Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
passatgt
aktív tag
Persze, HealthKit-ből lekérhetők az Apple Health-ben lévő adatok. Annyira nem egyszerű mondjuk, de megoldható
-
passatgt
aktív tag
Ma lett éles a Heart Reports alkalmazásom új verziója. Rengeteg újdonság van: külön alvás és véroxigén riport(az új Apple Watch automatán méri ezt is), 8 különböző widget, teljesen új design, shortcuts támogatás és sok más apróbb hibajavítás.
-
anorche1
őstag
Regen az operanak volt olyan bongeszoje, hogy az oldalakat tomoritve toltotte le, kevesebb adatforaglmat haszalva igy, de most nem talalom. Van valami alternativaja?
-
GreenGoblin
őstag
[link]
Erről beszéltem korábban. A developerek simán hazudnak a privacy-t illetően. Szart sem ér az egész. Szomorú, hogy nem lehet hinni abban amit odabiggyesztenek.
-
trobi28
addikt
válasz
Mela Kehes #36392 üzenetére
Ekkora teherautókkal ilyen sárban nem nehéz elakadni
De hogy segítsek is, ahogy látom, sokan játszanak vele, parancsolj -
Mela Kehes
addikt
MudRunner-rel játszik valaki? Elakadtam.
-
SharpSA
veterán
Végre teljeskörű lett a szinkronizálás az Edge-ben. Megjött a lapok és az előzmények szinkronizálása is.
-
moleculez
veterán
válasz
HoldfenyLuna #36389 üzenetére
Általában a marketingesek feladta, jobb helyeken akár nyelvi szakértők ( a lehető legtöbb nyelvterületen kijthető legyen, ne legyen negatív jelentése), grafikusok (jól néz-e ki leírva, nyomtatva, etc), designerek bevonásával.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
Csak viccelődtem ám
Vajon mi alapján születnek ezek az elnevezések?
-
HoldfenyLuna
aktív tag
Bagatell kérdés: ha letöltök egy zenét Apple musicból, azt hol találom meg, ha megtalálhatom? Láttam korábban egy videót, ahol GBandbe szerkesztett zenét magának valaki szintén letöltöttből, de én se icloud, se iphoen alatt nem látok semmit. Köszönöm!
-
bkiky01
senior tag
Wifi jelerősséget milyen progival érdemes mérni?
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
MasterMark #36364 üzenetére
A célzott reklámok lényege, hogy eladják az adataidat, a szokásaidat, a kattintásaidat. Te magad leszel a termék. Nem arról van szó, hogy minden adatomat elzárom az összes app előtt, hanem hogy olyanokat használjak (ahol csak lehet), ahol utána azt nem adják el. Előbbiekben jár élen a Google és FB. Volt egy sztori is, ahol egy hölgy úgy bukott le FB miatt, hogy a saját neméhez vonzódik, hogy kapta a a célzott reklámokat, meleg utazások, aztán véget vetett az életének. Persze, ez egy szélsőséges példa, de akkor is. Én is duckot használok, ritkán guglizok, ha mégis akkor azt Safariban vagy Firefoxban teszem, utóbbit akkor, ha gépen is akarom látni az előzményeimet, és ha felugrik valahol, hogy kiszedhetem a szükségesen kívüli sütiket, akkor szánok rá időt. A legnagyobb baj, hogy az emberek ezzel nincsenek tisztában.
-
SharpSA
veterán
válasz
#05304832 #36373 üzenetére
Nincs egyetlen app. Villany, gáz, telefon, net, biztosítás, stb. mind külön vannak, mégis pillanatok alatt el lehet intézni mindegyiket. Persze első alkalommal be kell állítani mindet, aztán már csak egy két kattintás és kész. Kártya adatok is ott vannak, nekem nincs ilyen-olyan fóbiám ezekkel kapcsolatban. Van amelyik a Simple-n keresztül, van amelyik a Barion-on keresztül működik és van amelyiknél közvetlenül kártyával lehet rendezni a számlát. Nekem csekk nem jön, nem kell papíron semmi ilyen.
Ja és megtéríteni sincs szándékom senkit sem, csupán a téves, esetleg elképzelt dolgokat szándékozom helyre rakni. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, nekem aztán teljesen mindegy, csak az egyéb megoldásokkal, lehetőségekkel kapcsolatban szeretem ha valós információk hangzanak el. -
SharpSA
veterán
-
Divinity
őstag
válasz
MasterMark #36368 üzenetére
+1
a célzott hirdetésben semmi köze a privacy megsértéséhez. Én pl örülök neki, ha nem random dolgokat dobál, túrja csak szépen helyettem a webshopokat egy robot. -
MasterMark
titán
válasz
GreenGoblin #36367 üzenetére
Értem, de ezek robotok, nem valaki ül ott és nézi, hogy neked most vécépapírt rakjon ki a reklám.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
MasterMark #36366 üzenetére
Szerintem már kaptál rá választ.
De ha nem elég akkor had idézzek:Apple CEO Tim Cook: 'Privacy Is A Fundamental Human Right'
-
MasterMark
titán
válasz
GreenGoblin #36365 üzenetére
És ez neked miért jó?
-
GreenGoblin
őstag
válasz
MasterMark #36364 üzenetére
Mert akkor elértem amit akartam. Értéktelen lettem ezeknek a cégeknek. Nem tudják mit akarok, mit gugliztam, kerestem neten, milyen oldalakat látogattam. A másik pedig hogy ezeket blokkolhatom is és akkor még ezeksem lesznek.
-
MasterMark
titán
válasz
GreenGoblin #36363 üzenetére
És az miért jó, ha nem célzott reklámot kapsz?
-
GreenGoblin
őstag
válasz
tuzpenge #36362 üzenetére
Nem baromság a DDG. Én azt használok, párom mindenre Google-t. Neki szembejönnek a reklámok amiket guglizott nálam nem. No meg ha egy AdGuard-ot megnézek akkor több trekkert fog ha Google-t használsz mint DDGnál.
Amúgy lehet Google-t használni mint kereső, DE akkor böngésző szeparálást kell alkalmazni. -
devil-k
nagyúr
válasz
#05304832 #36346 üzenetére
Ha igazán nagy spíler lennél, akkor totálisan offline üzemmódban nyomnád, itt sem olvashatnánk hozzászólást tőled. Ne érjen senkinek sem bilibe a keze, az ilyen DuckDuckGo és hasonló oldalakkal. Nem ezek az oldalak fogják megmenteni a magánéletedet, ehhez több kell és úgy néz ki, hogy alakul is valami. [link]
Azzal viszont egyetértek, hogy nem kell minden appot letölteni.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
Divinity #36353 üzenetére
Nálunk általában megvárjuk míg megjön minden számla és neten fizetjük. Van egy bankos app a Zember mobilján, ha hirtelen kell utalni, mert úgy adódik, akkor legyen. Mondjuk ő általában az asztalnál ülve fizet a számítógépnél, bár oda is vinné magával, ahova Te, csak furcsa lenne
A leolvasás meg az én dolgom, arra 2 db appot használok.
Amúgy sajnos nálunk is (Budapest) sokan vannak postán, főleg most, hogy egyszerre kb 2 ember mehet be. Levelet feladni és átvenni sem szeretek ott.
Persze, nem rossz dolog a csekk, meg icsekk. Szerintem minden dolognak meg van a maga helye. A 70 éves anyukám is jobban szereti a csekket, megszokta és szereti is eltenni a bizonylatot. Én pedig mai napig jobban szeretek naptárba írni, de ettől függetlenül már évek óta nincs asztali naptáram. -
Zozo0525
őstag
Nincs igazad. Pont idősporolás miatt legjobb az online utalás, és sokszor idő sincs mivel 7-19 melozom.... majd kommunikálok a barátaimmal.... mint a postásnénikkel. De a lényeg választható és ha valaki postán akar sorbanállni hát tegye.
-
GreenGoblin
őstag
válasz
Zozo0525 #36354 üzenetére
Mindkét félnek igazat adok. Sokkal kényelmesebb otthonról intézni mindent. Nincs sorban állás, nem tüsszögnek, köhögnek ránk, időt is spórolunk.
Viszont ott a másik oldal, hogy régen mikor még mobil sem volt simán megoldottunk mindent. A sok kényelmi funkciókkal úgy fogunk majd kinézni mint Wall-Eben az emberek kb. No meg ezzel a mindent online intézéssel, csevegéssel a végén még azt is elfelejtjük hogy kell egymással kommunikálni, viselkedni szemtől szemben.
Az aranyközépút mint ahogy a neve is sugallja a kettő közt van valahol. -
Zozo0525
őstag
Szerintem is havi kb 4-5 perc es nem kell sorban allni. Nem kell sok app eleg egy a banknak az alkalmazása... de ezek szerint nem vagyunk egyformak. Engem idegesit a tomeg a postakon meg hogy allandoan ram akarnak ott tukmalni valami sorsjegyet, biztositast....
-
Divinity
őstag
válasz
#05304832 #36351 üzenetére
Hát nem tudom te mit alkottál eddig de nekem ez szokott lenni a számlák fizetése, már ami nem automata csoportosan megy:
- Jön egy mail
- Benne a link megnyit
- Fizetés egy gombnyomásra Apple Pay/Google Pay vagy épp ami van eszközzel mögötte egy dobható Revolut kártyávalja és nem a fotelből szoktam hanem általában sz-rás közben, a postán biztos furcsán néznének rám. Nekem a postára járás az időpocsékolás szóval ne úgy állítsd be, hogy mi vagyunk a hülyék te meg a helikopter. Neked ez jön be kész, másoknak meg nem ez a kényelmes és pont.
-
Sungoo
addikt
-
flesh
tag
Sziasztok!
Régóta kerestem egy fotó szortírozó applikációt.
Most találtam rá, egész ígéretes, gyorsan lehet vele albumokba rendezni a fotókat.
[Slidebox] -
Noxy
veterán
válasz
Totheground #36348 üzenetére
Aláírása el mond mindent.
Ja meg mindehol szupermarkett van postával, állandó szabad parkolóval, sorban álló nyugdíjasokkal, akik mindenkit maguk elé engednek. Lehet rakosgatni, őrizgetni a feladóvevény cetliket.Ilyen felfogással kőbaltát is lehetne használni acél helyett,
-
-
Noxy
veterán
válasz
Zozo0525 #36338 üzenetére
Butaságot írok? de te is a tranzakciós 3-400 Ft-nál
Igen mert utalást írtál, nem pedig csoportos beszedési megbízást. [kép] Ebben meg az a jó ha elírnak egy nullát a villany, víz, gázszámlánál, vagy rossz helyen van a tizedes vessző a bank zokszó nélkül le emeli a pénzt a számláról. Pld: 110m3 helyett 1100m3.
Utána már csak pisloghatok a számlán meg intézhetem a vissza utalást. De vannak számlák amik qr kódos csekken jönnek.
Pld: Ház, gépjármű adó, stb.. -
nikos21
aktív tag
válasz
GreenGoblin #36334 üzenetére
I7 nem működik
-
GreenGoblin
őstag
Azt tudtátok ha a böngészőben (én Safariban próbáltam) megnyitjátok a YouTubeot (mobil nézettel csináltam) elindítjátok a videót, kiteszitek teljes képernyőre (ez lehet álló vagy fekvő mód is) majd a controll centerben megállítjátok a videót utána kiléphettek az böngészőből és a controll centerben el tudjátok indítani és menni fog a hang a háttérben. Akár lezárt képernyőnél is.
-
Zozo0525
őstag
Szerintem legegyszerűbb az átutalás bankon keresztül. nem sok értelme van ezeknek a csekkes appoknak. egyszer felviszed akinek kell fizettni, majd megjön a csekk belépsz átutalod és kész mellesleg szerintem biztonságosabb mind egy harmadik fél által készített alkalmazás
-
HoldfenyLuna
aktív tag
Jaj, kedves fórumtársak, ne egyétek egymást! Ezek csak appok és készülékek, nem az életünk
Peace, és köszönet mindenkinek, aki segíteni próbál (ezt most tök általánosságban), már így is sok értékes és hasznos információt szedtem magamra, pedig másodszor olvastam el az iPhone használati kézikönyvet az Apple honlapon, de még mindig van új
-
Divinity
őstag
Mivel érdemben nem tudok hozzászólni, mivel nincs tapasztalatom egyéb Ilyen papokkal, ezért nem is hányok oda annyit, hogy nézze meg AS-ben és ehhez te is tarthatnánk magad mert ezzel te sem tettél hozzá semmit csak mellé még arrogánskodsz is itt amiből szerintem senki nem kér, peace.
-
Divinity
őstag
Már bocs de ez tényleg egy olyan hozzászólás ami ezt implikálja. Ha meg nem tudsz értelmesen válaszolni akkor inkább maradj csendben. Persze mindenki kereshet magának de ha van olyan ami valakinek már bevált azt nem árt tudni mielőtt feltúrja az AS-t. Az meg, hogy neked valami jó és mindenki más kapja be az meg egy szóra sem meltandó hozzáállás.
-
Noxy
veterán
válasz
Acula M.D. #36318 üzenetére
OK. Elfogadom hogy neked nem jó.
Akkor várj amíg válaszol olyan, aki más app-t használ erre.
De addig is segítek. AS keres: phonebook -
Noxy
veterán
válasz
HoldfenyLuna #36316 üzenetére
droidról, ami atjott irányítószám az Pl házszám lett, a jegyzetek is össze vissza lettek tördelve,
Értem.
Ez esetben nem kellene a körtét az almához hasonlítani.
Ha iOS eszközön viszed be az adatokat, akkor azzal semmi gond nem lesz, viszont ha ezeket a Google címtárból droidra rakod vissza lehet hogy uan így gond lesz. (Nincs meg soha nem is volt droidos eszközöm. Ezért írtam hogy lehet) -
Noxy
veterán
válasz
Acula M.D. #36315 üzenetére
Miért kellene zárni?
Többen írtuk hogy semmi gond a gyári kontaktok app-l.
Jó magam 3GS óta, problémamenetesen használom.
Nincs igény másik kontaktok alkalmazásra. (van aki törli is az iphone-rol)
Akinek meg nem tetszik, vagy keres magának megfelelőt az AS-ban, vagy rendszert vált.
Azt meg erős csúsztatásnak érzem hogy több száz szolgáltatói telefonszám van a telefonkönyvben. Ha meg igen, akkor ez olyan, hogy a robotporszívó sem rak rendet a szobában, porszívózás előtt.
Magyarul, egyenként kell őket törölni. Nem véletlenül.
Pár éve volt olyan, aki a az iPhone árának a dupláját fizette azért, hogy visszakapja az eltüntetett kontaktjait. -
HoldfenyLuna
aktív tag
Igen, tudom, de gondoltam nem zongorázom őket végig egyesével, ezért kérdeztem meg, hogy ki milyen mást használ
Ráadásul nem csak privát számokat tárolok, nem csak egyféle rendszert használok, nem csak cégeset, hanem Pl anyukámnak is én kezelem a dolgait, ezért szeretnék valamit, amit bárhova letöltök, ugyanúgy fog kinézni l, nem kell egy szink után újrarendeznem, mert Pl droidról, ami atjott irányítószám az Pl házszám lett, a jegyzetek is össze vissza lettek tördelve, jó néhány feljegyzett dátum pedig eltűnt, mert nem enged annyit hozzáadni, én pedig azt szeretem, ha a dolgaim rendben vannak. -
Acula M.D.
tag
Ha így állunk hozzá akkor lehet is zárni a topikot.
Hogy ne csak off legyen, nekem a gyárival annyi problémám van, hogy nem egyszerű vele a kontaktokat menedzselni. Nekem valamiért random módon kontaktok megszaporodnak. Pl a szolgáltató telefonszámaiból (hangposta, szervíz, stb) több száz bejegyzés van. Ezeket például nem tudom egyszerre kijelölni és törölni.
-
Noxy
veterán
válasz
HoldfenyLuna #36312 üzenetére
Az AppStore kereső mindenki előtt nyitva áll akinek iOS eszköze van.
Máshonnan meg nem jutsz hozzá. -
devil-k
nagyúr
válasz
HoldfenyLuna #36309 üzenetére
Mi az amit nem tud a gyári telefonkönyv? De komolyan!
-
moleculez
veterán
válasz
HoldfenyLuna #36309 üzenetére
Most az a kérdés, hogy hol tároljuk a névjegyeket, vagy hogy mivel érjük el őket?
Mert outlookban, vannak a contactok, be vam syncelve gyari appal... és ennyi. -
HoldfenyLuna
aktív tag
Sziasztok! Ki milyen telefonkönyv appot használ a gyárin kívül, ami lehetőleg nem Google névjegyzék? Nem rossz az Apple, de valahogy mégsem az igazi. Ma volt vele egy esetem is. Nem kell hogy mindenféle who calls me félre bannolós dolgokat tudjon, csak legyen platform független
Köszönöm!
-
törölt tag
Egy kis kerülővel rá lehet varázsolni a saját mp3 zenéket is a Spotify iOS appba:
Számítógépen Spotify programban beállítások, helyi fájlok bekapcsolása. Zene könyvtárban vagy megadott forrás mappában megtalálja a saját mp3 fájlokat, Spotify-ban megjelenik egy külön Local Files rész ezekkel a dalokkal.
Fontos: egy új playlist létrehozása pl. saját fájlok néven, ide kell behúzni a kívánt dalokat a Local Files részből. Végeztünk a számítógép Spotify-jal.
Ezek után iOS Spotify app beállításokban is bekapcsolni a helyi fájlokat, akkor a számítógép és az iPhone azonos hálózaton van, wifin keresztül látni fogja a telefonos Spotify az előbb számítógépes Spotify programmal újonnan létrehozott playlistet, letöltés és még az albumborítókat is mutatja. (ha a gépen az mp3 id tag szépen volt kitöltve)
-
Jaded
őstag
válasz
HoldfenyLuna #36306 üzenetére
Ez “sajnos” ilyen. Apple felfogás hogy az appok beállításai a beállítások menüben vannak, nem az appokban (a gyáriak mind). A Music csak onnan elérhető vagy weben, saját zenékre van külsős lejátszó. Vagy Spotify, abban az appban tudod állítani az EQ-t (ha jól emlékszem van egyéni is), viszont saját zenéket az sem kezel, csak az asztali.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
Sziasztok! Használom az Apple Musicot, és látom, hogy van EQ benne, de ugye ahhoz, hogy elérjem külön ki kell mennem a Beállításokra, majd a Zenére és azon belül érem el. Azt kérdezném, hogy ez tényleg ennyire bonyolult, hogy alkalmazáson belül nem lehet állítani? Van esetleg más app, amivel elérhető az Apple Music és a saját letöltött zenéim és az appon belül van EQ vagy ez ios specifikus és sajnos mindenhol így lesz? Androidot használtam eddig, azért is kérdezem. Köszönöm!
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A gyári naptár alkalmazás elkezdett időnként feltöltődni és jelezni kamu oldalakkal, hirdetésekkel, az előbb már egy lány ajánlotta fel a szolgálatait.
Mi a bánat ez és hogy tudom kilőni úgy, hogy a saját naptár bejegyzéseim még véletlenül se töröljem és jelezzenek?
Events néven dobálja fel ezt a sok sz@rt egyébként. -
SeatZola
őstag
Srácok!
Köszi a segítséget. Ma reggel már rendben ment a halk ébresztés. Igy már tetszik ....
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Autós topik
- Filmvilág
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- SzoftverPremium.hu
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával