Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Olyan progit keresek iPhone-ra, amivel sima fényképet át lehet alakítani olyanná mintha rajzolva lenne
-
kory24
őstag
válasz
SharpSA #37992 üzenetére
Ez így azért nem igaz.
Hiába vettem meg android-ra, attól még meg kellett vennem ios-re is. (ami persze érthető)
Viszont valóban megéri sztem is az árát, ezt használom pc-n is.
Telefonon is tud automata kitöltést.
Tud tárolni WebDav-on keresztül adatbázist, ha a NAS tud ilyet akkor az eredeti kérdezőnek is jó lehet
-
noorbertt
őstag
válasz
Gsx-rr #37990 üzenetére
Bitwarden fizetős és ingyenes is, tőled függ.
Szerettem volna Apple gyári kezelőjére váltani de sajnos közelében sincs a bitwardenhez és ezért maradtam a seggemen
Viszont kiderült hogy kb hasonlóan smooth az élmény bármelyiket is használom, így maradt a bitwarden self host. -
Gsx-rr
veterán
válasz
MasterMark #37984 üzenetére
Az jo?
-
válasz
sztanozs #37985 üzenetére
Én szeretnék normálisan, tengelytörés nélkül eljutni valahova, lehetőleg optimális útvonalon. Ezért használok navit. A legutóbbi tervezéseivel a Waze elérte nálam, hogy felfedeztem hogy egy teljesen jó alternatíva a Térképek, és igazából a Waze-t újabban csak véletlenül, megszokásból indítom el (át is teszem majd utolsó képernyőre). Majd egy év múlva ránézek, vagy ha írnak róla a neten hogy mekkora javuláson ment keresztül. Nálam elsőkből utolsók lettek sajnos.
-
sztanozs
veterán
válasz
kagzer #37968 üzenetére
Korábban írta valaki, hogy azért tervez ilyen hülye utakat, ha nem (jelentősen) lassabb, hogy a mellékutakról is legyen forgalmi infó. De lehet, hogy csak szívatják a usereket, hogy térjenek át a Maps-re. Ki tudja mi értelme volt megvenni nekik (a felhasználói bázison kívül).
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Olyan jelszókezelő alkalmazást keresek aminek az adatbázisát (felhasználónevet, jelszót, stb...) a Synology NAS-omra szinkronizálja a telefon, laptop. Fontos, hogy szeretném használni iPhone-al, MacBook-kal, WIndows géppel, iPaddel.
Tudnátok ajánlani valami jó megoldást ezekkel a feltételekkel?
Köszi!
-
válasz
nikos21 #37976 üzenetére
Igen, ilyesmire gondoltam, köszönöm. Már csak valahogy widgetet kellene belőle gyártani, hogy ne legyen kint a képernyőn folyamatosan (akkor is, ha nem a főképernyőn vagyok)
@#37977 vans?
egy kis kort kirakni a kepernyore, amire szinten ra lehet programozni, hogy lezarja a kijelzot.
Ez érdekelne, mert az Assistive Touch esetén folyamatosan ott van a kijelzőn.
Igaz, ha leteszem alulra képernyő jobb alsó sarkába, akkor már kevésbé zavaró, hisz ott csak a 3 gomb van.szerk.: közben látám, hogy többen is ugyanazt javasoltátok.
-
SharpSA
veterán
válasz
cappa72 #37973 üzenetére
Szia!
Kapcsold be az Assistive Touch-ot.
Beállítások - Kisegítő lehetőségek - Érintés - AssistiveTouch
Megjelenik egy kör, aminek itt lejjebb lehet állítani az átlátszóságát. Lehet a Legfelső szintű menüben kirakni a képernyő zárat is, de a Parancsok által létrehozott app indítását is. Ebben a menüben maximum 8 ikon lehet. Az egyéni műveletek alatt meg beállíthatod, hogy a körre egy, kettő és hosszú nyomás esetén mi történjen. Én hosszú nyomásra raktam a képernyőzárat.Szerk.: közben látom már előttem ketten is megírták ezt...
-
faki_
senior tag
válasz
cappa72 #37973 üzenetére
A Parancsokban lehet csinálni egy 1 másodperces időzítőt (esetleg utána még egy "Parancs leállítása" műveletet) és az órában be kell állítani, hogy az időzítőnél "Amikor lejár: Lejátszás leállítása" legyen. Ez kirakható a képernyőre vagy akár widgetként is. Nem olyan gyors, mint az AssistiveTouch, de ez nincs ott állandóan a kijelzőn.
-
vans?
őstag
válasz
cappa72 #37973 üzenetére
szia,
Beallitasok - Kisegito lehetosegek - Erintes - AssistiveTouch alatt talalsz ilyen megoldast. Be lehet allitani, hogy milyen mozdulatra zarjon le a kepernyo, vagy pedig egy kis kort kirakni a kepernyore, amire szinten ra lehet programozni, hogy lezarja a kijelzot.
mod: lassu voltam
-
Sziasztok!
Új vagyok iPhone használatban, és egy kérdésem volna: képernyőzár applikáció/widget kellene, ami faék egyszerűen működik: rányomok és lezárja a képernyőt. Se több, se kevesebb.
Szimpla lustaság, és megszokás. (itt a topikban a képernyőzárra 2 találat volt, ezért bátorkodtam feltenni a kérdést)
[ilyesmi, de off, mert a link más platformra mutat] -
kagzer
aktív tag
-
kagzer
aktív tag
válasz
bald.raven #37964 üzenetére
És lehet az ideálisan számolt idő kevesebb, de az út minősége és egyéb forgalmi lassító (zebra, 20-as tábla, stb) miatt az 1 perc rövidebb 5 perc hosszabb lesz.
Hiába jelentettem, küldtem képeket, videót tojtak rá.
Budapesten pedig rendszeresen viccelt meg, egyik alkalommal folyamatosan sima főútvonalakon akart hazavinni, hiába választottam az M3-ast mint lehetőséget.
Ha kiválasztottam egy útvonalat, és mondjuk induláskor meg kellet forduljak (kiállás, stb) máris áttervezett arra az útvonalra amit pont nem akartam. -
bald.raven
kezdő
válasz
lugosi #37963 üzenetére
Én is észrevettem mostanság, hogy akár négyszámjegyű, "egysávos", kritikán aluli minőségű mellékutakra is hajlamos bevinni az egy- vagy kétszámjegyű utakról, ha több útvonalon is elérhető a cél. A logikát én sem értem. Korábban általában akkor vitt le a legjobb, leggyorsabb útvonalról, ha azon baleset vagy torlódás volt. Most már akkor is elvisz a susnyásba, ha arra akárcsak 1 perccel is rövidebb a menetidő. Sajnos ebben nem előnyére változott, régen sokkal jobb volt.
-
A Waze nagyon furcsákat tervez nekem mostanság. A napokban rendszeresen járok egy alföldi kisvárosban, és olyan útvonalakat talál ki (forgalom amúgy szinte nulla), hogy csak pislogok, hogy ez milyen logika szerint tűnik jónak. Átváltottam a Térképekre, az sokkal jobbat tervezett, ezen meglepődtem - majd a nagy bólogatás közben majdnem bevitt egy behajtani tilosba a buszállomásra. Aztán láttam, hogy ki van táblázva, hogy a forgalmi rend megváltozott, szóval lehet, hogy a nem túl távoli múltban oda még be lehetett hajtani, de azért a waze mondjuk ezt is tudta. Csak azok a városnéző túrák, amiket javasol... :/
-
student
őstag
Most ismerkedek a "parancsokkal"
Azt vajon meg lehet oldani vele hogy 30% töltöttségnél adjon hangjelzést és low power módot inditson?
valamint ha elér 85% töltöttséget állítsa le a töltést és adjon hangjelzést?
-
törölt tag
Sziasztok!
Az Instagram appban van lehetőség törölni egy poszt alatti hozzászólásom?
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Fogyóban vagyok tárhelyileg a telefonomon, viszont se a képek, videok, appokból nem akarok gyalulni. VISZONT! Nézem pl az alliexpress appot a tárhelynél 760 mb, ha belemegyek a progi 101, a dok és adatok 658 mb.
Alul app eltávolítás illetve törlés van, mellyel a dok és adatok gyalu. Kérdésem mit vesztek a dok és adatokkal? Pl egy allinál? -
flesh
tag
válasz
Gömbike #37945 üzenetére
Az első kérdésedre pedig ezt ajánlom, létre lehet hozni benne ismétlődő beosztásokat is!
[shift-calendar-schedule] -
flesh
tag
válasz
Gömbike #37945 üzenetére
A második kérdésre, ezeket nézd meg:
[favorites-widget-pro] itt elég sokat bele lehet rakni
[t9-dialer-pro] ez csak az első 4-et hozza, de a kersőjét lehet használni elég jól, az ékezetes neveket is jól kezeli. -
Laslow
senior tag
válasz
MasterMark #37943 üzenetére
Ó, a say cheese Google keresés kinyitotta a világot, köszi!
Tudni kell keresni, és ebben nekem eddig nem jött össze, annak meg neki sem láttam, hogy elkezdjek kamera alkalmazásokat próbálgatni, hogy tud-e valamelyik hangutasításra exponálni, mint a Samsung alapból.
-
Gömbike
senior tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam IOS-re. Olyan app-ot keresnék, amelyben látható 24/48 órás munkabeosztás. A strore-ban nem találok ilyet, lehet elbújt.
A droidon “ szolgálati naptár” volt a neve, s hónapokkal előre lehetett látni mikor dolgozik az user, nem kellett kiszámolgatni.
Illetőleg olyan app-ot is szeretnék telepíteni, amelybe a tárcsázóból a kedvenceket bele lehet tenni. Valami gyorshívó féle app-ot keresnék.
Köszönöm a segítséget, illetőleg minden tippet, tanácsot köszönettel elfogadok. -
kagzer
aktív tag
válasz
Laslow #37935 üzenetére
Az a klasszikus elgondolás, hogy folyamatosan szkennel ezeknél az eszközöknél vagy nem is létezik vagy elhanyagolható az energia fogyasztása.
Nem keresem ki (egyáltalán megtalálható-e az iPhone által használt csipek ilyen adatai), hogy milyen energia igényei vannak, a modern kommersz eszközöknél lófütty.
Nem ezzel lehet takarékoskodni.
Olyan bő tíz évvel volt a kezembe wince pda aminél a WiFi-t ki-be kellett kapcsolni, de már akkor inkább android eszközökre váltottunk többek közt az energiatakarékos tulajdonságai miatt.
De ki kell tesztelni, mérni, számolni. A vége az, hogy két töltés között megtakarított idő elhanyagolható. -
Gsx-rr
veterán
válasz
MasterMark #37940 üzenetére
Kiprobaltam nem tudja, csak belep a foto appba
-
Laslow
senior tag
válasz
MasterMark #37940 üzenetére
Erre nem is gondoltam. Köszi a tippet!
-
Laslow
senior tag
válasz
MasterMark #37938 üzenetére
Az sajnos nem elég, használhatóságban ég és föld a különbség a Samsungos megoldáshoz képest. :(
-
Laslow
senior tag
Még egy kérdés jutott eszembe: Samsung S7 gyári fényképezőgép appja tud olyat, hogy elindítva ha a kamerája egy kinyitott tenyeret érzékel, vagy a csíz szót hallja, akkor elindít egy visszaszámlálót, azt mutatja a képernyőn, és amikor letelik a mondjuk 5 másodperc, akkor exponál egyet. Ezt rengeteget használjuk, hogy pl kiránduláson letesszük magunk elé, beállunk családilag, kb látjuk a kijelzőn, hogy senki ne lógjon ki, és így fotózzuk magunkat (a karunk nem elég hosszú 4 embernél, selfie botot meg nem akarunk). Ezt lehet valahogy almás telefonon is?
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Sosem volt iPhone-om, most fontolgatom. Egy dolog érdekelne, amit nem tudok magamtól: milyen alkalmazással, vagy hogyan lehet iOS-en telefon beállítás profilokat kezelni?
Arra gondolok, hogy jelenleg Androidon egy alkalmazással beállítottam néhány profilt, amik között egy főképernyőre kirakott widget-tel villámgyorsan tudok váltogatni, ráadásul minden este 8-kor automatikusan átvált Alvás profilra, reggel 7-kor pedig Otthon profilra.
A profilok fő funkcionalitásai:Alvás
Kijelző fényerő alacsonyra, hangok kiOtthon
Közepes fényerő, hangok közepes hangerővel, Wifi beKültér
Magas fényerő, hangok nagy hangerővel, Wifi kiAutó
Közepes hangerő, közepes-nagy fényerő, képernyő automaikus elfordítás be, Bluetooth be, Wifi ki, automatikus profilváltás ki (vezetés közben este 8-kor ne váltson át például Alvásra), Waze elindításValami hasonlót szeretnék iPhone-on is, gondolom valahogy megoldható. Mit javasoltok erre? (Azt biztosan nem szeretném, hogy nekem kelljen mindig kézzel állítgatnom a fényerőt és a hangerőt, a dinamikus fényerőállítást meg nem szeretem, hogy pl mozgó járművön olvasva hol sötétebb, hol világosabb a kijelző.)
-
Tiger.
nagyúr
válasz
nylontacsko #37623 üzenetére
Phone budy. Ez riaszt.
-
Cyberbeni
addikt
Sziasztok, ki milyen alkalmazást használ arra, hogy a duplikált / rosszul sikerült fotókat megtalálja és törölje?
-
törölt tag
Sziasztok!
Valaki tud segíteni, hogy a Facebook appban hogy tudok ingyenesen meghirdetni eladó tárgyakat?
-
Ripper17
tag
válasz
Nescafé #37862 üzenetére
Itthon waze, ahogy mások is írták, külföldön is ezt preferálom, az autópálya matricák kezelése nagyon hasznos. Pl. útvonal tervezésnél szépen megmondja, mennyit nyer az ember egy-egy adott plusz matricával. De szintén jó a sebességhatárok ismerete és a sebesség kijelző is.
Viszont külföldön ha zegzugosabb a környék ahova utazom, vagy sok benne a városi rész, akkor a Google Maps szerintem jobb, POI szinten is. A waze-nek van annyi "késése", hogy pl. egy körforgalomnál vagy komplexebb kereszteződéses, városi résznél ha nem vagy ismerős simán túlmegy az ember, borzasztó zavaró emiatt.
A waze emellett nagyon optimistán kalkulál, ha külföldre utazik az ember, a google maps azért a valósághoz közelibb, várható menetidőt mond.Ezen felül nálam a maps.me, most már talán Organic maps a neve is fent van, az OpenStreetMaps-es POI-k miatt néha hasznos.
-
sztanozs
veterán
-
nOvOp
senior tag
Vki nem tud a Huawei egészség appon kívül másik alkalmazást a Watch GT-hez? Tragédia az az alkalmazás Iphone-on...
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
PH app létezik iOs-re is?
-
Noxy
veterán
-
Boss81
senior tag
válasz
Gsx-rr #37905 üzenetére
Én nem konkrétan ezért használok Nas-t, de tény hogy megkönnyíti a telefonról való folyamatos szinkronizációt.
Bar windows rendszeren nem tudom milyen programok vannak, de ha macOS rendszeren kellene valamit használni akkor az iMazing nevű program nem rossz dolog
Drag&Drop módszerrel használható, és még ezer más dolgot is tud. -
-
flesh
tag
válasz
bbendre #37900 üzenetére
4. megoldást használom!
[pendrive] kártyaolvasó, minden fotót, videót át lehet rakni oda-vissza.
Akár erről videót is lejátszatni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari