenes reklámos módban is és szoktak küldeni évente többször 5 euró/3 hónap prémium ajánlatot, az Apple Music először 3 hónapig ingyenes, akinek fontos a zene úgyis fizeti a prémiumot
Ha fontos a zene és a reklámmentes YT, akkor a YT Music pont erre van kitalálva egy havidíjért zene is és reklámmentes videók is.
(új készülékhez egy év ingyen Apple tv+ is jár)
A többihez: az egyszer fizetsz modell fenntarthatatlan, ha folyamatos szolgáltatásról van szó. Mégis mit szeretnél, egyszeri vásárlással megvenni zene, film, időjárás stb. appokat és aztán ingyen kapni az új és új tartalmakat hozzá?
A fos reklámokkal finanszírozás sem jó megoldás, sem az állandó in-app-purchase nyaggatás, ezért is lett játékoknál az Apple Arcade havidíj. Egyszerűbb, tisztább.Igaz sok kicsi sokra megy, akkor kell átgondolni melyik előfizetés fontos neked és nem mindenfélére költeni. Létszükséglet az időjárás app legdrágább Tier 3 csomagja, hogy minden esőcseppről tudni akarsz? Létszükséglet a repülőfigyelő radar app extra funkciói?
Most vagy költ minden bizbaszra az ember és akkor ne panaszkodjon, vagy egyszerűsíteni kell, ha sajnálja rá a pénzt. Redditen is bírom amikor mindenki akkora vezérigazgató, hogy a beépített email és naptár túl fapados nekik, az ingyenes Outlook se megfelelő, viszont a Fantastical milyen jó ám miért fizetős?
Nálam elég spártai a helyzet: wifi miatt csak 3 GB mobilnet, mobiljáték hidegen hagy, icloud 300 Ft 50 GB csomag elég, és a Spotify 5 euró. Ez a három dolog kb. 4 ezer forint havonta.
-
törölt tag
válasz #30610944 #34591 üzenetére
https://appsliced.co/ például
a Dark Sky-t megvette az Apple, gondolom idővel majd a gyári időjárásba is beépítik a funkcióit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PayPal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- Egyre több piacra eljut az eredetileg korlátozott Ryzen 5 7600X3D
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Path of Exile 2
- ASUS ROG Ally
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Házi erősítő építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest