- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Alex91 #28499 üzenetére
Én szeretek így tehénkedve gépelni és a laptop szó is eleve onnan jön amit a tükörfordítás is jelent (lap = öl, top = teteje). Sok üzleti gépet is azért terveznek úgy, hogy ilyenkor is kapjon levegőt, mert aki sokat utazik, az nem mindig tudja asztalra tenni, mert egy reptéri váróban, jarművön erre nem mindig van lehetőség.
-
parandroid
félisten
válasz Alex91 #28503 üzenetére
Azért nekem vannak olyan excel-tábláim, hogy nagyon tud hiányozni egy második 25”-es fHD monitor, amikor épp nincs kéznél... Böngészőfelületen nyíló sql adattáblák megint szép apróbetűsek tudnak lenni, ha mindent látni akarsz. Na, ilyesmire nem alternatíva a tablet. Még laptoppal is nehéz ügy őket kezelni (a 13,3” fHD is túl kicsi neki). Sajnos vannak dolgok, amihez komplett asztali munkaállomás kell. Laptop annyival can előrébb, mint egy ipad, hogy rápattintod a dokkolóra, és ott a dupla monitor, a vezetékes hálózat, bill, egét, és mindezt szoftveresen is ki tudj használni. Persze otthonra ez nagyon ritkán szempont.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
LoyalGuard
tag
válasz BeZo81 #28492 üzenetére
Szia!
Annyi update van, hogy Telekom ugyfelszolgalat az Apple-hoz iranyitott, az Apple ugyfelszolgalat meg a szervizekhez
Nem tudom hogy sirjak vagy nevessek-e... Igy pusztan a szervizes joindulatan mulik hogy kicserelik-e
Bar az Apple ugyfelszolgalatos nagyon mondogatta hogy "...ha ez mondjuk egy tipushiba, akkor cserelik...""A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #05304832 #28502 üzenetére
"Akkor mi is az a munka amire jó egy ipad? Nem gondolnám hogy itt mindenki diák, fotós, videós vagy influenszer."
Én fotós és videós vagyok, de nem tudom elképzelni mi az amire nem elég egy iPad Air 3 mondjuk erre a célra. A Pro ehhez képest inkább kényelmi szempontból tud többet ha valaki erre kényes. Viszont ismerek sokkal speciálisabb igényekkel rendelkezőket, akiknek a Pro többlet tudása jól jön, építészeti, térképészeti, régészeti, orvosbiológiai felhasználásban és még lehetne sorolni (nem beszélve ezeken a területeken egyre terjedő AR eszközökről). Az Apple inkább rájuk gondol mikor munkaeszközt emleget a Pro modellek kapcsán, persze attól még a sima civilek vásárolják legnagyobb számban otthonra Netflixet nézni (a fotóiparban is ez van, ott is az 1 milliós pro gépek legnagyobb számban a teljesen amatőrök körében fogynak).
Szerintem túl hétköznapi fogalmai vannak sokaknak a munka kapcsán, de akiknek egy iPad tényleg munkaeszköz, az egy szűk réteg. Ahhoz, hogy ez mondjuk egy átlagos irodai melósnak a munkaeszköze legyen, szerintem kellene:
1.) Dokkolhatósági képesség, asztali monitor támogatás
2.) Több USB port (miközben egy MacBook Pro-n is fogynak... haha)
3.) Szélesebb körű külső periféria támogatásElég megnézni egy dokkolható Samsung Dex eszközt, vagy még inkább a Microsoft Surface sorozatot és rögtön látszik, hogyan kell általános munka tabletet csinálni (egy barátom IT-s az ország legmagasabb szintű hivatalában, ahol a Surface a hivatalos munkagép az asztali mellett és ő amúgy nagyon szereti, van rajta több USB port, DisplayPort kimenet, kártyaolvasó is), eközben az Apple a dongle-inceptionben hisz, mikor nyolc átalakító és elosztó van egymásba dugdosva és egy iPad még ettől sem biztosan válik produktív munkagéppé. Sőt ez a baromság már elérte a magasabb szinteket is, öcsém UI/UX designer és kapott egy MacBook Pro-t, de sírva tudna fakadni, mikor nincs nála az USB elosztó és nem tud egyszerre bedugni egy Wacom rajztáblát, egeret és a töltőt. Az Apple szerint amúgy is varázstapipad meg varázsegér kell a népnek, ami persze jópofa, mikor napi 2-3 órát netezel vele, de egész napos munkára egyáltalán nem annyira ergonómikus, mint egy rendes méretű tenyérbe simuló egér, rendes gyorsgombokkal. Az Apple válasza ezekre az extrém igényekre a századik elosztó, amit hurcolhatsz a táskádban.
Szóval egyet is értek (az iPad még nem általános munkaeszköz), meg nem is (egy szűkebb rétegnek viszont mesés szerszám).
"A fotelben punnyadást nem nevezném munkának."
Én sem, nekem itthon van rendes asztali gépem, rendes székkel, én már akkor is ezt választom, mikor a következő pár órát fotószerkesztéssel töltöm. De a kanapén-fotelben elpunnyadós gépelés inkább arról szól, hogy megírok onnan pár emailt, 1-2 blogposztot, chatelek egy kicsit és ilyesmi.
-
addikt
Mindenki tudja most már hogy mire jó és mire nem egy ipad?
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Alex91
félisten
válasz Stauffenberg #28507 üzenetére
De a kanapén-fotelben elpunnyadós gépelés inkább arról szól, hogy megírok onnan pár emailt, 1-2 blogposztot, chatelek egy kicsit és ilyesmi.
Na, erre jobb az iPad!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
parandroid
félisten
válasz Alex91 #28510 üzenetére
Nope, fórumposztnál többet ugyan nem lennék hajlandó írni virtuális billentyűzettel. Még ez is kellemetlen, de ennyi kompromisszumra hajlandó vagyok.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Alex91
félisten
válasz Stauffenberg #28513 üzenetére
Ha tudsz vakon gepirni, akkor megertem...
Egyebkent meg az a velemenyem, hogy sok minden megszokas kerdese. Mert igy szoktuk meg, igy akarjuk csinalni. A gyerekeket meg mar a PC nem erdekli, ok elvannak a mobiljukkal...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #05304832 #28511 üzenetére
"Egyik barátom fotós de ő a 27"-os imac-en érzi jól magát. Azért egy fotósnak is van válogatni/szerkeszteni való bőven. Nem is tudom hogy tudod ezt több ablak nélkül végezni profi módon, mikor több száz képpel dolgozol."
Pont le is írtam, hogy erre nekem is az asztali gép van, rendes nagy méretű grafikai (kalibrált) monitorral. De egyébként nem tudom mire kell fotószerkesztés közben több ablak, én ki sem mászom a Lightroomból amíg egy seggel végig nem szerkesztem a kiválogatott adagomat (és a rendszerezés a Lightroom saját katalógusrendszerén belül megy, ezért ideális batch munkára), talán csak a Spotify miatt váltok néha ablakot. Ha át kell dobni PS-be egy fotót az is egy kattintás és átdob oda, majd vissza.
De én gyakran szerkesztek telefonon/tableten is fotót (szintén Lightroom), de azt nem tudnám elképzelni, hogy ez az asztali gépet váltsa ki. De egy laptopot simán és erről volt szó, nem az asztali gép lecseréléséről.
"Példának említetted az építészeket. Na azt azért megnézem melyik komoly építésznek elegendő egy ipad mindenre."
Hát itt van a félreértés, mivel senki (még az Apple sem) állított olyat, hogy egy iPad mindenre jó. Nagyon sok szakmában ez csak a terepmunkát könnyíti meg, illetve van számos kifejezetten építészeknek szánt jegyzetelő, tervrajz vázlatkészítő app, ahol bonyolultabb projektfájlok esetén már kijöhet a Pro teljesítmény fölénye, egy belsőépítész által AR-el felturbózott 3D prezentációján meg főleg.
"Csak kiegészítő eszközként..."
Öhm... éppen erről van szó. Ha valamit hatékonyabban meg tudsz csinálni iPad + Pencil kombóval, mint egy laptoppal a terepmunka során, akkor az egy hasznosabb munkaeszköz, mint a laptop. Egy építész a komolyabban ráfekvős munkáit sem egy laptopon fogja csinálni, hanem desktop gépen.
"Programozók sem hinném hogy boldogulnának egy ipaddel, csak hogy kiemeljek még egy szakmát."
Te most direkt végigmész azokon, akiknek nem jó munkára egy iPad, csak azért, hogy igazold ezt? Eléggé biztos vagyok benne, hogy a sarki pék sem tudja a munkájához használni, ahogy egy virágkötő sem. Ez pont annyira igazol bármit az iPad munkára való alkalmasságából vagy alkalmatlanságából, mintha azt mondanánk, hogy a sarokcsiszoló haszontalan eszköz egy pilótának, de ez nem azt igazolja, hogy a sarokcsiszoló alkalmatlan munkaeszköz azon a területen, ahova való.
---
(#28514) Alex91: Tudok vakon gépelni, a napi munkám része az írás is. Volt már, hogy lemértem a napi karakterszámomat és 20-50 ezer között mozog. De nem arra kellene nekem az iPad, hogy ebből jelentős részt kivegyen. A megszokásról meg annyit, hogy képernyőn gépelni sosem lesz olyan, mint fizikai billentyűzeten, meg tudja szokni egy átlagos ember, hogy azon chateljen meg fórumozzon, de akinek egész nap pörögnek a karakterek az ujjai alatt, az nem tud meglenni rendes billentyűzet nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
BeZo81
csendes tag
válasz LoyalGuard #28506 üzenetére
A fehér folt kijelzőhiba sajnos típushiba, ami nem fog eltűnni, sőt idővel akár rosszabb is lehet. Tele van vele a net képekkel videóval. Nekem mikor még sima iPad 2017-es készülékem volt vagy 5-ször cserléték ki az iCenterben, mert mindig volt valami baja a cserélt készüléknek, hozzáteszem náluk vásároltam és még a garancia időn belül és nem a szavatossági időn belül történt a csere, így egyszerűbb volt a helyzet. Mivel Te a Telekomtol vetted és nem a fenti viszonteladóktól így kicsit macerásabb a helyzet sajnos a szavatossági idő érvényesítésben. Mert akitől veszed az vállalja azt az időt pluszba, így ez a Telekomra hárul. Természetesen meg lehet próbálni a fenti viszonteladóknál is, de ha erre hivatkoznak, akkor marad sajna a Telekom szervíze. De ez a fehér folt akkor sem egyedi eset, hanem sűrűn előforduló eset a 2017-es Pro szériánál. Még lehetséges, hogy akinek Air 3-as készüléke van az is fog 1-1,5 év múlva találkozni a jelenséggel. Garanciális ügyintézésnél meg szeretik az ügyfelet sok esetben valami ürüggyel eltántorítani a garancia érvényesítésétől. Ja ez ilyen másnál is előfordul, nem tudunk vele mit kezdeni stb... De tudnak, csak nem akarnak vele sok esetben foglalkozni. Ezért is írtam, hogy sajnos sokszor erőszakosabbnak kell lennie az ügyfélnek velük szemben. Próbáld meg kierőszakolni tőlük a cserét, ha lehet. Hivatkozz az Apple ügyfélszolgálatra, ahol mondták Neked, hogy kérheted a cserélt, mert indolt hiba! És ha nem cserélik, akkor a fogyasztóvédelemhez fodulsz, mert nem tesznek eleget a garanciális jogaid érvényesítésének!
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz BeZo81 #28518 üzenetére
"Még lehetséges, hogy akinek Air 3-as készüléke van az is fog 1-1,5 év múlva találkozni a jelenséggel."
Most emiatt rákerestem (hiszen az Air 3 már kint van 1 éve a piacon), de nem hemzsegnek a fórumok ettől a hibától (példa van rá, de messze nem az a szint, mint a Pro 2017-nél). Az iFixit szerint egy kicsit áttervezték a problémás részeket az Air 3-ra (de nem atombiztos az sem). Hozzáteszem ezért kell olyan helyről venni, ami nem feketézik meg szürkézik.
Én elhiszem, hogy instant 15% spórolás sokaknak csábító, hogy a sarki GSM-től vegyék meg, de egy laminált kijelzőt javíttatni a gazdasági totálkár kategória. És nem mondom, hogy minden sarki GSM egy lókupec, de megnézem melyik marad majd a gazdasági válságban inkább talpon, egy Media Markt vagy amelyik a körúton a kebabos és a szexshop között nyitott boltot.
A kijelző foltosodás meg sajnos tömeges hiba a notebookoknál is, elég most felmenni az apróra és ebben a home office őrületben a jó gépeket már mind lerabolták, amik maradtak azok foltos IPS kijelzős legalja kategória.
[ Szerkesztve ]
-
kalanchoe
senior tag
Ha már a témában vagyunk, lenne még egy kérdésem. Véleményetek szerint, az én felhasználásom mellé elég lenne 3-4 évre egy iPad, laptop helyett? Szövegszerkesztésre, táblázatok írására (két oszlopot használnék kb, tehát nem nagy dolgokról van szó), bemutatók készítésére (heti 1-2), teljesen alap fotó-videószerkesztésre, tartalomfogyasztásra használnám. Meg ha már van toll kezelési opció, lehet rajzolgatnék is. Vagy inkább egy 2017-es MacBook Air jobb lenne? A kettő között gondolkodom, mert szeretném végre leváltani a nagyon alap laptopom, egy jobb és hordozhatóbb masinára, aztán inkább az iPaddel szemezgettem mostanában, de most egy kicsit elbizonytalanodtam.
-
pepe1150
csendes tag
Sziasztok!
Pár perces fullHD videókat szeretnék összevágni és benne van a pakliban, hogy erre vennék egy iPad Pro-t.
Van valakinek ezzel tapasztalata?
Köszönöm szépen! -
BeZo81
csendes tag
válasz Stauffenberg #28519 üzenetére
Igen azért írtam, hogy lehetséges Air 3-nál is. Szerencse, hogy ott jóval alacsonyabb ez a probléma. Csak tudod szomorú, hogy inkább megvárták a termék kifutását, minthogy igazán érdemben foglalkoztak volna a problémával. Sokan nem cserélgetik az iPadet, főleg a Pro szériát amikor kijön az új modell, ezzel a termékkel hosszabb távra tervez az user, főleg nálunk. És ilyen hibával kell szembesülnie, egyébként szuper jó készüléknél.
-
parandroid
félisten
válasz kalanchoe #28521 üzenetére
Tartalomfogyasztásra verhetetlen az ipad, ha a szövegszerkesztést komolyan gondolod (napi több oldalnyi szöveg bevitele), akkor tartsd meg a laptopod mellette, vagy vegyél mellé egy asztali gépet / dokkolót. Amúgy egy jó (dell/hp/lenovo) használt laptop is megáll 100k alatt (i5, 8gb ram, ssd). Szerintem prezentációkhoz is jobb a pc, de ezt még sose próbáltam ipaden.
p
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz BeZo81 #28523 üzenetére
Nem akarok rosszmájú lenni, főleg egy Apple topikban nem, de ez a felfogás erre a gyártóra mindig is jellemző volt. Egy szervizes családtagom, mikor először látott újkori MacBookot szétszedve, csak a fejét fogta és azzal kommentálta: Apple cuccot a szoftverért és nem a hardverért veszünk.
-
pepe1150
csendes tag
Az a helyzet, hogy....
Word, exel, email, egy kis weboldal szerkesztés és ez a videó vágásos dologra keresnék mac-es megoldást. Először macbook pro, de abból félek venni egy 5 éves gépet (300e és 400e között), mert ha 2 hónap után meghal kb. mehet a kukába.
Aztán jött az, hogy oké, tornásszuk feljebb az árat, de akkor már iMac is belefér, ami új és garis (500e-nél járunk).
Most meg az a verzió van, hogy marad a PC és mellé veszek egy iPad Pro-t ami új, garis és azon vágom a videókat.
Remélem több variáció nem lesz, mert akkor sikítva szaladok a falnak...
Szóval, röviden, teljesen tanácstalan vagyok... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz pepe1150 #28527 üzenetére
Milyen szinten akarsz elmélyülni a videózásban? Mert bár egy alap fapados iPad is úgy viszi a Full HD vagy 4K playbacket Lumafusion-ben, hogy asztali gépeket szégyenít meg, de csak nagyon alap dolgokra jó, tudsz bele klipeket pakolni a timeline-ra, tudsz alap expozíciós dolgokat (brightness, contrast, highlighs, shadows, stb) piszkálni, kezeli a LUT-okat, de amikor már elmerülnél egy kicsit jobban a color gradingben és kéne egy Waveform, RGB Parade vagy Vectorscope, akkor hirtelen meg vagy lőve.
-
jófejsrác
senior tag
Új magic keyboard teszt
-
pepe1150
csendes tag
válasz Stauffenberg #28528 üzenetére
Köszi, de ennyire nem szeretnék.
Arról van szó, hogy motoros túrákon felvett vidókat, képeket dobálnám össze és abból lenne egy 2-4 perces videó.
Egyenlőre nálam az iMove jöhet szoba, amivel viszonylag kis idő befektetéssel tudnám ezeket összerakni. Egyenlőre nincs több időm, hogy elméjüljek a dolgokban.
Mi a véleményed?
iMove-ban van különbség iPad vagy iMac között? -
BeZo81
csendes tag
válasz Stauffenberg #28526 üzenetére
Sajnos igaz amit írsz, annyival kiegészítve, hogy az utóbbi időben már a szoftver is hagy kívánnivalót maga után....
-
addikt
válasz jófejsrác #28529 üzenetére
Ez már régi, tegnap óta nézem a videókat.
De jó videó a verge-től.
Pro:
-magiic, repül meg minden
-jó a billentyűzet (scissors gombok, nem butterfly), a touchpad (lehet kattogtatni, de van touch click is és sok jó gesture) is bár az kicsike
-elég masszív, nem lötyögős, erősek a mágnesek is, ölben használva veri a surface-t és a smart keyboard foliot
-viszonylag tág állítási lehetőség a dőlésszögre
-könnyű ki, be rakni
-háttérvilágítás, bár automatán állatja a fényviszonyoknak megfelelően, ha mi szeretnénk állítani azt csak a beállítások/általános/nemtom melyik menüben lehet
Con:
-nincsenek funkció gombok
-nem lehet eléggé hátradönteni (szubjektív)
-nehéz, 700 gramm a 12.9-es ami nehezebb mint maga az ipad.
-az usb a tokon csak töltésre jó, hubot, kijelzőt nem lehet rákötni
-nem lehet hátracsapni a bill-t mint az előző verzión
-rohadt drága
-nincs portré mód
-anyaga ugyanaz mint a SKF, azaz megviseli majd az idő és gyűjt mindent
Hirtelen ennyi jut eszembe.[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
jófejsrác
senior tag
Az USB a tokon szerintem egyszerre pro/con. Con amiért írtad, pro mert tölteni ott sokkal "kényelmesebb"nek tűnik .
Tudom húzzam ki a kezem a biliből, de ennek az újnak kéne annyiba kerülnie mint az előző. Az előzőnek meg fele annyiba. Akkor még én is vennék ilyen újabbat "talán".
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz pepe1150 #28530 üzenetére
Én évek óta nem vágok videót Mac-en (és amikor igen, akkor sem iMovie-ban tettem), szóval ezt nem tudom megválaszolni.
iPaden próbáltam a Lumafusion-n, ami amúgy sokkal jobb, mint az Adobe Premiere Rush, de túl fapados ahhoz, hogy azt mondjam tud ez lenni az egyetlen eszköz amit itthon tartanék videó vágásra. Viszont a te videós felhasználási területedre szerintem elég lenne bőséggel, de a többire (irodai cuccok, weboldal szerkesztés) fogalmam sincs mennyire válhat be. Én nem tudok rendes méretű képernyő nélkül komplexebb Excel táblázatokat piszkálgatni.
-
kkdesign
senior tag
válasz jófejsrác #28534 üzenetére
Szerintem nem kell kihúzd a kezed a biliből! Már a sima billentyűzet ára is elborult a 2018pro-hoz... Akkor is Apple árazás lenne és már majdnem bicskanyitogató ha a felébe kerülne, de így szerintem totálisan megborultak ezzel a 138k-val ennél az újnál.
[ Szerkesztve ]
-
sid87
senior tag
válasz Stauffenberg #28513 üzenetére
A Brydge billentyűzet nézted esetleg? Azzal olyan lehet egy iPad mint egy MacBook. Ha lesz egyszer akcióban én vennék.
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
mouzrr
őstag
Sziasztok! Nekem Ipad 2018nal van az a jelenség első naptól kezdve hogy a középső gomb felett ill. a kijelző jobb oldalan alul feheren bevilagit sötétebb kijelzonel. Ezt a 2 ev alatt szó nélkül cseréli az iStyle ezek szerint?
Sajna nem a legjobb minőségű a kép mert nem igen látszik fenykepezve, de látható alul és jobb oldalt azért eltérés. -
kalanchoe
senior tag
válasz parandroid #28524 üzenetére
Köszönöm! Annyira durván nincs komoly szövegszerkesztés a pakliban, csak ha egy blogposztot, vagy egy pár oldalas dokumentumot össze kell tennem, ne hagyjon cserben. De szerintem rövidebb munkákra a smart keyboard/logitech billentyűzetek is teljesen jók. Nagyobb munkák, komplettebb prezentációk készítése, meg hosszabb videó szerkesztése alatt rákötném monitorra, meg nagyobb billentyűzeten gépelnék. Egyébként ezeket többnyire az androidos táblagépemen is el tudom végezni, de az a hardver, ram és tárhely mennyiség, és főleg a rendszer kezd kevés lenni, és akkor már inkább a laptopért nyúlok, amivel kényelmesebben el tudom végezni ezeket. Viszont az iPadOS funkciói tudják azokat - és még valamivel többet is, amit a jelenlegi táblagépemből hiányolok (többek között a jobb alkalmazások, normális multitasking, fluid os, pencil support), szóval főként ezért szimpatikus az iPad, mert szerintem esetemben képes lenne kiváltani a nootbookot 90%-ban, és még tartalomfogyasztásra is tökéletes.
Laptopot (vagy pc-t) egyébként nem igazán szeretnék venni, mert a programok, rendszer miatt főként az almás eszközök felé hajlok. Például a videószerkesztők esetében vagy Final Cutot, vagy LumaFusiont szeretnék használni, számomra ezek a legszimpatikusabbak, meg iMacen kell majd a későbbiekben néhány videót vágnom, szóval nem lenne rossz a kompatibilitás. Emellett egyre több ismerősöm, rokonom használ Apple készülékeket, ezért a Facetime/iMessage is szerepjátszó. Valamint harmadik "érvként", szeretnék belépni később az ökoszisztémába, mert nagyon szimpatikus a készülékek együttműködése egymással.
A jelenlegi laptopom viszont tervezem megtartani iPad választása esetén, még ha csak ritkán is használnám, de sosem tudhatom, mikor lesz rá szükségem. MacBookban azért gondolkodtam, mert még kételkedtem, mennyire használható iPad, mint fő device, de most, hogy megjelent a trackpades logitech billentyűzet is, és videók alapján amire kell nekem, a LumaFusion is használható, szerintem egy 128 gigás 7. gen, vagy 64 gigás Air 3 nem lenne rossz választás ezek alapján.[ Szerkesztve ]
-
BeZo81
csendes tag
válasz mouzrr #28538 üzenetére
Tehetsz vele egy próbát, de gyanítom, hogy nem fogják kicserélni, mivel ez nem minősül hibának inkább a technológiából adódó hátrány. LCD panel háttérfény egyenetlenségéból adódóan jobban átszűrődik a fény. Hol jobban, hol kevésbé. Fényerőt lejjebb veszed azzal tudsz talán korrigálni rajta egy keveset. OLED technológiánál minden pixel sötét képnél lekapcsol ezért nincs ez a bevilágítás, felhődödés (ghosting) a kijelzőn. Még van a local dimming technológia, de az sem az igazi megoldás. Ezért jobb ilyen téren az OLED panel csak az még nincs iPad kijelzőknél.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Az kerül kb annyiba, mint egy Smart Keyboard, amit egyszerűen nem vagyok hajlandó rákölteni még akkor sem, ha Gal Gadot fenekébe hempergették előtte.
60 ezer pénzből már igazi billentyűzetet is lehet venni.
Meg amúgy nem ragaszkodom annyira a tespedős gépelés élményéhez. Egy hétköznapi kompakt BT billentyűzet megtenné, hogy asztalnál ülve megírjak olykor egy-egy cikket vagy ilyesmi.
-
törölt tag
válasz #05304832 #28511 üzenetére
" Aztán az IT szektor is jelentős. Programozók sem hinném hogy boldogulnának egy ipaddel, csak hogy kiemeljek még egy szakmát."
Jelen, volt már hogy rdp-n át, ipadről csináltam bugfixet Nem mondom, hogy kényelmes volt. Nekem kicsit az egérkezelésen kellene még javítani, főleg rdp vagy amazon workspaces (cloudban futó virtuális asztal) alatt, és onnantól akár egy usb-c monitorra "dokkolva" kliensként használva jó is lenne. Sok helyen úgyis távoli asztalon kell dolgozni, mert védik az adatokat. Ja meg a 16:9-es monitorokat kezelhetnék rendesen. De jupyterrel is dolgoztam már amikor épp laptop nélkül maradtam, az egy böngészőben futó, szerverre kapcsolódó pythonos cucc, van hozzá ios kliens. -
pepe1150
csendes tag
válasz Stauffenberg #28535 üzenetére
Köszönöm szépen az infót!
-
bkiky01
senior tag
Egész jónak tűnik ez a kombó:
Rapoo 9300m bt
Próbálta már valaki? -
jq77
csendes tag
Sziasztok!
Észrevettem, hogy az iPad Air 3 esetében különböző típusszáma van a modelleknek.
pl: MUUQHC2/A, MUUQ2FD/A
Mi a különbség, illetve mit jelentenek az egyes betűk?Köszönöm a válaszokat!
-
Parson
addikt
Sziasztok,
mikorra várhatóak új apple iPad modellek (nem pro vonal, csak a sima / air)?
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok ha mac-re megvettem a Wipr-t Ipaden nem tudom hasznalni? Vagy itt is meg kell venni ujra? valahol mint ha olvastam volna hogy mar ha egyhelyen megvan véve akkor masikon is lehet hasznalni. Koszi a választ
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debian GNU/Linux
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2021 2022 2024 M1 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 DEÁK TÉRNÉL AZONNAL ÁTVEHETŐ
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Wi-fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest