- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PThun
csendes tag
Hmm nettó 1500 dollár ami itthon lesz br. 1900$ alsóhangon. Br. 430$-ért meg kapok 4k 27" IPS-t. Asszem meg is jöttünk
Egyébként van itthon 4K oled LG C4, de már azt is megbántam. Filmezésre tök jó, gamingre teljesen felesleges, kifejezetten competetive játékokra. Nem azt mondom hogy nem fogadnám el, de 4x annyiért hogy feketébb legyen a fekete, túlszaturált színekkel, ez egy vicc
-
PTM
senior tag
válasz
zetor2000
üzenetére
"A 4Khoz tartozó 4x annyi pixel energiaigénye 4x annyi, mint a fHDé."
Ez nem így működik. Nem a pixelek száma fontos, hanem az összes pixel felülete, illetve az egyes pixelek mérete. Egy ilyen 4K monitornál a kis pixeleket ugyanakkora fényerőhöz magasabb feszültségen kell hajtani (kompenzálni a sűrű pixelrácsot), és ezek nem lineáris összefüggések. Ezért ugrik meg a fogyasztás.
-
zetor2000
addikt
Az OLED ugye képpontonként világít.Az LCDnél meg van egy panel, aminek háttérfényt kell adni. A 4Khoz tartozó 4x annyi pixel energiaigénye 4x annyi, mint a fHDé. A körítés mellé lehet, hogy minimálisan több energiát igényel, mert a meghajtó áramkörök, a kamera, a mikrofonok, a hangszórók, a sokwattos USB töltés... mind igényel energiát, és a hatásfoka nem 100%, szóval némi teljesítménytöbblet kell nekik is. Innen eredhet a 4x fogyasztás, pláne, hogy a jelenlegi készülékedben nem biztos, hogy a cikkben szereplő monitor össze tulajdonságával rendelkezik.
-
Kansas
addikt
Lifesim

Nekem 32" 2560x1440 nano IPS lett belőle(165Hz), ami nekem játékra is, munkára is közel tökéletes, 155e-ből(2023 novemberi ár).
A mostani terv, amire budgetelek, hogy a 32"-es 1440p monitor lesz a másodlagos a 27" FHD helyett és elsődlegesnek beszerzek mellé egy ilyesmit.
Amennyibe a te OLED moncsid került, annyit én nem vagyok hajlandó monitorra kiadni, és hát az OLED-ben sem bízok eléggé általános használatra, bár azt mondják a legújabb QD-OLED-ek már normális subpixel formációval rendelkeznek ami nem rontja az olvasási élményt és megfelelő kezelés mellett a beégés is kb. kizárt hogy zavaró méreteket öltsön... -
Csandi
addikt
Szerintem ha ezt energy saver módban nézik minimum fényerőn akkor nem hazudnak és úgy kerül rá ez az adat. (Persze ferdítés, de marketingben ez ugye már nem probléma). User pedig úgysem úgy használja, vagy ha igen akkor kár volt ilyen TV-t vennie
De az a legjobb ha kiméred amúgy igen, nekem nincs olyan mérőm.Tudod ez mint a fogyasztási adat autóknál
-
tibaimp
nagyúr
LG szerint. Nem tudom lehet-e itt hazudni, mivel EU-s előírás, de tételezzük fel, hogy igen. Ezek után már tényleg kimérem konnektorossal, csak előbb veszek bele elemet.
-
mad823
őstag
Attól függ. Ugyanolyan kijelző-technológia esetén pici a felbontásból eredő fogyasztáskülönbség. Nyilván kisebb pixel apertúra esetén valamivel erősebb háttérvilágítás kell ugyanakkora fényerő eléréshez, de más nem igazán fog hozzáadódni. Képfrissítési frekvencia szintén jelenthet valamekkora különbséget. De a legynagyobb különbséget az eltérő paneltechnológia fogja jelenteni, az OLED nem hatékony. (Sajnos az rtings-en a monitorteszteknél nincs fogyasztásmérés, de a TV teszteknél össze lehet nézni az OLED és LED-es háttérvilágítású TV-k közti fogyasztáskülönbséget.)
-
Dester31
tag
Igen, nekem is ez volt a bajom, hogy játékra szuper volt, de munkára... és én is használom mindkettőre, úgyhogy muszáj volt lecserélnem. Egy 32" MSI OLED lett belőle (240 Hz), ami tud USB PD-t is, így a céges laptophoz is elég egy kábel (tölti is, KVM is megy).
Illetve emellett nálam is ott van a 65"-os LG B9 OLED a sztorialapú és szép játékokhoz, a barátnőmmel szoktunk odaülni - én irányítok, ő hozza a döntéseket
-
tibaimp
nagyúr
Az a 80W ill. 300W-os fogyasztás, nem sok egy kicsit? Ilyen sokat fogyasztana egy OLED monitor?
-
Kansas
addikt
Melóra valóban sok, nekem is volt 28" 4K és nem is tetszett, hogy mindenhez skálázgatni kell, hogy az ember rendesen lássa, gyakorlatilag bukod a több mint dupla pixelszám által potenciálisan nyújtott munkaterület nagy részét emiatt.
Játékra ellenben nagyon jó a 4K 27-28"-on, szinte el lehet felejteni az AA-t(de legalább is a felére le lehet venni), a puszta ppi szinte felér egy 2x-es SSAA-val...
Mivel én ugyanazon a monitoron dolgozok, mint játszok, nekem meg se fordulna a fejemben 32-42" alatt a 4K-s kijelző... ha nagyon rám jön a 4K-zhatnék, akkor kitolom a játékot a 48"-os LG C2 OLED-re(pl. BG3-at tolok így rendszeresen)... ami nagynak túnik, de jóval messzebb van a szememtől, mint a monitoraim. -
Dester31
tag
Nagyon jónak tűnik, de 27"-ra sok a 4K. Nem vagyok vaksi, de a 28"-os monitort azért cseréltem le egy 32"-osra, mert pont az Adobe termékek, amelyek nem skálázhatóak (Photoshop, Lightroom) használhatatlanok voltak.
-
PTM
senior tag
válasz
Patrik.Varga
üzenetére
Nekem stimmel. Ha van olyan PC-s komponens amire kiadok ennyit, akkor az az OLED montor.
-
Csandi
addikt
válasz
Patrik.Varga
üzenetére
Vannak már tök jó áron fullosak, 200-230 között 1440p 240-360hz esek.
Ennél többért vettem 1440p IPS 240hz-et mikor először bejött, szóval szerintem nem rossz
-
Csandi
addikt
Árban egy PG27UCDM, fele annyi hz, nincs DP 2.1 (de fele annyi hz-hez nem is kell), cserébe van hangszóró és kamera meg jobb talp. Összességében nem is rossz.
-
PTM
senior tag
Azért klassz dolog, hogy pár év alatt egész komoly választék lett a mindenféle OLED monitorból. Magamnak nem ilyet vennék mint ez a Lenovo, de érdekes látni, hogy lesz ilyen is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision T2324p 24" IPS Monitor,1920x1080,HDMI,DP,VGA,USB,Vesa,Pivot,számla,cseregarancia
- 2db MSI MAG272CQR 27" Ívelt Gaming Monitor 165Hz / 1440p / HDR / VA panel - egyben vagy külön
- AOC Q27G4ZR 1440p 240hz IPS 27" 1ms G-Sync monitor 2.5 év garanciával
- LG 27MK600M-B 27" IPS FHD monitor
- 43" Samsung M7 Monitor 4K 2027.11 Emag baleseti biztosítással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Használt Steelseries Arctis 7P+ vezeték nélküli gaming headset / 12 hó jótállás
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, akkor erre is figyelnem kell majd...