- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Apple notebookok
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Kaslerka #7596 üzenetére
Na nálam ez is egy indok a ddr5 ellen. 6eft/db volt a ddr4 3200-as ECC reg 16GB ram (hynix DJR ami lazán megy 4000-et) amit kezel x299 rendszer. Hűvös, olcsó, minőségi.
Meg ugye az hogy nincs normális HEDT platform LGA2066 után. Sőt igazából már a 2066-os is olyan szempontból gáz volt hogy szétszedték i7/i9 és xeon vonalra azaz némely kivételtől eltekintve nem lehet belerakni az asztali procikat fogadó lapba a szerver xeont. Ami rohadt nagy szemétség. Ugyanígy az ECC REG is csak skylake-x asztaliakkal megy csak, az utána lévőekkel már nem.
Nekem nincs hova váltani x299-ről, horror áron van minden. (nekem kell sok pcie sáv, olcsó sok ram, 3x nvme, 2 videókártya (AI-ra be szoktam rakni teslát, RTX-et pluszba)[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz Kaslerka #7598 üzenetére
Igen, de a 14600KF végülis egy I5-ös, és egy csúcs I7-est cseréltél le.
Pont ezért nem cserélte még egyik ismerősöm a 5820K-ját, anno pl 10th genből sem nagyon lett volna értelme mire. És ott még a RAM is DDR4 maradt volna.
Ellenben nekem anno mikor a 4th gen I3-ról átjöttem a 10th gen I5-re, akkor pont ilyen trabantból Mercibe ültem érzésem volt (lehet, hogyha előtte váltok I7 4770-re mondjuk, és csak aztán jövök 10400F-re, akkor egészen más élmény lett volna a dolog).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
DarthSun
nagyúr
válasz Kaslerka #7598 üzenetére
Tegyél a második PCIe foglalatba egy NV7900GTX- et, aztán húzzál rá Win98- at , az sokkal jobb. Ma már minden drivert, moddot megírtak, ami kell hozzá.
Viccet félretéve, tényleg harap a korábbi géped is, nagyon nagy különbség nem is volt várható.
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Kaslerka #7549 üzenetére
Akkor már én is berakom ide a gépházamat mivel szintén hasonló MOD
A belbecs :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
ADATA Legend 710 SSD 1TB M2
ADATA SU650 480GB SSD SATA
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
2TB WD Green WD20EZRX SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX550F RGB 550WInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Kaslerka #7502 üzenetére
Gondoltam, hogy nem lesz vészes, azért ezeket olyan hűtővel tervezik, hogy ne sűljenek meg. A mérnököknek se lenne érdeke, hogyha tömegével küldenék vissza a rossz SSD-ket, akár pár nap használat után.
PCI 3.0-ban jó is lehet akár amit mértél, gondolom a tesztek 4.0-al készültek. De igazából nem is ez a lényeg, hanem hogy TE érzésre jónak érzed-e?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz Kaslerka #7490 üzenetére
Általános felhasználásra lesz? Ez a lap még csak PCIe 3.0-ás. Ezekkel nincs melegedési probléma, legalábbis ha nincs durván és folyamatosan megküldve. Én nem tennék rá semmit.
Majd ha egyszer átrakod 4.0-ás lapba, akkor érdekes lehet. De azokhoz meg általában gyárilag van az M.2 slotokhoz borda.A linkelt borda ráadásul annyira extrém, hogy szerintem a PCIe 5.0-ás M.2-esekre is jó lenne.
-
-
őstag
-
Czmorek
aktív tag
válasz Kaslerka #7076 üzenetére
Jó a feltételezésed.
Elméleti igen, de így is nagyon sok benne a potenciál.Valamint hagyományos memóriákkal használom, nem ECC.
Sajnos a memória órajelekkel viszont nem lehet játszani.
Bárhova elállítod, már nincs Post. Maual-ban és XMP-ben is.
Az 100-as BCLK-nál 2133MHz.
Ha emeled a BCLK-t akkor megy vele a memória is fölfele.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz Kaslerka #7071 üzenetére
V3 all core turbó hackkel megy minden mag turbón (persze tartósan visszavesz, ha elérte a TPD limitet, de egy kis undervolt segít) V4-nél sajna már nincs all core turbo hack
(#7078) elbandi2
BCLK érdemi emelés sajna 2011-nél már nincs. (1366 volt az utolsó ahol lehetett szépen emelni (133->210)(#7075) Czmorek
E5-2696V3 OEM CPU, mint a 2666 V3
Jó ez a E5-2696V3 ... (40 000Ft körül megy látom)[ Szerkesztve ]
-
Czmorek
aktív tag
válasz Kaslerka #7071 üzenetére
Ez bonyolult.
Van ez az E5-2696V3 Xeon amit nem lehetett megvásárolni boltban (intel oldalán semmi infó nincs róla), de azért eléggé sokat gyártottak belőle cégnek-cégeknek, hogy tele legyen vele mostanára az ebay, aliexpress.
Ez az egyetlen 'sokmagos' xeon ami boost-ol 3,8GHz-re + kapott egy kis BCLK emelést, így 3960MHz nálam.
Unlocked Turbo-val(hack, mod, ahogy tetszik) az összes szálon tudja ezt.
Az i7-es procikkal szemben itt sajnos beleszól a dologba a TDP (ennek 145W - lehetett volna legalább 165W, mert egy 14magos 2697v3 a maga 3,6GHz max turbójával is 145W), ha eléri ezt a határt, akkor throtlingol, elveszi a szorzókat. Ezt a TDP határt kicsit nehezebben elérhetővé teheted ha undervolt-olod a procit, de még stabil maradjon a rendszered.
A CPU-Z Bench alatt ilyen:
Ha pl. alapon hagytam volna a cpu feszültségeket, akkor legalább 3-4 szorzóval is alacsonyabban futna le ez a teszt.
Az alaplap bios-át kell moddolni, hogy elért ezt a 'hatást' és csak E5-26XX V3 procikban van benne ez a kihasználható 'bug'.
Minden szempontból gyorsabb így a rendszer, 3dmark-nál is nagyon kijött pl.: 29428 (modding előtt kb. -1500pont)
Cinebench R23-ban 15278 cb (modding előtt alig értem el a 14k pontot)
Játékoknál is szépen használ magasabb órajeleket.
Habár a modding előtt jobban lehetett emelni BCLK-t, mert nem kellett a feszültséggel lefele játszani, de csak pár tizedről van szó. A 4,0GHz nem volt meg, de az is csak 1 szálon lett volna.
Oroszok csináltak TDP limit kilövő mod-ot, de nekem még nem sikerült beélesítenem.
Na azzal nagyon durva lenne ez a cucc. -
KROK640
nagyúr
válasz Kaslerka #7072 üzenetére
Ha a zöld-fehér számítógépházról beszélünk, akkor anno ez egy "optima" sorozatos gép volt.
500MHZ-es PII vagy PIII processzor volt benne, 128MB SD RAM társaságában, a winchester általában 10GB-os volt, de volt amelyiket már 20-assal szerelték, VGA terén pedig TNT2 vagy Voodoo3 volt a választható opció.Az I7 4790 (jajj régen 4770-ről álmodoztam mikor I3 4330-asom volt), top lappal meg 16GB RAMmal (és GTX970...) bőven overkill az arcade játékokhoz, szerintem 2019-2020-as címek is mennének még rajta. Persze így hangulatos, ezzel a házzal, monitorral és hangfalakkal.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Kaslerka #7064 üzenetére
"vége pedig úgyis a 6950x lesz ha annyiért lehet majd kapni amennyit ér." - nem akarlak elszomorítani, de az a megfigyelésem, hogy a régi csúcs CPU-k ára - főleg ha még egy ma is haszálható darabról van szó, ezek a 5-6th gen I7-esek meg bőven azok - nem nagyon szeretnek lemenni... sőt, az idő múlásával egyre inkább felfelé fognak mozogni, hiszen egyre ritkábbak lesznek. Plusz a forint is romlik stb.
Amúgy gratula, azért + 2 mag és 4 szál előrelépés, pláne ugyanazon az órajelen, több cache memória mellett.Én magam egy 10400-at hajtok 4GHZ-en, szerintem még az is elég ma szinte mindenhez.
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Czmorek
aktív tag
válasz Kaslerka #7064 üzenetére
Ahogy nézem a 3dmark eredményeket úgy az jött le ami.
Ez az elérhető órajelektől független.
Az X99 is visszalépés kicsit az X79 után.
Ha már X79-be is lettek volna 8, 10 magos i7-es procik az lett volna csak az igazi.
Most V3 Xeon-al használom az X99 lapjaimat, s ezek is elverik a V4 társaikat. + V3-ban ott a turbo unlock ráadásként.
Pedig én is azt hittem, h na majd a 14nm az 'megmutatja', hát nem... -
őstag
válasz Kaslerka #7023 üzenetére
Előfordulhat, hogy ilyenre cserélem mindkét jelenleg lapom.
Az MSI nagyon bivaly tuner lap, 3400MHz CL11-en ment quad chan a RAM benne 24/7 és soha nem dropolt csatornát. Viszont a kinézetétől én hányok.
Ha a R5E10 meg szar lesz Haswell tuningra, akkor lehet akármilyen gyönyörű, megy a háztól.
És akkor ésszerű döntés a platformban a sima R5E marad.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Processzor felvásárlás
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!